Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

OBL-Rien

Lid
 • Aantal items

  3608
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  63

OBL-Rien won de laatste dag op 20 september

OBL-Rien had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2437 Uitstekend

6 Volgers

Over OBL-Rien

 • Titel
  Mankinds only hope

Persoonlijke Informatie

 • Homepage
  http://www.overbeterleven.nl

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Nogmaals de dagelijkse opnames volgens de data van het RIVM voor 2020-09-15: Uitvergroting van het laatste deel: Vergelijk met eerste golf: En de uitvergroting van de tweede golf:
 2. Puur uit zelfbescherming heb ik me inmiddels zo ver van de samenleving ontkoppelt dat het me (emotioneel) allemaal (bijna) niet meer raakt. Ik wens de samenleving nog steeds het beste, maar ik geloof daar absoluut niet in. We gaan onder. Punt. Uit. De impliciete wens tot zelf destructie is te groot geworden. Het goede nieuws is dat hieruit een phoenix kan oprijzen zonder die onzinnige ballast die vandaag de dag opgedrongen wordt. Het blijft alleen te hopen dat ze dan niet dezelfde fouten gaan maken als onze voorgangers en wijzelf. (Maar tegen die tijd ben ik al stof, dus ook dat raakt me nauwelijks)
 3. Weet iemand of de doodsoorzaak "griep" bestaat? Ik las dat het aantal griepdoden per jaar uit de oversterfte bepaald wordt. I.e. dit zou inhouden dat er geen "griep" als doodsoorzaak aangewezen is. Maar is dit zo? Als het zo is, dan betekend dit dat iemand die overlijdt "aan" griep in de statistieken beland als bv "hartstilstand" of "longontsteking" o.i.d. Hoe zit dit met corona? Wordt dan de diagnose "Covid-19" gesteld of "longontsteking"? Je snapt wel waar ik met deze vragen heen wil? Als we in een normale zomer zeggen dat iemand aan longontsteking overleden is (maar dit door griep veroorzaakt werd) dan liegen we ons nu in het rond door dit aan COVID-19 toe te schrijven. Ik kwam op dit idee door een artikel waarin beweerd werd dat de gemiddelde leeftijd waarop mensen aan COVID-19 overlijden in europa dezelfde is als de gemiddelde leeftijd waarop mensen overlijden in europa. Maw corona heeft de gemiddelde levensverwachting niet verlaagd in europa. Dat kan alleen wanneer de diagnoses anders zijn, ik kan dit niet op een andere manier verklaren (wel het artikel kan ook onjuist zijn natuurlijk).
 4. 2 de golf: (Alle grafieken zijn van gemelde opnames) Je moet goed kijken, maar er is/was wel een tweede golf(je). Totaal aantal gemelde opnames in de 2de golf: ca 280. Uitvergroting tweede golf: Tweede golf in vergelijk met eerste golf: Tweede golf valt duidelijk later. Dit duit op een lagere R0 dan in de eerste golf. Hetgeen natuurlijk ook te verwachten was gezien het feit dat de vector voor de eerste golf vooral in de verzorging/verpleging lag. En tenslotte een uitvergroting van alleen de tweede golf: Deze week zijn de correcties niet zo massief en ver terug als de vorige week. Dan zou het voor de hand liggen dat de tweede gold inmiddels al (lang) over zijn hoogtepunt heen is. Ik acht dit ook een indicatie dat de derde (herfst/winter) golf -zo die al komt- ook heel klein zal uitvallen.
 5. Do you feel it too? Misschien lees ik te veel in recente gebeurtenissen en misschien is het wens denken... maar... ik denk te "voelen" dat er iets verandert is in het politieke/media landschap. Zeg een jaar geleden reageerde de media en politiek (internationaal) imo heel anders op activisme van rechts en links dan vandaag. Er lijkt "iets" verandert te zijn. Het is alsof men niet langer probeert tegen rechts te ageren, maar om rechts te negeren. Alsof men het idee heeft dat ageren tegen rechts contra productief is en men nu liever probeert om rechts uit de headline te houden. Tegelijkertijd wordt extreem links (bv antifa) nu toch vaker als 'probleem' gezien dan voorheen. Probeert men het centrum terug te vinden??? Zoals gezegd, het is niet meer dan een gevoel...
 6. Het is voor het eerst waargenomen omdat er nu pas een instrument actief is dat dit fenomeen kan waarnemen. Dit is (waarschijnlijk natuurlijk!) als miljarden jaren lang het geval. Gevolgen? hoogstwaarschijnlijk helemaal niets. (En met hoogstwaarschijnlijk bedoel ik 99,9999% - of zoiets...) Welk een leuk fenomeen overigens, boeiend om te zien. PS: Voor het geval je dit nog niet wist, ik noem me nog steeds wel eens amateur astronoom, al ben ik niet meer zo actief
 7. Grafiek voor 2020-08-25 En de uitvergroting van de tweede golf: Het lijkt er op dat de tweede golf nu echt voorbij is.... maar pas op: De correcties die worden toegepast op de oude data zijn enorm. Waar in de eerste golf vooral de laatste 3 tot 5 dagen onbetrouwbaar waren, is dat inmiddels uitgegroeid tot ongeveer twee weken! zelfs voor de periode 3-10 augustus is het aantal correcties een flink percentage van de gehele rapportage! Waarom? dat weet ik niet. Het is zeker opmerkelijk. Ik hoop dat men dit snel onder controle gaat krijgen anders wordt ook deze data geheel onbetrouwbaar voor het maken van projecties door het RIVM.
 8. Het is imo vooral een opinie stuk. Sommige stukjes vind ik ok, andere niet. Alles met elkaar is het waarschijnlijk onmogelijk om het onderwerp in zo'n klein stukje text voldoende te behandelen. Toch bedankt voor de link, ik vindt het wel aardig om te tracken hoeveel interesse er in dit thema is...
 9. De rook werd ook al aangesproken in een van de video's. Ik vraag me af of dat geen problemen zal opleveren. In het dorp waar ik woon kun je in de herfst en winter duidelijk ruiken dat er (veel) hout (en??) gestookt wordt. Op windarme dagen zou ik het zelfs "problematisch" willen noemen. Niet voor mij, maar mensen met luchtwegen klachten kunnen dan toch echt beter niet naar buiten gaan (voor bv een avondwandeling). De gemeente is dit een doorn in het oog (terecht imo) en ieder najaar komen de berichten over hoe te stoken en vooral wat niet te stoken, opnieuw in de weekbladen. Ik ben bang dat wanneer papier briketten veel kwalm en stank veroorzaken, dat het dan zo maar eens zou kunnen dat de gemeente komt controleren wat je verstookt.
 10. Wanneer ik mijn houtkachel probeer aan te maken met NL-krantenpapier, dan valt me op hoeveel slechter dit papier brand dan in de jaren 70. Ik vermoed dat de samenstelling veranderd is, mogelijk een brandremmer? Zou dit papier dan wel werken in een briket? Heeft iemand dit al eens geprobeerd?
 11. Ik gebruik in onze houtkachel altijd WD-40... Kleine stukjes hout, afgedekt met grotere, en dan ZEKER ZIJN DAT ER GEEN VUUR IS dan spuit je wat WD-40 op de onderste houtjes en presto: vuur. Voor het koken zou ik even wachten tot de WD-40 verbrand is, de stoffen die die verbranding produceert zijn waarschijnlijk niet eetbaar ;-) PS: Doe dit alleen KOUD. Als je vuurtje ondanks alles toch uitdooft, GEEN WD-40 meer gebruiken! veel te gevaarlijk!
 12. Deze week heeft de RIVM wel zo ongeveer de meest interessante data tevoorschijn getoverd: Dit zijn de opnames per dag ivm COVID-19 En de uitvergroting: De top waar ik vorige week over sprak is dus geen top geweest. In plaats daarvan was er sprake van een dip van 5-9 augustus. Heel merkwaardig, en ik kan daar geen verklaring voor bedenken. Misschien gewoon toeval? Wanneer ik naar de logaritmische grafiek kijk dan is er wel sprake van een lichte afzwakking van de trend, maar daar kunnen imo geen conclusies uit getrokken worden. Afwachten tot volgende week dan maar. BTW: ten overvloede wellicht, dit zet ook een derde (herfst/winter-golf) weer op de kaart.
 13. Dan heb je me niet begrepen, want imo bestaat democratie niet. De wetgever heeft alle macht, en hij dicteert de wet. "Democratie" is niet meer dan een systeem om jou de wet te laten accepteren op de goedkoopst mogelijke manier. Wanneer de wetgever bij iedereen een politieagent moet zetten dan gaat de economie de crapper in (zie DDR-stasie, of USSR KGB etc) (Ik zeg niet dat stemmen zinloos is, maar dat democratie gewoon de goedkoopste/efficienste oplossing is voor de wetgever in het huidige NL.)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...