Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

OBL-Rien

Lid
 • Aantal items

  3414
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  40

OBL-Rien won de laatste dag op 3 juni

OBL-Rien had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2327 Uitstekend

5 Volgers

Over OBL-Rien

 • Titel
  Mankinds only hope

Persoonlijke Informatie

 • Homepage
  http://www.overbeterleven.nl

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Dat is juist de reden waarom wij blaadjes oogsten, dan hoef je niets te bewaren! De volgende keer plukken we gewoon weer vers...
 2. Grafieken 2020-06-04 En omdat deze zo laag geworden is, een uitvergroting van het laatste deel: Een tweede golf zie ik nog steeds niet.
 3. > Can Earth sustain 11 billion humans? De aarde wel, maar wij niet.
 4. Gewoon doen. Laat het niet uit je hoofd praten 😉 Persoonlijk zou ik voor blad groentes gaan, daar krijg je imo het meeste resultaat van en het is vrij gemakkelijk te zien of je te weinig water geeft. De bladeren gaan onmiddellijk slap hangen. Zomer sla, rucola, andijvie... dat soort dingen. Het voordeel van bladgroentes is dat je alleen de bladeren oogst die je eet, en de rest laat je staan. Vruchten zijn natuurlijk wel lekker, maar je oogst 1 keer per jaar en dan lange tijd niets. (Zelfs door dragende aardbeien geven vaak maar 1 keer jaar veel, en daarna druppelt het een beetje door)
 5. Dat weet ik niet, het was een "laatste snelle tip" in een interview en er werdt niet nader op in gegaan.
 6. Hier nog een tip voor beginnende moestuin-ers: Je moestuin is geen winkel 😉 I.e. in de winkel koop je bv een krop sla. In de moestuin pluk je zoveel sla-bladen als nodig van de plant, en laat de rest staan. Zelfs als je alles nodig bent, dan nog oogst je niet de hele plant, maar laat de wortels staan met ca 5cm bladresten er aan. Dit geld voor zo ongeveer alle bladgroentes. Ze groeien namelijk gewoon weer aan en je kunt op die manier de grond optimaal benutten. Pas wanneer de plant gaat 'doorschieten' dan oogst je de hele plant. (of je laat er eentje staan voor zaad of gewoon omdat wat kleur in de moestuin ook wel aardig is) Een tip die ik nog niet zelf uitgeprobeerd heb, maar wel van een professional hoorde: bladgroentes een paar dagen voor de oogst besproeien met suikerwater.
 7. Nee, heb ik niet, maar waarom zou je die willen? De data wordt voortdurend verbeterd, dus de oude data is nu ongeldig.
 8. Nee. Ik denk dat het klimaat een no-issue is. Niet dat er geen climatchange zou zijn, maar dat de change een no-issue is. Wij mensen maken ons graag druk over van alles en nog wat, maar meestal alleen om elkaar een hak te zetten. Soms met de beste bedoelingen. Die natuurlijk achteraf verkeerd uit blijken te pakken. Als we ergens slecht in zijn, dan is het wel in het pogen onze eigen toekomst uit te stippelen, en door te drammen. Er komt wat er komt, en een groot aantal van ons zal in die toekomst floreren. (Maar niet allemaal). C'est la vie.
 9. Dat valt nogal mee. Luister niet te veel naar de media. Er zit zelfs een heel positief kantje aan: Antifa lijkt de zondebok te worden deze keer! (terecht imo) Ze hebben de dans lang weten te ontspringen, maar nu lijkt hun doek te vallen. Alweer media imo. Er is imo nauwelijks "echt (1)" rasisme meer onder de blanken. Maar er zijn wel politieke partijen die er behoefte aan hebben om dit vuurtje te stoken. (1): Als een diepgevoelde overtuiging dat het ene ras beter zou zijn dan het andere. Er is natuurlijk wel een bewustzijn dat men anders is. Dat zit er dik in, is niet per se slecht...
 10. In de data van de RIVM vandaag zit imo een fout, zo wordt er vermeld dat er 8 ziekenhuis opnames zijn gemeld, maar de tabel laat er slechts 3 zien. Misschien een typo. 3 ligt in de lijn der verwachting, 8 zou wat veel zijn (maar niet onmogelijk). Ik ben benieuwd of vandaag de eerste dag zonder nieuwe opnames wordt... (de laatste paar weken laat de zondag altijd een dipje zien, terwijl er dan op de maandag er na juist een piekje volgt)
 11. Zou een besmetting ook als vaccinatie gelden? Tenslotte maak je dan ook de anti stoffen aan....
 12. Ik zou het iets anders uitdrukken, van een iets grotere hoogte misschien: Wat ik denk te zien in de COVID-19 reactie is een democratie in zijn eindfase. Alles kent groei, bloei, stagnatie en neergang. Een overheidsvorm is daarop geen uitzondering. De bloei van de democratie zou ik zo ca 1950-1980 zien. Daarna beginnen er scheuren te komen. Uit de COVID-19 reactie krijg ik sterk de indruk dat we de stagnatie al lang voorbij zijn en nu de neergang meemaken. Zo zeer zelfs dat ik vermoed dat er partijen zijn die denken: "we gaan onder, we kunnen net zo goed nu nog proberen alles uit de kan te krijgen wat mogelijk is, en het maakt niet meer uit of dit opvalt of niet"; "Grijp wat je grijpen kan, en screw de rest".
×
×
 • Nieuwe aanmaken...