Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

dat soort blikken zijn niet heel vies alleen de smaak is gewoon vaak flauw en lauw en dus anders dan je oorspronkelijk gewendt bent.

als je het een beetje op-port met mespuntje sambal of ketjap of pittige satesaus dan is het echt wel te doen.

 

en ze zeggen altijd dat je geen dingen moet kopen die je niet lust, nee maar dit lustje normaal gesproken wel toch

hooguit dat zo,n blik minder lekker smaakt dan versgemaakt maarja honger maakt rauwe bonen zoet

en na 3 dagen of 3 weken weinig tot geen eten ben je dolblij met zo,n kungfu koningsmaal:D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb ik al een keer gepost! maar hier komt ie.

Op enkele uitzonderingen nagelaten een vast menu. de uitzonderingen staan erbij vermeld!

Mijn ouders hebben het menu van de marine overgenomen en er volgens nog 60 jaar mee samen geleefd

 

Maandag dikke soep.

In het culinaire kookboek van mijn moeder bestonden maar 2 dikke soepen.

Erwtensoep en bruinebonen soep. Erwten was favoriet. Kan beide blik.

 

Als mijn vader kookte!

Madiwodosoep. Alles wat over was van de andere dagen in een pan, bouillonblokjes erbij en je had soep.

Dit was de dag dat mijn vader vaker vond dat er een grote chef in hem huisde.

Hij gooide alle aangebroken pakkingen uit de kast in de soep.

Hij vond zelf de krenten en rozijnen die hij er in heeft gegooid een bevestiging van zijn theorie dat je alles in soep kan doen...wij vonden van niet.

Soep met macaroni en diverse on identificeerbare objecten waren geen uitzonderingen.

 

Dinsdag Stampot boerenkool of zuurkool. Hier werd leuning (rookworst) geserveerd

Mosterd, Spek, zilveruitjes en piccallily. alles pot.

Sporadische variatie mogelijk op de dinsdag.

Macaroni met gehaktbal, rauwe uitjes en een of ander blik met groente. Marine gebruikte gehaktballen uit blik.

Mijn moeder gehaktballen met veel beschuit! Meer van de bakker dan van de slager.

Rodekoolstampot met spek..onder protest!

 

 

Woensdag. Uitzonderingen hierop waren verboden. Blauwe hap...rijsttafel.

 

Recept:

400 gram rijst.

200 gram varkens of kippevlees in blokjes uit blik

Olie om te bakken

3 eieren om omeletreepjes te maken met eierpoeder

150 gram spek houdbaar

150 gram blokjes ham. Blik

1 prei in ringen

2 grote gesneden uien

 

Opdienen met klassieke bijgerechtjes. Ketjap, Sambals, gebakken uitjes, atjar,lombok, kroepoek, kerriesaus, satésaus en meestal boontjes Blik en potvoer

 

Donderdag:

Origineel stond op het menu Zeeuwse Rijsttafel. volgens mij hield mijn vader hier niet van!!

Dit is rijst met bruine bonen of capucijners. schijven gebakken aardappels, tomaat, augurk, komkommer.

Hier kwam nog wel eens een ander menu voor in de plaats

Dit voor mijn moeder die van gekookte aardappels hield. Gekookte aardappel, sperzieboontjes...de echte uit blik! en karbonade.

Chili con carne altijd met macaroni. Recept uit de samsam.

Gebakken Marinier: Cornedbeef met uien en sambal.

Vrijdag. Frites met gebakken vis (onbeperkt) Appelmoes en sla. Enkele keer als er geen vis gehaald werd frikandellen 2 per persoon

curry uitjes en mayonaise. zuurvlees soms. Mijn vader deed vleesjus over de frites...dat is pas smerig! Heb een keer een bord van hem moeten leegvreten

 

Zaterdag Pasta, meestal spaghetti met bolognesesaus, soms lasagne met dezelfde saus.

Vroeger maakte mijn moeder een andere rode saus. gelukkig heb ik hier geen recept van.

Maar het idee was. Tomatenpuree, inferieur blikvlees...smac of zo en partjes hardgekookt ei

 

Zondag: Vooraf 2 borrels korenwijn.

Voorgerecht: een ongebonden soep met vermicelli

Gekookte aardappelen met bloemkool in de zomer of spruitjes in de winter en een stuk vlees, kip of varkensrollade meestal.

een hele enkele keer iets anders.

Nagerecht chocolade of mokka pudding....verschil was er nauwelijks. Later ijs.

 

De gerechten waren eenvoudig en veelal te maken uit voorraad. Alleen vrijdag sla en op zondag en met feestdagen verse groente. Anders blik of pot.

Een vast menu had voordelen. Mijn moeder vroeg nooit wat zal ik vanavond eens koken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

http://www.action.nl/products/view/id/3499/-p/favoritelistid/49 Kant en klare pastamaaltijden in de aanbieding bij de action.

 

Zit net de Formaggio variant (323 Kcal per portie) naar binnen te werken. Even 500 cl water koken, spulletje erin en 7 min. zachtjes laten doorkoken, af en toe roeren. Wat peper en oregano erbij en het smaakt heel behoorlijk. Ik geef het een cijfer 7,5 voor smaak (is wel een beetje zout) en een 9 voor prijs (mits in de aktie).

 

105685-308-308-fit.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zit net de Formaggio variant (323 Kcal per portie) naar binnen te werken. Even 500 cl water koken, spulletje erin en 7 min. zachtjes laten doorkoken, af en toe roeren. Wat peper en oregano erbij en het smaakt heel behoorlijk. Ik geef het een cijfer 7,5 voor smaak (is wel een beetje zout) en een 9 voor prijs (mits in de aktie).

 

105685-308-308-fit.png

 

In totaal nu 12 stuks opgehaald. Een dozijn redelijk tot goed smakende maaltijden voor het gigantische bedrag van € 7,80.

Link naar reactie
Delen op andere sites

als het binnen te houden is en het voed is het toch goed ;)

 

Deze Kung Fu Nasi / Bami blikken van 680 gram zijn ook te verkrijgen bij de DEKA markten voor een standaardprijs van 1,59.

100 gram is 158 calorieën, dus zo rond de 1000 per blik.

 

Als je het uit het blik haalt, dan is het wel een vette harde klomp.

Even op smaak maken met een beetje sambal en het is goed weg te kanen.

 

Zit bij mij standaard in het roulatieschema.

 

gr. Tymy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Deze Kung Fu Nasi / Bami blikken van 680 gram zijn ook te verkrijgen bij de DEKA markten voor een standaardprijs van 1,59.

100 gram is 158 calorieën, dus zo rond de 1000 per blik.

 

Als je het uit het blik haalt, dan is het wel een vette harde klomp.

Even op smaak maken met een beetje sambal en het is goed weg te kanen.

 

Zit bij mij standaard in het roulatieschema.

 

gr. Tymy

 

Ik heb net even zo'n blik bami geproefd, met een beetje sambal erg smakelijk. Echter ga ik deze blikken niet inslaan vanwege het gebrek aan voedingsstoffen.

Deze blikken bevatten vooral veel koolhydraten, vet en zout, weinig tot geen groente en eiwitten. Misschien sla ik er een paar in om eventueel te ruilen tegen betere voeding.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net even zo'n blik bami geproefd, met een beetje sambal erg smakelijk. Echter ga ik deze blikken niet inslaan vanwege het gebrek aan voedingsstoffen.

Deze blikken bevatten vooral veel koolhydraten, vet en zout, weinig tot geen groente en eiwitten. Misschien sla ik er een paar in om eventueel te ruilen tegen betere voeding.

 

Ja, ik ben ook niet zo van de koolhydraten, maar je hebt vooral veel brandstof nodig, dus suikers en vetten. Ik hoop dat je niet meer in de lengte hoeft te groeien als SHTF....dan moet je vooral gewoon 'spul' binnenkrijgen. Of eet je liever eekhoorn met tamme kastanjes en brandnetelsaus?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik ben ook niet zo van de koolhydraten, maar je hebt vooral veel brandstof nodig, dus suikers en vetten. Ik hoop dat je niet meer in de lengte hoeft te groeien als SHTF....dan moet je vooral gewoon 'spul' binnenkrijgen. Of eet je liever eekhoorn met tamme kastanjes en brandnetelsaus?

 

Ik heb liever gebalanceerde maaltijden, op dit soort gebakken deeg kun je niet al te lang gezond blijven. Je zult het minimaal moeten aanvullen met de nodige eiwitten, vitaminen en mineralen.

feitelijk is zo'n blik niets anders dan wat gebakken deegwaar met kruiden. Gewoon pasta en rijst inslaan is veel goedkoper.

 

Zo'n gegrilde eekhoorn lijkt mij wel wat, beetje weinig vlees misschien maar dan bestel ik er gewoon 2 ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Albert Heijn:

Lipton thee/ice tea 2+1

Heineken pils 8.99

Fanta/sprite 3+1

Calve pindakaas 2e halve prijs

Alle AH soep/soepingredienten 2e halve prijs

Hak groenteconserven 2e halve prijs

Alldays en always enkelpakken 3 stuks 6 euro

Gillette voordeelverpakkingen (3 bussen) 40% korting

Alle Axe 2+1 gratis

 

Jumbo: (tm 26 jun)

Princes tonijn 2e halve prijs

Grand'italia 2e halve prijs

Keukenpapier 25% korting

Andrelon 2+1 gratis

Heineken 2 voor 19 (krijg je dit product nu gratis omdat AH goedkoper is?)

Bros/kitkat/lion/nuts/rolo/smarties 2 voor 3euro

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net even zo'n blik bami geproefd, met een beetje sambal erg smakelijk. Echter ga ik deze blikken niet inslaan vanwege het gebrek aan voedingsstoffen.

Deze blikken bevatten vooral veel koolhydraten, vet en zout, weinig tot geen groente en eiwitten. Misschien sla ik er een paar in om eventueel te ruilen tegen betere voeding.

 

Heb er vandaag nog naar staan kijken in de Hoogvliet, 't was een op=op actie. Zat E621 in dus hebben we maar niet genomen.. als ik prep doe ik het goed en met zo min mogelijk rotzooi :p

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb er vandaag nog naar staan kijken in de Hoogvliet, 't was een op=op actie. Zat E621 in dus hebben we maar niet genomen.. als ik prep doe ik het goed en met zo min mogelijk rotzooi :p

 

Mononatriumglutamaat is ook niet bepaald een van mijn favoriete ingredienten :(

 

Als ik dan toch zo nodig een overdosis zout,E621, koolhydraten en vet nodig heb, dan trek ik wel een zak chips open :cool:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mononatriumglutamaat is ook niet bepaald een van mijn favoriete ingredienten :(

 

Als ik dan toch zo nodig een overdosis zout,E621, koolhydraten en vet nodig heb, dan trek ik wel een zak chips open :cool:

 

wij eten chips zonder E 621 hier neem maar ;)DSC02169.jpg.ab5e42f7779c267ea8e16d350553c299.jpg

 

groet jolanda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zelfgemaakte chips zijn geweldig maar je kan ze niet een dag later eten. behalve mononatriumglutamaat dat zorgt dat je de zak leegvreet ook even lettten op transvetzuren of te wel geharde plantaardige vetten of wel gehydrogineerde vetzuren Dat is echt heel slecht spul. In Amerika is het sinds enige tijd verboden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zelfgemaakte chips zijn geweldig maar je kan ze niet een dag later eten. behalve mononatriumglutamaat dat zorgt dat je de zak leegvreet ook even lettten op transvetzuren of te wel geharde plantaardige vetten of wel gehydrogineerde vetzuren Dat is echt heel slecht spul. In Amerika is het sinds enige tijd verboden

 

 

pinda olie :rolleyes:

 

Groet jolanda

ps chips zelf gemaakt moet je gelijk op eten ,voor 6 persoons huishouding ben ruim 6 uur bezig

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...