Ga naar inhoud
GENEGEERD

Survival gear om brood te bakken tijdens shtf


Gast Dick Berts

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 71
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

  • 3 weken later...

Ik zou geen aluminium folie gebruiken. Ik had daar een bakje van gemaakt voor de waxinelichtjes en dat word zo heet dat het verbrand. De buitenste pan is als het ware de oven, het bestek om de onderkant niet te het te laten worden net als een rooster in een echte oven om afstand van de wanden te creëren. Welke vorm je in de afgesloten pan gebruikt moet denk ik niet uitmaken.

 

 

 

Verstuurd van mijn GT-I9300 met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ontbijt / lunch / diner

Een van de beste tips inderdaad de wonderpan. Niet meer in de winkel te koop maar op marktplaats kom je ze nog wel tegen.*of bij je moeder in de kelderkast)

 

Ik gebruik m t hele jaar door (op mijn gasstel in de keuken) maar een campingbrander of vuurtje werken ook prima. Brood, cakes allemaal fluitje van een cent. Kost ook weinig gas.. kleinste pitje .. gas laten druppelen (iets meer dan dan de vlammetjes flikkeren. Brood duurt ongeveer 60 minuten op die manier.Ook met beetje olie kan je dr kleine stukjes vlees in bakken of stomen,,, rijst.. ;o) eitje bakken koken.. Kortom handig ding. Nadeel bijna alles komt eruit in tulband vorm.. LOL

 

Variatie in brood, Gewone normale broodrecept volgen en bij de laatste kneedronde een pakje dobbelsteenspekjes erdoor.

Broodmix voor de bakmachine kan je natuurlijk ook gebruiken mocht je dat op voorraad hebben maar geen stroom.

 

Kaas kan je voor eeuwig goed houden door m te waxen. Zoals bijvoorbeeld de babybell kaasjes.

Eieren kun je als je ze koopt insmeren met olie (durf niet met zekerheid te zeggen welke maar dacht visolie) ze blijven dan 9 tot 12 maanden goed

 

Hagelslag maak je makkelijk zelf met een rasp.

En alles wat je sealt (vacumeert) blijft veeeeel langer goed. (muisjes vruchtenhagel)

 

Greetz bir

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoiets als deze? Deze lijkt niet volgens het pan-in-pan principe te werken, heeft iemand hier meer verstand van?

 

Het staat me vaag bij dat die pan van mn moeder een los binnengedeelte had, dus dubbellaags. Helaas heeft ze de zolder opgeruimd, pan weg, ook het oliestelletje :-((((((( Zal zien dat ik de handboor van mn grootvader nog kan redden....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Super om alle ervaringen over alternatief bakken te lezen.

 

Wat ik me nog afvroeg: luistert het nauw hoeveel ruimte er is tussen de twee pannen?

Als de binnenpan veel kleiner is dan de buitenpan moet er heel veel lucht verwarmd worden.

Ik weet dat het bij een rocket stove enorm veel verschil maakt in effectiviteit en efficientie, maar dat verhaal post ik wel in een van die berichten.

Trekken die waxinelichtjes dat?

 

En lukt het ook als de buitenpan zo'n dikke emaille braadpan is? (mijn grootste pan namelijk..)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de wonderpan zijn op internet allerlei verkoopadressen te vinden.

Lijkt me echt een geweldig ding, maar ik wil alleen niet koken in een aluminium pan.

Ik heb er nergens eentje kunnen vinden in rvs of iets anders.

Iemand tips?

 

En anders maar de alternatieve oplossing met twee losse pannen om zelf een dubbellaags ding te maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Gast sarapouly

Ik had vroeger weleens krentenbroodjes gebakken in een koekepan.jeetje en nu weet ik in theorie niet meer hoe ik dat deed maar t kon wel echt.

Ze leken wel op type pannekoekjes maar dan bol.

Als ik het precies herinner zet ik het hierin.

Weet nog wel dat het gewoon een experimentje was...

Er kan veel alleen we weten t niet omdat we denken dat het niet kan oh ja en eitje bakken in water laagje in koekenpan ook.. eigenlijk dun koken ...

 

En mensen ik hou erg van deze topic bedankt allemaal:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

In australie in de bush maakten we altijd damper, een kuil graven, gloeiende kolen van het kampvuur erin, dutch oven met deeg of gewoon een gietijzeren pan met deksel. Gloeiende kolen erop zand er weer over en s, morgens heerlijk brood kan in duizenden variaties qua ingredienten. Het gaat om de verhouding bloem vetstof en vocht. In onderstaande recepten kan zelrijzendbakmeel nemen maar ook bloem met gist of bakpoeder, ipv melk water of ipv boter olie. Of strak een recept volgen of lekker expirimenteren.

 

http://alldownunder.com/oz-u/food-recipes/damper.htm

http://www.taste.com.au/recipes/12308/damper

 

Hieronder een link voor het makkelijkste brood ooit, brood zonder kneden, ipv in de ove kan het ook met bovenstaande methode natuurlijk.

http://yummyinmytummy.nl/brunch/belachelijk-makkelijk-brood/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...