Erelijst
Populaire inhoud
Toont inhoud met de hoogste reputatie op 03/25/14 in alle zones
-
Er is bijna geen verschil (in beide varianten zitten vitaminen en mineralen): Wat @Peppa big zegt klopt dus niet.3 punten
-
2 punten
-
1 punt
-
Project is ten einde. Enkel een adviserende rol speel ik nog. Elk mens heeft zijn eigen wens. het was onmogelijk om aan alle wensen te voldoen. Er zo'n groot aanbod aan zend apparatuur, dat je voor jezelf eerst maar eens na moet gaan wat je er precies mee wilt doen, of wat je er van verlangt. Aan de hand van die gegevens kun je dan een gerichte vraag stellen, en kunnen wij een gericht advies geven. Ik denk dat dit het beste werkt.1 punt
-
1 punt
-
@Simurgh , is het dan niet beter om hier onder preppers eerst een te peilen welke omroepen met welke programma's in aanmerking komen? Zelf denk ik aan Tegenlicht of Zembla..die zie ik nog wel zitten. Verder zijn er denk ik ook hele goeie lokale TV zenders met documentaire's van gezond nivo, die zo op de nationale TV zouden kunnen. Maar, ik blijf er bij dat in eigen beheer het beste is. Dan laat je precies zien wat je bedoeld en je kan het updaten naar de actualiteit. De Hilversumse Maffia gaat ook voor zichzelf, heeft eigen doelen, vooral BNN lijkt geheel niet meer op wat het ooit was. Overigens boeit het mij persoonlijk geen drol wat 'het beeld' van een prepper zou zijn. Daarnaast geloof ik dat er vele beelden van preppers zijn en niet maar eentje.1 punt
-
Ik blijf erbij, mond op mond reclame werkt het beste! Het gaat langzaam maar gestaag @Simurgh om mensen wakker te maken heeft preppers.nl geen tv, radio of commercials nodig. Mensen vinden deze site & de prepshop door zelf op onderzoek te gaan. Ik ben zelf vorig jaar lid geworden van preppers.nl en sindsdien zijn er 4 personen uit mijn persoonlijke omgeving ook lid geworden. Er zullen er ongetwijfeld meer volgen in de toekomst, ik blijf in ieder geval doorgaan met mensen wakker schudden. Deze site informeert en helpt daar ontzettend goed bij! Feit blijft dat iedere keer dat er hier een oproep word geplaatst voor een blog, tvprogramma, werkstuk voor school, mini documentaire enz.. de aanvrager puur opzoek is naar sensatie of het prepperonderwerp in het gekkehenkiehoekje te plaatsen.. hilversum en de publieke omroep (bnn) hebben niet de intentie mensen juist te informeren.. Daarbij neemt de aanvrager meestal niet eens de tijd om zelf wat onderzoek te doen op dit forum en zou zelfs graag zien dat het hele "prepperverhaal" op een zilveren dienblaadje word aangereikt.. dat is geen journalistiek! Dat is net als iedere youtube amateur 60 seconds of fame / knippen & plakken, en daar heb je dan een studie journalistiek voor gedaan? Wat heeft het nederlandse volk tot nu toe geleerd van programma's zoals spuiten & slikken? De social club? Sophie hillenbrand en anonieme leon? Zoals @Amazing Dree al reeds zei, het gros hier is als je eigen opa en oma. Weldenkende mensen, mensen die zich voorbereiden, vaders & moeders, ooms & tantes, neven & nichten, broers en zussen, vrienden, collega's en kenissen.. waarschijnlijk heb jij zelf een prepper in je persoonlijke omgeving, waar je het niet eens van weet;) De leden van deze informatieve site komen vanuit alle lagen van de bevolking politieagenten, ondernemers, brandweermannen, bakkers, bouwvakkers, huisartsen, militairen, mensen die werken in de productie, marketing, scholen, supermarkten, schoonmaak, ziekenhuizen, ouderenzorg enz.. in mijn ogen zijn deze mensen de "normaalste" mensen die ik ooit ontmoet heb! Hier voel ik mij op mijn gemak, niet in dat neppe tv wereldje @rowdybnn vergeet niet ooit komt er een dag dat je terug kijkt op je leven, wat voor belangrijks heb jij de wereld meegegeven? Kun je dan echt trots zijn op jouw gedane werkzaamheden? Zou bart de graaf trots zijn op wat bnn nu is geworden? Ik betwijfel het...1 punt
-
Goedenavond, Al enige tijd rook ik mijn eigen vis in een rook ton en dacht misschien is het wel leuk om het proces te laten zien. Hoe maak je een envoudige rookton om vis of vlees te roken. Roken is een eeuwenoud proces om voedsel te conserveren. Vis en vlees werden vroeger niet zozeer voor de smaak gerookt, maar om het voedsel langer te kunnen bewaren. Er wordt onderscheid gemaakt tussen warm en koud roken. - Koud roken gaat geleidelijk en kan uren duren. Bij dit proces gaat het er met name om dat het voedsel wordt geconserveerd. Koud roken betekent niet per definitie dat het voedsel ook gegaard wordt. De temperatuur van koud roken ligt onder de 25 graden. - Warm roken is meestal bedoeld om voedsel naast een specifieke rooksmaak te geven, ook meteen te garen. Men heeft als eerste een ton nodig. Deze tonnen kun je op een redelijk eenvoudige manier verkrijgen. Ze worden verkocht op Marktplaats, plaatselijke boer, ziekenhuis. In deze vaten heeft vaak olie gezeten. Echter als deze op is wordt deze vaak weggegooid. Diegene op de afbeeldingen hieronder is een kleine ton. Hierin kan je prima makreel of wat andere kleine vissen/vlees roken (wikipedia). Men neemt dus een ton/vat: In dit vat heeft olie gezeten. Pas op met vaten waar resten in zitten. Maak ze goed en grondig leeg of laat ze desnoods uitbranden !! Dit is zeer belangrijk!! Je wilt tenslotte niet dat het vat explodeert. De bovenzijde van het vat wordt dus open geslepen met bijvoorbeeld een slijptol. eventueel zou je ook de bovenkant eraf kunnen zagen met een metaal zaag. Dit is veiliger, er komen namelijk geen vonken vrij. Het vat is hier netjes open geslepen. Let op dat je de kant open slijpt waar al een kleine opening zit (bijvoorbeeld schenktuit). Haal even een vijl over de scherpe randen heen. De twee draden die door de ton lopen zijn er om eventuele vishaken (waar de vis aanhangt) aan op te hangen. Dit is getapt draad (M8) en gekocht bij de bouwmarkt voor 3 euro. Boor aan de zijkanten van het vat twee gaten en steek er de draad doorheen. Leg hem netjes recht en boor aan de andere zijde ook twee gaten. Eventueel kan je aan de uiteinden een paar moeren erop draaien zodat ze er niet in kunnen vallen. Aan de onderzijde van het vat maak je met de slijptol opnieuw een opening. Ik heb een vergiet als maatstaaf gebruikt. Je kan dus aan de onderzijde het vergiet eruithalen en vullen met hout en zo je vuur stoken. Zo heb je een zogenaamde aslade. Vergeet niet de ton eerst goed schoon te maken of goed schoon te stoken voordat je hem gaat gebruiken. Tenslotte heb je om te roken nodig: - Vis (vergeet deze niet te pekelen). - Rookmot (hout snippers, verkrijgbaar bij de viswinkel). - Jute zak (deze gebruik je om de bovenzijde van het vat af te dekken wanneer je aan het roken. Dit doe je om te voorkomen dat er viezigheid bij je vis komt). Eventuele opties: - Toevoegen van een thermometer aan de buitenzijde zodat je nauwkeuriger kan roken. - Het uitgeslepen stuk plaat van de aslade voorzien van schaineren en deze bevestigen aan het vat zodat je de ton beter af kan sluiten. Recepten zijn er genoeg op internet te vinden maar mochten er mensen specifiek geïnteresseerd zijn in een recept ben ik bereid deze te posten.1 punt
-
Hoi allemaal, Net in overleg met BNN ze verteld dat ik er vanaf zie om praktische redenen, kinderen geen oppas, en ze in de richting van een expert op dit gebied gewezen. Ik weet er best wat vanaf, maar voel mij niet de aangewezen persoon hierover Nederland te informeren. Wel afgesproken contact te hebben in de toekomst als ze iemand zoeken met de stempel prepper. Jeroen1 punt