Ga naar inhoud

Badger

Lid
 • Aantal items

  35
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Badger

 1. Die blaaspijp werkt prima, met wat training kan je best goed raken. Alleen schiet niet op een te kleine target, want met die broadheads schiet je de flights van voorgaande darts zo doormidden. Die stunners zijn ook best leuk speelgoed, de 4 kleine puntjes erop dringen al diep in vlees en ze komen hard aan.
 2. Badger

  Opinel maar geen RVS

  De term koolstofstaal slaat meer op het soort staal, waarbij extra stoffen aan het staal zijn toegevoegd die een significant verschil maken aan de eigenschappen van het staal, bijvoorbeeld Chroom-Nikkel staal. Waar ik me meer aan erger is de benaming van roestvrij staal, want dat heet roestvast staal. Gelukkig zijn er miljoenen manier van staal maken, anders had ik nu geen werk meer Dus gewoon gaan met de banaan (of mes).
 3. Als het nu een biodome was, zou ik het al wat aanlokkelijker vinden...... http://www.imdb.com/title/tt0115683/?ref_=sr_1
 4. Leuke verzameling en bedankt voor het lijstje van Buck.
 5. Bij Xenos verkopen ze Altoids en Barkley's. Ik heb al een aardige verzameling gehaald.
 6. Ik vind de messen ook prima, maar inderdaad laat de schede te wensen over. Mijn schede heb ik aangepast met wat youtube hulp (oa van David Canterbury): binnenband ringen voor het vasthouden van firesteel, waterzuiveringspillen, naalden, plakband en touw erom. Een ESEE 5 staat bij mij nu bovenaan mijn lijstje
 7. Bij Bever weet je nooit of ze in de winkel meer hebben dan op internet. Gewoon even langsgaan en kijken hoe het zit (btw. adventure food maaltijden, zilveren verpakking, 3 halen 2 betalen....) Goede link van @Ronin Kogaratsu Trouwens bedankt hiervoor!
 8. Mijn ervaring is dat meeste tactische broeken van Amerikaans fabricaat, met name Tru-spec en Black Hawk Warrior Wear, wijde bovenbenen hebben (ideaal voor mij aangezien ik dikke bovenbenen heb). Mijn 5.11 broeken vind ik wat meer getailored. Amerikanen hebben de kleding sowieso wat losser aan dan Europeanen. Voordelen zijn het eenvoudig mogelijk maken van thermokleding en/of kniebeschermers eronder, zonder dat je beweeglijkheid wordt gehinderd (en je kunt je zakken flink volstoppen). Wil je een wat nauwere pasvorm, dan zou je kunnen kijken naar Fjällraven, Cragshoppen enz. Succes ermee!
 9. Ik ben niet zo'n klimmerig dus daar kan ik niet veel over zeggen, maar rennen gaat prima (met volledige tactische uitrusting was er niets van te merken). Ze zijn stug, maar daardoor ga ik er ook ruwer mee om. De covert draag ik het liefst aangezien die wat soepeler is en wat minder opvalt in kantooromgeving. De BlackHawk heeft een fijnere heupband en heel ruime pijpen tov de 5.11.
 10. Ik liet ze eerst komen via Noorloos, maar nu gebruik ik liever de duitse site www.recon-company.com (heel goede service, veel maten beschikbaar en een hoop prepperspul) Van 5.11 zijn diverse materiaal-samenstellingen te krijgen, waaronder 100% katoen, 65/35% katoen/nylon (Taclite) en 100% nylon. Check de site maar eens, een hoop leuk spul.
 11. Ik heb 5.11 tactical trousers (2x zwart, 1x blauw, 1x coyote), 5.11 covert trousers in khaki, een BlackHawk Warrior Wear tactical pants in khaki en Fjallräven Karl Winter in grijs die ik allemaal dagelijks draag. Bij de 5.11 merk ik ook de stijfheid van het kniegedeelte (wel fijn met knieberschermers erin), de Fjallräven is beter gevormd en heb ik het probleem minder. De BlackHawk heeft al deze problemen niet, maar dat ligt in mijn geval aan de samenstelling van het stof. Bij outdoor heb ik er helemaal geen last van aangezien ik ook geregeld knieberschermers draag. Verder draag ik vooral broeken van GB en USA defensie (ook fijner met knielen tov NL def broeken) Van de meeste merken zijn Lite varianten te krijgen, zijn minder solide als de katoenen versies, maar geven wel meer bewegingsruimte. Succes met de zoektocht.
 12. Apartere dingetjes die ik onder andere in mijn BOB heb zijn anijsblokjes, cayennepeper en een vacuüm verpakte knuffel (als SHTF: als ruilmiddel, troostmiddel, tondel etc).
 13. Badger

  Chicken Jerky

  Ik heb wel al eens Turkey Jerky gehad van Conower Jerky en dat smaakte mij best goed. Dus ik ga dit recept proberen (kalkoen of kip). Bedankt @Bandoeng.
 14. @bigbeast en @techie: Ik weet wat alcohol doet, maar ik heb het ook nooit te koud gehad op bivakken om bushcraft te oefenen en de Jägermeister hebben we dan ook nooit bij ons op de extremere bivakken. De reden dat het geen probleem is, komt voornamelijk omdat we altijd een goed kamp opzetten en goede sociale controle hebben (meeste van mijn groepje hebben EHBO). We hebben ons nog nooit lam gezopen. Zoals ik het zie, mag je best af en toe genieten tijdens je preppen......
 15. Ik heb altijd geleerd dat in survival-situaties verveling een groot probleem is. Het maken van vuur is dan een van de meest nuttige bezigheidstherapieën (constant checken: heb ik genoeg hout voor de nacht, kan ik het vuur optimaliseren, kan ik mijn shelter beter maken, kan ik houten hulpmiddelen maken etc), met als resultaat warmte, droogte (wel prettig als je er bij slaapt), hygiëne (eten braden, waterzuivering) en eventueel het bewerken van hout (harden van speerpunten, hout voor kano's buigen). Ik blijf dus lekker fikkie steken en als het koud is lekker dichtbij met een koffie-Jägermeister.
 16. Op zich is het slim om kennis te delen zonder dat er geld bij betrokken is (ging eeuwen goed, dus waarom niet). Geen last van de economie zo.
 17. Ik kon geen linkje vinden naar Green Pete op het forum (indien die er wel is, graag dit topic verwijderen), dus ik dacht ik deel deze: LINK. Hij geeft aardig aan hoe je een mes maakt van een vijl, template staat ook op zijn site.
 18. Badger: - MBO Werktuigbouwkunde - HBO Werktuigbouwkunde - TU Werktuigbouwkunde - (post HBO) Vliegtuigbouwkundige Stress Engineer Plaatwerken, verspanen, lassen, lichtgewicht construeren, pneumatiek, hydroliek, elektriciteit, smeden. Vanuit hobby: Watermanagement (ervaring vijvers), wapens (onderhoud, mechaniek, gebruik), fietsen (onderhoud, vormgeving, gebruik) Dus met drie man kunnen we al een hele community voorzien van alle technische zaken.. LOL
 19. Ik heb al vaker gegrapt tegen Hollanders dat als hun huis helemaal onder water staat, ik nog steeds mijn vijverwater moet bijvullen in de zomer. Toch wil ik een canadese kano, watersport is dan lekker dichtbij.
 20. Als ik de mogelijkheid heb, doe ik mee. Er is genoeg te wandelen in Limburg en net over de grens (maasvallei nabij Maasmechelen is ook aardig om te wandelen).
 21. Ik ben uit de parkstad @Lucifer.
 22. Mijn meestgebruikte EDC-mes is een CRKT K480KKS Shenanigan Z. Werkt prima, eenvoudig te openen, goede grip en redelijke prijs. Vaak heb ik nog een ander mes (meestal CRKT M16) die met mijn andere hand eenvoudig te pakken is, mocht mijn rechterhand niet in staat zijn hetgene los te laten om het mes te pakken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...