Ga naar inhoud

Cobelix

Lid
 • Items

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Cobelix's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

19

Reputatie

 1. Mijn EDC (in mijn broekzak, in etui i.v.m. APV) Forge LaGuiole 1212 voor touwtjes en appeltjes... Im mijn werktas (rugzak) altijd een Leatherman Charge TTi en een Marttiini puukko.
 2. Dikke breinbreker altijd, en uiteraard een zeer interressante en eindeloze discussie over de ideale BOV. Ik kies ervoor om niet alles op 1 paard (hmm zou een paard niks zijn?? heb ik niemand over gelezen nog...) te zetten. Ik zorg dat ik altijd minimaal 600km actieradius heb met mijn auto (tank altijd minimaal 75% vol) maar ben me zeer bewust dat wanneer een grote catastrofe mijn regio treft het nog een hele toer gaat worden om achterin de rij aan te sluiten en weg te komen, wanneer iedereen weg probeert te komen waar 2 ongevallen al voor een verkeersinfarct kunnen zorgen. Dus auto als BOV (SUV of smart maakt in deze weinig uit), en de bruikbaarheid zal vooral in timing zitten door tijdig te anticiperen indien mogelijk. Ik streep de auto absoluut niet weg en zorg dat ie er klaar voor is zowel qua onderhoud, tank en uitrusting. (in mijn geval een fijne onopvallende ford focus 2003). Daarnaast een motor die wellicht wel door een eventuele verkeerschaos kan komen maar zeer beperkt is in de hoeveelheid gear en BO benodigdheden die ik mee kan nemen (honda ST pan european 1100, met koffers). Ik kan mijn gezin hier niet op meenemen dus eigelijk is deze optie alleen geschikt om te gaan foerageren/hulp te halen. Een ander alternatief is een zeewaardig zeiljacht, perfect als BOL en BOV ineen, ik heb hem al voorbij sluizen en bruggen neergelegd en hij is altijd ready to go met voorraden en beschermingsgear voor 2 maanden (waarmee ik desnoods naar de andere kant van de atlantic kom of vooraf geselecteerde plekken in de middelandse zee of afrika), maar dat betekent wel dat hij op aanzienlijke afstand ( in een noodsituatie en chaos) van mijn woning ligt (25 km). En ik moet zeggen dat als ik eerlijk ben, als ik in de buurt van die jachthaven zou wonen, en de situatie erom vroeg ik eigenlijk niet verwacht dat de boot er nog ligt zogezegd (zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten...). Om mijn gezin en mijzelf te beschermen of in veiligheid te brengen hou ik ook rekening met de mogelijkheid dat het evt. niet mijn eigen "vehikel"is dat ik moet regelen, en dat de mogelijkheid de dief maakt -ook van mij- WTSHTF.... Daarnaast heb ik natuurlijk gewoon mijn OV chipkaart... Dat paard of paarden beginnen er -als ik er zo over nadenk- steeds aantrekkelijker uit te zien... En anders mijn Fubar.....
 3. Hier bij mij is in het verleden gebleken dat verdediging van mijn straat vooral een collectief gebeuren is, mijn eerste verdediging is dat men buiten de straat niet zal verwachten dat er bij mij iets te halen is. En daarna de bereidheid van mijn buren en mijzelf om de straat op te gaan met tafelpoten danwel knuppels om de rust te bewaren. Als er problemen komen met de buren zelf.. dan hoop ik dat ze weten dat ze meer aan mij hebben als we gewoon goede buren blijven. Het zijn geen van allen preppers zogezeid, maar ik hou rekening met meer dan mijn eigen gezin in deze. Maar goed, de laatste linie bestaat bij mij uit een goed hek, degelijke sloten, een hond en wapens voor korte afstand, en hopelijk de bereidheid deze ook effectief te gebruiken (behalve de hond dan, die mag van mij na het alarmeren een stil hoekje opzoeken en daarna mijn wonden komen likken zonder zelf wat opgelopen te hebben)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...