Ga naar inhoud

Kopjethee

Lid
 • Aantal items

  129
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kopjethee

 1. Mr. Gold, nu je over een sleutel schrijft, popt er een oud kinderliedje op in mijn hoofd en blijft irritant aanwezig nu ;-) Witte zwanen, zwarte zwanen! Wie gaat er mee naar Engeland varen? Engeland is gesloten De sleutel is gebroken Is er dan geen timmerman Die de sleutel maken kan? Laat doorgaan Laat doorgaan Wie achter is moet voorgaan!
 2. Geweldig om Dick weer eens te zien alwaar hij rotsvast voor staat: preppen. Tussen de regels door vertelt een mijnheer dat heel NL. met gemak gevoed kan worden wanneer de grenzen totaal gesloten zouden zijn. Hij illustreert zijn betoog door terloops te vertellen dat er wèl problemen zouden kunnen ontstaan in die overgangsfase.... Laat dat nu juist ook een reden zijn waarom ik prep. Uit hoofde van de functie van deze mijnheer laat hij het wel uit zijn hoofd om alarm te slaan. Maar... Een goed verstaander heeft genoeg aan een half woord. Preppen dus!
 3. Was afgelopen zaterdag bij de Sligro. Dit plaatje geschoten! Nog niet zover dat ik insecten heb gekocht. Wel geïnteresseerd?
 4. Welnu, voor de geïnteresseerden in complot theorieën wil ik ook William Cooper (Bill Cooper) noemen. Net zoals Alex Jones was hij een radio host en zeker prettig om naar te luisteren en te lezen en een ware wake-up call vind ik zelf. Zijn boek "Behold a pale horse" kun je vrij downloaden en al zijn radioshows staan in mp3 op de site: http://www.hourofthetime.com/wordpresstest/ Cooper is vermoord in november 2001, krap twee maanden na 9/11. Interessant om ook de radio uitzendingen nog te beluisteren die rondom de dagen van 9/11 opgenomen zijn.
 5. Lees ik daar nu een advies om tandenstokers en flosdraad te gebruiken? Ook die zijn tegenwoordig gedrenkt in fluoride.... Check de kleine lettertjes op de verpakking! Wat een moeite moet ik doen om dat spul zonder fluoride tegenwoordig op de kop te tikken. Net zoals die tandenragertjes... Ook weer voorzien van fluoride!!!! En is het toevallig niet zo dat door het slijmvlies in onze mond dat fluoride supersnel wordt opgenomen in de bloedbaan? Voor mij in ieder geval een high alert voor wat betreft fluoride! Not done in mijn bekkie! Poets met Marseille of Alepzeep of Kruidvat zonder fluor pasta! Als extraatje wat bakingsoda (natriumbicarbonaat) en oilpulling voor wat extra extra verzorging wanneer ik dat weer nodig acht! Vertel mijn tandarts niet dat mijn verzorging op deze wijze geschiedt! Zolang ik van hem verneem dat mijn gebit ok is en dat mijn tandvlees in een goede conditie verkeert heb ik een heerlijk binnenpretje voor mezelf. Ik zal hoe dan ook fluoride altijd bewust proberen te mijden.
 6. Laten we 21-12-12 gewoon lekker vieren! Het gaat tenslotte wel om een ander en heel lang en nieuw tijdperk wat mag gaan komen. En wel met een nieuwe bewustzijnsvorm wanneer ik zo al het leesvoer tot mij mag nemen wat hierover onlangs allemaal is verschenen. Afijn, ik geloof het allemaal wel, maar voor mij is het belangrijk wat ik zelf kan ondernemen m.b.t. diverse scenario's. En in het ergste geval bij wijze van spreken: "Als de hemel valt, dan zijn we allemaal dood toch..." Preppen houdt nooit op lijkt mij, ook niet na de 21e van deze maand. Het is je longterm fysieke en mentale backup. In goede tijden en in slechte tijden. Preppen zal zo ongeveer een levenshouding geworden zijn. Duidelijk niet de mentaliteit waarop de doorsnee moderne mens zich heeft ingesteld. En daarnaast voor velen ook weer een hobby geworden. Moet zelf zeggen dat ik er zoveel plezier uit haal en gigantisch veel leer mede dankzij dit forum! Buiten dit forum ben ik nog niemand tegengekomen die ook prepperminded is. Zelfs van hen die ik eerlijkgezegd toch ietwat anders inschatte, laten het op deze prepper filosofie ideeën mooi afweten. Doe ook geen moeite meer om dit gedachtengoed verder te brengen, aangezien ik wel eens te horen krijg dat ik niet meer de oude ben en wat er met me aan de hand is waarom ik zo negatief denk. Men maakt daar gemakshalve negatief denken van omdat het niet aanspreekt bij hun persoonlijke huidige visie en angst voor verandering is een grote factor en om het gezellig te houden moet je vooral geen scenario's schetsen van wat als de stroom uitvalt, je geen water meer hebt etc... Kan me voorstellen dat een kersverse prepper zijn of haar ideeën graag wil delen of de omgeving wil overtuigen. Maar ja, dan ga je vroeg of laat in veel situaties mooi op je bekkie. Afijn, het zij zo, ik maak me er niet meer zo druk om. De tijd zal het leren. Ik prep gestaag door en heb er plezier in en 21-12 is voor mij reden voor een feestje namelijk dat mijn basis preps in ieder geval naar mijn wens compleet zijn gemaakt en ik mijn persoonlijke prep deadline heb gehaald. Ik heb mezelf permissie gegeven om even achterover te leunen en de balans van dit jaar op te maken. Even rust, ook in het preppen! Of juist niet nu er zoveel lekkers wordt aangeboden in blik etc. juist met de kerst om op te slaan voor later. De verleiding blijft altijd erg groot! Tja, preppen als een levensstijl en beetje als sport! Laat mij lekker mijn eigen gangetje gaan en daarmee ben ik happy. De 21e werk ik gewoon en vier ik mijn basis prep afronding. Een mooie datum vind ik zelf
 7. Complimenten! Prettige stem, realistische beelden en een nuchtere kijk op de Nederlandse Prepper.
 8. Bedankt @Stalker! Goede docu! Sluit veel meer aan bij mijn gevoel van preppen.
 9. Dat zou je wel denken, maar de azijngeur neutraliseert vrij snel. Je spoelt het uit met water. Eigenlijk net zoals je wasverzachter vervangt met azijn. De was ruikt daarna neutraal. Net zoals je haar daarna. Voor de geur kun je naderhand een druppeltje lavendelolie door je haar kammen bijvoorbeeld.
 10. Baking soda doet het haar gelijk een beetje oplichten. Of ook haar wassen met Marseille- of Alepzeep. Daarna naspoelen met azijn voor een mooie glans en zachtheid van je haar. Een super gezichtslotion voor alle huidtypen: appelazijn! Moet je eens kijken hoe je huid opknapt.
 11. @GeTi: om jou maar even te citeren: Ik hoop dat er door andere preppers ook wordt gereageerd. Nu jij dit zo schrijft valt me opeens in dat ik jouw uitspraak heel gemakkelijk als hamsteren kan beschouwen. In dit geval zoveel mogelijk (reacties) verzamelen van mede forumgenoten om mogelijk een bepaalde gemoedsrust bij jezelf te creëren. Preppen is denk ik een veel ruimer begrip en niet ontstaan vanuit schaarste of sterker nog zoals ik bij jou lees uit angst, maar voornamelijk meer uit zelfredzaamheid.
 12. Altijd plezierig informatief om naar Gerald Celente te luisteren, zo ook wat hij over preppen te melden heeft en neemt als voorbeeld natuurrampen zoals recentelijk Sandy en dat preppers goud en zilver kopen met daarbij ook zijn toekomstverwachting op de goud- en zilverprijzen.
 13. Buiten het feit of ik wel of niet mijn DNA moet gaan afgeven, vraag ik me soms af wat er inmiddels al wèl is opgeslagen in zo'n landelijke DNA database van nietsverbergende en/of nietsvermoedende burgers. We gaan allemaal wel eens een keertje bloedprikken voor het een of ander of moeten een "uitstrijkje" laten maken. Met deze achterliggende gedachte staan dit soort onderzoekjes mij doorgaans tegen, maar goed, soms is het nodig. Ook ik meen niks te hebben verbergen. Maar de DNA wetenschap vordert ook en het rijk heeft daarnaast weer zoveel geld uitgetrokken om de nano technologie verder uit te ontwikkelen en we weten op dit moment nog niet naar waar dit allemaal toe zal leiden. DNA in de handen van de verkeerde personen betekent weinig goeds lijkt mij en ik ben duidelijk geen voorstander hiervan.
 14. Mr. Gold, zojuist de uitzending beluisterd. Goede info, lekker 'down to earth' en een sterke trigger hopelijk voor de non-preppers wanneer toch even en passant verteld wordt dat de mogelijkheid zich kan voordoen dat er niet meer gewinkeld of gepind kan worden. Chapeau!
 15. Complimenten Dick! Voor de nog non-prepper wereld een ware eye opener denk ik! Helder, duidelijk en een no-nonsence houding! Zeker ook je houding t.o.v. het niet gebruiken/verzamelen van wapens als prepper, juist nu de uitzendingen van DD preppers veelal de indruk wekken bij de non prepper wereld dat die wapens de doorslaggevende factor zijn.
 16. Kopjethee

  Gratis eten

  Dankjewel:) Supergoeie tip en het uitproberen waard lijkt mij.
 17. Uiteraard heb ik me wat betreft 9/11 ook in de diverse complottheorieën hieromtrent verdiept en ook ooit een interview gezien over het werken met enorme hologrammen die de vliegtuigen moesten voorstellen die de torens in vlogen en zo de illusie wisten te wekken van menig toeschouwer. In werkelijkheid zouden het raketten geweest zijn die de torens in vlogen. Ook dat is niet uitgesloten lijkt mij. En dan met de nodige explosieven die al eerder aangebracht waren om de boel echt keurig in elkaar te laten zakken. En wat betreft Mein Kampf.... zeker het lezen waard voor wie belangstelling heeft voor politiek en geschiedenis! Niets meer dan dat! En zeker niet om daar heisa over te maken maar liever die lijn doortrekken naar de huidige tijd. Met geschiedenis is het zo dat deze zich volgens een bepaald patroon herhaalt. In dat opzicht is Mein Kampf een uitstekend boek om de patronen van vandaag de dag te herkennen en er wat mee te doen en eens heel goed wakker worden lijkt mij.
 18. Dat kommetje havermoutpap wat ik bij wijze van test als ontbijt van mezelf heb moeten leren eten bevalt me nu uitstekend. Ik was daarvoor eerder nooit een 'papmens' Sterker nog, ik walgde daarvan, maar je kan je pap aardig opleuken met noten, rozijnen, kaneel etc. Voordeel: ik kan daar heel erg lang op teren. Als het zou moeten een hele dag bij wijze van spreken. Voel me nu veel fitter en heb meer uithoudingsvermogen en heb geen slaperige 'hongerdipjes'' meer. Zeker een aanrader om ook wat pakken havermout te preppen, kost geen drol en vrij lang houdbaar. En je kan er ook lekkere koekjes mee bakken;)
 19. Ik gebruik en heb op voorraad: Marseillezeep, Alepzeep, Sunlightzeep, natuurazijn en natriumbicarbonaat. De zepen en de natriumbicarbonaat zijn multifunctioneel voor huid, haar, lijf, tanden en huishouding cq. schoonmaak en de was. Googlen op deze produkten is handig om de toepassingen te leren kennen. Verder nog verdunde bleek.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...