Flos Geplaatst: 12 december 2013 Delen Geplaatst: 12 december 2013 Gisteren heeft mijn zwager een paar bomen geveld . Vandaag heeft hij de kleine takken en de rotzooi in de fik gestoken . Mooi vuurtje . Zo kwam ik op het idee in de gloeiend houtskool een brood te bakken . Niet in de Dutch oven of in een oven schaal maar in een bloempot . De deeg heb ik op de traditionele wijze gemaakt . Met grof tarwe bloem en verse gist ( thuis ) . Met de deeg ben ik naar het Bos gereden en een paar bloempotjes . De bloempotjes met het deeg er in heb ik in de gloeiende as geplaatst met een oude kookpot er over heen . En ik heb een paar mooie bloempot broodjes . Handig als je niet beschikt over een alternatief . Geert Ps foto volgt . 3 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 12 december 2013 Auteur Delen Geplaatst: 12 december 2013 Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Amazing Dree Geplaatst: 12 december 2013 Delen Geplaatst: 12 december 2013 @Geert Wat ben je toch inventief Geert, mijn petje af voor jou, echt knap bedacht, zo zie je maar, hoeveel er mogelijk is. Ik ben benieuwd naar de foto's !!!! Enne, was het ook lekker, dat brood ? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 12 december 2013 Auteur Delen Geplaatst: 12 december 2013 Brood is nog maar net afgekoeld ga er strak wat van eten . Geert 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Highway Geplaatst: 12 december 2013 Delen Geplaatst: 12 december 2013 geweldig! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 12 december 2013 Delen Geplaatst: 12 december 2013 Fantastisch idee dit! Ben erg benieuwd naar het eindresultaat (foto's?) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Lindaja Geplaatst: 12 december 2013 Delen Geplaatst: 12 december 2013 bloempot brood was een aantal jaar geleden een rage in engeland ;-) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 12 december 2013 Delen Geplaatst: 12 december 2013 Gaaf @Geert. Deze zien er ook lekker uit: http://www.youtube.com/watch?v=UchgXd3YpwI Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 12 december 2013 Delen Geplaatst: 12 december 2013 Een echter prepper als Geert maakt van iedere nood (brood) een deugd. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
driehart Geplaatst: 12 december 2013 Delen Geplaatst: 12 december 2013 @Geert, Lachen hoor. Mooi gedaan. Ik denk dat je complete maaltijden in een bloempot kan maken. In de geschiedenis zal de mens meer in aardewerk eten bereid hebben als in een moderne pan. Driehart Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 12 december 2013 Auteur Delen Geplaatst: 12 december 2013 Ik heb 250 gr. Deeg verdeeld onder drie bloempotten . 2 stuks van 8 cm hoog en een van 5 cm . Het kan ook wel met grotere maar ik heb de test gedaan met kleintjes . Als het mislukte had ik minder verlies . Een aan mijn zwager gegeven . Ik heb geprobeerd het brood uit het bloempotje te halen maar dat lukt niet . Dus ik snij sneetjes uit de bloempot . Het kleinste was in ieder geval gelaagd . Die heeft een 20 tal min. In de warme as gestaan . De twee grotere 25 min. Met de klop test gecontroleerd . De grote zijn nog flink gerezen onder de kookpot . En de smaak valt echt mee . Volgens mijn vrouw een kleine gist smaak . Maar ja vrouwen weten altijd wat . Geert Ps terwijl ik dat typ valt hier de elektriciteit uit . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 12 december 2013 Delen Geplaatst: 12 december 2013 Ik heb 250 gr. Deeg verdeeld onder drie bloempotten . 2 stuks van 8 cm hoog en een van 5 cm . Het kan ook wel met grotere maar ik heb de test gedaan met kleintjes . Als het mislukte had ik minder verlies . Een aan mijn zwager gegeven . Ik heb geprobeerd het brood uit het bloempotje te halen maar dat lukt niet . Dus ik snij sneetjes uit de bloempot . Het kleinste was in ieder geval gelaagd . Die heeft een 20 tal min. In de warme as gestaan . De twee grotere 25 min. Met de klop test gecontroleerd . De grote zijn nog flink gerezen onder de kookpot . En de smaak valt echt mee . Volgens mijn vrouw een kleine gist smaak . Maar ja vrouwen weten altijd wat . Geert Ps terwijl ik dat typ valt hier de elektriciteit uit . Nu kook ik nooit in bloempotten, maar de Römertopf vind ik wel een tof ding en gebruik ik regelmatig. Dit is ook gewoon hetzelfde materiaal als een bloempot. Deze moet je eerst een uurtje in 't water zetten, voordat je hem vult en in de oven schuift. Misschien helpt dan om het brood te doen loskomen? (Zomaar ideetje hoor, geen idee of 't werkt) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 12 december 2013 Auteur Delen Geplaatst: 12 december 2013 @Heksenboot . Ik wist zelf niet dat het al eerder was gedaan . Mijn idee kwam door het lezen van het draadje over de bloempot kachel . Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 12 december 2013 Auteur Delen Geplaatst: 12 december 2013 Even melden tussen door . De elektriciteit heeft hier bijna 3 u uit gelegen . Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 12 december 2013 Delen Geplaatst: 12 december 2013 @Heksenboot . Ik wist zelf niet dat het al eerder was gedaan . Mijn idee kwam door het lezen van het draadje over de bloempot kachel . Geert Inventief, als je het zelf bedenkt. Ik had er nooit van gehoord, maar ik ging even zoeken, toen iemand zei dat het een rage is geweest. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 12 december 2013 Delen Geplaatst: 12 december 2013 Even melden tussen door . De elektriciteit heeft hier bijna 3 u uit gelegen . Geert Zo, dat is niet mis. Alles goed met je koelkasten en vriezers? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 12 december 2013 Delen Geplaatst: 12 december 2013 Nu kook ik nooit in bloempotten, maar de Römertopf vind ik wel een tof ding en gebruik ik regelmatig. Dit is ook gewoon hetzelfde materiaal als een bloempot. Deze moet je eerst een uurtje in 't water zetten, voordat je hem vult en in de oven schuift. Misschien helpt dan om het brood te doen loskomen? (Zomaar ideetje hoor, geen idee of 't werkt) Inderdaad, nou je het zegt. Kijk dat filmpje nog even: http://preppers.nl/forum/threads/8094-Bloempot-brood?p=194271&viewfull=1#post194271 Daar doen ze dat ook. En dan insmeren met olie en bloem. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 12 december 2013 Auteur Delen Geplaatst: 12 december 2013 Zo, dat is niet mis. Alles goed met je koelkasten en vriezers? Geen probleem het is hier vandaag maar een gr. Of 2 boven 0 geweest . Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 12 december 2013 Delen Geplaatst: 12 december 2013 Geen probleem het is hier vandaag maar een gr. Of 2 boven 0 geweest . Geert Oe, dat komt mooi uit dan. Gratis vriesstand (Hollandse opmerking. ). Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 13 december 2013 Auteur Delen Geplaatst: 13 december 2013 Wat ik nu ook merk . Is het gedeelte brood dat in de bloempot zit mooi vers blijft . De bovenkant was deze middag al flink hard maar het in de bloempot nog lekker vers . Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Nonkel Jones Geplaatst: 13 december 2013 Delen Geplaatst: 13 december 2013 Vandaag heeft hij de kleine takken en de rotzooi in de fik gestoken . Mooi vuurtje . Godzijdank is dat in Nederland verboden omdat bij deze onvolledige verbranding - het is materiaal dat een hoge vochtigheid heeft - enorm veel vuiligheid in de lucht komt. In Belgenland is het echter nog folklore op deze manier een tientje uit te sparen dat je anders bij de milieustraat zou moeten betalen? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 13 december 2013 Auteur Delen Geplaatst: 13 december 2013 Godzijdank is dat in Nederland verboden omdat bij deze onvolledige verbranding - het is materiaal dat een hoge vochtigheid heeft - enorm veel vuiligheid in de lucht komt. In Belgenland is het echter nog folklore op deze manier een tientje uit te sparen dat je anders bij de milieustraat zou moeten betalen? Hej Nonkel ook in België heb je naast uw kap vergunning een vergunning nodig om vuur te maken . Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Nonkel Jones Geplaatst: 13 december 2013 Delen Geplaatst: 13 december 2013 Hej Nonkel ook in België heb je naast uw kap vergunning een vergunning nodig om vuur te maken . Geert Gelukkig wordt zo'n vergunning in ons land zelden of nooit afgegeven. Ik zie althans zelden of nooit paupers hun rotzooi verbranden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 14 december 2013 Delen Geplaatst: 14 december 2013 Godzijdank is dat in Nederland verboden omdat bij deze onvolledige verbranding - het is materiaal dat een hoge vochtigheid heeft - enorm veel vuiligheid in de lucht komt. In Belgenland is het echter nog folklore op deze manier een tientje uit te sparen dat je anders bij de milieustraat zou moeten betalen? Ligt toch ietsje anders hoor Nonkel. Ook in Nederland mogen bijvoorbeeld boeren, snoeiafval verbranden. Er is wel regelgeving voor. Je mag bijvoorbeeld alleen hout verbranden en je moet rekening houden met de wind en uiteraard de veiligheid. In sommige plaatsen zijn daar een aantal dagen per jaar voor aangewezen. Hier in de omgeving zie ik het zeer regelmatig dat er grote brandstapels in de fik gestoken worden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
zwellever Geplaatst: 14 december 2013 Delen Geplaatst: 14 december 2013 Godzijdank is dat in Nederland verboden omdat bij deze onvolledige verbranding - het is materiaal dat een hoge vochtigheid heeft - enorm veel vuiligheid in de lucht komt. In Belgenland is het echter nog folklore op deze manier een tientje uit te sparen dat je anders bij de milieustraat zou moeten betalen? Nee,in NL koopt iedere idioot met een tuintje van 10 bij 20 een "electrische hakselaar" om z'n 5 takjes van z'n mini appelboompje te verhakselen want dat is zo lekker milieu bewust. Of rijdt iid 10 km met een kofferbak takjes naar de "milieustraat" om na achtelating van een tientje en z'n 5 takjes weer zelfvoldaan naar huis te rijden. Weet je trouwens wel hoeveel takken er van een stuk bos komen als je een paar kuub hout zaagt? Niks mis met het opstoken van snoeihout en roken doet het ook nauwelijks als je tenminste nog weet hoe je stoken moet. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.