Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

OBL-Rien

Lid
 • Aantal items

  2637
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

OBL-Rien won de laatste dag op 15 februari

OBL-Rien had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

1067 Uitstekend

2 Volgers

Over OBL-Rien

 • Titel
  Mankinds only hope

Persoonlijke Informatie

 • Homepage
  http://www.overbeterleven.nl

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Hoe kon het virus zich zo snel verspreiden in Italië? Het lijkt er op dat een ziekenhuis tot epicenter moet worden verklaart: This comes after the PM admitted that a hospital in Lombardy inadvertently helped spread the virus by not adhering to certain health-care protocols. The PM has blamed the hospital for the outbreak in the north, raising questions about whether "the European nation is capable of containing the outbreak," according to CNN Dat verklaart dan ook waarom er zo snel slachtoffers waren, en waarom de slachtoffers bestaande aandoeningen hadden. Edit: nu ik er over nadenk, in zuid korea was een kerk het epicenter. In wuhan een markt. Hmm.. liever dat soort plaatsen mijden de komende tijd?
 2. Hij zou toch niet het hele kabinet geïnfecteerd hebben? Irony is nature sweetest revenge. LOL ik zie nu pas dat het RIVM adviseerde om maar niet te testen... willen ze daar van Block af? wat is er mis met een test? zijn ze bang voor de uitslag?
 3. Ja dat verbaast me niets. Als we alles op alles zetten kunnen we de R0 wel verlagen, maar de kans dat we dit virus uitroeien (zoals met SARS) lijkt nihil. Ik hoop maar de zomer verlichting brengt, anders blijft ons niets anders dan op een dag te zeggen "laat maar over ons heenkomen".
 4. JC leest een bericht uit Peking: (niet nieuw, maar als JC het leest...) Hij vertelde iets eerder dat het aantal nieuwe gevallen inderdaad is afgenomen, maar niet nul is. Ook zegt hij dat dit ons wat tijd geeft. In concludeer daaruit: Uitstel, geen afstel! (tenzij de zomer het virus kan verslaan)
 5. Westerse gevallen update Het meest opvallen is de vermindering van het aantal herstelden. Is er iemand opnieuw ziek geworden?
 6. Kennis is macht (of kan bijdragen tot meer controle over jezelf) Wat je ervaart is de groei van je amygdala. De amygdala is het deel van je brein dat inkomende signalen op gevaar onderzoekt, en indien het iets detecteert signaleert het aan de anterior cingulate cortex dat er iets gedaan moet worden. De ACC zorgt voor het gevoel van "doe iets". Een grote amygdala is in staat om meer informatie te verwerken en zal gemakkelijker een gevaar detecteren. En dat is een goed ding! Sinds WW2 is de grootte van de amygdala afgenomen, we werden steeds minder in staat om gevaar te detecteren. Bv de immigratie van buitenlanders in europa werdt daardoor mogelijk gemaakt. De afname van de amygdala valt dan ook gelijk met de steeds liberalere/socialere politiek. De ACC is juist sterker geworden, mensen nemen minder snel gevaar waar, maar wanneer dit dan toch gebeurt, reageert de ACC sterker waardoor men onmiddellijk hysterisch wordt bij de ogenschijnlijk kleinste aanleiding. Het meeste gevaar dat men tegenwoordig nog waarneemt is dan ook niet van buiten, maar van binnen. I.e. men voelt geen gevaar bij bv buitenlanders, maar wel van mentale dingen als gelijkheid van de seksen. De grotere ACC vindt je dan ook vooral terug in de moderne hysteria over vermeend onrecht. De berichten die je citeerde (bv messen) maken nu onze amygdala's groter, we nemen weer sneller gevaar waar. Maar onze ACC's zijn nog steeds groot. En dat leidt tot een overbelasting van het brein met het "doe iets want het is onveilig" gevoel. Dit is onderdeel van de beweging weg van r-strategie en naar K-strategie. Politiek gezien uit zich dit in de beweging van links naar rechts. De toename van de PVV en FvD kunnen we daarmee verklaren. (r-strategie = ongelimiteerde reproductie, K-strategie = selectie druk) Ik weet niet waar je politiek staat, maar wanneer je eerder rechts georiënteerd bent dan kun je de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Ben je eerder links, dan zul je met de zwaai naar rechts moeten leren leven. De samenleving zal minder individualistisch worden, meer groep georiënteerd. Omdat je het over empathie had: empathie zal een andere invulling krijgen, empathie zal verdient moeten worden. De trend om empathie voor alles en iedereen te voelen gaat verdwijnen. Maar de empathie voor de mensen in je directe groep en de wil om die ook daadwerkelijke te helpen zal toenemen. Het is dus niet allemaal slecht nieuws. Je bent gewoon deel van de samenleving, en je veranderd mee met die samenleving. Alles is OK.
 7. Ik ben bang dat je gelijk zult krijgen. De hoop dat dit virus de zomer niet overleeft is zwak. Het virus kan zich kennelijk verstoppen in het lichaam en enkele weken nadat de tests negatief zijn opnieuw uitbreken. Dit duidt er op -imo- dat het de koorts en daarmee de hogere temperaturen overleeft heeft. Bovendien kan het ook de aerosol fase aan, en het kan vrij lang overleven op oppervlaktes. Alles met elkaar zo ongeveer een garantie dat iedereen vroeg of laat geïnfecteerd zal worden. Zo niet dit jaar, dan volgend jaar wel.
 8. Zonder cijfers vindt ik het lastig om hierover een uitspraak te doen. Maar zelfs al nemen we de Chinese cijfers voor waar, dan nog is dit geen bewijs voor je stelling "mondkapjes op, en de afname begint". In Hubei zijn niet alleen mondkapjes gebruikt, de mensen mochten ook maar 1 keer in de drie dagen naar buiten om wat inkopen te doen. Een compleet gebied in "lockdown" is toch echt iets anders dan "mondkapjes opdoen". Bovendien heeft China verklaart dat het virus aerosol is, en de afmeting van het virus is zo klein, dat deze ook door het fijnste filter heengaat. Wanneer je naar de cijfers voor gevallen buiten china kijkt, dan is er nog steeds sprake van een exponentiële groei. Dat dit niet in alle gebieden gelijk op gaat doet hieraan niets af. PS: Ik probeer hiermee eigenlijk te zeggen dat je er niet op moet vertrouwen dat een mondkapje je wel zal beschermen. Dat is zeker niet het geval. Verlaagt het de kansen? misschien wel, maar dan vooral omdat het de kansen op druppel-infectie verlaagt wanneer zieken een mondkapje dragen.
 9. 100% * 2619 doden / (25044 genezen + 2619 doden) = 9,5% sterfte Nog een tijdje te gaan voor we de aangestreefde 2,6% bereiken... als iedereen die nu ziek is hersteld dan is het nog steeds: 100% * 2619 doden / (79360 zieken + 25044 genezen + 2619 doden) = 2.4% sterfte Ik denk echter dat DT een fout maakt, die 79.360 zieken moet waarschijnlijk zijn 79.360 mensen die ziek zijn of ziek zijn geweest. Eigenlijk komen we dus op: 100% * 2619 doden / 79360 zieken = 3,3% sterfte (duidelijk boven de aangestreefde 2,6%) Conclusie: Gebaseerd op deze cijfers ligt het sterfte cijfer tussen 3,3% en 9,5%, het midden hiertussen is 6,4%
 10. Mijn derde socio-hiërarchische wet: Alle instanties worden uiteindelijk gedomineerd door interesse groeperingen.
 11. ZH ziet kennelijk hetzelfde als ik: "In Italy, it seems like most of the dead fit the profile of elderly patients with co-occurring health problems. One of the two most recent deaths was reported to be a man from the village of Val Alzano Lombardo. He died at the Papa Giovanni XXIII hospital in Bergamo, near Milan. The hospital said the 83-year-old man (reports on his age differ) had a serious underlying health problem, but it didn't specify what it was, according to CNN." Nu het 7de sterfgeval in Italië, en het begint op te vallen dat het profiel van de slachtoffers een gemeenschappelijk thema heeft: "oud" en "leed al aan een andere ziekte".
 12. Inmiddels lijkt het er erg op (voorbeeld Italië) dat we een zware tijd tegemoet gaan, vooral op emotioneel vlak. Economisch gezien zullen we -imo- een wereldwijde recessie zien. Dit zal ongetwijfeld zijn uitwerking hebben op aandelen koersen en obligaties. En de prijzen van edelmetalen steunen zo niet regelrecht lanceren. De grote jongens (Pensioenfondsen) zullen in eerste instantie een flink lagere dekkingsgraad zien. Dat betekend natuurlijk dat ze maatregelen moeten nemen om de dekkingsgraad te herstellen, hetgeen zich in lagere uitkeringen zou moeten vertalen. Eventueel ook hogere bijdrage. De banken zullen het moeilijk krijgen, hun winstgevendheid zal zwaar onder druk komen, en het is niet onmogelijk dat er een paar banken omvallen. Al vertrouw ik er wel op dat de grote banken wederom door de overheden gered zullen worden. Al naar gelang het sterftecijfer zullen de pensioen fondsen er na een jaar of zo wel weer bovenop komen. Immers hun uitkeringen kunnen vrij drastisch afnemen. De banken zouden het wel een moeilijk kunnen krijgen want de huizenmarkt komt bij matige en hoge sterftecijfers onder druk te staan. Prijzen zullen stagneren, en waarschijnlijk zelfs flink vallen. Dat brengt de banken dieper in de verlegenheid. De normale bedrijven zullen er imo niet zo heel veel problemen door krijgen. Al kunnen de zwakke broeders wel eens omvallen als ze te hoge schulden hebben. Bedrijven zullen een zwakke afzet moeten anticiperen, en problemen in de aanvoer van (deel)producten. Een paar bedrijven die nu moeilijkheden met de concurrentie uit china hebben kunnen eventueel goed profiteren. In de nasleep van het virus zouden een flink aantal ondernemingen (al dan niet gedwongen door de overheden) kunnen besluiten om hun input liever lokaal te halen dan uit china. Een (lichte) afname van de globalisering in de eerste paar jaar na het virus lijkt me dan ook waarschijnlijk. Die afname van de globalisering lijkt me een thema waarvan we meer gaan zien. De psychologische impact van het virus zal imo een opsteker zijn voor de nationalistische gevoelens. De verrechtsing van de politiek zal dan ook niet alleen standhouden, maar mogelijk nog versnellen. In biologische termen, de bevolking zal een sterker K-select gedrag/instelling gaan vertonen. En dan moet ik nogmaals terugkomen op goud: wanneer de wereld minder globaal wordt blijft een globale arbiter nodig. Goud kan deze rol op zich nemen, dit was in het verleden al zo en is enkel doordat de USA zich als globale arbiter opwierp in de verdrukking gekomen. Ook gezien de toename in goudreserves bij de grote globale mogendheden (ex USA) lijkt dit een waarschijnlijk scenario. Waar dit de goudprijs naar toe zal duwen is niet bekend. Gissen levert getallen op tussen de 3.000 en 60.000 euro/oz. Al kan ik zelf niet geloven in die extreem hoge nummers. Zilver zal minder kunnen profiteren dan goud. De goud:zilver ratio zal imo dan ook verder oplopen. Niet dat zilver waardeloos wordt, maar zilver is vooral een industrieel metaal en geen monetair metaal. All in all zal ook zilver heel aardig presteren imo. Zo ca 2021/2022 zou de economie wel eens zeer sterk kunnen worden. Lokalisering vd economie, wegval van ouderen, lagere huizenprijzen kunnen een regelrechte boom starten van de economie. Wanneer de aandelenkoersen zeer sterk vallen in de komende paar maanden, en je hebt het kapitaal om voor een paar jaar te missen, dan zou je een instap kunnen overwegen. Bv een lange termijn call optie (warrant, looptijd 2 jaar) op een index zou over een maand of wat wel eens erg lucratief kunnen blijken.
 13. Bedoel je de cijfers uit china? Ik lees/hoor dat Hubei al enige dagen geen cijfers meer heeft gerapporteerd. De kans dat de gevallen in china inderdaad zijn afgenomen acht ik zeer klein.
 14. Ik heb de tabel met westere gevallen wat aangepast: De beide kolommen "Besmet in EU of UK" heb ik om 1 dag naar voren geschoven zodat er een betere overeenkomst is met de "totaal westerse besmettingen". De gegevens komen uit twee verschillende bronnen die nogal asynchroon bijgewerkt worden. Door de verschuiving is er een betere overlap tussen de beide bronnen. Ook heb ik een extra kolom toegevoegd voor de Italiaanse besmettingen omdat die voor mij de lakmoes test is. Lukt het de Italianen om hun uitbraak de kop in te drukken of niet? Waar Italië gaat, volgt Europa (IMHO)
 15. En zo verspreid het virus zich. Wat jij voorstelt is wat vele mensen doen, inclusief "naar de BOL". Let wel, ik spreek hier geen moreel oordeel uit, ik merk enkel op dat dit de manier is waarop het virus zich verspreid onder de bevolking. Dat gebeurde vroeger met de pest al, en zal ook in de toekomst zich keer op keer herhalen. Ik ben benieuwd of Italië de isolatie van de besmette gebieden kan uitvoeren en hoeveel success dit zal hebben. (Ik heb geen hoge verwachtingen)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...