Ulco Geplaatst: 28 september 2012 Delen Geplaatst: 28 september 2012 Ik ben nieuw op preppers.nl en heb nog niet alle 30.000 posts gelezen. Misschien is dit al eerder gepost maar ik heb het nog niet gevonden. Ik ben benieuwd of er preppers zijn die rauw eten drogen zoals beef jerky of gedroogde appels. Het is een makkelijke manier om eten te conserveren en het scheelt ook ruimte omdat bijna al het vocht eruit is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
zilver Geplaatst: 28 september 2012 Delen Geplaatst: 28 september 2012 ik heb het zelf nooit gedaan maar er staan goede tutorials op youtube voor jerky en biltong Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast partizan Geplaatst: 28 september 2012 Delen Geplaatst: 28 september 2012 Hoi ulco het is best veel om 30000 posts door te spitten maar er zit rechts boven een vakje wat zoekfunctie heet type daar eens gedroogd vlees of biltong en je vind 14 gerelateerde topics maar ja 15 is ook een mooi getal Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vlinder Geplaatst: 28 september 2012 Delen Geplaatst: 28 september 2012 Haha Partizan! Maar eh, ja wij drogen fruit, tomaten, vlees etc. We zijn echter nog zoekende hoe het goed te bewaren... Het is eigenlijk altijd al op binnen de kortste keren. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vantazzy Geplaatst: 28 september 2012 Delen Geplaatst: 28 september 2012 Heb een keer kippenfilet gedroogd, best succesvol, maar toen ik het proefde was het wel zoooooo lekker, was gelijk op! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
backschless Geplaatst: 28 september 2012 Delen Geplaatst: 28 september 2012 Kipfilet is goed te doen en erg lekker zeker met wat kruiden , zit standaard gevacumeerd in mijn GHB. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Simurgh Geplaatst: 29 september 2012 Delen Geplaatst: 29 september 2012 Hoi ulco het is best veel om 30000 posts door te spitten maar er zit rechts boven een vakje wat zoekfunctie heet type daar eens gedroogd vlees of biltong en je vind 14 gerelateerde topics maar ja 15 is ook een mooi getal Ik ben het met partizan eens, het is misschien even zoeken, maar anders is het straks helemaal niet meer te vinden. Er komen steeds meer nieuwe mensen bij en we hebben er allemaal baat bij als er elkaar naar de juiste draadjes sturen. Zo houden we met zijn allen het forum overzichtelijk en helpen we nieuwe leden op weg. Nu even het draadje zoeken. Biltong(van eigen hand) http://preppers.nl/forum/showthread.php?t=880 Droogoven http://preppers.nl/forum/showthread.php?t=365 Noten http://preppers.nl/forum/showthread.php?t=575 Gevriesdroogd voedsel http://preppers.nl/forum/showthread.php?t=384 Verder valt er veel te vinden over de vriesdroog varianten van fabrikanten, het zelf maken van zonne oven/droogoven. Vlees bewaren zonder koelkast. Trefwoord: gedroogd, droogoven conserveren. Ps: ik vind inhoudelijk recepten of tips en triks om te drogen wel iets toevoegen, maar die discussie is al een soort gestart in het draadje elke droogoven, misschien kan dit draadje en die worden samengevoegd met een nieuwe titel, droogoven en voedsel drogen ofzo. Verstuurd van mijn GT-I9300 met Tapatalk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Ulco Geplaatst: 29 september 2012 Auteur Delen Geplaatst: 29 september 2012 Zoals ik ergens anders al had gemeld, ik ben (nog) niet zo'n forumtijger maar ik leer wel snel De zoekfunctie is idd heel handig en zal er nu veel gebruik van maken. Van de andere kant, een extra topic met verwijzingen naar andere draadjes maakt het zoeken ook weer meer succesvol. Bedankt voor de reacties. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kets_One Geplaatst: 20 oktober 2012 Delen Geplaatst: 20 oktober 2012 Ik vind beef jerky heel erg lekker en ben aan het kijken waar ik dit in NL zou kunnen krijgen. Ik heb gelezen dat biltong wellicht bij Lidl is te krijgen en beef jerky bij de grotere AH´s. Hoe zijn de evaringen hiermee? Veelal is het niet geweldig van kwaliteit en erg duur. Het liefst zou ik het uit de VS importeren, maar niet alle winkels verzenden naar Europa. Dit lijkt me wel lekker: http://realsteakjerky.com/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Simurgh Geplaatst: 20 oktober 2012 Delen Geplaatst: 20 oktober 2012 Ik vind beef jerky heel erg lekker en ben aan het kijken waar ik dit in NL zou kunnen krijgen. Ik heb gelezen dat biltong wellicht bij Lidl is te krijgen en beef jerky bij de grotere AH´s. Hoe zijn de evaringen hiermee? Veelal is het niet geweldig van kwaliteit en erg duur. Het liefst zou ik het uit de VS importeren, maar niet alle winkels verzenden naar Europa. Dit lijkt me wel lekker: http://realsteakjerky.com/ Ik maak biltong, maar heb het nog nooit gezien bij de Lidl. Wel de beef jerky van de ah geprobeerd en eigenlijk elke versie die ik tegen ben gekomen in Nederland. Het is allemaal niet te vergelijken met echte jerky uit Amerika of Australië. Jerky heb ik vorige keer nog geprobeerd te maken, maar helaas vergeten op tijd uit de droog oven te halen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Guinan Geplaatst: 23 oktober 2012 Delen Geplaatst: 23 oktober 2012 Ik vind beef jerky heel erg lekker en ben aan het kijken waar ik dit in NL zou kunnen krijgen. Ik heb gelezen dat biltong wellicht bij Lidl is te krijgen en beef jerky bij de grotere AH´s. Hoe zijn de evaringen hiermee? Veelal is het niet geweldig van kwaliteit en erg duur. Het liefst zou ik het uit de VS importeren, maar niet alle winkels verzenden naar Europa. Dit lijkt me wel lekker: http://realsteakjerky.com/ Hier hebben ze beef jerky: http://www.shopamerica.nl/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Simurgh Geplaatst: 23 oktober 2012 Delen Geplaatst: 23 oktober 2012 Hier hebben ze beef jerky: http://www.shopamerica.nl/ Bedankt voor de tip, echter heb ik er wel wat aantekeningen bij. Voor omgerekend 80 euro de kilo, van een merk wat niet echt lekker is(dit is natuurlijk persoonlijk). Dan kun je het beter laten overkomen van http://www.beefjerky.com die is tenminste echt lekker. Maar voor dat geld maak ik 4a5 kilo biltong en ik moet het meer oefenen, maar dan denk ik dat ik er wel 6 kilo beef jerky voor kan maken. De prijzen zijn gewoon erg hoog, dat snap ik nog wel, maar de smaak moet dan wel goed zijn. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kets_One Geplaatst: 23 oktober 2012 Delen Geplaatst: 23 oktober 2012 @Guinan thanks Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
noodv Geplaatst: 23 oktober 2012 Delen Geplaatst: 23 oktober 2012 Bedankt voor de tip, echter heb ik er wel wat aantekeningen bij. Voor omgerekend 80 euro de kilo, van een merk wat niet echt lekker is(dit is natuurlijk persoonlijk). Dan kun je het beter laten overkomen van http://www.beefjerky.com die is tenminste echt lekker. Maar voor dat geld maak ik 4a5 kilo biltong en ik moet het meer oefenen, maar dan denk ik dat ik er wel 6 kilo beef jerky voor kan maken. De prijzen zijn gewoon erg hoog, dat snap ik nog wel, maar de smaak moet dan wel goed zijn. @Simurgh Op http://www.samenkopen.net staat ook regelmatig beef jerkey. Die is 59 euro de kilo en goed. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Simurgh Geplaatst: 23 oktober 2012 Delen Geplaatst: 23 oktober 2012 @Simurgh Op http://www.samenkopen.net staat ook regelmatig beef jerkey. Die is 59 euro de kilo en goed. Kijk dat klinkt al beter. De prijs is voor mij de reden geweest het zelf te leren en zelfs als ik 20 euro per uur arbeid reken kom ik niet aan die prijzen, maar het is zeker een stuk goedkoper dan 80 euro. Bedankt voor de tip, ben namelijk ook wel eens heel lui Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.