Ga naar inhoud
GENEGEERD

Baking Soda (E500)


Dakhaas
 Share

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 102
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Ik wist er al iets van (maar lang niet zoveel als er in de link hierboven staat) en ben erg benieuwd naar verhalen van mensen die nog meer weten dan er in die goeie link van @Mrs.Lotte staat. Ik kwam het tegen bij de hanos en heb zonder nadenken meteen 1 pakje meegenomen. Het koste 1,25 geloof ik.

Is dit ook in grote verpakkingen te krijgen?

 

Ik ben van mening dat iedere prepper dit zou moeten hebben! (Door de diversiteit die nu al bekend is...)

 

Mvg Dakhaas

Link naar reactie
Share on other sites

Als je mij zou kennen zou je dat niet vragen... Hahaha

Altijd!! ;)

Koekjes zijn er nooit genoeg als ik in de buurt ben.. Hahah

 

Double chocolate oatmeal cookies, Mijn dochter kan ze niet vaak genoeg maken.

 

1/2 cup ongezouten roomboter (smelt via magnetron, meer boter en je koekje worden platter en harder. minder boter kan wel.)

3/4 cup suiker

1 klein ei

1/8 cup melk

1/2 theelepel vanille (vloeibare vanille)

1/2 + 1/8 cup bloem (raar om te zien maar het recept heeft ze omgerekend)

1/6 cup cacao poeder

1/4 theelepel baking soda

1/4 theelepel zout

1 1/2 cup havermout (oatmeal)

1/2 cup chocolate chips (makro of te bestellen bij jamin. Het zijn kleine chocoladestukje die niet smelten in de oven)

 

Wij doen dit allemaal één voor één in een grote glazen kom. Roer wel tussen elke item in. Dan verdeel je het geheel over de bakplaat en in de oven. Er staat 20 minuten voor maar wij vinden 30 a 40 beter. Hangt van de oven af, denk ik. Temperatuur 180 C.

Link naar reactie
Share on other sites

Double chocolate oatmeal cookies, Mijn dochter kan ze niet vaak genoeg maken.

 

1/2 cup ongezouten roomboter (smelt via magnetron, meer boter en je koekje worden platter en harder. minder boter kan wel.)

3/4 cup suiker

1 klein ei

1/8 cup melk

1/2 theelepel vanille (vloeibare vanille)

1/2 + 1/8 cup bloem (raar om te zien maar het recept heeft ze omgerekend)

1/6 cup cacao poeder

1/4 theelepel baking soda

1/4 theelepel zout

1 1/2 cup havermout (oatmeal)

1/2 cup chocolate chips (makro of te bestellen bij jamin. Het zijn kleine chocoladestukje die niet smelten in de oven)

 

Wij doen dit allemaal één voor één in een grote glazen kom. Roer wel tussen elke item in. Dan verdeel je het geheel over de bakplaat en in de oven. Er staat 20 minuten voor maar wij vinden 30 a 40 beter. Hangt van de oven af, denk ik. Temperatuur 180 C.

 

Heb een bakje nodig... M'n mond lekt..;)

Link naar reactie
Share on other sites

Er is idd een hele hoop online te vinden over de toepassingen van bakingsoda. Ik koop het meestal in de toko. Vroeger kocht ik het bij de drogist waar het te koop is onder de naam " maagzout", maar de toko is echt veel goedkoper. Als je overigens een tastbaar boekje zoekt over toepassingen van o.a. Bakingsoda in het huishouden, dan is dit een leuk boekje om te kopen:

http://www.bol.com/nl/p/self-sufficiency-household-cleaning/1001004006825316/

Het is trouwens elders een stuk goedkoper te vinden dan bij Bol. ;)

Link naar reactie
Share on other sites

Baking sode is het prepper spul.

 

Ik had laatst een ongeluk, heel mijn auto totallos, ik was op een voorganger geknalt en toen was er een achterop komende auto bij mij binnen gereden.

Afijn hele maal in de kreukels.

Dus theelepeltje bakingsoda in de bezinetank, lepeltje in het oliecarter, de ruitenvloeistof enz.

Nachtje laten inwerken..... En ja hoor de volgende ochtend weer een splinter nieuwe auto!

 

Ok, het is niet voor alles te gebruiken:cool:

 

Maar verder:

Natriumbicarbonaat is handig spul.

Het is opgelost in water een universeel reinigings middel.

Samen met rijst in de koffiepot en die is weer als nieuw

Ook glazen karaf wordt er mee schoon

Als je fruit ermee afspoeld verwijderd het pesticiden

Het bleekt wel iets..

Voor zilver te reinigen zilver in aluminiumfolie dan in heet water met natriumbicarbonaat.

Om kleding lang te bewaren, het spul in een koffiefilter en erbij leggen

Zweet voeten? Badje met natriumbicarbonaat helpt erg goed.

Tanden poetsen, witte gordijnen reinigen enz enz.

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

Ik heb nog nooit iets aan broodwaren gemaakt met baking soda blijkbaar, omdat ik dat goedje niet kan kopen in de supermarkt, wel bloem e.d. maar geen baking soda. Ging er altijd vanuit dat het er al in zat. Of heet dat anders hier in nederland?

 

(mischien daarom de reden waarom het brood altijd zo dik en vast is, op zich nix op tegen, is een machtig broodje, lijkt weinig maar vult de maag goed)

 

Dus baking soda, wat doet dat precies? Maakt het alles luchtiger? Tenminste dat denk ik dan.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik heb nog nooit iets aan broodwaren gemaakt met baking soda blijkbaar, omdat ik dat goedje niet kan kopen in de supermarkt, wel bloem e.d. maar geen baking soda. Ging er altijd vanuit dat het er al in zat. Of heet dat anders hier in nederland?

 

(mischien daarom de reden waarom het brood altijd zo dik en vast is, op zich nix op tegen, is een machtig broodje, lijkt weinig maar vult de maag goed)

 

Dus baking soda, wat doet dat precies? Maakt het alles luchtiger? Tenminste dat denk ik dan.

 

 

Samen met iets zuurs, bijvoorbeeld karnemelk maakt het gas dus wordt het luchtig zie onderstaande links

 

http://kvzkookblog.blogspot.nl/2009/01/dubbelkoolzure-soda-zuiveringszout_25.html

 

http://www.duurzaamthuis.nl/wondermiddel-baking-soda

Link naar reactie
Share on other sites

Samen met iets zuurs, bijvoorbeeld karnemelk maakt het gas dus wordt het luchtig zie onderstaande links

 

http://kvzkookblog.blogspot.nl/2009/01/dubbelkoolzure-soda-zuiveringszout_25.html

 

http://www.duurzaamthuis.nl/wondermiddel-baking-soda

 

 

Ik gebruikte bier om brood mee te maken. En soms ook geen bier. Het bier zorgde wel dat het net leek alsof ik croissants had gemaakt, zo luchtig leek het. En soms heb ik ook brood gemaakt met het sap uit vlees na het bakken. Jaja, ik experimenteer veel, maar elke keer nog steeds het brood kunnen opeten! :)

 

Maar ik zal dat spul es halen, gewoon om het te weten... :)

 

Thanx

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share


×
×
  • Nieuwe aanmaken...