Wafels Geplaatst: 2 april 2014 Delen Geplaatst: 2 april 2014 @hamster dat zijn mooie slakken waarvan ik vermoed dat de tuinder ze liever niet ziet , ik denk dat ze die groente met anabole steriode hebben gegeven wel mooie dieren zo . gr will Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Nano Geplaatst: 26 mei 2014 Delen Geplaatst: 26 mei 2014 Heeft er iemand wel eens naaktslakken geprobeerd. Wordt een beetje huiverig als ik op internet alle ziektekiemen e.d. lees. Eerst aantal dagen (maar ja hoelang) op sla zetten om intern te reinigen. Menigitis verspreider...en nog meer engs. Is het t risico wel waard zou je zeggen zelfs in een SHTF situatie. Maar ja, eiwit is eiwit? Nog tips? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
phaelin Geplaatst: 26 mei 2014 Delen Geplaatst: 26 mei 2014 Kleine stukjes en goed heet maken? Of wil je ze rauw naar binnen glibberen? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 26 mei 2014 Delen Geplaatst: 26 mei 2014 Receptje tuinslakken(geen naaktslakken) Maar ja, eiwit is eiwit? Nog tips? Eiwitrijke groenten verbouwen, zoals kapucijners witte en bruine en tuin bonen, kiemgroenten, paddenstoelen,zonnebloemen(voor de pitten). En/of diverse gedroogde bonen, kiemen,havermout, linzen zeewier, en pinda's in de voorraad. Neem kippen, voor de eieren. Paddenstoelen leren herkennen en bereiden. Zelf champignons kweken. Kastanjes, hazelnoten & beukennoten, zoek waar die bomen in je omgeving staan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Nano Geplaatst: 26 mei 2014 Delen Geplaatst: 26 mei 2014 Yep voorlopig heb ik nog eiwitbronnen genoeg...slakken komen onderaan de lijst voor als echt alles op is.....hopelijk komt t nooit zover Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
jd1109 Geplaatst: 3 juni 2015 Delen Geplaatst: 3 juni 2015 Ik vroeg me af of iemand weet hoe lang je ze moet koken voordat de parasieten en andere ziektekiemen onschadelijk zijn gemaakt? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 3 juni 2015 Delen Geplaatst: 3 juni 2015 Ik vroeg me af of iemand weet hoe lang je ze moet koken voordat de parasieten en andere ziektekiemen onschadelijk zijn gemaakt? Als ze net gaar zijn, zijn de parasieten ook dood, ook zo'n parasiet bestaat uit eiwitten die over het algemeen al beneden de 50 graden veranderen (waardoor de parasiet sterft), uiteraard maak je ze een stuk heter voor de zekerheid, want je hebt ook te maken met bacteriën die een wat hogere temperatuur nodig hebben om het loodje te leggen. Ik zou ze niet te lang koken, want mijn ervaring met slakken uit de oven is dat als je ze te lang erin laat staan, het harde rubberen balletjes worden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
jd1109 Geplaatst: 3 juni 2015 Delen Geplaatst: 3 juni 2015 Thanks Raycoupe. Ik heb ze eerst 15 min in de pan gezet, uit de huisjes gehaald en daarna weer 35 minuten gekookt in een lekkere bouillon. Dus dat is denk ik wel genoeg . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 3 juni 2015 Delen Geplaatst: 3 juni 2015 Thanks Raycoupe. Ik heb ze eerst 15 min in de pan gezet, uit de huisjes gehaald en daarna weer 35 minuten gekookt in een lekkere bouillon. Dus dat is denk ik wel genoeg . Hou ons op de hoogte van de smaakresultaten. 'k Vind het wel wat lang, maar wie weet worden ze na heel lang koken weer mals. Wat voor slakken heb je gebruikt? Algemene tuinslak of de zeer begeerde segrijnsslakken (ook algemeen in NL). Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Winchester 1893 Geplaatst: 3 juni 2015 Delen Geplaatst: 3 juni 2015 Ik vind het maar zielig om zo'n slakje levend te koken . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
jd1109 Geplaatst: 3 juni 2015 Delen Geplaatst: 3 juni 2015 De smaak (van de Segrijnslak ) was goed, maar ik heb het nog niet kunnen vergelijken met andere manieren. Het was een beetje gom-achtig maar niet heel erg. Ik heb de slakken overigens eerst een tijdje in de vriezer gelegd zodat ze in een geïnduceerde winterslaap terecht komen, dan zouden ze er, naar verluid, niets van merken. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JohnVonSchutz Geplaatst: 3 juni 2015 Auteur Delen Geplaatst: 3 juni 2015 Hoe heb je ze klaar gemaakt? Kruiden? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 3 juni 2015 Delen Geplaatst: 3 juni 2015 De smaak (van de Segrijnslak ) was goed, maar ik heb het nog niet kunnen vergelijken met andere manieren. Het was een beetje gom-achtig maar niet heel erg. Ik heb de slakken overigens eerst een tijdje in de vriezer gelegd zodat ze in een geïnduceerde winterslaap terecht komen, dan zouden ze er, naar verluid, niets van merken. Dat is de enige soort die ikzelf ook eens gegeten heb uit eigen tuin, niet lang na een smakelijke ervaring in een restaurant een jaar of tien terug. Ik heb ze ook eerst bevroren (anders klimmen ze uit de schaal), toen in de oven met kruidenboter met veel knoflook (standaard recept). Minuut of tien, elf of 200 graden, misschien wel korter. Oh verrek, ik heb ook eens gewone tuinslakken gehad met wat roadkill, maar dat is erg lang geleden, toen had ik nog de energie om fanatiek te zijn. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
odessa1944 Geplaatst: 5 juni 2015 Delen Geplaatst: 5 juni 2015 net even het filmpje gekeken. jee, dit is echt walgelijk hoor ! slakken in bier. welke gek gooit die heerlijke slakken in dat vieze bocht ! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.