Ga naar inhoud
GENEGEERD

Tips en tools voor online privacy


Aanbevolen berichten

Kwam net op de chat ter sprake, dus ook maar meteen even hier.

Een erg goede manier om je identiteit enigzins te beschermen online is om gebruik te maken van een VPN service. Ik gebruik sinds enkele maanden http://www.hidemyass.com/ en dat werkt prima. Een alternatief is nog http://www.strongvpn.com. Maar ik heb HMA gekozen omdat je dan met 2 devices tegelijk kan, al heb ik dat nog niet uitgeprobeerd.

 

Welke tips hebben jullie nog? Behalve een mailadres voor je alter ego op een gmail of hotmail adresje?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Tor Browser. Gegarandeerd privacy.. het is wel traag.. maar het werkt fantastisch. Heb het een tijdje getest bij een groot online spel waar extreem goed gecontroleerd wordt of je niet valsspeelt. Dat gebeurt meestal aan de hand van IP-info en dergelijke.. maar ze konden me niet oppikken.. zelfs niet toen ik de staff daar erover inlichtte en ze uitdaagde om me te vinden.

 

Verder idd alternatieve e-mailadressen enz.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie de discussie over de privacy op het internet af en toe terugkomen. In dit topic kunnen we tips uitwisselen hoe je zo anoniem mogelijk op het internet kan zijn.

 

Ik zit via een VPN (Virtual Private Netwerk) op het internet. Ik gebruik hiervoor het programma openVPN-Gui.

Ik betaal 5 euro per maand om gebruik te maken van de VPN diensten van Mullvlad. De verbinding met dit netwerk gaat via een 2048-bit RSA en128-bit Blowfish encryptie.

De gegevens op de servers van Mullvlad worden meteen gewist zodat ook daar geen informatie is op te vragen.

 

Dan is er ook het TOR netwerk. Hier weet ik weinig van. Ik heb weleens gelezen dat het TOR netwerk niet helemaal veilig is. VPN is ook niet helemaal veilig wanneer gebruik wordt gemaakt van een slechte encryptie.

 

Wie hebben hier meer verstand van. Is het mogenlijk om 100% veiligheid en anoniemiteit op het internet te krijgen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha nou alleen mijn leeftijd zit tussen de 18 en 50 jaar. Voor de rest zijn het verkeerde aannames.

Waarom zouden preppers individualistisch zijn? Erg generaliserend ;) Misschien is dit ook wel zo maar zover als ik weet heeft preppen in een groep veel meer voordelen dan in je 1tje.

 

Maar goed. Ik kijk naar mijn email op mijn andere PC die niet gebruik maakt van een VPN verbinding. Elke keer dat ik verbinding maak krijg ik ook een ander IP toegewezen.

Als ik dus met IP nr x informatie achterlaat kan er een profiel worden opgemaakt. Dan hebben ze nog een keus tussen 1 miljoen Nederlanders.

Dit is trouwens het enige forum waar ik op actief ben. Mocht ik iets willen doen waarmee mijn identiteit bekend kan zijn doe ik dit op mijn andere PC.

Wat jij bedoeld is dat je als gebruiker informatie achterlaat. Dat heb je zelf in de hand. Waar ik op doel is de technologie.

Welke methode geeft de meeste veiligheid?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 jaren later...

Interessant artikel van De Correspondent over privacy(bescherming):

Deze bevlogen professor helpt je doorgronden wat privacy is:

 

Helen Nissenbaum beschouwt privacy en dataverzameling als iets contextgevoeligs: we willen wel dat de huisarts ons naar 'gevoelige' informatie vraagt en ook dat hij die indien nodig ongevraagd deelt met een specialist in het ziekenhuis. Maar niet dat hij die info buiten ons om aan een commerciele partij verkoopt. Vanuit die gedachte beoordeelt ze ook het gedrag van de Googles en Facebooks van deze wereld.

 

En ze bouwt privacybescermende online tools die trackers dwars zitten door overmatig en verwarrende info te genereren

 

zoals Track Me Not

Kort gezegd trekt het een rookgordijn op voor zoekmachines als Google en Yahoo. Via de extensie worden er tijdens online zoekacties neppe zoektermen naar de servers van de zoekmachines gestuurd – samen met de wel ingevoerde. De zoeker krijgt alleen het antwoord op zijn vraag, maar de zoekmachine kan de echte zoekterm niet registreren.

 

En Ad Nauseam (passende naam.. ;-) )

AdNauseam is een extensie die simpelweg op iedere advertentie klikt die voorbijkomt, om zo zand in de ogen te strooien van online advertentiebedrijven en de gebruiker te beschermen tegen die bedrijven die profielen van hen opstellen. De tool veroorzaakte aardig wat ophef. Als iedereen op iedere advertentie klikt, dan is het verdienmodel van het internet ten dode opgeschreven.

 

Dit zijn even n paar quotes, artikel is veel uitgebreider. In het artikel vind je ook links naar de tools die je gratis kunt downloaden en installeren.

 

@f150 of andere privacy-geinteresseerden, ben benieuwd naar jullie reactie!?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je met linux overweg kunt: privoxy en tor.

Daarmee is met wat verstand anoniem te browsen.

 

Tor kennen we.

Privoxy is a web proxy with advanced filtering capabilities for

protecting privacy, filtering web page content, managing cookies,

controlling access, and removing ads, banners, pop-ups and other

obnoxious Internet junk.

Dus hiermee verraadt jouw browsedata niet meteen je lokatie c.q. identiteit indien je er verstandig mee omgaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is volgens mij een andere app. Als je op de links in het artikel klikt kom je op gewone sites met o.a. een downloadlink voor Chrome.

 

Ah de linkjes stonden aan de rechterkant en niet in de tekst zelf. Na wat op en neer scrollen snapte ik het al niet meer hehe :D!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals @OBL-Rien ongeveer al zei mission impossible.

Een remedie : geen bits versturen wat ook weer informatie is..Verhuis naar een andere planeet zou een oplossing kunnen zijn.

 

Zolang je binnen de perkjes blijft en je kopje niet teveel boven het maaiveld uitsteekt kan je communiceren tot je een ons weegt .Hou er wel rekening mee in de tijd van de cloud, dat alles eeuwig kan worden bewaard.

Trust me : tor of wat voor shit dan ook, het is gekraakt door de veiligheidsdiensten of ze hebben de sleutel van de server(ruimte) .Als ze het nog niet zouden hebben is het een kwestie van belang en tijd , middelen zijn irrelevant.

 

Dus gewoon afspreken op de hei lukt ook niet meer ongezien ,want er hangen zoveel satellieten (en tegenwoordig dmv drones)dat 'ze' de gaten van je knopen kunnen tellen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 weken later...

Het is misschien erg kort door de bocht om te stellen dat Tor enz niet nuttig zijn omdat de overheid dit allang heeft gekraakt, of kan kraken.

'We' moeten het 'ze' niet te makkelijk maken lijkt me. Openbare Wifi-spots gebruik ik zelf niet (nauwelijks) hoewel ik met de laptop nog wel eens de neiging heb om gemakshalve in te loggen, en dat terwijl ik ook een 4G verbinding heb.

 

Online privacy is onmogelijk, maar goed verborgen blijven is wel te doen. Vind het wel een ontzettend interessant onderwerp, iets waar ik me later nog in wil gaan verdiepen.

Zeker omdat het met de dag belangrijker wordt voor een ieder van ons.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Tor browser is het meest veilige daarom dat het ook zo extreem langzaam is.

 

tijdje geleden is een online marktplaats opgerold van illegale goederen, dit was via Tor, de enige aanwijzing die ze hadden was dat de eigenaar van het netwerk zijn privé naam had gebruikt in het normale internet. anders hadden ze hem ook niet gevonden.

 

Tor is trouwens door het leger gemaakt om communicatie niet te kunnen tracen.

 

als je van nederland bv naar amerika gaat, wordt dit door een ui gedaan die meerdere lagen heeft. vanuit nederland komt de eerste laag, die gaat dan naar china, tweede laag, dan naar afrika derde laag and so on.

 

het is dus onmogelijk te achterhalen wat er gedaan wordt.

Tor is voor browsing ook beter dan VPN waar je voor betaald. VPN is maar een omleiding, maar met VPN kan je al het internet verkeer omleiden, Tor alleen browsing

 

verdere vragen wil ik ook wel beantwoorden, ben namelijk IT'er :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...