Mandy Lifeboats Geplaatst: 9 september 2012 Delen Geplaatst: 9 september 2012 Heb je niet gewoon een grote en een kleine pan? Leg wat bestek messen op de bodem van de grote pan, kleine pan erin en klaar... Hoi, op zich wel, maar een langwerpig brood leeg me handiger met het oog op verdelen in gelijke porties over een paar dagen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vlinder Geplaatst: 9 september 2012 Delen Geplaatst: 9 september 2012 Haha, ik snap het! En ja, een langwerpig brood is ook makkelijker te verdelen dan een rond brood... je kunt het brood prima na het bakken in verschillende porties snijden, verpakken en in de vriezer doen. Succes! Laat je weten hoe het is gegaan? En eet smakelijk alvast! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vlinder Geplaatst: 25 september 2012 Delen Geplaatst: 25 september 2012 Let wel op dat de afstand tussen de waxinelichtjes en de pan groot genoeg is, dat wil zeggen dat ze niet tegen de pan aan flikkeren en nog wat extra... Anders heb je een zwarte pan en brood wat niet gaar is... En is er nog iemand die zo'n broodje heeft gebakken? Ben erg benieuwd! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Simurgh Geplaatst: 25 september 2012 Delen Geplaatst: 25 september 2012 Ik zou geen aluminium folie gebruiken. Ik had daar een bakje van gemaakt voor de waxinelichtjes en dat word zo heet dat het verbrand. De buitenste pan is als het ware de oven, het bestek om de onderkant niet te het te laten worden net als een rooster in een echte oven om afstand van de wanden te creëren. Welke vorm je in de afgesloten pan gebruikt moet denk ik niet uitmaken. Verstuurd van mijn GT-I9300 met Tapatalk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
hakin9 Geplaatst: 25 september 2012 Delen Geplaatst: 25 september 2012 kans, bedankt! Ik ga nog een even mijn plan beter uitdenken. Misschien iets met een bakplaat tussen e.e.a. ofzo... hmmm. mandy, de 'wonderbakpan' al beken en overwogen? 1 een vlamverdeler en dan een ronde alu bakvorm. lang aanzetten op laagste vuur. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mandy Lifeboats Geplaatst: 25 september 2012 Delen Geplaatst: 25 september 2012 Daar zeg je zoiets Hakin, ik krijg een vaag beeld van het berghok op de zolder van m'n moeder, ik ga daar es neuzen binnenkort! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vantazzy Geplaatst: 25 september 2012 Delen Geplaatst: 25 september 2012 Wauw, nu kunnen we ook brood maken zonder oven! Was al jaloers op iemand hier die een steenkooloven heeft... Maar ik denk dat ik ipv de waxinelichtjes, de poor man's stove gebruik, is qua hoeveelheid en grootte beter mee te nemen dan een hele zak waxinelichtjes. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
missbir Geplaatst: 26 september 2012 Delen Geplaatst: 26 september 2012 Ontbijt / lunch / diner Een van de beste tips inderdaad de wonderpan. Niet meer in de winkel te koop maar op marktplaats kom je ze nog wel tegen.*of bij je moeder in de kelderkast) Ik gebruik m t hele jaar door (op mijn gasstel in de keuken) maar een campingbrander of vuurtje werken ook prima. Brood, cakes allemaal fluitje van een cent. Kost ook weinig gas.. kleinste pitje .. gas laten druppelen (iets meer dan dan de vlammetjes flikkeren. Brood duurt ongeveer 60 minuten op die manier.Ook met beetje olie kan je dr kleine stukjes vlees in bakken of stomen,,, rijst.. ;o) eitje bakken koken.. Kortom handig ding. Nadeel bijna alles komt eruit in tulband vorm.. LOL Variatie in brood, Gewone normale broodrecept volgen en bij de laatste kneedronde een pakje dobbelsteenspekjes erdoor. Broodmix voor de bakmachine kan je natuurlijk ook gebruiken mocht je dat op voorraad hebben maar geen stroom. Kaas kan je voor eeuwig goed houden door m te waxen. Zoals bijvoorbeeld de babybell kaasjes. Eieren kun je als je ze koopt insmeren met olie (durf niet met zekerheid te zeggen welke maar dacht visolie) ze blijven dan 9 tot 12 maanden goed Hagelslag maak je makkelijk zelf met een rasp. En alles wat je sealt (vacumeert) blijft veeeeel langer goed. (muisjes vruchtenhagel) Greetz bir Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kaat Geplaatst: 26 september 2012 Delen Geplaatst: 26 september 2012 Toen ik op kamers woonde had ik ook een wonderland. Maakte ik vaak hartige taarten in. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
dR3 Geplaatst: 27 september 2012 Delen Geplaatst: 27 september 2012 mandy, de 'wonderbakpan' al beken en overwogen? 1 een vlamverdeler en dan een ronde alu bakvorm. lang aanzetten op laagste vuur. Zoiets als deze? Deze lijkt niet volgens het pan-in-pan principe te werken, heeft iemand hier meer verstand van? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 27 september 2012 Delen Geplaatst: 27 september 2012 DR3, deze heb ik. Werkt goed, mits je de warmte niet te hoog opvoerd onder de pan, anders bakt ie aan. In de oven zetten werkt ook.....:-) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mandy Lifeboats Geplaatst: 27 september 2012 Delen Geplaatst: 27 september 2012 Zoiets als deze? Deze lijkt niet volgens het pan-in-pan principe te werken, heeft iemand hier meer verstand van? Het staat me vaag bij dat die pan van mn moeder een los binnengedeelte had, dus dubbellaags. Helaas heeft ze de zolder opgeruimd, pan weg, ook het oliestelletje :-((((((( Zal zien dat ik de handboor van mn grootvader nog kan redden.... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
dR3 Geplaatst: 27 september 2012 Delen Geplaatst: 27 september 2012 Thanks @prepass, @Mandy Lifeboats, ik vraag me wel af waar het vocht blijft met een enkellaags pan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 27 september 2012 Delen Geplaatst: 27 september 2012 Vocht? Er zitten gaten in het deksel. Het vocht verdampt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kaat Geplaatst: 27 september 2012 Delen Geplaatst: 27 september 2012 De wonderpan die ik had was dubbellaags. Een soort bol, waarin een tulbandvorm zat. Bovenin een mica ruitje. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
hakin9 Geplaatst: 28 september 2012 Delen Geplaatst: 28 september 2012 Dubbellaags hoeft niet percee, het is vooral om de vlam weg te houden van de wand die tegen het brood aanzit. daarvoor is hier de vlamverdeler bedoeld. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
dR3 Geplaatst: 28 september 2012 Delen Geplaatst: 28 september 2012 Thanks allen! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 28 september 2012 Delen Geplaatst: 28 september 2012 Super om alle ervaringen over alternatief bakken te lezen. Wat ik me nog afvroeg: luistert het nauw hoeveel ruimte er is tussen de twee pannen? Als de binnenpan veel kleiner is dan de buitenpan moet er heel veel lucht verwarmd worden. Ik weet dat het bij een rocket stove enorm veel verschil maakt in effectiviteit en efficientie, maar dat verhaal post ik wel in een van die berichten. Trekken die waxinelichtjes dat? En lukt het ook als de buitenpan zo'n dikke emaille braadpan is? (mijn grootste pan namelijk..) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 28 september 2012 Delen Geplaatst: 28 september 2012 Voor de wonderpan zijn op internet allerlei verkoopadressen te vinden. Lijkt me echt een geweldig ding, maar ik wil alleen niet koken in een aluminium pan. Ik heb er nergens eentje kunnen vinden in rvs of iets anders. Iemand tips? En anders maar de alternatieve oplossing met twee losse pannen om zelf een dubbellaags ding te maken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast sarapouly Geplaatst: 8 oktober 2012 Delen Geplaatst: 8 oktober 2012 Ik had vroeger weleens krentenbroodjes gebakken in een koekepan.jeetje en nu weet ik in theorie niet meer hoe ik dat deed maar t kon wel echt. Ze leken wel op type pannekoekjes maar dan bol. Als ik het precies herinner zet ik het hierin. Weet nog wel dat het gewoon een experimentje was... Er kan veel alleen we weten t niet omdat we denken dat het niet kan oh ja en eitje bakken in water laagje in koekenpan ook.. eigenlijk dun koken ... En mensen ik hou erg van deze topic bedankt allemaal:) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Adrie Geplaatst: 25 november 2012 Delen Geplaatst: 25 november 2012 In australie in de bush maakten we altijd damper, een kuil graven, gloeiende kolen van het kampvuur erin, dutch oven met deeg of gewoon een gietijzeren pan met deksel. Gloeiende kolen erop zand er weer over en s, morgens heerlijk brood kan in duizenden variaties qua ingredienten. Het gaat om de verhouding bloem vetstof en vocht. In onderstaande recepten kan zelrijzendbakmeel nemen maar ook bloem met gist of bakpoeder, ipv melk water of ipv boter olie. Of strak een recept volgen of lekker expirimenteren. http://alldownunder.com/oz-u/food-recipes/damper.htm http://www.taste.com.au/recipes/12308/damper Hieronder een link voor het makkelijkste brood ooit, brood zonder kneden, ipv in de ove kan het ook met bovenstaande methode natuurlijk. http://yummyinmytummy.nl/brunch/belachelijk-makkelijk-brood/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
hakin9 Geplaatst: 26 november 2012 Delen Geplaatst: 26 november 2012 http://wonderbakpan.biedmeer.nl/ de wonderpan is nog wel te koop. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.