Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

OBL-Rien

Lid
 • Aantal items

  3400
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  38

OBL-Rien won de laatste dag op 29 mei

OBL-Rien had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2313 Uitstekend

5 Volgers

Over OBL-Rien

 • Titel
  Mankinds only hope

Persoonlijke Informatie

 • Homepage
  http://www.overbeterleven.nl

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Zou een besmetting ook als vaccinatie gelden? Tenslotte maak je dan ook de anti stoffen aan....
 2. Ik zou het iets anders uitdrukken, van een iets grotere hoogte misschien: Wat ik denk te zien in de COVID-19 reactie is een democratie in zijn eindfase. Alles kent groei, bloei, stagnatie en neergang. Een overheidsvorm is daarop geen uitzondering. De bloei van de democratie zou ik zo ca 1950-1980 zien. Daarna beginnen er scheuren te komen. Uit de COVID-19 reactie krijg ik sterk de indruk dat we de stagnatie al lang voorbij zijn en nu de neergang meemaken. Zo zeer zelfs dat ik vermoed dat er partijen zijn die denken: "we gaan onder, we kunnen net zo goed nu nog proberen alles uit de kan te krijgen wat mogelijk is, en het maakt niet meer uit of dit opvalt of niet"; "Grijp wat je grijpen kan, en screw de rest".
 3. Ik zal na vandaag overgaan op een minder frequent schema. Grafieken 2020-05-29
 4. Yup, ik kom ook steeds meer tot die conclusie. I ga niet lopen mekkeren dat ze het niet hadden moeten doen, want de benodigde informatie was er toen niet. Wel vind ik dat men nu met de onzin moet stoppen, ik geloof dat het inmiddels wel zo ongeveer duidelijk is dat er dit seizoen geen tweede golf komt. Ik wil niet uitsluiten dat het een beetje blijft kabbelen, maar een tweede GOLF, nee daar geloof ik niet meer in.
 5. Ik ben geen grote voorstander (meer) van dit soort artikelen in een BOB. Het kan natuurlijk wel, maar ik zou liever een opwind radio met led licht in m'n BOB stoppen. Spaart echt kilo's en kilo's 😉 In een voertuig hoeft het niet, want daar heb je een motor met dynamo. In een BOL hoeft het ook niet, daar heb je andere energie voorziening (hoop ik) Dus alleen voor de bag? nee, ik niet (meer)
 6. Deel 1 is imo veruit het beste. Deel 2 gaat wel, deel 3 heb ik in eerste instantie weggelegd na het eerste hoofdstuk. Later dan toch nog gelezen, maar was imo meer een politiek boek dan een survival/post-apocaliptisch boek. Ik vond het dan ook duidelijk merkbaar dat deze serie nooit als serie bedoelt was. Het eerste boek is HET boek, de andere twee zijn money makers.
 7. Ik heb nog nooit met controles te doen gehad, maar dit is interessant om te weten. Ik dacht dat het mes van de leatherman kort genoeg is en de lock dus geen probleem?
 8. Grafieken 2020-05-27 Het "bultje" lijkt maar klein uit te vallen. Wellicht dat de toename ten gevolge van de uitbreiding van te testen beroepen daarmee achter de rug is? Er zijn nog geen nieuwe opnames gemeld voor de afgelopen 3 dagen (incl vandaag). Die gaan er vast wel komen, maar een tweede golf lijkt nu wel heel onwaarschijnlijk.
 9. Zou je niet moeten doen imo. Ik heb een klein zakmes van Victorinox. Met name voor het schaartje en het mes, de twee meest gebruikte delen. Voor mes gebruik wil ik m'n Leatherman niet 'vasthouden', dat gaat aangenamer met een kleiner ding. Maar de Leatherman is voor zijn tang onmisbaar imo. Al gebruik ik de bits ook regelmatig.
 10. Dat klopt, maar er is natuurlijk geen enkele reden om het hen dan maar gemakkelijker te maken. Bovendien zit de overheid met wettelijke beperkingen, en wat ik daarvan ervaren heb houden ze zich daar vrij goed aan. Ook heeft de overheid last van incompetentie door interne concurentie. De multinationals zijn niet door dezelfde ethiek gebonden en kunnen makkelijk door wisselen van juridische zone onder beperkingen uitkomen. Plus ze zijn gedreven om processen to optimeren en effectiefer te maken. Hun capaciteit om data te vergaren en te matchen is dan ook vele malen beter dan die van de overheid. De overheid maakt daar dan weer graag gebruik van. Onder het motto de ene hand wast de andere.
 11. Grafieken 2020-05-26 Er komt duidelijk een kleine verhoging aan, zie de gele lijn. Mijn vermoeden is dat er meer milde gevallen getest worden. De laatste 4 dagen zijn er tot nog toe slechts 2 opnames gerapporteerd. Dit is nog niet definitief, het zal nog oplopen. Maar nog nooit eerder tijdens deze COVID-19 golf waren het er zo weinig, zelfs als we de achteraf correcties niet meerekenen.
 12. Grafieken 2020-05-25 Er komt een uptick aan in de positieve test uitslagen. Dit kan natuurlijk het begin zijn van een "tweede golf". Al geloof ik daar vooreerst niet in, de meest waarschijnlijke oorzaak is een uitbreiding van het aantal personen dat (automatisch) getest kan worden bij ziekte verschijnselen. Wanneer de uptick echter ook in de opnames terugkomt, dan is de tweede golf een feit imo.
 13. Oogsten is een bijproduct van voortdurende bodem verbetering!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...