Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 08/14/15 in alle zones

  1. Ik ben inmiddels ijverig aan het poetsen geslagen, de volgorde van het YouTube filmpje in mijn vorige bericht volgend. Eerst maar eens de meest eenvoudige dingen: - de kopplaat verwijderd, de afdekplaatjes van het spoelhuis en onder de naald verwijderd. - met een oude (zachte) tandenborstel en metaalpoets aan de slag op deze onderdelen De mooi versierde kopplaat was aan de achterkant wel heel erg vies met aangekoekte olie. Ik heb daar behoorlijk op zitten boenen voordat er ook maar een klein beetje viezigheid vanaf ging. Dat moet anders kunnen. Ik weer op zoek naar informatie op het wereld wijde web. De eerste kreet wat is tegenkwam was dat je beslist geen water of "water-based" producten mag gebruiken op oude naaimachines in verband met mogelijke roestvorming. Maar ja, hoe krijg je die troep en dan af? Verder zoeken dus. Ik kwam op een blog (die ik nu natuurlijk niet meer terug kan vinden) waar iemand noemde dat je met "Oxi clean" de boel weer heel mooi glanzend kon krijgen. Oxi clean is een soort Vanish, en ik heb ontdekt dat de goedkope Action variant ook heel goed werkt! Ga als volgt te werk: - neem een hittebestendige bak of schaal die groot genoeg is voor het onderdeel wat je wilt schoonmaken - doe een klein schepje Oxi spul (in mijn geval Subliem Oxi Booster van de Action) in de schaal - giet er kokend water op, zoveel dat het onderdeel onder komt te staan - even roeren met een lepel, zodat het poeder goed oplost. Het bruist nu een beetje. - doe het onderdeel erin en laat een paar minuutjes weken (5 of zo, als het nog niet schoon is laat je het wat langer zitten) - neem het onderdeel uit de schaal (pas op - het KAN nog heet zijn!!) en spoel het goed af met schoon water (ik heb het gewoon onder de warme kraan gehouden) - DROOG HET ONDERDEEL GOED AF!!! - gebruik eventueel een föhn als er hoekjes of zo zijn waar je niet met een theedoek bij kunt - poets het daarna op met metaalpoets - en klaar is Klaartje :-) Hieronder een collage van foto's van voor en na de poetsbeurt. Mooi dat is klaar. Dan gaan we verder met de binnenkant van de kop. - verwijder het voetje - haal zoveel mogelijk alle kleine onderdelen van de naaldhouder-stang en de voetje-bevestigingsstang af (geen idee hoe het precies heet, maar je begrijpt vast wat ik bedoel) - maak veel foto's zodat je later weer kan nakijken hoe alles in elkaar zat - ik heb een reep van ongeveer een cm breed van mijn poetslap (een oud t-shirt) geknipt en ben daarmee aan het priegelen gegaan om de stangen te poetsen een stukje (onder de veer aan de linkerkant) kon ik niet achterlangs komen, dus die is alleen een klein beetje aan de voorkant gepoetst - en alweer klaar! Ook hier weer een collage van foto's. ....En toen kwam ik erachter dat ik geen foto gemaakt van van na de poetsbeurt. De naaimachine is nu opgeruimd vanwege familiebezoek dus ik zal die foto later nog eens moeten maken.
    3 punten
  2. Via een omweg ben ik een poos geleden op dit forum terechtgekomen, ik was namelijk op zoek naar een ouderwetse handnaaimachine. Ik vond mezelf toen (nog) geen prepper. Inmiddels heb ik heel veel gelezen en beseft dat ik wel degelijk een prepper ben, al is het wel een low - profile Ik heb Marktplaats een poosje in de gaten gehouden (ook omdat ik ergens iets las dat DickBerts niet op zoek wilde voor mensen uit Drenthe en laat ik nou net in Drenthe wonen). Alle gekheid op een stokje: afgelopen weekend heb ik in de buurt een Singer 28 opgehaald - voor maar € 10. De schroef van het handvat was afgebroken, maar als het restantje uitgeboord is valt dat makkelijk te maken. Verder moet hij (zij) grondig schoongemaakt worden. Maar wie weet wat ik verder nog tegenkom.... De machine lijkt compleet te zijn en er zitten helemaal geen reserveonderdelen bij behalve een extra (langwerpig) spoeltje. Inmiddels druk bezig met het afstruinen van het wereld wijde web om zoveel mogelijk informatie bij elkaar te sprokkelen. Het wiel draait heel zwaar, ik begrijp nu waarom de schroef van het handvat afgebroken is. Het mag dan (nog) wel niet zo'n fantastische machine zijn, ik ga ermee aan de slag en probeer er het beste van te maken. Krijg ik hem (haar) niet aan de praat, dan nog ben ik een enorme ervaring rijker. Ik heb een fantastische YouTube tutorial gevonden over hoe je een antieke Singer moet schoonmaken en oliën. Mag ik die link hier ook neerzetten? Heb inmiddels de eerste onderdelen losgeschroefd en jongens, hier ben ik wel even zoet mee! Gelukkig heb ik geen haast, het is gewoon leuk om te doen Ik heb me inmiddels aangemeld bij de Singer Gekkies, ik zal proberen om regelmatig een update te geven van het restauratieproces en zonder twijfel zal ik de nodige vragen stellen
    1 punt
  3. Hallo ForumUsers! Ik ben Mike en kom uit zuidoos brabant . Ik heb afgelopen zaterdag 10x 1 oz maple leaf 2011 munten gekocht bij een erkende goud/zilver winkel die ook meerdere vestigingen heeft in Nederland. Heel blij met mijn aankoop, ging ik naar huis om het eens goed te testen. De tests die ik heb gedaan zijn: wegen, pingtest, opgemeten en de magneettest. De grootte en dikte van de munten komen overeen met de juiste afmetingen. Met de magneet zie ik geen verschil op de munten. Ze glijden er op de juiste manier eraf. Met gewicht zijn ze verschillend, 5 munten tussen de 31,30-31,40 gram 3 munten tussen de 31,40-31,45 gram 2 munten tussen de 31,50-31,58 gram Met de pingtest zijn de 5 lichtere munten de juiste klank. Naarmate ze zwaarder worden gaat de juiste klank ook steeds meer weg. Komt het door het gewicht dat de klank anders kan zijn? Ik heb ook begrepen dat maple leaf munten van hun eigen al anders klinken dan overige zilveren munten. Ik heb met de verkoper al contact gehad en hij garandeert de echtheid van de munt, ook zei hij dat ze zelden exact 31,1 gram wegen. Ze kwamen uit een rol van 25 met allemaal dezeflde jaartal 2011 waarvan ik er 10 afgenomen heb. Ik kan ze ook omruilen als ik me er niet goed bij voel. Nu de hamvraag, zijn de echt(denk wel maar als eerste koop ben ik toch nieuwsgierig ).
    1 punt
  4. Wij zijn peperfreaks. We hebben elk jaar minstens 15 verschillende soorten staan, in de serre en buiten. Wat voor ons veruit het best werkt is drogen en dan luchtdicht bewaren. Invriezen vinden we maar niets en opleggen verandert de smaak. Als we er nodig hebben halen we er enkele uit de "bokaal" en wellen ze een half uurtje in lauw water. Zijn net vers dan. Nu we een kleine roker hebben ga ik daar mee aan de slag gaan, chipotle style.
    1 punt
  5. Ik heb elk jaar heel veel pepers. Meestal maak ik pepperoil: de pepers drogen en hakken en dan een fles volproppen en olie erbij. Elke dag een beetje schudden en na een paar weken/maanden zeven. Je kan verse pepers niet zomaar op olie zetten ivm botulisme gevaar en schimmelgevaar ( ook giftig) Ze moeten eerst echt kurk en kurk droog zijn. Pepperoil kan je heel lang bewaren en naar smaak een scheut of wat drupjes gebruiken.
    1 punt
  6. Nee, ze stoppen eitjes meestal in pakken die tot 2016 houdbaar zijn.
    1 punt
  7. weten we ook ineens waarom het je ex is
    1 punt
  8. Wat is het verschil tussen monokristal en polykristal zonnepanelen ? Wat heb je nu allemaal nodig voor een complete flexibele zonnepaneelset ? Zonnepaneel, omvormer ?, accu, laadregelaar ? (Denk dat die is, om tegen te gaan, dat je accu overvol raakt ?), nog iets ? Kijk, omdat dit wel de toekomst is, in energievoorziening (of de zon moet uitgaan ), en ik een nitwit ben op dit gebied, zou ik het fijn vinden, als iemand in jip en janneke taal, hier iets meer over kan vertellen. Ben ook zomaar wat aan t googlen hierop, maar ik snap er niet zoveel van Dat is wat ik wil veranderen, ik wil er meer van weten.
    1 punt
  9. Waarom zijn de verzendkosten zo hoog? kan het niet als een gewoon pakketje worden verstuurd, toen ik mijn samsung s5 bestelde via vodafone heb ik ook gewoon met de post ontvangen zonder bijkomende kosten.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...