Ga naar inhoud

Kopjethee

Lid
 • Items

  129
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kopjethee

 1. Geweldig om Dick weer eens te zien alwaar hij rotsvast voor staat: preppen. Tussen de regels door vertelt een mijnheer dat heel NL. met gemak gevoed kan worden wanneer de grenzen totaal gesloten zouden zijn. Hij illustreert zijn betoog door terloops te vertellen dat er wèl problemen zouden kunnen ontstaan in die overgangsfase.... Laat dat nu juist ook een reden zijn waarom ik prep. Uit hoofde van de functie van deze mijnheer laat hij het wel uit zijn hoofd om alarm te slaan. Maar... Een goed verstaander heeft genoeg aan een half woord. Preppen dus!
 2. Was afgelopen zaterdag bij de Sligro. Dit plaatje geschoten! Nog niet zover dat ik insecten heb gekocht. Wel geïnteresseerd?
 3. Lees ik daar nu een advies om tandenstokers en flosdraad te gebruiken? Ook die zijn tegenwoordig gedrenkt in fluoride.... Check de kleine lettertjes op de verpakking! Wat een moeite moet ik doen om dat spul zonder fluoride tegenwoordig op de kop te tikken. Net zoals die tandenragertjes... Ook weer voorzien van fluoride!!!! En is het toevallig niet zo dat door het slijmvlies in onze mond dat fluoride supersnel wordt opgenomen in de bloedbaan? Voor mij in ieder geval een high alert voor wat betreft fluoride! Not done in mijn bekkie! Poets met Marseille of Alepzeep of Kruidvat zonder fluor pasta! Als extraatje wat bakingsoda (natriumbicarbonaat) en oilpulling voor wat extra extra verzorging wanneer ik dat weer nodig acht! Vertel mijn tandarts niet dat mijn verzorging op deze wijze geschiedt! Zolang ik van hem verneem dat mijn gebit ok is en dat mijn tandvlees in een goede conditie verkeert heb ik een heerlijk binnenpretje voor mezelf. Ik zal hoe dan ook fluoride altijd bewust proberen te mijden.
 4. Complimenten! Prettige stem, realistische beelden en een nuchtere kijk op de Nederlandse Prepper.
 5. Bedankt @Stalker! Goede docu! Sluit veel meer aan bij mijn gevoel van preppen.
 6. Dat zou je wel denken, maar de azijngeur neutraliseert vrij snel. Je spoelt het uit met water. Eigenlijk net zoals je wasverzachter vervangt met azijn. De was ruikt daarna neutraal. Net zoals je haar daarna. Voor de geur kun je naderhand een druppeltje lavendelolie door je haar kammen bijvoorbeeld.
 7. Baking soda doet het haar gelijk een beetje oplichten. Of ook haar wassen met Marseille- of Alepzeep. Daarna naspoelen met azijn voor een mooie glans en zachtheid van je haar. Een super gezichtslotion voor alle huidtypen: appelazijn! Moet je eens kijken hoe je huid opknapt.
 8. @GeTi: om jou maar even te citeren: Ik hoop dat er door andere preppers ook wordt gereageerd. Nu jij dit zo schrijft valt me opeens in dat ik jouw uitspraak heel gemakkelijk als hamsteren kan beschouwen. In dit geval zoveel mogelijk (reacties) verzamelen van mede forumgenoten om mogelijk een bepaalde gemoedsrust bij jezelf te creëren. Preppen is denk ik een veel ruimer begrip en niet ontstaan vanuit schaarste of sterker nog zoals ik bij jou lees uit angst, maar voornamelijk meer uit zelfredzaamheid.
 9. Altijd plezierig informatief om naar Gerald Celente te luisteren, zo ook wat hij over preppen te melden heeft en neemt als voorbeeld natuurrampen zoals recentelijk Sandy en dat preppers goud en zilver kopen met daarbij ook zijn toekomstverwachting op de goud- en zilverprijzen.
 10. Mr. Gold, zojuist de uitzending beluisterd. Goede info, lekker 'down to earth' en een sterke trigger hopelijk voor de non-preppers wanneer toch even en passant verteld wordt dat de mogelijkheid zich kan voordoen dat er niet meer gewinkeld of gepind kan worden. Chapeau!
 11. Complimenten Dick! Voor de nog non-prepper wereld een ware eye opener denk ik! Helder, duidelijk en een no-nonsence houding! Zeker ook je houding t.o.v. het niet gebruiken/verzamelen van wapens als prepper, juist nu de uitzendingen van DD preppers veelal de indruk wekken bij de non prepper wereld dat die wapens de doorslaggevende factor zijn.
 12. Kopjethee

  Gratis eten

  Dankjewel:) Supergoeie tip en het uitproberen waard lijkt mij.
 13. Dat kommetje havermoutpap wat ik bij wijze van test als ontbijt van mezelf heb moeten leren eten bevalt me nu uitstekend. Ik was daarvoor eerder nooit een 'papmens' Sterker nog, ik walgde daarvan, maar je kan je pap aardig opleuken met noten, rozijnen, kaneel etc. Voordeel: ik kan daar heel erg lang op teren. Als het zou moeten een hele dag bij wijze van spreken. Voel me nu veel fitter en heb meer uithoudingsvermogen en heb geen slaperige 'hongerdipjes'' meer. Zeker een aanrader om ook wat pakken havermout te preppen, kost geen drol en vrij lang houdbaar. En je kan er ook lekkere koekjes mee bakken;)
 14. Ik gebruik en heb op voorraad: Marseillezeep, Alepzeep, Sunlightzeep, natuurazijn en natriumbicarbonaat. De zepen en de natriumbicarbonaat zijn multifunctioneel voor huid, haar, lijf, tanden en huishouding cq. schoonmaak en de was. Googlen op deze produkten is handig om de toepassingen te leren kennen. Verder nog verdunde bleek.
 15. Ik herinner me dat je een aantal jaren geleden op zondag geen cent uit de flappentap kon krijgen in Ede. Misschien is dát nu inmiddels wel veranderd. Toch valt het op dat opvallend veel kerkelijke mensen een soort van preppen in de Gelderse Vallei en de dorpen omgeving Utrechtse Heuvelrug. Dit zal in hun ogen uiteraard geen preppen zijn, maar meer uit een soort behoudendheid die de kerk voorschrijft. Velen zijn opgegroeid in een boerenomgeving en denk dan aan wecken, slachten, veehouden, kennis van bonen, planten en kruiden en last but not least de schietverenigingen. Kortom, veel 'refo's' hebben een parate basiskennis. En vaak geen inboedelverzekering of whatever als verzekering. De kerkgemeenschap hoest indien nodig zo'n bedrag samen op om een zieltje in nood te helpen. Ben zelf werkzaam in die regio en dergelijke zaken weten me telkens weer te verbazen. Ik kreeg al een tip om mijn business een boost te geven door me aan te sluiten bij een grote kerk in de regio... Tja, dat is inderdaad een mogelijkheid in crisistijd en ik weet dat een onsje komedie meer weegt dan een kilo verstand inmiddels. Maar dit gaat me persoonlijk toch nèt iets te ver en ben daarvoor niet in de wieg gelegd.
 16. Jazeker Mrs. Jones, dank voor de link:)
 17. Draag al jaren geen horloge meer, gebruik m'n mobiel daarvoor. Mijn tijdsbesef is daarnaast ook vrij accuraat en daar laat ik me graag door leiden.
 18. Had nog nooit van dat forum gehoord. Inderdaad vermakelijk! Doomsday Preppers maakt tenminste wat los en er wordt over gepraat. Grappig is dat wanneer mensen klagen over onze regering en de economie, ik mensen terloops met een geintje vertel om maar vast een voorraadje voer aan te leggen en voilá Doomsday Preppers hoef ik niet eens te noemen, maar wordt nu aangedragen en is hèt onderwerp ter vermaak en verbazing. De serie is een goede insteek om de slapers te laten ontwaken met wat voorbeelden wanneer je alleen al water of electriciteits gebrek zou hebben. Van de week moest iemand mij zonodig vertellen uit volle overtuiging dat Doomsday Preppers zwaar christelijke hamsteraars waren en dat de 'zwaren' op de bible-belt in NL al net zo waren en vooral ook die wapens werden uit de serie erbij gehaald en dat maakte voor hem de preppers al snel een zwaar christelijke radicale sekte. Gevaarlijk dus;) Er is dus inderdaad nog héél veel werk aan de winkel, ook in het Preppers zendelingenwerk;)
 19. Goed, leuk en kristalhelder verhaal Dick! Complimenten! Je hebt je stem ook nog gigantisch mee en dat maakt het hele plaatje prachtig compleet en zeker voor de (nog) niet peppende luisteraars!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...