Ga naar inhoud

JHaas

Lid
 • Aantal items

  38
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door JHaas

 1. Door automatisering hoef je dan zelf niet je auto van de lader te halen zodra het bewolkt wordt?
 2. JHaas

  Bunker

  RevBunker Contact
 3. Ik sla mijn water zo schoon mogelijk op, maar niet steriel of met chloor. Persoonlijk ga ik er liever van uit dat al mijn water gefilterd of gekookt moet worden als ik het nodig heb. Scheelt weer in het rouleren, gokken of iets drinkbaar is, spelen met chemicalien en houdbaarheidsdata. Alles in opslag behandel ik als ik het nodig heb als vuil water.
 4. Ik verzamel wel goede boeken, omdat ze geen stroom of iets anders nodig hebben, en je ze altijd nog kan eten of verbranden, maar blanco velletjes preppen? Wat ga je printen als SHTF, en zijn er niet zat bedrijven die toch een enorme voorraad hebben die je zo nodig jezelf toe zou kunnen eigenen? Ik verzamel dan weer enorm veel slijpschijven en vijlen omdat ik die zelf niet kan maken, maar wel goed kan gebruiken om andere dingen mee te maken. De grote vraag is wat "goud" waard is als de maatschappij verandert...
 5. als je op amazon of prep webshops kijkt zie je veel dezelfde met zo'n waardeloos zonnepaneeltje. Rond de 35-50 euro allemaal. de merknaam of type weet ik niet, ik ben geen zoekmachine.
 6. De chef cuisinne hier had laatst allerhande meel en bloem gekocht op internet bij een website die iets met 'noten' in de naam had. De prijzen waren veel beter als de supermarkt of de sligro. Ik kan evt. naar een etiket zoeken.
 7. Inslaan: - Kippen - Geitjes - Moestuin - Broeikas - Veel vrieskisten - Eigen werkplaats
 8. Wij hebben die maar dan elektrisch. Inmaakketels werken allemaal op hetzelfde principe, dus dat ga ik hier niet helemaal natypen. Ik heb het zelf maar 1 keer gedaan, dat valt niet onder mijn klusjes. Als je engels kan kun je op youtube echt veel vinden over wecken (canning)
 9. Is het niet zo dat een faraday kooi ook werkt als de delen (genoeg) overlappen zonder goede geleiding zoals een minutiekistje of een metalen kast?
 10. Is het nu wel volLedig? Armoede begint een probleem te worden wat onderschat is, maar zelf een gasmasker maken kost ook tijd en geld. Als je niks te makken hebt hoef je je voorlopig niet echt druk te maken over een gasmasker lijkt me.
 11. En loop ook niet met 45 meter goeie tape een set/podium af, dan krijg je ook problemen. Ik ben overgestapt op lichtblauw, zodat ik zie waar mijn tape blijft,
 12. Voor wie is dit, en wat heb ik er aan?
 13. Ik heb wel eens voor iemand een replica geigerteller gemaakt die ging kraken bij magnetische velden. Met een Geiger–Müller buis zou je deze voor radioactieve straling kunnen gebruiken. De klant wilde alleen zelf niet bestraald worden, dus is voor magnetisme gekozen. De meeste electronica kwam van ebay, ik heb vooral de buitenkant nagemaakt. Het prijskaartje kwam wel in de buurt van een vrij proffesionele dosimeter, dus wat dat betreft was de replica zeer realistisch.
 14. Zoek eens voor de grap naar afbeeldingen van een wolfs angel, en negeer alle wo2 gerelateerde content. Schijnbaar kun je alles wat graag dingen in een keer inslikt vangen met een dergelijke contraptie.
 15. Ten eerste welk mes? Ten tweede, kun je niet beter een nieuw handvat aan je mes maken? Dan kun je er nog wat mee.
 16. Ik ben al jaren lang aan lockpicken geweest, en een tijdje(paar jaar) lid geweest van tOOoL, de laatste jaren verbaast ik me steeds meer hoe lastig veel high security sloten open te maken zijn met SPP en traditionele picks voor pin-tumbler sloten. Alle fabrikanten gaan over op andere types sloten. Daarvoor zou je lockpickset zowel qua prijs als in omvang tegenwoordig enorm worden. Denk aan tubulars, wafer, dimple tumbler en laser-cut cilinders. Zelfs de keyways van reguliere sloten worden steeds lastiger om je hook en tension wrenches in te krijgen. Dan heb ik het nog steeds over alleen mechanische sloten. Echter zijn vrijwel alle sloten wel te bypassen op de een of andere manier. Door mijn werk ben ik meer bezig geweest met deuren en beslag dan met de sloten zelf, en is mijns inziens traditioneel lockpicken een leuke hobby, maar is bypassen van sloten vaak veel makkelijker. Denk aan methodes als scharnierpennen eruit tikken, deuren open flipperen, sloten knakken en hangslotjes slopen met 2 steeksleutels. Ik zal verdere details voor me houden aangezien nog niet iedereen op de hoogte is van de zwaktes van hun beveiliging. Daarnaast ben ik al jaren bezig met het verzamelen van verschillende sleutels die erg vaak gebruikt worden zoals sleutels van legervoertuigen, liftsleutels, sleutels voor de bedieningkastjes van elektrisch openende poorten/garagedeuren, NS sleutels en meer van dat soort spul. Je zou je verbazen hoeveel bedrijven al hun kastjes of objecten standaard afleveren met hetzelfde slot en sleutel voor al hun producten.
 17. JHaas

  Hoeveel knopen?

  Ik vis, en daarbij bevestig je soms gevlochten lijn aan mono filament lijn en meer van dat soort fratsen. daardoor ken ik zo veel knopen ondertussen uit mijn hoofd dat ik af en toe een nieuwe knoop gebruik die ik ter plekke verzonnen heb. Later blijkt ook die knoop natuurlijk al lang te bestaan, maar er is een bepaalde logica bij knopen van lijn/draad aan een kabel en lijn of draad aan elkaar. Het is lastig uit te leggen, maar als je lang genoeg dingen met en zonder succes vastknoopt dat je het aanleert als een soort taal. Als je ooit ziet wat mensen verzinnen te maken met paracord overweeg ik ooit om neg eens te gaan haken of breien. Er zijn zeker een paar knopen waarmee je bijna kan doen, maar er zullen altijd betere zijn voor de situatie als je ze kent. Aan de andere kant heb ik zelden iemand echt zien falen iets te bevestigen die vrijwel niks meer kan dan zijn veters strikken.
 18. Dit is voor een BoB neem ik aan?
 19. Honden zijn erg makkelijk weg te jagen met pepperspray. Kun je redelijk makkelijk zelf maken, of je kan een commercieel gevalletje kopen in een duitse dumpzaak online of zelf bij de grootste kampeer artikelen winkel van europa. Zelf een hond hebben werkt soms ook, ligt er aan of je hond groter en dominanter is. Aan de andere kant trek je wel veel aandacht van andere loslopende viervoeters. Volgens mij is nog altijd de oudste truc het beste, dat je harder kan rennen dan een van je vrienden ;-)
 20. Is niet elke prepper een budget prepper? Als je geen geld over hebt om af en toe te investeren in zaken die je over langere tijd geld gaan besparen ben je te laat begonnen met preppen voor de stijgende inflatie. Natuurlijk is dat niet te verwijten, want daar heb je weinig invloed op, maar het zal je voorbereidingen op andere noodsituaties niet versnellen of verbeteren. Iedereen kan preppen, als je wat meer te besteden hebt kun je sneller een voorraad aanleggen of mooiere spulletjes kopen, maar aan het eind van de streep is iets om mee te handelen zoals geld ook iets om te stockpilen. Als je zo weinig geld hebt dat je geen koelkast bevoorraad kan houden heb je wel een probleem. Voor jou is het dan al SHTF. Groeten, J.
 21. Hier in huis hebben we nu een maand een Renault Zoe R90(41 kwh), compleet met 6Kw piek extra aan zonnepanelen en een Zappie laadstation. Het bereik van ongeveer 295km (er staat nu bijna 40.000 op te teller) haalt hij wel als je veel provinciale wegen gebruikt. In de eco+ stand rijdt hij niet harder dan 95 km/h. In de normale stand gaat hij tot 135km/h, maar dan haal je nog geen 200km in totaal. meestal rijden we tussen de 90 en de 105 op de snelweg, en dat kost je al wat meer kilometertjes dan beloofd werd toen je starte. Voor boodschappen en woon-werk verkeer is deze auto ideaal. hij rijdt redelijk vlotjes, je kan er 9 jerrycans achterin zetten met de achterbank en de hoedenplank op hun plek. Aanschaf van de auto was 18.000 inclusief de accu, dus geen huur. en je krijgt nog de btw van de auto en zonnepanelen terug van de belastingsdienst. Op een goede dag leveren de zonnepanelen 500km aan energie. Het is zeker niet de ultieme prepper auto, maar je kunt er geld mee besparen om uit te geven aan andere zaken. Het is dus ook niet mijn enige auto. Er is echt veel veranderd in 10 jaar. Wie weet wat de toekomst brengt. Groeten, J.
 22. Eventjes een topic omhoog schoppen... Door de recente stijging van de benzine prijzen, en het prijsverschil tussen 2km of 20km rijden naar de pomp nu al gauw 40 cent scheelt heb ik maar eens wat jerrycans ingeslagen. 12 stuks. Ik heb gekozen voor de gewone stalen ex-bundeswehr variant vanwege het prijsverschil. Ik heb talloze jerrycans in gebruik met jaartallen erin tot eind jaren '40, terwijl de meeste plastic kannen die ik bezit al door de elementen (uv) zijn vergaan tot een veredelde bloempot. Ik ga niet speciaal zuinig om met mijn jerrycans. Zijn er onder jullie mensen bezig met brandstof importeren en opslaan? Ik vermoed dat de prijsstijgingen nog lang niet gepiekt zijn, daarom heb ik ondertussen een stelling staan met 20 jerrycans(400liter) 98 octaan zonder ethanol met stabilisator er in. Als jullie ook brandstof verzamelen en opslaan hoor ik graag wat jullie er mee doen. Waar je het koopt, hoe je het opslaat, vervoert en dergelijke. Groeten, J
 23. JHaas

  Cacao kweken?

  Pure chocolade(80%+) het lieft zo hoog mogelijk percentage cacao kun je erg lang bewaren, Ik heb(in 2019) uit oude ransoenen 85% chocoladerepen gevonden uit 2002 die alleen wat wit uitgeslagen waren. Geen schimmel ofzo. Dat was ongeveer het enige uit die ransoenen wat het zolang overleefd heeft.
 24. smac, frikandel, hondevoer...
 25. Ik heb het met rijst, pasta, hardtack en erwten geprobeerd te "wellen", het resultaat zit ergens tussen "net zo goed rauw" en "iets beter dan rauw" te eten in. Koken van veel van deze producten is belangrijk om de zetmelen of andere stoffen makkelijk af te breken te maken voor je lichaam. Het zijn goede bronnen van energie, makkelijk houdbaar en goedkoop, maar ik heb liever koud blikvoer dan koken in lastige situaties.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...