Ga naar inhoud
GENEGEERD

Preppers.nl blog: Dreigt de Europese Unie een fascistische staat te worden?


Dr.Prepper

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Wederom een prachtig stukje door onze @Dick Berts geschreven.

 

Helaas leven we inmiddels in een wereld, waarin alleen het geldelijk gewin nog belangrijk lijkt.

 

Ik wil best die politicus worden, met moed, maar ook met mededogen, het hart op de juiste plaats.

Helaas dat ik met een accentje zit, waardoor de kans bestaat dat ik wordt weggezet als een soort Klazien, dat schiet niet op :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat inderdaad de EU wel de banken redt, maar niet hun burgers, is ronduit stuitend. Mijn bezwaar tegen de EU is altijd geweest dat zij er niet is voor de burger, maar voor het grote geld. Dat dit op zo’n pijnlijke manier duidelijk wordt, in de praktijk van vandaag, bewijst het falen van de EU.

 

Voor mij persoonlijk is dit ook een ondergrens, die niet overschreden had mogen worden. Iets dat blijft kleven, waar ik iets mee moet doen.

(Dat stukkie, als belooft in het griekse medicijnen draadje houden jullie tegoed, staat hoog op de prioriteitenlijst, die door persoonlijk omstandigheden wat gewijzigd is.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat inderdaad de EU wel de banken redt, maar niet hun burgers, is ronduit stuitend. Mijn bezwaar tegen de EU is altijd geweest dat zij er niet is voor de burger, maar voor het grote geld. Dat dit op zo’n pijnlijke manier duidelijk wordt, in de praktijk van vandaag, bewijst het falen van de EU.

 

Voor mij persoonlijk is dit ook een ondergrens, die niet overschreden had mogen worden. Iets dat blijft kleven, waar ik iets mee moet doen.

(Dat stukkie, als belooft in het griekse medicijnen draadje houden jullie tegoed, staat hoog op de prioriteitenlijst, die door persoonlijk omstandigheden wat gewijzigd is.)

 

De EU beschermt zijn assets, het geld, thats it niets meer en niets minder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat goed met Nederland, we zitten weer in de lift.

De werkeloosheid in USA is aan het dalen.

Griekenland krabbelt gestaag uit het economische dal.

 

BULL SHIT HITS THE FAN en ik lanceer hierbij de acroniem BSHTF voor alle flauwekul die frequent mijn netvlies beroerd. Zo ook bovenstaande kreten die zo nu en dan op nu.nl of ander digitaal krantje verschijnen. Lariekoek natuurlijk als je die andere berichten die óók verschijnen op de digitale diarree zoals @Johonny BravoNL ze noemt, de 'betrouwbare bronnen' van de gemiddelde Nederlander met een smartphone.

 

Medicijnen te duur voor Grieken.

Syrië escaleert, tienduizenden doden, honderdduizenden dakloos of op de vlucht.

Bezuinigingen, BTW omhoog, huizenmarkt muurvast

 

 

Het gaat goed en Brussel is druk bezig om U uit het slop te trekken. Meer maatregelen, meer ambtenaren die zich ermee bezig houden, ongetwijfeld worden dure particuliere onderzoeksbureaus ingehuurd om te bevestigen dat hun wijze maatregelen vruchten afwerpen. Meer BSHTF dus. Het vertrouwen in de euro (de supra-nationale munt welke 'bestuurd' wordt door banken) is matig, op zijn zachtst gezegd. Hetzelfde kan gezegd worden van de Dollar en de Yen. Hoe sterk de Chinese papiertjes zijn zal blijken; in ieder geval worden er door de Chineesjes driftig Amerikaanse staatsobligaties gekocht, goud, grondstoffen. Ook de Russen schijnen nogal wat goud te hebben liggen.

 

Er zijn weer wat brandhaarden in de wereld waar op grote schaal kapitaal vernietiging plaatsvindt door het smijten met bommen en granaten naar elkaar. De Gaza strook, Syrië en nu ook een Phillipijnse beweging die vecht om een stuk bos op een ander eiland. WTF? Schieten op elkaar.....misdadig gewoon, moorddadig, misdadig tegen de mensheid en een blamage voor onze soort, het HOOGSTE, INTELLIGENTSTE DIER.

 

Vierenhalf miljard jaar planeet aarde (waarom niet water? hebben we veel meer van) en 3,5 miljard jaar geleden eencelligen, sinds 200.000 jaar homo sapiens. Intelligent? Whahahaha natuurlijk niet. Waarom maken we elkaar af? Waarom hebben we zulke zieke geesten als Kim Jong Kill of zoiets die zijn eigen burgers laat verhongeren en vernietigende raketten laat ontwikkelen...Noord Korea zwaait eens vriendelijk naar de overkant van het water, eerst naar Japan, dan naar die VeLdLaaide AmeLikanen .....het gaat goed lieve mensen, ook bij ons hoor.....in mijn ondernemers krantje worden ondernemers gewezen op de mogelijkheden zaken te doen met Rusland, de opkomende economie lekker dichtbij huis. Slechts zes uurtjes vliegen en lekkere goekope wijven. Nazdrovja! Dat Rusland een wespennest is met maffiapraktijken vanuit de onderkant van de samenleving maar ook vanuit de regering. Wat een enorme snijbonen van een Kamer van Koophandel om handel met een land te promoten, een land waar opper-Darth Putin Vader een paar Prinsesjes Leia op slaat sluiten wegens een protestlied in een kerk. Kerken....bronnen van narigheid.

 

Volgens mij krijgen we er steeds meer maatregelen bij, steeds meer inperken qua privacy. Google wil het liefst dat iedereen alleen maar via hun zoekt en surft onder je ECHTE NAAM. Yeah, right, dat gaan we doen. Niets meer anoniem, wie zei er ook ooit weer dat deze wereld geregeerd wordt door Grote Corporaties? Zo'n n beetje iedereen die er over nadenkt. Shell, Esso, Coca Cola, Boeing, Lockheed, BasF, DuPont, Monsanto.....en onze regering loopt miljoenen mis wegens een gat in de belastingwetgeving, Microsoft sluist miljoenen naar Ierland, en weer terug en weer naar Ierland en het is witte winst....En Bill Gates die de helft van zijn vermogen doneert aan een goed doel. We mogen trots op onszelf zijn. Door Windows te kopen sponsor je projecten voor de armen. Prachtig initiatief, maar maak dan die Windows gewoon effe wat goedkoper en vooral sneller.

 

Brussel en de fascistische maatregelen....Das Dritte Reich komt er dan toch nog. Fijn. Wel duidelijk en handig hoor, dat we de Duitsers dan weer gewoon mogen haten. Maar neen, het zijn helaas niet de Duisters (!) alhoewel Merkel natuurlijk wel een dubbele agenda heeft. Wanneer draait ze de kraan dicht? Hoe lang kan de geld transplantatie richting Olijf en Knoflook vriend nog doorgaan? En hoe lang pikken die Duitsers dat nog?

 

En die Fransen....75% belasting voor miljonairs...iemand zal me wel haten maar het is een prima maatregel. Uit eigen waarnemingen zie ik alleen maar verkwanseling van teveel geld. Kenissen die auto's kopen van krap twee ton. Beetje overdreven, maar als autofiel kan ik het wel waarderen. En dan zijn het nog niet eens superrijken, maar hardwerkende mensen. De clowns met 10, 20 of 87 miljoen op de bank....tsja, is dat niet wat teveel van het goede? Als er 75% belasting geheven gaat worden in heel de EU bij vermogens en salarissen van meer dan een miljoen....goh, dat zou nog eens een fascistische maatregel zijn zeg. Als we dan ook nog alle kneusjes eruit werken en een nekschot op je 80e verjaardag, goh, dat zou een hele uitgavepostvermindering geven. Onwenselijk misschien, sociaal gezien. Maar die Japanse minister die zoiets dergelijks aan het volk adviseerde.....oeps! Wat dat betreft zitten we wel goed met al die dikkerds die steeds meer kosten met al hun aandoeningen...in de USA daalt de levensverwachting al. Straks is het geboren worden., vreten....leren...WERKEN....twee weken pensioen en dan dood aan een hartinfarct.

 

Spanje, Portugal, Griekenland en...La Bella Italia. Totaal verdeeld in drie nagenoeg even grote groepen met als nieuwkomer Grillo. Die voorspelt dat Europa failliet gaat en waarschuwt voor ernstige problemen. Die man heeft het beter door dan die bejaarde sexofiel Berlusconi of die eurofiel Monti. Verder valt er over vornoemde lande en IErland eigenlijk niets kwaads te zeggen, de economie kabbelt vrolijk voort, doorlopen mensen, niets te zien hier!

 

Bull shit hits the fan dus....en voor een bullshitfan -that's me!- is het verwarrend hoor. Maar één ding is zeker. Murphy's Law, met al die kruitvaatjes over de hele wereld op allerlei sociale lagen, kruitvaatjes tussen religieuze groeperingen, kruitvaatjes in de economie.....er ZAL iets misgaan. Laat u niets wijsmaken door de StaatsTV van SBS6 RTL en Hilversum. Alleen de VPRO heeft gezonde geluiden, daar kunt u gerust naar kijken, de Vara soms ook iets aardigs maar de rest is werkelijk bagger. Fascistische staat? Corporate Fascism wat mij betreft dan. Misschien kan de VPRO daar een docu over maken. Keyser, plaats rust.

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dreigt de Europese Unie een fascistische staat te worden? Nee, volgens mij niet, tenzij fascistisch hier gebruikt wordt als "niet fris" om het maar eens netjes te zeggen. Want wat is fascisme?

 

Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een politiek stelsel dat onder meer werd ingesteld in Italië van 1922–1943. Ook het nationaal-socialistisch bewind van Adolf Hitler en zijn partij de NSDAP van 1933–1945 in Duitsland wordt weleens fascistisch genoemd. Eén partij of persoon heeft alle macht. Het fascisme is anticommunistisch, antiliberaal en extreem nationalistisch.[1] Door middel van partijmilities (in uniform), massademonstraties en verheerlijking van de leider probeerde men het volk tot een eenheid te smeden.

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme

 

Ik zie in de EU geen verheerlijkte "Grote Leider" (Van Rompuy?), geen één enkele partij Staat, geen anti-liberalisme (eerder het tegendeel), geen extreem nationalisme, geen geüniformeerde partijmilities (wel een dergelijke club in Griekenland), en geen massabijeenkomsten. Kortom: de EU is niet fris, en dat ze mensen dood laten gaan door gebrek aan medicijnen in Griekenland is verschrikkelijk, maar fascisme is het niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Dick Berts

"Als ik naar de maan wijs, dan moet je niet naar het puntje van mijn vinger blijven staren". Een variatie daarop: "Als ik je er op wijs, dat we naar de maan gaan, richt je aandacht dan niet op het vuiltje waarvan je denkt dat het op mijn vinger zit".

 

Mijn beschuldiging dat de EU een fascistische staat aan het worden is, heeft een aantal conclusies van amateur politicologen opgeleverd. Daarin wordt geprobeerd om middels een technische analyse van het begrip fascisme aan te tonen, dat mijn woordgebruik onjuist zou zijn. In betreur dat. Ik zal mij in deze reactie niet verschuilen achter de grote uitingsvrijheid die columnisten toekomt.

 

Tussen alle politieke systemen die de wereld heeft gekend bestaan verschillen. Als ik het over een fascistisch staatssysteem heb, dan bedoel ik daarmee een staat of een samenwerkingsverband van staten uit de aller verwerpelijkste categorie, waarin de mens verworden is tot een ding, dat naar believen uit de weg geruimd kan worden. Een verband van staten waarin wel financiele middelen worden aangewend om banken te redden, maar niet om burgers te redden, die wegens een tekort aan medicijnen op straat doodvallen, noem ik in volle overtuiging fascistisch.

 

Tegen een prematuur gebruik van woorden zoals 'fascistisch' bestaat een steekhoudend argument. Het verbaast me, dat degen wiens hobby het is, om mijn uitingen van commentaar te voorzien, niet met dat argument gekomen zijn. Vermoedelijk onkunde. Met een vroegtijdig gebruik van termen zoals 'nazi' of 'fascist' wordt het onmetelijke leed dat velen in de Tweede Wereldoorlog is aangedaan, via een soort begripsinflatie gerelativeerd. Dat is beslist niet mijn bedoeling. Ik kan mij ook niet herinneren, dat ik ooit eerder in mijn leven als schrijver/journalist, iets tot fascistisch heb bestempeld. Als voormalig medewerker van het Contactblad van de Stichting 1940-45 en als mede auteur van een boek over de onbeschrijflijke verschrikkingen van Auschwitz, heb ik tientallen oorlogsslachtoffers geinterviewd, die de grootste ellende uit de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Sommige dingen waren zo erg, dat ik ze nooit heb durven opschrijven. Sterker nog, het slechts aanhoren van die ellende heb ik nog steeds niet helemaal verwerkt. Kun je nagaan wat het ondergaan van deze verschrikkingen betekent moet hebben........

 

Ik ben de laatste om het leed van slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog door middel van een ongepast taalgebruikt te relativeren. Het is slechts mijn bedoeling om met zeer fors -en in dit geval naar mijn volle overtuiging gepast- taalgebruik te waarschuwen voor een herhaling van de geschiedenis en voor alle onmetelijke leed dat dit tot gevolg kan hebben. Want wij mensen (inclusief DB!) kijken zo makkelijk ergens over heen! Hitler beschreef in Mein Kampf exact wat hij met de Joden wilde doen. Toch werd hij door de Duitsers op democratische wijze gekozen! Met het tot fascistische staat bestempelen van de EU (ook al is de EU nog niet een staat) wil ik iedereen slechts wakker schudden. Opdat het dramatische lijden van veel oorlogsslachtoffers niet helemaal voor niks is geweest.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lectori salutem,

 

Ik heb de discussie alhier eens doorgelezen. Sta mij toe om e.e.a. eens nader te ontleden…

 

N.a.v. de column van @Dick Berts ontstaat er in dit topic een discussie over “fascisme” en de betekenis daarvan.

 

@Dreutel reageert daar op door een klinische omschrijving te geven over wat fascisme volgens Wikipedia nu eigenlijk is en dientengevolge kan volgens Dreutel Europa geen fascistische Staat zijn. @Nonkel_Ries roept in een post daaronder dat er, door het aanhalen van de Anschluss, er hier sprake is van een Godwin, en beticht @Dick Berts er van dat hij zich bedient van populisme en stemmingmakerij (“lekker bekt en opjuint”).

 

Welnu;

 

In de eerste plaats is het een column. Wellicht dat @Dreutel even kan Wikipedia’en wat een column precies inhoudt?

 

@Dick Berts stelt hardop de vraag aan zichzelf: “Dreigt de Europese Unie een fascistische staat te worden?”. Hij beantwoorde de vraag voor zichzelf positief, daar hij zich daar een mening over gevormd heeft op basis van een aantal voorbeelden. Met die mening –en zelfs de voorbeelden- kan je het eens of oneens zijn, dat doet verder niet ter zake. @Dick Berts VINDT iets. Dat is prima. Of dat goed of fout is, is in deze context absoluut onbelangrijk.

 

In de tweede plaats zegt @Nonkel_Ries dat Dick Berts hier een “Godwinnetje “maakt. Dat doet Dick Berts dus pertinent NIET. Als @Dreutel ook nog even de Wet van Godwin Wiki’ed (hij zat er toch al) dan kan men zien dat een “Godwin” enkel van toepassing is op discussies die, naar gelang ze langer worden, naar grote waarschijnlijkheid een post met daarin een vergelijking met de Nazi’s en/of Hitler zullen krijgen.

 

Afijn, we hebben net kunnen constateren dat Dick Berts een COLUMN schrijft en niet deelneemt aan een online discussie en derhalve per definitie geen Godwin KAN maken. Sterker nog, het paradoxale van het geheel is dat JUIST de persoon die ageert tegen het gebruik van het woord fascisme in de COLUMN van Dick Berts, degene is die de Godwin maakt. Nonkel_Ries versterkt de Godwin enkel verderop in de discussie, terwijl hij daar weer Dick Berts van beschuldigt. Volgt u het nog? Fijn…

 

Dus, in het kader van “Coitus Formicidea” (Latijn voor “mieren neuken”) kan er zonder enige twijfel gesteld worden dat zowel @Dreutel als @Nonkel_Ries hier de “Godwinners” zijn.

 

Let wel, ik trek hier geen partij, enkel conclusies gebaseerd op feiten, daar is iedereen hier toch zo gek op? Fijn.

 

Hoofdstuk 2

 

In de verdere discussie stelt @Nonkel_Ries telkenmale de vraag of @Dick Berts de Verenigde Staten van Amerika ook een fascistische staat vindt? Dat is uiteraard een retorische vraag, omdat Dick Berts volgens zijn eigen redenering in zijn eerdergenoemde column, niet anders dan “Ja” kan antwoorden. Immers, als de EU wel banken koopt maar geen medicijnen en wegens die redenen naar de beleving en criteria van Dick Berts “fascistisch” is, dan is de US dat per definitie ook. Dick Berts kan dus simpelweg niet iets anders vinden.

 

Natuurlijk heeft het telkens herhalen van een retorische vraag een hoog “zuig gehalte” waar meneer Dyson jaloers op kan zijn, dat weten we allemaal, maar dat moet kunnen op een forum zoals deze.

 

En daarna barst de wet van Godwin dermate hard los, dat de geestelijk vader van de wet, Mike Godwin, er tranen van in z’n ogen zou krijgen en de dunne stront hem door de broekspijpen de laarzen in zou lopen…

 

Welnu, ik heb “Mein Kampf” niet gelezen, dus inhoudelijk kan ik daar geen zinnig woord over zeggen, en onthoud me daar derhalve dus van in dit stukje tekst.

 

Daarnaast worden er e.e.a. aan historische feitelijkheden over en weer gegooid en zitten de “Wikipedia factcheckers” zoals @TyrionLannister, die feitelijk niets met de discussie te maken hadden, er lekker in mee te roeren vanachter het toetsenbord. Ach, dan lijkt het net of ze d´r ook verstand van hebben, nietwaar?

 

Maar goed, het gaat blijkbaar veel dieper in casu Ries vs Berts (Rechtbank Amsterdam, zaaknummer / rolnummer: 2253467/prpr).

 

Dick Berts heeft het gevoel dat elk van zijn posts alhier door Nonkel_Ries onder een microscoop worden bekeken. Nonkel_Ries daarentegen vindt dat Dick Berts kritiek moet kunnen ontvangen wanneer hij een column schrijft (een COLUMN) en daar heeft Nonkel_Ries natuurlijk gelijk in. Edoch, “c’est le tone qui fait la musique”.

 

En laten we wel wezen, het is redelijk uniek te noemen dat een columnist reageert op de kritiek van de lezers. Dat is natuurlijk een voedingsbodem voor discussies.

 

Welnu, ik lees allang niet meer alle berichten op dit forum, dus ik kan geen oordeel geven over het al dan niet “stalken” door Nonkel van Dick. Al weet ik dat Nonkel_Ries af en toe de tact van een eikenhouten deur heeft en Dick Berts ook kritisch kan zijn.

 

Het valt me echter wel op dat er vaak een uitlokking tot polemiek gedaan wordt door Nonkel. Maar goed, ik ben wel de allerallerallerallerlaatste die daar zijn mond over open mag trekken ;) omdat ik zelf ook graag, zo links en rechts, deze en gene, zo nu en dan, over de spreekwoordelijke tafel trek. Maar kan het af en toe in Godsnaam over de inhoud gaan? Het “Nilfisk* gehalte” moet niet uit de spuigaten gaan lopen.

 

Ik stel voor dat Nonkel_Ries zelf ook eens in de pen klimt, en zelf columns, dan wel, stukjes gaat schrijven. Het schrijven gaat hem goed af, dat weten we. Dus in plaats van enkel kritiek te leveren, schrijf zelf ook eens een stuk, ik ben best benieuwd naar je ideeën. Er zijn hier meerdere mensen die dat doen. Geen one-liners of een ongeïnspireerde vraag, maar een echt “stuk”. @Keyser Suze bijvoorbeeld, heeft hier al heel wat juweeltjes neergetikt en zo zijn er nogal wat andere leden die dat doen.

 

Goed, dat heer Berts en heer Ries elkaar niet liggen, zoveel is wel duidelijk (lees: ze hebben een vliegende hekel aan elkaar).

 

Ik ben het niet altijd met Dick Berts eens, niet altijd met Nonkel_Ries (wel ALTIJD met mezelf, gelukkig) maar ik lees ieders –geïnspireerde- teksten zeer graag. Dus @Nonkel_Ries, deel je gedachten met ons!

 

En dat er af en toe een Mod tussenzit met een “trigger happy” rechtervinger op de muis die angstig geen ruzie in een forum draadje wil, en derhalve als een Parkinson patiënt met stress op de muisknop zit te klikken, daar klagen we later wel over (niet zo bang doen jongens, juist de posts die jullie verwijderen wil IK lezen! Het VERBODEN FRUIT! Wat mag ik niet zien?! Hierrrrrr die literaire porneau!).

 

Mag ik voorstellen dat de heren elkaar eens bellen? Een kopje koffie drinken misschien? Wellicht in hotel de Wereld, in Wageningen? Dat ligt jullie vast, betaal ik de koffie…

 

Oh, en Nonkel, ik ben benieuwd naar je eerste column.

 

JB

 

*Merk stofzuiger

 

P.S.: Voordat er ook maar IEMAND reageert op bovenstaande, lees het stuk eerst NOG EEN KEER voordat je gaat typen…

 

P.P.S.: En dan nog een keer.

  • Leuk 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

[admin] Dit topic escaleerde vanwege het door Dick gebruikte woord fascistisch. Zijn uitleg staat hieronder:

 

Als ik het over een fascistisch staatssysteem heb, dan bedoel ik daarmee een staat of een samenwerkingsverband van staten uit de aller verwerpelijkste categorie, waarin de mens verworden is tot een ding, dat naar believen uit de weg geruimd kan worden. Een verband van staten waarin wel financiele middelen worden aangewend om banken te redden, maar niet om burgers te redden, die wegens een tekort aan medicijnen op straat doodvallen, noem ik in volle overtuiging fascistisch.

 

Daarmee verklaar ik - in het belang van de kwaliteit, sfeer en leesbaarheid van het forum - het overgrote deel van de overig gemaakte posts tot offtopic, welke ik heb verwijderd*. De betweterige discussie van een ieder in dit topic over de ins en out van Nazi Duitsland is getroll t.a.v. het onderwerp, lijkt voor buitenstaanders erg op egogeilerij ("kijk mij eens veel weten!"), heeft naar mijn oordeel te weinig toegevoegde waarde over preppen voor het forum, heeft een feelgoodgehalte van nul (kortom, het is ook niet LEUK om te lezen) en kost mij ^$*^# vervolgens van 21:00 tot 00:37 nu om te lezen, analyseren, etc etc etc. De rest zei JBNL al, maar dan mooier en leuker ;)

 

Ik geef het toch een tweede kans: Topic blijft open voor on-topic reacties. Maar we zullen strenger optreden tegen offtopic geneuzel. (Dat geldt ook voor reacties op dit oordeel.)

 

 

 

 

* Copy van het topic is gearchiveerd. Afschriften hiervan zijn digitaal dan wel analoog op te vragen door 800 euro over te maken naar ons paypal account of het Goede Doel van de Maand: Stichting Brooke Hospital for Animals.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Riesie: Dat is precies wat ik zeg. Daarom was ik in den beginne al niet voor. Je zou toch zeggen dat ze de schijn een beetje willen ophouden, maar zelfs dat niet.

 

Ray alle landen die onverantwoord hebben geleend krijgen een schouderklopje en een bail-out.

Banken die vrolijk alles hebben uitgeleend worden beloond en krijgen een verwijzende vinger. Of nog mooier, ze worden door de staat opgekocht.

De geldprinter draait overuren, overal. Een ECB die blijft doorgaan met opkopen staatsschulden uit het niets, en straks alles bezit.....

 

De democratie van dit prachtige land is in gevaar, dankzij vriend Rutte. En alles wat we nog wel bezitten, kan elk moment in beslag worden genomen.

Met een EU die zijn geld aan het zeker stellen is.

Wij zijn slechts BSN nummers, die als slaaf de schatkist mogen vullen voor de grootheren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

kao na taj način smo (kroatisch)

পোষ্ট (bengaals)

go bhfuil sé do gach duine (iers)

非常に簡単 (japans)

takip etmek bir tartışma (turks)

 

als we op die manier gaan posten is het uitermate makkelijk voor iedereen om het te volgen

tuurlijk kunnen we google translate gebruiken, maar zover ik weet is dit preppers.nl en niet preppers.latijns.web

ik vind dat als je iets in een andere taal post je gewoon de vertaling erbij kunt zetten omdat het anders een groot zooitje word aan lukraak gebruikte talen

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Riesie: Oneens zijn we het op dat vlak niet.

 

De EU is er voor het grote geld, niet de burger.

 

Ze zijn daar nog onbekende met de spreuk: "Imperare Sibi Maximum Imperium Est ". Voor meer mensen geen slecht uitgangspunt. :)

 

Degene die baat bij de EU hadden zochten nieuw afzetgebied, meer plekken om geld te laten renderen en goedkope arbeidskrachten. Voor het laatste verplaatsten ze complete fabrieken en zorgden ze voor arbeidsmigratie vanuit de armere delen. De wereld van het grote geld maakte daardoor hele delen van de economie van het oude West-Europa kapot. Diezelfde groep mensen met het grote geld gebruikt de grootse wisseltruc aller tijden: zolang het goed gaat is er winst dat ze in eigen zak steken, zodra het fout gaat leggen ze de rekening bij de burger.

 

Beheersing, zoals in je spreuk, is ze inderdaad vreemd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
  • 1 maand later...
Gast ancestral-viking

@ Johnny BravoNL

 

1000 maal dank voor dit stukje literaire beeldschone maar humorvolle type werkje :) de tranen lopen nu nog over mijn wangen met 2 handen hou ik mijn schuddebuikje vast en hoop niet van de lach in mijn broek te schijtuhhh......waanzinig complimentje voor deze kunst :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...