Ga naar inhoud

GreenHood

Lid
 • Aantal items

  140
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door GreenHood

 1. Welkom terug allemaal! Op een mooi voortzetting van dit forum. Een plek waar ik veel inspiratie op mocht doen en waar juist de verschillen het zo boeiend maken. En hoewel die sc's knotsgek waren heb ik die misschien nog wel het meest gemist ? Kindly remember Rule number 6. ?
 2. Bedankt! Vaarwel en misschien tot ziens. Toch een paar bijzondere ontmoetingen gehad dankzij dit forum(sc's). De enkeling die contact zou willen houden kan een pb sturen. Ik ga de kennis en skills die gedeeld werden missen. Ben vrij vroeg lid geworden en zag het ook toen al vrij snel misgaan, wat dat aangaat hebben we het lang volgehouden. Op evt. een alternatief forum zal ik verder gaan (lurken) onder een andere nick... bye bye
 3. Ok. Liever bleef ik lekker lurken, af en toe een SC bezoeken en daarvan genieten. Verder een beetje alle irritaties over domme posts, forumruzies, vervuiling door onzinnig gewauwel wegklikken en verdwijnen in de anonimiteit, waarom zou ik reageren? Maar dit onderwerp is mijns inziens te belangrijk, de dreiging te serieus! Het is allang 5voor12 geweest, ik kan me dus helaas niet zo afzijdig houden op het forum als ik wil. Als we dit NU nog niet als een serieuze bedreiging zien, wat dan wel? 4000 IS-strijders binnen EU! Wees alsjeblieft niet naïef: dit brengt de oorlog tot aan mijn en jouw voordeur! Dan heb ik het nog niet eens over de sympathisanten en de stille supporters in onze steden die dan partij kiezen... Verwacht maar niet dat deze mensen met katapulten aan komen zetten. Denk na over wat er op handen kan zijn. Sluit niet je ogen, neem maatregelen om de toekomst van jezelf en je geliefden veilig te stellen. Maar....welke maatregelen? Geen enkele die ik op dit forum wil bespreken. Niet alleen vanwege het niveau, de misvattingen, de onnodige discussies met alle zeer sociale en bewogen mensen die hun goedheid hier willen etaleren of liever hun ogen sluiten. Juist ook vanwege praktische redenen, en misschien vooral...: ...eerlijk is is eerlijk. Ik heb ook geen idee wat precies de juiste voorbereidingen zijn, of durf ze nog niet onder ogen te zien. Maar, juist daarom, wil ik dolgraag met mede-preppers hierover van gedachten wisselen en m'n preps op dit punt versnellen en van elkaar leren. Zijn er meer mensen in voor een meeting over dit onderwerp op korte termijn? Van mij hoeft het ook niet zo groot als een SC te zijn(liever niet zelfs!) al zijn er maar een paar die op korte termijn even de hoofden bij elkaar willen steken. Even samen info delen en tips IRL? Ik help graag met iets organiseren ondanks de drukte op m'n werk. Ondertussen blijf ik dit draadje en die over het islamitisch kalifaat volgen. Graag een mention of PM als er initiatieven zijn. Graag ook een reactie van mensen die de gedachte delen om hier een meeting over te houden.
 4. Preppers zijn helemaal niet vrij van groepsdruk en al helemaal niet de preppers op dit forum. Lees sommige draadjes maar eens, en ik herinner me nog levendig een SC waar alle aanwezigen in een kring 'moesten' gaan staan voor een life forum...... (opzich een leuk idee, dat is niet het punt) er werd flink aangedrongen ook bij de mensen die niet zo graag wilden in eerste instantie. 'Keyser Suze zegt dat we allemaal in een kring moeten gaan staan'. Ik kan me slechts 3 mensen herinneren die niet meededen. Hoewel er maar weinig het erg plezant noch onderhoudend leken te vinden. En de zogenoemde anarchisten...die stonden graag in het middelpunt. Maar wat als ik dit nu eens niet zou durven posten vanwege groepsdruk? Of andere sociale belangen.. etc. etc. In het kader daarvan zeg ik dat dit alleen maar even een opfrissing was van ons geheugen en om een stukje reflectie...want straks vinden jullie me allemaal niet aardig...muahaha:cool:
 5. Gewoon voorop dragen is de oplossing. Je hoeft niet bang te zijn dat je er voorover met je hele gewicht opvalt. Dat is een aangstgedachte die niet logisch is tov achterop dragen. Is mij nog nooit overkomen, zelfs niet tijdens rennen en klimmen. Ik gebruik outdoor wel altijd een stok als extra om valpartijen te voorkomen en beter te balanceren met kind. Is dat een tip voor je? Nu draag je je kind weleens op de rug, als je achterover valt is je kind ook dood door je gewicht... voorover vallen gebeurt niet snel, vang je met handen/armen in reflex op en zeker met een kindje zul je instinctief eerder wegdraaien. Deze valreflexen (als je echt weinig vertrouwen daarin hebt) kun je ook trainen. Oefen eens een wandeling met stok, niet zo opastok maar meer een staf. ben benieuwd naar je bevindingen. Succes. Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk
 6. Ach, ik ben te laat voor de testronde, maar het lukt me ook niet om een account te maken: Klopt dit? 'k Heb alles drie keer gecheckt, dus ga ervan uit dat er iets fout zit in het systeem of dat de aanmeldingen even op hold staan?
 7. @knapzak, Thnx, door de term bouwsleutel heb ik ém bij nederlandse aanbieders gevonden onder de namen: knipex kruisdopsleutel schakelkastsleutel Gaat me rond de 13,- euro kosten, en dat is duur vergeleken met de 6 dollar in het buitenland. Maar goedkoper dan de bouwsleutel variant volgens mij. En natuurlijk iets kleiner.
 8. Wie weet waar je zo'n fourway waterkey in Nederland kan kopen? En hoe heet zo'n ding in Nederland? (Engelse termen School Key & Sill Cockkey)
 9. @MyronPrps, handig idee dat van de reflectorpaaltjes. @Heksenboot, ik lever graag een bijdrage maar ik heb het idee dat de communicatie in dit subdeel van het forum minder soepel verloopt. Misschien toch gewoon een topic openen? Kom graag in contact waar ik mijn bijdrage kan leveren en misschien wil je me vertellen waar ik me ff kan inlezen zodat ik weer helemaal up to date ben Ben tijdje inactief geweest ivm werk.
 10. Ik wil toch even deze delen, die was er in 1996 al vlot bij: Vraag ik me toch af wat er nu terecht is gekomen van dit project en vooral de mensen.
 11. Ha @Simmetje13, @Omron, @Coco, @dR3..., ja stom van mij. Dit had ik kunnen verwachten en anders had ik er maar niet over moeten beginnen. Het punt is dat als ik dit vertel, dan vertellen jullie het weer aan vrienden/familie/ etc. Iedereen kent wel iemand die het wel goed kan gebruiken. Gevolg? Er blijft niks meer voor mij over dan snij ik in mijn eigen vingers Als ik jullie op een meeting ontmoet en het komt ter sprake dan zal ik het vertellen, ok? Maar dan weet ik ook wat beter aan wie ik het vertel, etc. Wil ik ook wel bij een eventuele meeting voor wat hapjes/drankjes e.d. zorgen als dat de kosten drukt voor een meeting.
 12. Ik doe veelal gratis boodschappen. Maar hoe dat precies werkt kan ik helaas niet aan iedereen vertellen. Ben ook niet echt erg enthousiast over de aanbiedingen hier, veeeeel te duur. Moet stiekem altijd een beetje lachen om mensen die aanbiedingen (van A-merken) kopen en dan denken erg voordelig/goedkoop uit te zijn en op hun centjes te letten. Ok, een zeer enkele keer zit er iets tussen wat écht voordelig is, maar 9 v.d. 10 keer is een C-merk nog steeds veel goedkoper en hoeft niet voor onder te doen. Maar ieder op zijn eigen manier, heb hier op het forum gelukkig ook al veel nuttige dingen gelezen die wel echt voordelig en uniek zijn (zoals de toko). Het andere topic voldoet dus prima.
 13. En ik denk dat ik toch zou kiezen voor een schutkleur, donkerblauw-groenig
 14. Zitten wel mooie modellen bij als je even op google zoekt. Bij sommige hoef je er maar vleugels aan vast te maken en je kan vliegen volgens mij (bij wijze van ) Als ik geld over zou hebben zou ik er ook wel eentje willen. Maar een stuk kleiner is prima
 15. Inhoudelijk best een boeiend topic. Alleen erg storend dat de titel 'Detecton' is en niet Detection. Ik zal vast niet de enige zijn die dit ziet? Met name vervelend omdat het een sticky topic is Kan het nog aangepast worden?
 16. Turboheat van 20 liter kost 30,-euro. Maar hoelang doe je daar mee? En kun je dat vergelijken met gas? Levert het echt voordeel op? Zou wel een mooie berekening van jullie willen zien (misschien @Ries ?) heb geen idee hoeveel zo'n ding verbruikt. p.s. misschien ook te gebruiken als terrasverwarmer?
 17. Hey, dit soort systemen vind ik zo gaaf. Welk merk/type heb je? En welke zou je kopen als je nu een nieuwe zou kopen? Ben op zoek naar dit type kachel voor een scherpe prijs.
 18. Uitzending gekeken. Iets zegt me dat Alex zijn voorraadje voor de zekerheid wel klaar heeft liggen. En die journalist is na de uitzending voor de zekerheid toch maar wat extra gaan inslaan tijdens het winkelen.
 19. Mooie verhalen, mooie voorstelronde! Ik heb me al eerder voorgesteld en ben nu nog wat terughouden om teveel te vertellen. Maar ben paar maanden terug HBO afgestudeerd. Kan nu voor de klas op de basisschool, maar helaas weinig werk. Ben inmiddels bijna een jaar getrouwd en ook bijna 25. Gelukkig vermaak ik me prima met preppen wat langzaam steeds serieuzer begint te worden. Nadeel is dat je zonder baan ook weinig budget voor je hobby's heb, maar eigenlijk vind ik dat vooral een uitdaging. Ik ben erg gelukkig over de eenvoudige manier waarop ik nu leef in een klein vrijstaand huisje in een buitengebied. Wil zelfs niet anders meer. Ik doe steeds meer toffe ideeën op hier op het forum die ik uit ga voeren. Mijn vrouw begint langzaam steeds enthousiaster te worden over preppen. Is vooral bang dat het huis komt vol te staan met preps, terwijl we al ruimte tekort hebben Dus daar ga ik iets aan doen. Uhm, verdere info die ik wil delen...? Ik ben van mezelf vooral een denker, beetje dromer. Maar stimuleer mezelf om ook meer doener en beslisser te worden. Bij preppen komt het allemaal van pas! Hoe cool is dat! Sterke kanten zijn tactisch/strategisch denken, analyseren, presenteren/verwoorden/overtuigen/enthousiasmeren, creatieve oplossingen verzinnen, leiding geven (moet wel met de jeugd van tegenwoordig ) Zwakke kanten? Alles wat te praktisch en concreet wordt maar ook planning/control. Ik zoek altijd naar grotere plaatjes en lijnen... eenvoudige vragen zoals 'hoe laat ga je ontbijten?' krijg ik amper verwerkt
 20. Kijk, dit ziet er toch al een stuk geloofwaardiger uit! http://totallycoolpix.com/2012/12/chinese-man-builds-noahs-ark-for-preparing-for-end-of-the-world/ Als iemand hiervan het ontwerp heeft? Leuk om te knutselen! Wat denken jullie is dit ding een beetje proof genoeg?
 21. Dat. is. de. beste. kachel/stove. ever! Hele mooi prijs ook nog eens. Geweldig. Bedankt @jobs voor de Bushcraft review, ik ben nu helemaal om. Deze komt nu op mijn lijstje. Ik heb een schuur met een ongebruikte schoorsteen Heb er helemaal zin in. Als er meer zijn die deze willen aanschaffen, laat het weten, misschien kunnen we korting krijgen als we er meer tegelijk aanschaffen? Met de stijgende gas en electriciteitsprijzen ga je dit er zeker uithalen, en natuurlijk gewoon een goede prep of leuk voor bij de barbecue! Ja, ik ben enthousiast ! Zo te zien zijn we al met z'n 3 a 4'en? Hier een uitpakfilmpje
 22. Ik leef ook zonder TV. Heeerlijk, wil niet anders meer! Als ik iets wil zien dan download of stream ik het. (Geen reclame, volledige controle; d.w.z. op je eigen tijd, plaats, pauzes, tempo, etc) Je gaat bewuster kiezen in wat je wil zien. Zappen o.i.d. bestaat niet meer. Soms als ik eens bij familie logeer en ze hebben een tv dan schrik ik telkens hoe lang ik er dan al achterhang. (Als er ff niemand thuis is) En ik irriteer me suf aan alle reclame onderbrekingen. Maar het grootste nadeel/gevaar van tv (en dat geldt zeker ook/juist voor kinderen) is dat het passief is. Je laat je entertainen zonder heel bewust keuzes te hoeven maken, zonder interactie, zonder inspanning. Je mindset verandert hierdoor, je wordt hierdoor passiever en verwacht dat het wel voor je gedaan wordt/vanzelf gebeurt, etc. Wat dat aangaat is de PC of zelfs gameconsole een hele stap vooruit t.o.v. TV. Interactief, actie/reactie, etc. Maar onderschat ook daar het effect niet van op kinderen, maar ook volwassenen. Je mindset wordt hierdoor anders. Namelijk dat je op ieder moment over kennis, de actie, het contact, etc. kan beschikken wanneer jij dat wil. In het 'echte leven' is dat lang niet altijd zo. De PC komt tegemoet aan jouw individuele behoefte, dat kan in een maatschappij/samenleving, wat in feite een systeem is, niet. Maar ook niet in de natuur! Ook de fysieke activiteit neemt af door PC, maar dat is relatief eenvoudig op te lossen. Zomaar wat bespiegelingen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...