Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 09/07/15 in alle zones

 1. 2 punten
  Feit: Iedereen gaat dood. Feit: De aarde draait om de zon. Feit: De aarde is rond. Zo maar een paar feiten. Een paar honderd jaar geleden had iedereen hier een "mening" over, zoals je hierboven zegt. Wat een aperte lulkoek. "Feiten bestaan niet". Werkelijk waar.... Hoe verzin je het?!
 2. 2 punten
  Ik heb het hele draadje doorgelezen, en jullie hebben me overtuigd de wereld vergaat NU. Maar wat moet ik als prepper nu doen? wat zijn logische stappen die we moeten nemen? Ik weet me geen raad meer. Binnen nu en 3 maanden worden onze vrouwen verkracht door jonge mannen uit Syrië, worden onze pensioenen stopgezet om nieuwe vluchtelingenkampen te bouwen en kunnen we als jonge blonde blanke man niet meer naar de discotheek zonder dat we eerst een valse baard opdoen. En het ergste is, ik raak mijn baan kwijt, want een niet Nederlands sprekende Nigeriaanse keuterboer zonder enige vorm van opleiding komt hierheen, en die gaat mijn werk doen voor 50% minder geld.... Kortom, wie van al deze doemscenarioschetsers heeft voor mij praktische antwoorden? moet ik mijn BOB nalopen? moet ik mijn watervoorraad aanvullen? moet ik een BOL in Afghanistan opzetten, WAT MOET IK DOEN!!!!! ik slaap niet meer, mijn vrouw belt me elke 30 minuten om te laten weten dat het nog altijd goed met haar gaat, en het ergste is, mijn schoonmoeder weet dat ik preppervriendjes heb, en heeft besloten om bij ons in te komen wonen totdat alle vluchtelingen het land uit zijn gevlucht! HEEEEEEELLPPPPPPPP
 3. 2 punten
  Stoppen met: -generaliseren -stigmatiseren -mening verwarren met feit -van tevoren jezelf niet vergewissen -scheldwoorden -emotionele uitlatingen (tot 10 tellen) -et cetera kan al helpen in discussies. Mijn persoonlijke opvatting: -Ieder mens is een gelukszoeker. -Mensen in nood verdienen hulp -Mensen met oneigenlijke bedoelingen zijn bij mij thuis niet welkom. Probleem is dat dit niet altijd juist is in te schatten.
 4. 1 punt
  Zoals velen wel hebben gehoord is er veel ophef over de bootvluchtelingen die tegenwoordig steeds vaker de Middellandse Zee over proberen te steken. Een paar jaar geleden was het nog niet zo heel veel maar sinds dat de EU en de VN hebben gezegd dat ze de bootvluchtelingen willen redden en daar meer geld en schepen voor hebben ingezet begint het steeds erger te worden. Eerst waren het bootjes met tientallen vluchtelingen, later werden het boten met enkele honderden vluchtelingen en nu komen er schepen met bijna 1000 vluchtelingen erop. Waarom begin ik mij nu zorgen te maken?? Nou deze vluchtelingen komen over het algemeen uit Islamitische landen en zijn niet altijd even "open-minded" als de westerse bevolking. Onlangs las ik een artikel dat Moslims een meningsverschil kregen met Christenen op zo een vluchtelingen boot over het bidden en het einigde erin dat 7 Christenen overboord zijn gegooid vanwege hun geloof. http://www.telegraaf.nl/binnenland/23936485/__Christenen_overboord__.html Nu was dit 1 boot met ruim honderd vluchtelingen, maar dan lees ik net dit artikel: Kustwacht onderschept 4.200 vluchtelingen op Middellandse Zee "De marine en kustwacht van Italië en Griekenland hebben dit weekend 4.200 bootvluchtelingen onderschept op de Middellandse Zee." http://www.nu.nl/algemeen/4042600/kustwacht-onderschept-4200-vluchtelingen-middellandse-zee.html Nu snap ik ook wel dat mensen op de vlucht slaan voor geweld in hun land, maar dit vind ik gewoon te gek voor woorden worden. 4200 vluchtelingen in 1 weekend?? Reken eens uit hoeveel vluchtelingen Europa binnenkomen? Stel van de 4200 vluchtelingen zou 1% extremistische overtuigingen hebben (volgens westerse maatstaven) dan zou er alleen dit weekend al 42 extremisten Europa binnen zijn gekomen. En dat is dan alleen nog maar dit weekend. Hoe gaan ze in hemelsnaam die mensen controleren?? het is niet alsof die mensen netjes allemaal een paspoort en identiteits bewijzen hebben. Gaan ze het navragen aan de Syrische regering of aan al die andere landen waar al die Extremisten aktief zijn?? En waar gaan ze die mensen onderbrengen?? Owja, die gaan ze verdelen op verschillende Europese landen. Geweldig idee, we helpen mogelijk extremisten Europa in en dan brengen we ze ook nog naar een Europees land waar ze bed,bad en brood krijgen en ze rustig dat kunnen doen waarvoor ze kwamen terwijl de regeringen hun status onderzoekt. Dus ik vraag mij af of jullie ook die verhoogde instroom van vluchtelingen zien als een extra reden om versneld te preppen wegens een verhoogde kans op een tereur aanslag??
 5. 1 punt
  [ATTACH=CONFIG]20588[/ATTACH] http://www.bootsandgoods.com/ Niets afdoende aan de geweldige prepshop!!! Alleen hier is een aantal merken verkrijgbaar zoals Helikon, die ik dagelijks draag en onwijs goede service vanuit een veteraan geleverd. Pascal heeft een achtergrond van 34 jaar in de Belgische special forces. Zelfs bij de Belgische SAS. Prept zelf ook. Kwaliteit spul, niet goedkoop, maar wel kwaliteit. Aanrader en betrouwbaar. Ik durf er voor in te staan.
 6. 1 punt
  Mijn opmerking was eerder bewonderend dan denigrerend bedoeld.
 7. 1 punt
  Zo lang als dat mensen van welke afkomst dan ook, in Nederland worden geboren en hier getogen, zich nog steeds (vul land van herkomst voorouders in) noemen, persisteert het ' probleem '. Ergo, het samensmelten van de kroes aan culturen moet van twee kanten komen. Twee paspoorten maakt dat niet beter. De taal achterstand van zelfs derde generatie inburgerlingen helpt ook niet. Mannelijk gesis naar vrouwtjes werkt ook averechts. Ik heb uitstekende relaties met ' nieuwe Nederlanders ' en ik meen dat het goed mogelijk is met meerdere culturen ergens te wonen. Dat vraagt wel wederzijds respect en acceptatie.
 8. 1 punt
  Het zijn gelukkig de woorden van IS, 4000 man gevechtsklaar. De hele exodus uit Syrië is toch ietwat pijnlijk voor IS, propagandistisch gezien. Dit is hun propagandistische antwoord. Hoeveel het er werkelijk zijn, daar zal nog jaren over gespeculeerd worden.
 9. 1 punt
  Ok. Liever bleef ik lekker lurken, af en toe een SC bezoeken en daarvan genieten. Verder een beetje alle irritaties over domme posts, forumruzies, vervuiling door onzinnig gewauwel wegklikken en verdwijnen in de anonimiteit, waarom zou ik reageren? Maar dit onderwerp is mijns inziens te belangrijk, de dreiging te serieus! Het is allang 5voor12 geweest, ik kan me dus helaas niet zo afzijdig houden op het forum als ik wil. Als we dit NU nog niet als een serieuze bedreiging zien, wat dan wel? 4000 IS-strijders binnen EU! Wees alsjeblieft niet naïef: dit brengt de oorlog tot aan mijn en jouw voordeur! Dan heb ik het nog niet eens over de sympathisanten en de stille supporters in onze steden die dan partij kiezen... Verwacht maar niet dat deze mensen met katapulten aan komen zetten. Denk na over wat er op handen kan zijn. Sluit niet je ogen, neem maatregelen om de toekomst van jezelf en je geliefden veilig te stellen. Maar....welke maatregelen? Geen enkele die ik op dit forum wil bespreken. Niet alleen vanwege het niveau, de misvattingen, de onnodige discussies met alle zeer sociale en bewogen mensen die hun goedheid hier willen etaleren of liever hun ogen sluiten. Juist ook vanwege praktische redenen, en misschien vooral...: ...eerlijk is is eerlijk. Ik heb ook geen idee wat precies de juiste voorbereidingen zijn, of durf ze nog niet onder ogen te zien. Maar, juist daarom, wil ik dolgraag met mede-preppers hierover van gedachten wisselen en m'n preps op dit punt versnellen en van elkaar leren. Zijn er meer mensen in voor een meeting over dit onderwerp op korte termijn? Van mij hoeft het ook niet zo groot als een SC te zijn(liever niet zelfs!) al zijn er maar een paar die op korte termijn even de hoofden bij elkaar willen steken. Even samen info delen en tips IRL? Ik help graag met iets organiseren ondanks de drukte op m'n werk. Ondertussen blijf ik dit draadje en die over het islamitisch kalifaat volgen. Graag een mention of PM als er initiatieven zijn. Graag ook een reactie van mensen die de gedachte delen om hier een meeting over te houden.
 10. 1 punt
  Bij Big Bazar blikken soep van de Struik. Nu heb je wel eens vaker 800ml blikken voor 99 cent, maar ze hebben ook 1200ml blikken voor 1.25€. Die moet je dus nemen, heul goeikoop. http://www.bigbazar.eu/pagina/folder [ATTACH=CONFIG]20582[/ATTACH]
 11. 1 punt
  Ik vraag mij af hoe groot die kast is . Ik heb ooit mijn preps op een 10 tonner proberen laden en dat lukte mij niet hoe ik ook stapelde . En ja de meesten van mijn buren hebben iets in de gaten . Maar dat zij ze nu al gewoon .
 12. 1 punt
  http://kunstler.com/clusterfuck-nation/there-goes-europe/ In plat Hollands: de vluchtelingen stroom zal alleen maar toenemen. Het zal een onevenredige wissel trekken op de huidige Europese burgers. Dit is het begin van het drama, waarbij de auteur zich afvraagt of een streng beleid aan de deur niet gewoon gerechtvaardigd is.
 13. 1 punt
  Het zou fijn zijn als feiten en meningen van elkaar onderscheiden zouden worden. Ik zie dat deze dingen op dit forum regelmatig met elkaar worden verward. Dan benoemt iemand een feit ("gras is groen") en dan reageert iemand anders met "daar ben ik het niet mee eens". Dat slaat nergens op. Oh ja, en de bal spelen en niet de man. Niet beginnen met persoonlijke beledigingen maar kom met argumenten.
 14. 1 punt
  Ik ben van mening dat moderatie hierin weinig zoden aan de dijk gaan brengen... De voorbeelden zijn er al. Wel ben ik met je eens dat de toon de muziek maakt... Maar dit kunnen overbrengen dmv het geschreven woord, is niet iedereen gegeven. @Järv: Ik denk dat iedereen moet leren leven met anderen die meer- of minder begaafd zijn... Ik geloof in het geven van het goede voorbeeld volgens mij. Nu heeft niet iedereen hetzelfde gedacht over "het goede voorbeeld" en zo zijn we weer bij af
 15. 1 punt
  Het heeft niks met eelt te maken. Wil je mij een kaaskop noemen dan is dat geen probleem ouwe maffe belg van me. Het is de toon waarop iets gezegd word, waardoor men aanstoot kan nemen. Dit is dus ook het punt van mijn hele relaas (die ik nu al tig keer gezegd heb, maar waar men blijkbaar keihard overheen leest): Als men in topics iets beter op let hoe iets gezegd word en/of over kan komen, dan behoeven desbetreffende topics als deze ook niet geopend te worden. Ik ben een fan van de keiharde waarheid en een keiharde aanpak van het probleem waar we in Europa mee te maken hebben, toch kunnen we er samen toch wel voor zorg dragen dat we kiezen voor een fatsoenlijke woordkeuze in een discussie. Toch?
 16. 1 punt
  Ik ben heel blij om te zien dat het eindelijk de goede kant op gaat betreffende dit toch gevoelige onderwerp. Meer (echte) discussie. Meer nuanceringen. Minder zwart/wit. Minder 'kort door de bocht' uitspraken. Er is echter 1 ding dat mij vanaf het begin (al weer een tijdje geleden) erg opvalt: Er zijn maar weinig preppers die het over de achterliggende gebeurtenissen en oorzaken hebben: Wij (het gewone volk) worden bespeeld. Dat geld zowel voor ons Europeanen, als voor de vluchtelingen. Het geld voor de gehele wereld, en 'het gewone volk' overal. Juist van preppers verwacht ik (nog steeds) dat ze zich niet zo 123 de kop laten gek maken door dit soort (smerige) spelletjes. En er dan ook niet in mee zullen gaan. Toch zie ik hier maar enkelen er over schrijven. (Gelukkig worden ook dat er wel steeds meer). Bereiden wij ons niet voor op het vergaan van de wereld zoals wij die kennen? Wel, het is aan het gebeuren. Deal ermee! (Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat mensen die proberen alles bij het oude te houden, eraan onderdoor zullen gaan).
 17. 1 punt
  Misschien komt het door mijn multi culti achtergrond, maar een somalier, surinamer of antilliaan pik ik er zo uit. Het voorbeeld wat ik geef over 'die zwarten' is slechts een simpel voorbeeld van wat ik bedoel te zeggen met hoe je iets neerzet op een forum en hoe het opgevat kan worden. Ik persoonlijk voel me niet aangevallen, doch ik kan begrijpen dat er mensen zijn die dit wel zo voelen. Vandaar een voorbeeld van. Jullie mening vragen over de manier waarop er gediscusseerd word In principe zeg ik niets anders dan @Highway, enkel onderbouw ik dit met een voorbeeld. En ja.... als iemand over 'die witten' begint voel ik me wel degelijk aangesproken. Ik ben wit (of blank) en word graag op de persoon zelf beoordeeld en niet op mijn huidskleur
 18. 1 punt
  Hoe zou iemand kunnen weten dat het groepje "zwarten" Somaliers zijn? Zwart kan je zien, Somalier kan je niet zien. Men bedoeld geen bevolkingsgroep, dat is nu juist het punt, je neemt een feit waar (je ziet iets), in jouw voorbeeld je ziet een groep zwart gekleurde mensen die iets deden. Je kan niet constateren dat deze zwart gekleurde mensen Somaliers zijn, want dat zie je niet. En je kan al helemaal niet constateren dat een bevolkingsgroep iets deed, want het gaat maar om een beperkt groepje mensen. Dus wat men bedoeld is precies datgene wat men ziet en wat men zegt. Kortom er is niks mis, discriminerend of beledigend als je zegt: Ik zag een groepje zwarte mensen een fiets stelen. Mits dat groepje mensen inderdaad zwarte mensen waren. Het is zelfs beter dan dat je zou zeggen. Somaliers stelen fietsen, ik heb het zelf gezien. Somalier zijn zie je niet aan iemand af, je generaliseerd en het gaat niet meer over die specifieke situatie. Verder in jouw voorbeeld als een Somaliër het zou hebben over DAT witte tuig, dan hebben ze het over het specifieke groepje wat iets gedaan heeft. NIET de hele "blanke" bevolkingsgroep. Dus nee ik zou me totaal niet aangesproken voelen, want ik behoor niet tot dat specifieke groepje wat iets gedaan heeft. Sterker nog al zou het woordje DAT er niet bij staan. En heeft men het over wit tuig. Dan nog niet, want ik ben geen tuig dus ik wordt daar niet mee bedoeld en als deze persoon ervaring heeft met tuig dat er wit uitziet (zou den ze wel wit moeten zijn, die zijn er ook, net als zwart) Dan moet iemand dat kunnen zeggen, net als dat je kan zeggen een groep rood harige beroofde de bank. Dit bedoel ik met objectief kijken naar wat men schrijft, dus ZONDER eigen conclusies te trekken over wat iemand bedoeld, maar door gewoon te lezen wat er staat en er zelf geen dingen bij te verzinnen. En dit is dus precies wat ik bedoel. Ik zie duidelijk dat jij allerlei dingen zelf concludeert over wat iemand zou kunnen bedoelen. En daar gaat het dan vaak mis. In plaats van dat iemand simpelweg leest wat er staat en als er iets niet duidelijk is er gewoon naar vraagt. Mensen beledigen is een fijne lijn. 2 verschillende mensen kunnen in precies dezelfde situatie, verschillend reageren. Beledigd worden en beledigd voelen zijn 2 verschillende dingen. Dat laatste doe je zelf, het eerste is de intentie van de schrijver/prater. Het is onmogelijk om altijd zo te praten dat er niemand zich ooit beledigd zal voelen.
 19. 1 punt
  Gisteren nacht een shoarma tent ergens in de buurt van Zwolle. Eigenaar van deze tent is een Syriër (woont al 21 jaar in Nederland) en met hem gesproken over allerlei zaken m.b.t. dit onderwerp van de vluchtelingen uit zijn moederland. Op mijn vraag, hoe lang hij denkt dat dit probleem van die regio voorbij is werd hij erg treurig, het is nu al 5 jaar en wordt alleen maar erger en totaal geen hoop op een toekomst. Hij heeft nog familie daar en kunnen niet hier heen (gehandicapt) en hij vertelde over het leven daar in het hier en nu. Het was een zeer interessant gesprek waar ik toen ik in mijn bed lag verder over nadacht. Hoe gaan we dit als Nederland en als Europa en de rest van de wereld weer goed breien. Daar en hier en met al die mensen die maar een ding willen. Gewoon een leven lijden zonder angst en zicht op een toekomst.
 20. 1 punt
  Mensen verschillen met elkaar nogal eens van mening.Als je een meningsverschil hebt, moet je de ander overtuigen van jouw standpunt door gebruik te maken van goede argumenten en een heldere redenering. Argumenteren doe je mondeling in een discussie of schriftelijk in een betoog. Een ongeldig argument noemen we een drogreden. De meest gebruikte drogredenen zijn: Het leggen van verkeerde verbanden Overhaaste generalisatie Cirkelredenering Argumenten uit de weg gaan Beroep op traditie Pragmatisch redeneren Autoriteitsdrogreden http://www.carrieretijger.nl/functioneren/professionele-vaardigheden/rationeel-denken/argumenteren Het zou fijn zijn als mensen leren argumenteren en niet zomaar iets roepen. Mijn mening.
 21. 1 punt
  zo..heb ik even lang moeten nadenken zeg! Maar ik ben er voor mezelf uit: toonzetting .. Daar mag voor gewaakt worden door jezelf en de ander, en door mod's worden ingegrepen waneer die dat nodig vind. En dat ga ik niet verder uitleggen.
 22. 1 punt
  Plusknop plusknop plusknop! Dit hele draadje laat aan de reacties wel weer zien waarom strengen moderatie mbt bepaalde onderwerpen gewoon nodig is. Ook ik ben voor vrijheid van meningsuiting, dat betekend niet dat alles zomaar gezegd kan en/of mag worden...
 23. 1 punt
  Had ik niet ergens geschreven dat je niet kan discuteren via een forum maar wel bij een kampvuur ? Dat waarschijnlijk heeft te maken met menselijk contact versus veilig "anoniem" voor een scherm typen. Kan ook zijn dat je bij het kampvuur meteen een klap voor je kanus krijgt en daarom je mond houd
 24. 1 punt
  @Mr. Gold Als u zich vandaag door de afgelopen 7 pagina's heeft heen geworsteld is denk ik uw vraag lang en breed beantwoord. Nu het antwoord nog. Ik had een heel mooi stuk proza getyped, maar kwam na lezing tot de conclusie dat teveel mensen er alleen hun eigen stok om een hond te slaan in zouden zien, nog een aantal forumleden waarschijnlijk geen idee hebben waar ik in godsnaam over aan het bazelen ben, en slechts diegenen die ik niet hoefde te overtuigen op de plusknop zouden rammen of mijn karma aan zouden vullen. Ja, ik ben voor volstrekte vrijheid van meningsuiting, maar ik versta daar heel wat anders onder dan sommige anderen die daarin een vrijbrief zien om te roepen wat ze willen ongeacht de effecten daarvan op anderen. Macht komt met verantwoordelijkheid, en de macht van het vrije woord komt met een hele grote verantwoordelijkheid. In de huidige opzet van dit forum is mijn mening dat die verantwoordelijkheid niet goed geborgd zal kunnen worden. Vrijheid(en dus ook van meningsuiting) dient beschermd, gekoesterd, verzorgd en verdedigd te worden , anders wordt het overwoekerd door onkruid wat er misschien wel op lijkt, maar zeker niet hetzelfde smaakt.
 25. 1 punt
  Als er iemand is die politiek fout is dan ben ik dat wel. Ik heb al eerder zelf mijn ongenoegen met ontwikkelingen inzake dit onderwerp geventileerd en dit heeft al mij een berisping van een MOD opgeleverd. Te zien op mijn profilel. Ik heb daarna mijn eikel teruggetrokken en stel mij nu voornamelijk als "techneut" op het forum op om conflicten te voorkomen. Wel zo veilig. Dit is tenslotte een preppersforum !!!!! Dit is een belangrijk punt. In mijn Preppers Databases vindt u hiervan ook niets over dit soort discussies. Ik kan mij nog wel voorstellen dat de mods behoedzaam willen maneuvreren om het voortbestaan van Preppers.nl te waarborgen tegen ingrijpen van het "links syndicaat". Bepaalde dingen kunnen in Nederland immers niet meer worden gezegd. Je bent nu óf een Nazi óf een Gutmensch. Andere attitudes bestaan er niet. Een beangstige ontwikkeling als je daarover dieper nadenkt. Ik ben niet religieus, zelfs atheïst, maar besef wel dat het Joods-Christelijk gedachtengoed de kern is van de Europese beschaving en dat deze door de influx van voornamelijk jonge strijdbare mannelijke moslim (>>90%) "vluchtelingen" zal worden vernietigd. Ik heb zelf geen kinderen en kleinkinderen, een pijntje in mijn borst, maar ik huiver ook bij de gedachte wat West Europa te wachten staat: "Der Untergang des Abendlandes". VIDEO Joost Niemoller
 26. 1 punt
  Vergeet niet dat Turkije NAVO-lid is, en een aanval op één is een aanval op allen.
 27. 1 punt
  Ik zie de tweede altijd meer als een uiting van boosheid over een serieus probleem en frustratie dat hier vrijwel niets aan gedaan wordt door de mensen die door ons betaald worden om dit soort problemen te fixen. En dat zijn dan vaak mensen die urenlang vergaderen over mooie proza als: Waarna ze vervolgens een mooi rapport schrijven waar op geen enkele zere plek een vinger gelegd kan worden, want polariseren moeten we niet willen met z'n allen, waardoor het probleem door blijft etteren.
 28. 1 punt
  Ik hoor toch liever mensen die ongezouten hun mening geven, hoe fout die ook moge zijn, dan het soort nietszeggende ambtelijke taal die jij blijkbaar met intelligentie verwart.
 29. 1 punt
  heb ik een vermoeden van: De vluchtelingen zijn de nieuwe consumenten en belastingslaven voor de haperende wereldeconomie, en een goede reden voor meer veiligheidsmaatregelen. Dat was namelijk hard nodig nu de Europese bevolking elk jaar rap kleiner word. Er staan al straten en dorpen leeg. Ze krijgen werkverplichting vanwege 'kosten' of een werkvergunning en een baan zodat belasting betaald moet worden. Ze gaan huizen huren, eten kleding en goederen kopen.. het zet de economie weer aan, en dat was het doel. En tot die tijd geloven wij dat er geen geld is en moeten wij dit betalen! En vluchtelingen willen de armoede vergeten dus de Chinese rotzooi is straks niet aan te slepen, even als voedsel zal tekorten krijgen en dan zal de GMO vrij baan krijgen, kortom.. een boost voor de wereld economie! (snapt u waarom eerst de Codex Alimentarius en nu de TTIP er zo stil en snel doorheen is geduwd en actief gemaakt?) Oh, er is weerstand tegen die vluchtelingen vanwege isis, MH17 angst en zo meer? Geen probleem: dan kunnen de extreme privacy schendende wetten er doorheen gedrukt worden, camera's er bij, afluisteren... hopla en klaar is de 'super politie staat'! Want het volk vraagt er nu zelf om! Meer politie? nee, doe nu maar meer militairen! Vind het publiek juist fijn, lekker voor veiligheid! Als Baarn en Soest al niet integreren kunnen, waarom dan wel andere culturen uit andere landen of continenten samen onderbrengen? Nee, bewust op elkaar stoppen die mensen dan heb je een goede reden voor orde en macht en controle systemen.. Geef ze toch dat lege huis wat al jaren leeg staat! Haal spullen uit de kringloop terug en schenk het hun. Alle restaurants en supermarkten samen, kunnen met hun voedsel verspilling deze mensen makkelijk voeden. Kost niks! ... mijn mening, een grote setup om een groter deel van de wereld onder controle te krijgen vanwege 'economie' .. what else?...
 30. 1 punt
  Mensen met een uitgesproken moslim cultuur opvangen in een westers land, nota bene landen die openlijk of stilzwijgend de Amerikaanse agressie in de thuislanden van diezelfde vluchtelingen gesteund hebben, is vragen om moeilijkheden. Daarenboven heeft de samenstelling van de vluchtelingen, waarbij het gros jonge mannen betreft, de schijn tegen qua economische motieven en leeft onder de westerse burgers de angst voor extremistische aanslagen. Er is maar één schuldige en dat zijn de Amerikanen. Met hun agressie in het midden oosten, bewapening en steun van extremistische moslim groeperingen, miljoenen slachtoffers, achterblijvers die zinnen op wraak, miljoenen ontheemden..... Europa zal de Amerikanen een halt toe moeten roepen. Men schept immers geen vrede door landen plat te gooien. Daarmee kweekt men vijanden. En de Amerikanen en hun Navo vrienden weten dat al lang. Een verborgen agenda is het al lang niet meer. Het midden oosten zal branden. Moslims joden christenen zullen tegen elkaar worden opgehitst, niet alleen in het midden oosten, maar overal ter wereld zal bloed vloeien. Aanslagen in het westen zullen elke maand, elke week, plaats gaan vinden. Het hebben van een ongrijpbare vijand in westerse landen, zal de overheden de kans geven om vergaande maatregelen te nemen. Nog meer uitgaven aan defensie, nog meer inperking van westerse vrijheden. Qui bono.... Het is allemaal zo duidelijk.
 31. 1 punt
  Het probleem is dat het geen discussie is. Bepaalde mensen hebben er een dagtaak van gemaakt om berichten te posten over incidenten met vluchtelingen. Met daaronder een begeleidende tekst van "Zie je wel, dit is wat er gebeurt als je dat volk in huis haalt", alsof dergelijke incidenten exemplarisch zijn voor een hele bevolkingsgroep. Het is geen enkele kunst om op die manier elke groep negatief af te schilderen, of het nu Nederlanders of van mijn part Bosjesmannen zijn. Heeft degene die de meeste incidenten bij elkaar spaart het meest gelijk heeft? Volgens mij niet. Ook is het voor veel mensen kennelijk niet weggelegd om normaal te discussiëren zonder te vervallen in kleurrijke doch negatieve metaforen als 'prachtparel' e.d. Zelfs die 'anonieme sjaak' wiens pm je hier (met toestemming neem ik aan) openbaart, kan zijn standpunten kennelijk niet duidelijk maken zonder taalgebruik als 'boomknuffelaar' en 'Recht gevaar zie je aankomen, links en het idealistische gevaar niet'. Dergelijke uitlatingen bevorderen natuurlijk helemaal geen discussie tussen de verschillende kampen, maar zijn puur bedoeld om de andere kant een hoek in te drukken. Als er geen discussie wordt gevoerd, maar mensen uitsluitend hun frustraties van zich af schrijven, kan ik me levendig voorstellen dat bezoekers en moderators zich hieraan storen.
 32. 1 punt
 33. 1 punt
 34. 1 punt
  Nu XXL aanbieding bij Lidl. Ik heb potten pindakaas en pakken van 4,5 kilo basmatirijst gekocht. De basmatirijst is wel wat duurder dan de gewone rijst in 4,5 kilo zakken maar wel lekker voor de afwisseling. Vanwege glutenproblemen in mijn gezin zien wij bij shtf rijst als basisvoedsel.
 35. -1 punten
  Mmm, zijn er wel hoor, worden regelmatig aangedragen, maar net zo snel weer verwijdert. Dat is nu precies het probleem.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...