Flos Geplaatst: 12 november 2014 Delen Geplaatst: 12 november 2014 Er is een gezegde ,,schoenmaker blijf bij jou leest,, Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wodan Geplaatst: 12 november 2014 Delen Geplaatst: 12 november 2014 @Geert Idd we hebben 2 houten blokjes gemaakt voor de metskoord en 2 planken recht gezet...Hmmm mn muurtje staat precies iets rechter nu:D:D:D..Echt waar...ik kan veel ..echt heel veel maar metsen kan ik niet goed... Beter geprobeerd en niet geslaagd, dan niet proberen. Zo leer je nog 'es extra het vakmanschap van een ander waarderen en je leert weer bij. Respect voor het geleverde goede werk EN voor het nemen van een stap terug. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 13 november 2014 Delen Geplaatst: 13 november 2014 @Geert  Das just maar proberen kan geen kwaad he...al de rest van de oven was ook de eerste keer en das ook gelukt he..maar metsen moet ge toch eerst een paar keer doen tegen dat het op iet trekt he.. @wodan  Tja soms kan je niet anders dan eens een stap terug zet voor je weer vooruit kan...als je dat niet kan worden sommige projecten moeilijk om af te werken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 13 november 2014 Delen Geplaatst: 13 november 2014 Ho @tom666 ik heb zoveel bewondering voor jou werk dat ik eigenlijk jaloers ben op jou oven . En dat ik mij er ook een ga bouwen eens ik weer op de been ben . Volgend jaar . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 13 november 2014 Delen Geplaatst: 13 november 2014 @Geert  Wel dat vind ik prachtig se ....dat ik een persoon kan inspireren tot het bouwen van zijn / haar eigen oven...TOP!!!! Ik hoop dat je ook verslag maakt wanneer het zover komt...ben nu al benieuwd .. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 14 november 2014 Delen Geplaatst: 14 november 2014 Ons waren ooit in het openluchtmuseum Bokrijk. Er waren toen workshops oude ambachten maar ook brood/bakoven cursussen. Dat was toen in combinatie met een actie om bakhuisjes in Belgie te redden van de ondergang. Er was ook een hele fotosite met foto's van diverse bakhuisjes en ovens. Ik heb net even gezocht (voor zo ver mogeleijk want er is geen zoekfunctie) op de site van Bokrijk maar kan dat nu niet meer terug vinden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 14 november 2014 Delen Geplaatst: 14 november 2014 @Geert Wel dat vind ik prachtig se ....dat ik een persoon kan inspireren tot het bouwen van zijn / haar eigen oven...TOP!!!! Ik hoop dat je ook verslag maakt wanneer het zover komt...ben nu al benieuwd ..  Alleen bij jou verwachten we geen vuur vaste stenen maar vuurvast beton.  Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 14 november 2014 Delen Geplaatst: 14 november 2014 Alleen bij jou verwachten we geen vuur vaste stenen maar vuurvast beton. Â hhhmm, een demontabele metalen mal die dan rondgaat op meetings om te lenen. Gaaf idee ;-) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 14 november 2014 Delen Geplaatst: 14 november 2014 Hahahahaaaa:D Â Bij nader inzien kan er een waarheid achter zitten... Eens iets is gebouwd is een 2e ,3e enz makkelijker en haal je er de kinderziekten uit... Dus kan het gebeuren dat wie hier een oven bouwt op nog betere ideeen of inovaties uitkomt... Â Belangrijkste vind ik dan dat is dat iemand die zn oven bouwt er zijn persoonlijke toets aan geeft... Als de binnenconstructie met vuurvaste stenen ok is volgt de rest vanzelfs... Â Kijk het is van vorig weekend geleden dat ik een brood bakte..mn oven stond dan op toptemperatuur... Gisteren was ik het deel koepel aan het bijwerken dat we hebben afgebroken om de voormuur te herbouwen..(die trouwens ook weer klaar is) en mijn oven was nog steeds ruim 50 graden binnenin... Na 4 dagen !!!! dus das werkelijk fantastisch... De buitenkant doe je zaols je zelf het liefst wilt he..maar een koepel met vuurvaste stenen werkt altijd!!! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Ceuva_spain Geplaatst: 15 november 2014 Delen Geplaatst: 15 november 2014 Ons waren ooit in het openluchtmuseum Bokrijk. Er waren toen workshops oude ambachten maar ook brood/bakoven cursussen. Dat was toen in combinatie met een actie om bakhuisjes in Belgie te redden van de ondergang. Er was ook een hele fotosite met foto's van diverse bakhuisjes en ovens. Ik heb net even gezocht (voor zo ver mogeleijk want er is geen zoekfunctie) op de site van Bokrijk maar kan dat nu niet meer terug vinden.  op deze site vind je de informatie terug :  http://www.mot.be/w/1/index.php/BakehousesNl/Bakehouses  met de info hoe te bouwen hierzo  http://www.mot.be/w/1/index.php/BakehousesNl/BuildingAnOven  de stages gaan niet meer door Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 15 november 2014 Delen Geplaatst: 15 november 2014 op deze site vind je de informatie terug :  MERCI !  Als ik die fotos weer zie: man wat hebben ze in België een hoop "ouwe zooi" laten staan ;-) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 16 november 2014 Delen Geplaatst: 16 november 2014 Voila sé  Gisteren de koepel de laatste laag bezetting gegeven. Rond de oven staat nu 30 cm!!!!! van isolatie kippengaas en bezetting. De schouw is vandaag gevoegd met wit voegsel...(wit zand en witte cement verhouding is bijna zo goed als 1:1).Proper gevoegd ..nadien terg mooi afgestreken met voegspatel en proper gemaakt met borstel. Het is prachtig geworden...nu staat het zoals ik wou.. Binnenkant aan de schouwingang afgekit met vuurvaste stoofmastiek...wordt keihard bij stoken en kan 1500°C verdragen... Binnen 14 dagen wordt de koepel geschilderd. Morgen komt de schouwbuis er terug in samen met de rotswol en wordt deze rondom mooi dichtgemetseld. Nadien (tegen eind dit jaar ) wordt de beton onderaan volledig bezet met steenstrips en mooi opgevoegd met wit voegsel. Morgen volgen de fotos... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 17 november 2014 Delen Geplaatst: 17 november 2014 Ok  De schouwbuis is ingemetst. Dit deed ik als ik thuis kwam van het werk. Nadien hier en daar nog wat opgeveegd en de oven is klaar. Na het eten een klein vuurtje gemaakt om het 1e (2e ) bouwvocht te verdrijven. Ik ben heel tevreden nu...  Eerst wat fotos en als filmpje klaar is volgt klein video verslagje...    Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wodan Geplaatst: 17 november 2014 Delen Geplaatst: 17 november 2014 Heel mooi! En iets wat je niet meer zomaar kan verhuizen Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 17 november 2014 Delen Geplaatst: 17 november 2014 @wodan  Dank je wel...ja dat zal heel moeilijk te verhuizen zijn...vooral die 4 pilaren in beton die een goeie meter diep zitten zouden ook wel eens kunnen tegenwerken... Neen neen het is de bedoeling dat mn oven hier nog heel erg lang kan staan...ik ga er elke dag van genieten...al is het meer een 10 tal min een klein vuurtje in stoken...het is gewoon rustgevend... Er komt nog een kort filmpje maar youtube is zo tergend traag nu...ik sta in wachtrij voor publicatie dus...nog effe wachten.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 18 november 2014 Delen Geplaatst: 18 november 2014 OEF...na een volledige avond te hebben gevochten met een Trojan op mijn laptop ben ik nu eindelijk klaar om de video te plaatsen... [video=youtube_share;7x95WL6Q350]http://youtu.be/7x95WL6Q350 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 18 november 2014 Delen Geplaatst: 18 november 2014 @tom666, wat een geweldig eindresultaat afgesloten met een geweldig filmpje. Ik geloof dat je de komende jaren veel hout moet gaan kappen voor deze oven. Mooi gedaan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 23 november 2014 Delen Geplaatst: 23 november 2014 En dan nu een klein VERS-lag.....  De eerste echte bak zit erop... 3witte en 3 bruine broden en 30 pistolets... Zeker geslaagd en heel lekker...  Hier een klein filmke  [video=youtube_share;2czjsFrQuJM]http://youtu.be/2czjsFrQuJM   Ook wil ik mijn dank betuigen aan de ontelbaar vele pm's reacties en rep com. die ik heb gekregen. Het is fijn om te lezen dat mensen dit project zo hebben gevolgd...  Op naar het volgende...... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 23 november 2014 Delen Geplaatst: 23 november 2014 Omdat er blijkbaar toch wat vraag is via pm  Hier de recepten  Bruin brood  500gr volkorenmeel 6gr droge gist 10 gr boter of margarine 1eetlepel suiker 2eetlepels zout 350ml melk    Wit brood  500gr surfina bloem aveve 8 gr droge gist 300ml water op kamertemp 15gr boter 8 gr zout    Mengen .....10 min met machine of 20 min met hand afdekken... 40 min rijzen kneden 1a 2 min vorm geven  Rijzen ongeveer 40 min...volume verdubbelt ongeveer  Bakken op 225 graden 30 min maar in de oven gaat het iets sneller daar ik rond de 240 graden zat. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 24 november 2014 Delen Geplaatst: 24 november 2014 Ook wil ik mijn dank betuigen aan de ontelbaar vele pm's reacties en rep com. die ik heb gekregen. Het is fijn om te lezen dat mensen dit project zo hebben gevolgd... Op naar het volgende...... Â Tom, een aanwinst voor dit forum. Mooie verslag, stap voor stap gedocumenteerd en gefotografeerd, zelfs filmpjes erbij. Alle vragen beantwoord.Dit is een mooi stappen plan voor een ieder die een broodoven zelf wil gaan maken. Â KUDO 10+ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast tom666 Geplaatst: 26 november 2014 Delen Geplaatst: 26 november 2014 Voila sé  Vandaag uiteindelijk de ovenvoet kunnen schilderen en de stokkeerruimte vullen met hout; Rondom heb ik 3 grote zakken boomschors gekapt...ik ben nu heel erg tevreden over het resultaat zowel qua uitzicht als werking.   Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Lion Geplaatst: 26 november 2014 Delen Geplaatst: 26 november 2014 @tom666, je mag gerust heel trots op je resultaat, het is echt heel mooi geworden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
White Eagle Geplaatst: 26 november 2014 Delen Geplaatst: 26 november 2014 Mooi hoor @tom666 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.