Dakhaas Geplaatst: 23 december 2012 Delen Geplaatst: 23 december 2012 Hallo allemaal, Graag zou ik van jullie reacties krijgen over het gebruik van baking soda. Mvg Dakhaas Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
jobs Geplaatst: 23 december 2012 Delen Geplaatst: 23 december 2012 I.c.m. zilver? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 23 december 2012 Delen Geplaatst: 23 december 2012 gewoon even googlen: http://www.duurzaamthuis.nl/wondermiddel-baking-soda PS goedkoop te krijgen bij de toko Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dakhaas Geplaatst: 23 december 2012 Auteur Delen Geplaatst: 23 december 2012 Ik wist er al iets van (maar lang niet zoveel als er in de link hierboven staat) en ben erg benieuwd naar verhalen van mensen die nog meer weten dan er in die goeie link van @Mrs.Lotte staat. Ik kwam het tegen bij de hanos en heb zonder nadenken meteen 1 pakje meegenomen. Het koste 1,25 geloof ik. Is dit ook in grote verpakkingen te krijgen? Ik ben van mening dat iedere prepper dit zou moeten hebben! (Door de diversiteit die nu al bekend is...) Mvg Dakhaas Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast IsaBo Geplaatst: 23 december 2012 Delen Geplaatst: 23 december 2012 Wil je een recept voor koekjes? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
frank1964 Geplaatst: 23 december 2012 Delen Geplaatst: 23 december 2012 een Italiaanse arts heeft onderzoek gedaan naar het gebruik hiervan als middel tegen kanker.Voor wie het interessant vind,info is via google tevinden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dakhaas Geplaatst: 23 december 2012 Auteur Delen Geplaatst: 23 december 2012 Wil je een recept voor koekjes? Als je mij zou kennen zou je dat niet vragen... Hahaha Altijd!! Koekjes zijn er nooit genoeg als ik in de buurt ben.. Hahah Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dakhaas Geplaatst: 23 december 2012 Auteur Delen Geplaatst: 23 december 2012 Dankfrank! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
frank1964 Geplaatst: 23 december 2012 Delen Geplaatst: 23 december 2012 graag gedaan! 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast IsaBo Geplaatst: 23 december 2012 Delen Geplaatst: 23 december 2012 Als je mij zou kennen zou je dat niet vragen... Hahaha Altijd!! Koekjes zijn er nooit genoeg als ik in de buurt ben.. Hahah Double chocolate oatmeal cookies, Mijn dochter kan ze niet vaak genoeg maken. 1/2 cup ongezouten roomboter (smelt via magnetron, meer boter en je koekje worden platter en harder. minder boter kan wel.) 3/4 cup suiker 1 klein ei 1/8 cup melk 1/2 theelepel vanille (vloeibare vanille) 1/2 + 1/8 cup bloem (raar om te zien maar het recept heeft ze omgerekend) 1/6 cup cacao poeder 1/4 theelepel baking soda 1/4 theelepel zout 1 1/2 cup havermout (oatmeal) 1/2 cup chocolate chips (makro of te bestellen bij jamin. Het zijn kleine chocoladestukje die niet smelten in de oven) Wij doen dit allemaal één voor één in een grote glazen kom. Roer wel tussen elke item in. Dan verdeel je het geheel over de bakplaat en in de oven. Er staat 20 minuten voor maar wij vinden 30 a 40 beter. Hangt van de oven af, denk ik. Temperatuur 180 C. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dakhaas Geplaatst: 23 december 2012 Auteur Delen Geplaatst: 23 december 2012 Double chocolate oatmeal cookies, Mijn dochter kan ze niet vaak genoeg maken. 1/2 cup ongezouten roomboter (smelt via magnetron, meer boter en je koekje worden platter en harder. minder boter kan wel.) 3/4 cup suiker 1 klein ei 1/8 cup melk 1/2 theelepel vanille (vloeibare vanille) 1/2 + 1/8 cup bloem (raar om te zien maar het recept heeft ze omgerekend) 1/6 cup cacao poeder 1/4 theelepel baking soda 1/4 theelepel zout 1 1/2 cup havermout (oatmeal) 1/2 cup chocolate chips (makro of te bestellen bij jamin. Het zijn kleine chocoladestukje die niet smelten in de oven) Wij doen dit allemaal één voor één in een grote glazen kom. Roer wel tussen elke item in. Dan verdeel je het geheel over de bakplaat en in de oven. Er staat 20 minuten voor maar wij vinden 30 a 40 beter. Hangt van de oven af, denk ik. Temperatuur 180 C. Heb een bakje nodig... M'n mond lekt.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast IsaBo Geplaatst: 24 december 2012 Delen Geplaatst: 24 december 2012 Heb een bakje nodig... M'n mond lekt.. Was nog vergeten. Eet ze met een glas melk. De combi is geweldig. Maar eet er niet meer dan 3 à 4 per dag anders krijg je verstopping. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Redhotchiliprepper Geplaatst: 24 december 2012 Delen Geplaatst: 24 december 2012 Er is idd een hele hoop online te vinden over de toepassingen van bakingsoda. Ik koop het meestal in de toko. Vroeger kocht ik het bij de drogist waar het te koop is onder de naam " maagzout", maar de toko is echt veel goedkoper. Als je overigens een tastbaar boekje zoekt over toepassingen van o.a. Bakingsoda in het huishouden, dan is dit een leuk boekje om te kopen: http://www.bol.com/nl/p/self-sufficiency-household-cleaning/1001004006825316/ Het is trouwens elders een stuk goedkoper te vinden dan bij Bol. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kans Geplaatst: 24 december 2012 Delen Geplaatst: 24 december 2012 Baking sode is het prepper spul. Ik had laatst een ongeluk, heel mijn auto totallos, ik was op een voorganger geknalt en toen was er een achterop komende auto bij mij binnen gereden. Afijn hele maal in de kreukels. Dus theelepeltje bakingsoda in de bezinetank, lepeltje in het oliecarter, de ruitenvloeistof enz. Nachtje laten inwerken..... En ja hoor de volgende ochtend weer een splinter nieuwe auto! Ok, het is niet voor alles te gebruiken:cool: Maar verder: Natriumbicarbonaat is handig spul. Het is opgelost in water een universeel reinigings middel. Samen met rijst in de koffiepot en die is weer als nieuw Ook glazen karaf wordt er mee schoon Als je fruit ermee afspoeld verwijderd het pesticiden Het bleekt wel iets.. Voor zilver te reinigen zilver in aluminiumfolie dan in heet water met natriumbicarbonaat. Om kleding lang te bewaren, het spul in een koffiefilter en erbij leggen Zweet voeten? Badje met natriumbicarbonaat helpt erg goed. Tanden poetsen, witte gordijnen reinigen enz enz. Grt Kans Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dakhaas Geplaatst: 24 december 2012 Auteur Delen Geplaatst: 24 december 2012 @IsaBo En daar kom je nu pas mee.... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Adrie Geplaatst: 24 december 2012 Delen Geplaatst: 24 december 2012 zeg suffe vraag, maar ik kon het niet vinden, wat is het precies, kun je het zelf maken. De chemische samenstelling weet ik, maar hoe zou je het zelf kunnen maken? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vantazzy Geplaatst: 24 december 2012 Delen Geplaatst: 24 december 2012 Ik heb nog nooit iets aan broodwaren gemaakt met baking soda blijkbaar, omdat ik dat goedje niet kan kopen in de supermarkt, wel bloem e.d. maar geen baking soda. Ging er altijd vanuit dat het er al in zat. Of heet dat anders hier in nederland? (mischien daarom de reden waarom het brood altijd zo dik en vast is, op zich nix op tegen, is een machtig broodje, lijkt weinig maar vult de maag goed) Dus baking soda, wat doet dat precies? Maakt het alles luchtiger? Tenminste dat denk ik dan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Adrie Geplaatst: 24 december 2012 Delen Geplaatst: 24 december 2012 Ik heb nog nooit iets aan broodwaren gemaakt met baking soda blijkbaar, omdat ik dat goedje niet kan kopen in de supermarkt, wel bloem e.d. maar geen baking soda. Ging er altijd vanuit dat het er al in zat. Of heet dat anders hier in nederland? (mischien daarom de reden waarom het brood altijd zo dik en vast is, op zich nix op tegen, is een machtig broodje, lijkt weinig maar vult de maag goed) Dus baking soda, wat doet dat precies? Maakt het alles luchtiger? Tenminste dat denk ik dan. Samen met iets zuurs, bijvoorbeeld karnemelk maakt het gas dus wordt het luchtig zie onderstaande links http://kvzkookblog.blogspot.nl/2009/01/dubbelkoolzure-soda-zuiveringszout_25.html http://www.duurzaamthuis.nl/wondermiddel-baking-soda Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vantazzy Geplaatst: 24 december 2012 Delen Geplaatst: 24 december 2012 Samen met iets zuurs, bijvoorbeeld karnemelk maakt het gas dus wordt het luchtig zie onderstaande links http://kvzkookblog.blogspot.nl/2009/01/dubbelkoolzure-soda-zuiveringszout_25.html http://www.duurzaamthuis.nl/wondermiddel-baking-soda Ik gebruikte bier om brood mee te maken. En soms ook geen bier. Het bier zorgde wel dat het net leek alsof ik croissants had gemaakt, zo luchtig leek het. En soms heb ik ook brood gemaakt met het sap uit vlees na het bakken. Jaja, ik experimenteer veel, maar elke keer nog steeds het brood kunnen opeten! Maar ik zal dat spul es halen, gewoon om het te weten... Thanx Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cyberian Geplaatst: 24 december 2012 Delen Geplaatst: 24 december 2012 Hier een duidelijk overzicht zonder flauwekul van waar sodium bicarbonaat allemaal nuttig voor is: http://www.care2.com/greenliving/51-fantastic-uses-for-baking-soda.html?page=8 In menig supermarkt, drogist of reformwinkel te koop onder verschillende noemers. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast IsaBo Geplaatst: 24 december 2012 Delen Geplaatst: 24 december 2012 @IsaBo En daar kom je nu pas mee.... Oeps....... Veel water drinken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dakhaas Geplaatst: 24 december 2012 Auteur Delen Geplaatst: 24 december 2012 @IsaBo Haha nee valt mee hoor..heb ze nog niet gemaakt.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dakhaas Geplaatst: 24 december 2012 Auteur Delen Geplaatst: 24 december 2012 @iedereen Dank jullie wel voor jullie fijne reacties!! Mvg Dakhaas Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast IsaBo Geplaatst: 24 december 2012 Delen Geplaatst: 24 december 2012 @IsaBo Haha nee valt mee hoor..heb ze nog niet gemaakt.. Gelukkig! Het verbaasde me al dat je de ingredienten zo snel gevonden had. Wij hebben heel wat winkels afgelopen voor bijv. de chocolat chips. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dakhaas Geplaatst: 24 december 2012 Auteur Delen Geplaatst: 24 december 2012 @IsaBo Ff naar de groothandel.. Makro en hanos hebben de gekste dingen.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.