Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

OBL-Rien

Lid
 • Aantal items

  2483
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

OBL-Rien won de laatste dag op 1 juni 2013

OBL-Rien had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

816 Uitstekend

1 Volger

Over OBL-Rien

 • Titel
  Last (wo)man standing

Persoonlijke Informatie

 • Homepage
  http://www.overbeterleven.nl
 1. Zoals ik al eens gezegd, de overheid kan ALLES van je afpakken, of je nu een huis hebt of niet. Dan maar stil in een hoekje te gaan zitten bibberen tot het zo ver is met al je geld netjes en pak klaar geparkeerd op een bankrekening? Goed alternatief? Hoe luidt het gezegde ook al weer? een overheid die sterk genoeg is om je alles te geven wat je wenst is ook sterk genoeg om alles te nemen wat je hebt. Als er een 10% belasting komt op alles, dan stort inderdaad de economie in. Als je niet langer kunt vertrouwen op eigendom, dan is het einde zoek, en bestaat er geen enkele reden meer om meer te werken dan je nodig hebt voor het naakte overleven.
 2. Wel Duh! Wie zou die anders moeten betalen? Je kunt natuurlijk zeuren over pensioenfondsen of belasting, uiteindelijk komt het allemaal op de schouders van diegene die PRODUCTIEF werk doen.
 3. OBL-Rien

  Pensioen

  Deze 2% heeft alleen betrekking op de AOW en niet op het pensioen. Goed gezien, klopt helemaal.
 4. OBL-Rien

  Pensioen

  Ik zie je reactie nu pas: Mijn advies (aan iedereen): geen vrijwillig pensioen opbouwen bij een pensioenverzekeraar. Dat is geld weggooien. Ga liever investeren in zelfvoorziening, bouw inkomen op uit andere bronnen dan je werkgever etc. Pensioenverzekeraars gaan waarschijnlijk alle failliet. Natuurlijk net voordat jij en ik geld moeten gaan krijgen....
 5. OBL-Rien

  Pensioen

  De pensioenaanspraak gewoon blijft bestaan, ook als je naar het buitenland verhuist. Maar voor ieder jaar tussen 15 en 65 dat je in het buitenland zit verlaagt je pensioen zich met 2%. (Tenzij je vrijwillig de sociale premies in NL blijft betalen terwijl je in het buitenland zit) Edit: Uitbetalen in 1 keer, nee dat is geloof ik niet mogelijk
 6. Of het slim is een huis te kopen hangt altijd af van je persoonlijke omstandigheden en jou eigen verwachtingen/inschatting van de toekomst. Er bestaat geen pasklaar antwoord. De overheid zal altijd de macht hebben om alles af te pakken. Dat kun je gebruiken als een reden om dan maar niets te doen. Maar dan regeert de angst, altijd een slechte raadgever imo. De banken zullen machtig blijven, en je gaat niets cado krijgen. Speculeren op een gratis huis is een risico dat ik nooit zou nemen. Een blok huizen voor een oz goud? wel, als het zo ver gekomen is heb je naar alle waarschijnlijkheid dat goud al voor andere dingen (voedsel, vrijkopen oid) gebruikt. Als je het kapitaal hebt, wordt de vraag weer een heel andere. Ga je op je kapitaal zitten of er in wonen? wat is riskanter? Speculeren op nog lagere prijzen? Ik denk dat de prijzen nog (veel) lager kunnen. Maar als je huis je BOL is, dan heb je tijd nodig voor het inrichten van je BOL. Inrichten gaat beter als de economie nog enigermate functioneert. Wachten tot alles in zak en as ligt is imo te lang wachten. Zoals gezegd, het blijft een persoonlijke zaak. Luister naar iedereen, maar trek je eigen conclusies.
 7. [ATTACH=CONFIG]7571[/ATTACH] of [ATTACH=CONFIG]7572[/ATTACH]
 8. Tussen polder en boezem? Je wilt water gaan oppompen met behulp van de gemalen die de polder juist leegpompen? Immers het water dat jij vanuit de boezem de polder in laat lopen om je rampomp te laten werken moet door een gemaal weer uit de polder worden verwijdert.
 9. Niemand weet wie S.N. is, maar jij wel? SHA-1 en SHA-2 zijn wiskundige algoritmes, het maakt niet uit wie ze bedacht heeft, iedereen kan een eigen implementatie maken.
 10. Run for the hills..... dump all your bit coins.... Gelukkig dat we zulke neutrale journalisten hebben die ons op tijd waarschuwen....
 11. LOL. BTC en goud hebben 1 gelijke werking op de mensen: als de prijs valt dan wil niemand ze, als de prijs stijgt wil iedereen ze. Tegendraads zijn kan behoorlijke winsten opleveren.....
 12. Volgens een podcast (videocast) die ik net zit te luisteren is dit perfect mogelijk met bitcoins. Je kunt een (fractie van een) bitcoin koppelen met de eigendomsrechten van een zekere hoeveelheid goud (gekleurde bitcoins). Als ze dus 1 ounce goud aan 0,00000001 BTC koppelen dan kunnen ze zo veel goud gedekte virtuele munten (gekleurde bitcoins) uitgeven als ze willen. Dat kan niet alleen de mint, dat kun je ook zelf Is het niet fantastisch hoe de archaïsche instituten op alle mogelijke manieren proberen hun bestaan te verzekeren? Zou dat zijn omdat ze weten dat ze overbodig worden door bitcoins? Is de vijandigheid tegenover bitcoins op een onbewust niveau wellicht hierdoor ingegeven?
 13. De kat is uit de zak, die krijg je er niet meer in. Ik weet niet of BTCs zullen blijven, maar dat er in toekomst crypto currencies zullen zijn dat is wel zeker.
 14. Precies, net als voor bitcoins. Daar is een deposito garantie stelsel niet voor.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...