Ga naar inhoud

vulgum pecus

Lid
 • Aantal items

  19
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

vulgum pecus's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

14

Community reputatie

 1. Van harte welkom, je bent nooit te jong (of te oud) om bewuster in het leven te staan. En dan met name de kwetsbaarheid van hoe alles aan elkaar hangt in de samenleving. Ik denk dat je ouders juist trots mogen wezen op een zoon die al verder kijkt dan zijn playstation, sport of stripboek. Ik probeer mijn kinderen ook tips en tools te geven mbt preppen. Helaas lukt dat niet altijd :-) Mijn jongste is ook 13 en kijkt en denkt soms ook met mij mee om ons gezin draaiend te houden als de zekerheden om ons heen weg zouden vallen. Zorg dat je in goede gezondheid verkeerd. Zorg dat je je breed ori├źnteert. Zorg dat je je daarna specialiseert. En zorg voor betrouwbaar netwerk. Succes!! Vulgum pecus
 2. Ook ik beaam dat er geen BESTE vechtsport ofzo bestaat. Jouw persoonlijkheid, karakter, aanleg en inzet bepalen het grootste deel. Ik heb voor mijzelf de juiste combinatie gezocht uit alle stijlen en soorten. Voor conditie, beweeglijkheid en benenwerk is dat ITF Taekwondo. Voor no nonsens uitschakelen binnen minimale tijd, snelle handwerk, conditie en hardheid is dat WingChun Kungfu. Trainen, trainen trainen en trainen zijn de toverwoorden. Nu al enkele jaren geen trainingen meer voor mij, maar door de geleverde inzet jarenlang zijn veel dingen reflexen geworden ipv overdachte reacties. Daar heb ik nu nog steeds profijt van in gevaarlijke situaties.
 3. Ik heb hier thuis nog zo'n setje NASA handschoenen liggen. Deze draag ik bij extreme kou graag onder mijn gewone leren leger handschoenen. Het zijn van die witte met zilverdraad erin. Ideaal :-)
 4. Alles wat met EHBO, BHV, verpleegkunde, reanimatie en sportmassage te maken heeft. Verder ervaring opgedaan met oorlogstraumatologie. Bekend met besturen en organiseren van activiteiten, evenementen.
 5. Nu leuke potten met tuti fruti in pot in de aanbieding bij ALDI , houdbaar tot 2016. Altijd lekker en handig om zo ook fruit te hebben :-)
 6. Beste Dick, als militair (25jr ondertussen), specialist gezondheidszorg, zelfverdedigingsliefhebber ga ik je boekje direct bestellen. Prepper ben ik nog niet zo lang, maar wel al actief met inslaan van voedingsmiddelen voor mijn gezin van 6 leden. Ik denk dat daar ook mijn zwakheid ligt. Hoe voedt je een groot gezin voor langere tijd!! Qua veiligheid, zelfverdediging, verzorging en overlevingstechnieken ben ik wel redelijk paraat denk ik. Verder zou een vertrouwde connectie op korte afstand mij erg waardevol zijn, met name iemand met de voor mij ontbrekende kennis en vaardigheden. Je boekje is een goed begin :-)
 7. Voedingsupplementen uit ziekenhuizen zijn niet echt heel lang houdbaar. Verder zijn ze ontzettend duur om aan te schaffen,of je moet een connectie hebben.
 8. Ik heb bewust gekozen voor een combinatie. Winchun voor het snelle, smerige werk, gericht op meerdere tegenstanders. Dit oa uitgebreidt met basisgrondvechten, omdat in de praktijk 90 % van een gevecht op straat, zonder wapens, eindigt in een grondgevecht. Daarnaast Taekwondo om benenwerk te beheersen, waardoor zo nodig onverwachte bewegingen tegenstander kunnen uitschakelen. In beide vormen ook getraind met aanvallen met messen, stokken, zwaarden en pistolen binnen handbereik. De conditionele, mentale en fysieke weerbaarheid geeft me voorsprong op de ander in de meeste gevallen. Mijn verdere voordeel is dat ik niet groot (177) en breed ben. Onderschatting door de tegenstander is mijn grootste vriend:-) Voor mij voldoende om me staand te houden in de huidige en toekomstige wereld.
 9. Veel ervaring met Esbit de afgelopen 25 jaar gehad. Bevalt me prima en brandt onder de meest primitieve omstandigheden. In regen, storm en zelfs bij -20 geen problemen ervaren. Komt wel bepaalde geur vrij, maar vgls mij is dat niet echt belangrijk als je maar honger genoeg hebt, of koud genoeg. Niet te kieskeurig zijn, anders is je hongergevoel nog niet erg genoeg! Heb er altijd in voorraad liggen. Doe er geen gekke smaaktesten mee, kunnen dodelijk zijn bij innemen :-)
 10. Ik ben nieuw opndit forum. Waarom ik start met preppen? Ik wil zoveel mogelijk onafhankelijk zijn van het ontworpen systeem als dat door wat dan ook onder druk komt te staan. Dat kan dus een economische verval zijn, instorten van bestaande zekerheden, wegvallen van bevoorrading winkels, wegvallen van stroom/gas, onrust en wegvallen veiligheid. Ik vertrouw op mijn eigen kennis en vaardigheden, maar wil ook voor mijn gezin meer zekerheid creeren door goede voorraden aan te leggen. Ook contacten met gelijkdenkenden en gelijkgezinden zijn in mijn mening een voorwaarde om bij paniek en ellende de overlevingskansen te vergroten. Mensheid overleeft door samen te werken, zo is het al altijd gegaan. Benutten van elkaars krachten, kunnen en kennis.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...