Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

OBL-Rien

Lid
 • Aantal items

  2668
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

OBL-Rien won de laatste dag op 15 februari

OBL-Rien had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

1124 Uitstekend

2 Volgers

Over OBL-Rien

Persoonlijke Informatie

 • Homepage
  http://www.overbeterleven.nl

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Wanneer de pers het woord "paniek" in de mond neemt, wat bedoelen ze dan eigenlijk? Ik kan me daarbij nooit een voorstelling maken, of beter gezegd het enige wat me voor de geest komt is een uitzinnige mensenmassa die door de straten rent kris kras door elkaar gillend en tierend. En nee, dat zie ik hier ook niet gebeuren... PS: Wat extra ontsmettingsmiddelen inkopen, mondkapjes bestellen, dat is geen paniek, dat is een weloverwogen zinnige reactie.
 2. Ha! hij is duidelijk geen generaal 😉 Het land dicht? geen probleem, een paar tanks en wat militairen. Apaches op patrouille... binnen een paar uur niemand meer in of uit. Dat wil natuurlijk niemand, maar het kan wel! PS: Is ook onzinnig nu. Het virus is nu zo ongeveer door heel europa (cq wereld), het heeft geen zin om de grenzen dicht te gooien. Zelf vluchten stoppen naar epidemie haarden is nu overbodig geworden... ze hebben lang genoeg gewacht.
 3. Goeie zaak! Prima gedaan mensen! Men neemt het in ieder geval serieuzer dan de RIVM!
 4. Niet zo snel 😉 Die ACE2 receptoren hebben wij ook, met de verspreiding van het virus heeft dat niet zo heel veel te doen. Wel als het er om gaat hoeveel last je van het virus hebt. Tot nog toe zijn alle westerse sterfte gevallen gecombineerd met bestaande aandoeningen en vaak van oude (vaak > 80) patienten.
 5. Uit de telegraaf: Mexico meldt eerste besmetting nieuwe coronavirus Nigeria meldt eerste besmetting coronavirus Ook in Nigeria is voor het eerst een besmetting van het coronavirus vastgesteld. Dat meldt het Nigeriaanse ministerie van Gezondheid vrijdag. De patiënt komt uit de staat Lagos, waar ook de gelijknamige miljoenenstad ligt. Het is de eerste keer dat het longvirus bij iemand in sub-Sahara-Afrika is ontdekt. Op het Afrikaanse continent is het coronavirus behalve in Nigeria ook al in Egypte en Algerije opgedoken. Op dit moment lijkt het er op dat we de wereldwijde vluchten weer gewoon kunnen hervatten... het virus is inmiddels overal... PS: Mexico... er is nog niet bekend waar in Mexico, maar Mexico city... dat zou een regelrechte ramp kunnen worden. Net als in Lagos overigens. Waar in China de mensen zich nog redelijk aan de geboden houden, in Mexico city en Lagos kun je dat vergeten.
 6. Update westerse gevallen: De hoop van gisteren waar de toename in Italië nog linear was is vandaag vervlogen. Van de NL-se gevallen maak ik ook een grafiekje als er genoeg data is. Overigens worden nu de westerse gevallen gedomineerd door de Italiaanse gevallen.
 7. Als ik naar de logaritmische kaart van JH (https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6) kijk, en dan de gevallen buiten china, dan valt me op dat de exponentiële toename aan het versnellen is. Dat is geen goed nieuws. Mogelijk zullen ook wij dezelfde maatregelen als in china moeten treffen om de verspreiding een halt toe te roepen. Zal lastig worden imo.
 8. Ik zit me -net als velen waarschijnlijk- af te vragen "hoe snel?". Dit zijn m'n gedachtes daarover: De verdubbelingstijd van 6,2 dagen is niet van toepassing op de situatie in NL op dit moment. Nu telt vooral de import van gevallen. @Bunkerprepper heeft daar getallen over gezien maar wij niet. Wat zouden we kunnen verwachten? Ten eerste is de incubatie tijd van de gevallen die we uit de eerste golf (voor men in Italië maatregelen trof) uit Italië nu verstreken. We zullen waarschijnlijk in de komende week er snel extra gevallen er bij krijgen. Pas over een week treden dan de secundaire besmettingen op die lokaal in NL besmet zijn geraakt. Daarna pas gaat de verdubbel tijd van 6,2 dagen "werken". Al zullen er ook dan natuurlijk nog steeds gevallen geïmporteerd worden. Ik schat (puur uit m'n buik) dat er op dit moment minstens enkele tientallen nederlanders rondlopen die actief virussen verspreiden. En ik verwacht dat dat in de komende week snel zal oplopen tot enkele honderden. Wij hebben dan ook besloten om voorlopig niet langer gebruik te maken van openbaar vervoer, en niet langer in mensen massa's te duiken. Winkelen te beperken tot een minimum, en dan op momenten waar het heel rustig is en liefst bij opening.
 9. @Bunkerprepper Bedankt voor de uitleg, ik lees: het liefst een swab (uitstrijk), en indien mogelijk serum.
 10. In China was het sterfte percentage officieel 2,6% In Italië is het op dit moment ca 3% En dat terwijl 'men' (o.a. ik) er van uitging dat het wel eens mee zou kunnen vallen in het westen. In de rest van het westen is het sterfte percentage slechts 0,22% (waarvan 1 chinees die op vakantie was, dus eigenlijk is de CFR slechts 0,1%) Wat is hier aan de hand? Wel in Italië was de besmettingshaard een ziekenhuis en hebben vele patiënten al bestaande aandoeningen. Ook het andere westerse geval (buiten Italië) had bestaande aandoeningen. Dit leidt me tot twee voorlopige conclusies: a) voor het overgrote deel van de bevolking zal het wel meevallen. maar: b) Wij stoppen onze ouderen met aandoeningen vaak in tehuizen. Daar zitten ze dicht op elkaar. Wanneer het virus de weg naar tehuizen vindt (en dat kan gemakkelijk via doktors, verplegers, therapeuten e.d.) dan zouden wij wel eens veel hogere sterfte cijfers gaan zien dan in China. Dit omdat het virus vooral in de kwetsbare groepen zal rondgaan. Ik zou er dan ook pleiten voor onmiddellijke stop van de gebruikelijke praktijk van doktors/therapeuten/verzorgers om in meerdere verzorgingscentra te werken. een ieder zou in slechts 1 tehuis mogen werken en geen contact met collega's in andere tehuizen hebben.
 11. Jij weet hier meer van dan ik, maar zijn het echt bloedmonsters? Ik dacht dat het om swabs ging?
 12. Dat is een goeie, ik heb daarop geen antwoord. Ik vermoed dat het dan gaat om een virus dat niet schadelijk is, maar wel het lichaam aanzet tot de productie van antibodies tegen het echte virus. I.e. het zou niet hetzelfde virus zijn, maar een andere RNA sequence. Zoals gezegd, ik speculeer hier. Edit: volgens deze link lijkt m'n speculatie redelijk https://www.cdc.gov/vaccines/hcp/conversations/downloads/vacsafe-understand-color-office.pdf
 13. Dat refereert naar een veel grotere vraag die ik heb. (Welke aantallen virus zijn nodig om iemand ziek te maken? is 1 virus genoeg?) Maar om bij jou opmerking te blijven: een virus kan niet verzwakt zijn. Een virus is een RNA sequence, het is een chemische formule, en zodra die formule verandert is het niet langer hetzelfde virus. We moeten er dus van uitgaan dat ook deze mensen nog steeds anderen kunnen besmetten.
 14. Gisteren werden er 139 gevallen gerapporteerd in Iran (Qom) met 19 sterfgevallen. JC meldt vandaag dat dit vooral wordt toegeschreven aan onvoldoende getraint personeel en onvoldoende beademingsapparatuur. Dat is 19 : 1.39 = 13% sterfte. Ik durf dit niet te vertalen naar worst case scenario's wanneer het medische systeem overstelpt wordt met gevallen, zelfs al is het personeel wel goed getraint (maar er nog steeds te weinig beademingsapparatuur is voor 100.000 zieken)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...