Als je van plan bent een paar dagen off grid te gaan, kan ik je toerbrood aanbevelen. Zelf nemen we dit vrijwel altijd mee als we een meerdaagse trekking maken met het gezin. Het is smaakvol, je hoeft het niet klaar te maken onderweg, het is lang houdbaar en bevat vrijwel alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Doordat het vrijwel geen vocht bevat, is het compact en efficient
- 625 gr grof volkorenmeel
- 250 gr fijn volkorenmeel
- 250 gr griesmeel
- 125 gr roggemeel
- 1 eetlepel zout
- ca 250 gr gedroogd fruit
- ca 250 gr noten
- 150 gr roomboter
- 100 gr honing
- 125 gr rietsuiker
- ruim een halve liter melk
Daarna 15-20 minuten kneden, plat slaan tot ca. 2 dik op een bakblik en een klein uurtje in de oven op 180 graden.
Op de foto's:
1. het gedroogde fruit van linksboven tot rechtsonder: appel, papaja, meloen, rozijnen, abrikozen, mango, ananas en vijgen
2. noten, van linksboven tot rechtsonder: ongebrande amandelen, ongebrande cashewnoten, walnoten, bruine hazelnoten, paranoten, pecannoten
3. rietsuiker, honing, zout, tarwemeel, griesmeel, roggemeel, roomboter, tarwebloem
4. de platgeslagen deegklomp op het bakpapier
Eén toerbrood bevat ca. 9000 calorieën, dus genoeg voor 3-4 dagen ontbijt en lunch.
[ATTACH=CONFIG]10611[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]10612[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]10613[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]10614[/ATTACH]