Ga naar inhoud

wilmar

Lid
 • Aantal items

  19
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Interesses
  zelfvoorziening, natuur
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

wilmar's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

15

Community reputatie

 1. in gedachten geen probleem met keel doorsnijden, zolang het een beetje "efficient" gebeurd.. zal wel even slikken met het mes in mijn handen, maar ik denk dat dat ook een goede manier is.
 2. wilmar

  Cacao kweken?

  @Geert: ik heb al verschillende boonsoorten van zaadje af aan opgekweekt, zijn nu vruchten aan het produceren, dus iets van ervaring is er, ook wel met andere planten, maar niet met "moeilijke exoten" zoals de cacaoboom.. @samurai en Yakuza: dankje voor de info, dat is nuttig! en ik heb helaas geen kamer van 15 m hoog en balkon is te koud.. ik ken de cacaoboon niet heel goed, maar volgens mij heb ik ook eens gehoord dat het aardig goed survival-food is, maar pin me er niet op vast, svp
 3. maar euthanasie.. tsja.. wat is humaan? kogel? ..? moeilijke kwestie
 4. voor de kleine dingen heb je ook een boek EHBO bij honden, ff googlen.. misschien handig, niet alleen voor dan, maar ook voor nu.
 5. wilmar

  Cacao kweken?

  hoi, ik had al even in de zoekmachine gezocht, maar kon niet echt een hit krijgen, dus misschien een topic? Als echte vrouw heb ik natuurlijk mijn chocolade-momenten en het leek me erg leuk om zelf chocolade van cacao-bonen te maken. Mijn eerste vraag is: kan ik op mijn balkon of in de kamer erachter (volle zon 13:00 - ondergang zon) cacaobomen / planten (?) kweken? en mijn tweede vraag, natuurlijk, is: kan ik zelf, met niet te veel aparatuur-geouwehoer, mijn cacao uit de bonen halen? ik kan wel op google zoeken, maar leek me handig om wat praktijkervaring te horen, want mijn kennis over planten en ruimte is ook maar beperkt, haha! en ik ben een beetje lui, mijn ogen staan best wel "star in mn kop" door al dat lezen op het forum, te veel infoo! ik hoop dat jullie me wat nuttige info kunnen geven.
 6. hoi, wij zitten ook op een flat met balkon en kweken ook groente en fruit. beetje dezelfde situatie denk ik met dit zeil willen wij ons balkon uiteindelijk bekleden, misschien een tip voor jou? het is niet al te duur en de specs zijn goed.. ook zou het meteen je evt. vogelprobleem oplossen. hoop dat je er wat aan hebt http://greenspan.nl/folie.htm
 7. dankje voor dit topic en de links, erg handig!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...