Ga naar inhoud
GENEGEERD

13 jaar en wat kan ik al doen?


Tim8D1999

Aanbevolen berichten

Beste Prepers

 

Ik ben 13 jaar oud woon vlak bij Utrecht (Vleuten Weide) en zit op de middelbare school (tl-havo).

De laatste 2 jaar heb ik met vrienden veel het nieuws gevolgd. Ik zelf was hier wel het sirieus mee bezig.

Ik ben ervan bewust geworden dat er echt iets fout gaat binnen de 20 jaar. Bijvoorbeeld de economie die in elkaar dondert

Ik wil me hier serieus voor gaan voorbereiden en daar ook geld aan besteden (Ik heb trouwens een goede conditie) . Mijn ouders vinden dit grote onzin en zeggen dat

de overheid ons dan wel komt helpen. Ik gelood hier niks van.

 

Kan iemand mij vertellen wat ik kan doen (Ik dacht zelf aan blikken voedsel kopen) maar hadden jullie nog tips voor mij:confused:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Het allerbeste wat je kunt doen is water opslaan, neem lege frisdrank flessen die niet aan de mond zijn geweest.

Dan volstaat met schoon kraan water omspoelen en tot de rand voldoen. Dus water uit de kraan er in laten lopen

 

Zo kun je een voorraadje waterflessen aanleggen, liefst in het donker bewaren. Geen toevoegingen nodig, wel 1 jaar goed of langer maar elke 8 to tot 9 maand verversen is beter.

 

Als je geld over hebt kun je het waterfilter die hier wordt verkocht aanschaffen. LifeStraw met korting.

 

Lees eens de problemen die kunnen optreden door een verstoring van de watervoorziening

En dan de gevolgen van verdorsting, dan wil je echt geen dorst krijgen

 

 

En dan voorzichtig een BOB samenstellen, is hier meer dan genoeg over te vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kreeg zelf onlangs een gevoel van urgentie door het lezen van een overheidssite over noodpakketten waar genoemd werd dat je naast zaklamp en radio op batterijen etc ook maar beter voedsel _voor_een_maand_ moest inslaan.... En de overheid schat alles altijd veel te rooskleurig in dus regel maar 3 maanden of meer... maar het gekke is, die *maand* kan ik nu nergens terugvinden.

 

Voedsel: ja blikken zijn onbeperkt houdbaar. 'THT' betekent *tenminste* houdbaar tot, en in de praktijk veel langer, bij blikvoer zo ongeveer onbeperkt.

Argumenten die voor je ouders raak zouden kunnen zijn: zie de inflatie, wat je nu koopt voor 100 euro kost volgend jaar 120 euro of nog meer zonder dat je loon ook 20% stijgt, je geld wordt steeds minder waard, dus als je nu over hebt, geef het dan uit aan dingen die je gebruikt en die alleen maar duurder worden. Is er iets in de aanbieding wat je gebruikt en wat heel lang of zelfs onbeperkt houdbaar is? Koop zoveel als je betalen/dragen/bergen kan. En inflatie is 1 ding, maar denk ook eens aan werkloosheid. Als je inkomsten drastisch achteruitgaan maar je huur/hypotheek blijft hetzelfde, dan scheelt het enorm als je aan de wekelijkse boodschappen al zoveel minder hoeft uit te geven omdat je dat allemaal al in huis hebt. Als ze komen met het argument dat sparen beter is: de spaarrente is lager dan de inflatie, sparen verlies je op. En denk niet dat de bankgarantie werkelijk iets voorstelt als banken omvallen of de EU het in de kop krijgt om je spaargeld gewoon maar te confisceren zoals nu op Cyprus. Dan kun je je geld beter alvast uitgegeven hebben aan dingen die je de komende maanden/jaren toch nodig zult hebben. Denk daarbij voor jezelf ook aan kleding en schoenen op de groei.

 

Overigens - 20 jaar? Ik denk niet dat het nog 2 jaar gaat duren. Zie bijvoorbeeld Deflatie in aantocht, en Geldmoord.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi

 

welkom hier op het forum. ik moet je gewoon verplicht aanraden om je ouders te overhalen, zij hebben echter een beter loon om dit te doen.

goed filmpje dat ik hier al over het forum heb weten gaan. laat ze dit is zien haal dan cyprus, griekenland, spanje of portugal aan, dat zijn ook europese landen griekenland kan zelf geen medicijnen meer betalen voor zijn burgers. zeg tegen je ouders als het daar in europa kan gebeuren ook hier.

verder begin klein probeer een week eten en water in huis te nemen bouw dit op tot 2 weken dan 3 enzo verder.

of probeer ze te laten geloven dat je echt een moestuin wil. je vader zal zijn trots hoog willen houden tegen over zijn zoon en zal je hier mee helpen en sponceren.

ik mag het eigenlijk niet zeggen maar willen ze niet luisteren lieg dan tegen je ouders. zeg ik wil leren tuinieren ik wil kippen ik wil konijnen. je bent nog jong gebruik je power van puppie ogen.

 

als je begrijpt wat ik bedoel ;)

mvg mt

 

edit: er is een jongeren groep hier op het forum 1990+ denk ik ofzoiets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties ik ga zeker water opslaan. En die argumenten vind ik zeer sterk.

Ik ben al een tijdje bezig en heb al het een ander in mn kastjes zitten:

2013-03-17-17.01.26.jpg.67c98d60efb7a2c4bb8cc7cfd826d27c.jpg

2013-03-17-17.01.33.jpg.20b805ed9869adf72b8dfaf75b626eea.jpg

2013-03-17-17.01.43.jpg.b6b0cc25bbb4d3267daddba5cd592156.jpg

 

Ik ga binnenkort ook een BOB samenstellen.

Maar wat ik trouwens ook afvroeg is:

 

wat zijn de belangrijkste survival skills?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot
je ouders inlichten, en lekker sporten, gezond eten en drinken. en misschien lid worden van de padvinderij, daar leer je nuttige dingen volgens mij. zowiezo knopen, vuur maken, en onderkomens bouwen. prepse!

 

Dit zijn goede tips @Tim8D1999 .

Vuur maken op verschillende manieren. Tondel verzamelen en leren vinden. Maak vaseline-watten.

Leer water filteren.

Alles vind je op de site, met de zoek-functie.

Kan je het niet vinden, stel dan gewoon vragen. Geen probleem, iedereen helpt.

 

Mooi begin heb je al! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Tim8D1999,

Wat goed van je dat je al met preppen bezig bent.

Deze site kan je een schat aan informatie geven.

Probeer bij de Scouting te komen.

Daar leer je survival in de natuur en nog meer nuttige bezigheden.

En blijf aan je goede conditie werken.

Met vriendelijke groet, Popeye

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je ben al goed bezig ! Ga zoals anderen al zeggen gewoon lekker oefenen met allemaal basisvaardigheden en probeer flexibel te zijn/denken met wat je doet. Niemand weet precies wat er gaat veranderen de komende jaren maar degene die zich makkelijk aan kunnen passen zullen grotere kansen hebben dan degene die zich vastklampen aan een enkel idee. Lekker buiten aan je conditie werken kost niets en kan je combineren met oefenen van je skills. En het belangrijkste is natuurlijk gewoon plezier hebben in wat je doet !! Een positieve instelling en flexibele denkwijze zijn je je beste tools :cool:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Van harte welkom,

 

je bent nooit te jong (of te oud) om bewuster in het leven te staan. En dan met name de kwetsbaarheid van hoe alles aan elkaar hangt in de samenleving. Ik denk dat je ouders juist trots mogen wezen op een zoon die al verder kijkt dan zijn playstation, sport of stripboek. Ik probeer mijn kinderen ook tips en tools te geven mbt preppen. Helaas lukt dat niet altijd :-) Mijn jongste is ook 13 en kijkt en denkt soms ook met mij mee om ons gezin draaiend te houden als de zekerheden om ons heen weg zouden vallen.

Zorg dat je in goede gezondheid verkeerd. Zorg dat je je breed oriënteert. Zorg dat je je daarna specialiseert. En zorg voor betrouwbaar netwerk.

 

Succes!!

Vulgum pecus

Link naar reactie
Delen op andere sites

bedankt voor al die nuttige reacties. Een maand geleden toen ik begon met preppen had ik echt het gevoel dat

ik iets raars aan het doen was wat niemand anders deed (Eten kopen,Flessen met water vullen, volop het nieuws volgen, survival boeken lezen enz.)

Ik ben blij dat er veel mensen zijn die preppen ik hoop dat ik veel leer op deze site ;) heb al leuke tips gehad. Maar als iemand nog goeie tips had

of iets wat je me kan vertellen over het preppen zou ik dat erg handig vinden. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Tim8D1999: Heb je al gedacht over je studierichting? Het kan je enorm helpen een goede studiekeuze te maken. Mensen met praktische vaardigheden worden steeds meer gewild en zijn onmisbaar voor de maatschappij (indien er dan nog sprake is van een maatschappij). Je studie kan een basis zijn of een uitbreiding op je prepperbestaan

(ikzelf heb werktuigbouwkunde gedaan, geleerd om bv metaal te bewerken, geleerd over constructies, motoren, materialen etc.)

 

Succes met preppen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kennis, vooral veel, heeeel veel kennis vergaren. Dat is momenteel zo enorm simpel, je bent gek als je het niet doet. En, het is gratis!. Pak Google, Wikipedia en dit forum erbij en lees totdat je er bij neervalt

 

- Water opslaan is nuttig, maar genoeg heb je nooit. Ga op zoek naar zoveel mogelijk manieren om water (regenwater, slootwater) te zuiveren tot drinkwater.

- Begin een kleine moestuin, al is het maar een vierkante meter, of een paar bakken op het balkon/terras. Leer welke groenten goed, snel en zonder al te veel ziekten groeien, leer zaden oogsten.

- Leer signalen herkennen. Soms komt een SHTF letterlijk uit de lucht vallen, maar de kans is groot dat je het kan zien aankomen.

- Begin een nuttige hobby. Computergames spelen is soms best leuk, maar erg nuttig niet. Lekker buiten bezig zijn met hutten bouwen, ovens bouwen van stenen en vuurtje stoken (natuurlijk wel veilig) is een stuk nuttiger.

 

En zo zijn er nog wel meer dingen. Vooral veel leren, spullen kopen kan altijd nog, en als echt de p****s uitbreekt is er om je heen ook nog wel wat te vinden.

 

En, leer vooral hoe je leeftijdsgenoten bewust kan maken van wat jij nu weet en voelt, zonder dat ze je gelijk voor gek uitmaken.

 

Oh, ennuh.......... als iemand van 13 nu al ziet dat het niet goed gaat he.......... ben jij dan zo slim, of is het overgrote deel van de wereldbevolking nou zo ontzettend oerstom???

 

Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...