Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

OBL-Rien

Lid
 • Aantal items

  2579
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

OBL-Rien won de laatste dag op 15 februari

OBL-Rien had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

982 Uitstekend

2 Volgers

Over OBL-Rien

 • Titel
  Mankinds only hope

Persoonlijke Informatie

 • Homepage
  http://www.overbeterleven.nl

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. https://www.zerohedge.com/health/hubei-doctors-warn-even-deadlier-coronavirus-reinfection-causing-sudden-heart-attacks "It’s highly possible to get infected a second time. A few people recovered from the first time by their own immune system, but the meds they use are damaging their heart tissue, and when they get it the second time, the antibody doesn’t help but makes it worse, and they die a sudden death from heart failure," reads a message forwarded to Taiwan News from a relative of one of the doctors living in the United Kingdom. Kort: Als je een twee keer besmet raakt dan kan soms een plotselinge hartstilstand optreden doordat de bestaande antibodies een cytokine storm oproepen die de dan de reeds verzwakte organen (het hart) overbelasten. Maar er staat ook dat de verzwakking van de organen door medicatie gebruikt bij de eerste besmetting zou komen. Dit werpt vragen op, maar het past wel bij het beeld dat ik tot nog toe van de ziekte heb.
 2. JC had het in een recente video over naamsverwarring, zo zou COVID-19 soms ook SARS-COV-2 genoemd worden. Misschien dat er hierdoor verwarring is over een (2-de) mutatie? Edit: In de video van vandaag noemt hij COVID-19 is de ziekte, SARS-COV-2 het virus.
 3. Er wordt een sterfgeval uit Frankrijk gemeld, het betreft een Chinese man van 80 jaar die als tourist was gekomen.
 4. Ik weet niet van een rode lijn, maar ik zie wel een plotselinge toename van het aantal verontrustende berichten. Of die te rechtvaardigen zijn? Zo gaan er nu berichten van een R0 van 3 komma nog wat onder de quarantaine maatregelen! Ik kan dat niet geloven, eerst zien... we zouden op zijn minst dan ook in andere asiatische landen dergelijke R0's moeten zien. Ook zie ik steeds meer over asymptotische verspreiders.... tja, mogelijk is het... maar ik heb het gevoel dat er iets anders aan de hand is. Misschien dat er meer dan 1 virus aan het werk is? of dat er een interactie is met iets anders? Ik heb echt moeite om een samenhangend model te maken dat met een simpele virus verspreiding overeenkomt. Wel, nee, ik heb geen moeite, ik kan het niet. Er duiken iedere keer weer dingen op die een simpel model onderuit halen. Ik raak er dan ook steeds meer van overtuigd dat er "iets anders" aan de hand is. Maar ik ga daar nog even niet over speculeren 😉
 5. Dat is waarschijnlijk de beste methode. Vooral voor de bullion munten zal dat ook wel lukken. Voor series als Lunar & Kookaburra waarschijnlijk niet. Goud is lastig... wanneer het 3 dagen boven USD 1600 sluit, dan is het waarschijnlijk "off to the races", USD 1800 is dan heel waarschijnlijk op korte termijn. (Dat vertelt de TA me, voor wat het waard is.) Ik denk (TA-wise) dat je wat geluk moet hebben om het ooit nog beneden de 1200 euro/oz te krijgen. Uitsluiten kun je zoiets nooit, maar verwachten doe ik het niet. De enige mogelijkheid voor lagere goudprijzen die ik zie is een plotselinge daling op de aandelen marketen zodat goud longs tot liquidatie gedwongen worden. Is in het verleden al vaker gebeurd. Edit: Dat is ook toevallig, ik zie net dat "thesilvermountain.nl" een bericht verstuurt dat ze dankzij de hoge goudprijs veel goud van particulieren hebben ingekocht. Dat is vaak een signaal voor verdere stijging...
 6. De Chinese overheid heeft gezegd dat het virus aerosol is, dat past bovendien bij de zeer hoge R0. In dit geval echter is het dragen van mondkapjes als bescherming tegen het oplopen van een besmetting zo wie zo bijna zinloos. Het dragen van mondkapjes ter voorkoming van verspreiding als je zelf het virus al hebt zou nog wel zinvol kunnen zijn.
 7. Goede video, maar 1 ding verklaart het niet: de verspreiding buiten Azië is veel lager dan in Azië. Hij verwacht kennelijk dat het over een poosje toch ook buiten Azië zich net zo snel zal verspreiden, maar dat is nu nog een hypothese.
 8. Bij toeval (nieuwsgierigheid) kwam ik zojuist op een munten website. Sinds de aankoop van ons huis heb ik alle investeringen die we hadden omgezet in "steen", dus ik ben zelf niet meer in de markt. Maar wat een aanbod zeg! Veel gekleurd spul ook! "vroeger" was dat zeldzaam. Maar nu, er lijken nauwelijks nog 'normale' munten te zijn. Daarbij schoot me een verhaal te binnen dat ik onlangs ergens las, postzegels worden tegenwoordig "per kilo" verkocht. Veel antiquariaten willen ze niet eens meer hebben. In de jaren 70 en 80 was postzegel verzamelen heel populair, en vele hebben toen zegels gekocht in de hoop daar aan te verdienen of ten minste er ene leuke oude dag aan over te houden. Die droom is dus niet uitgekomen. Zelfs met de "zeldzame eerste dag" uitgiften is geen brood meer te verdienen. Zo'n beetje alle postzegels na 1960 of zo, zijn waardeloos, een enkeling uitgezonderd misschien. Ik zie hetzelfde komen voor zilveren munten. Het aanbod tegenwoordig is te groot. Vermoedelijk probeert men daarom met kleurtjes de mensen nog over te halen tot het betalen van enorme premies. (Ik zie munten van 1oz zilver voor meer dan 50 euro staan). Een waarschuwing van mijn kant: laat je niet verleiden tot het kopen van dergelijke onzin. Een 1 oz zilveren munt mag op dit moment niet meer dan 20 a 21 euro kosten. Alles wat je er meer voor betaalt kun je meteen afschrijven. Tenzij je echt koopt voor je eigen verzamelplezier. Maar als je nu 60 euro betaald voor een "space red" wiener philharmoniker om deze later tegen meer te verkopen, dan kun je maar beter hopen dat de zilver prijs stijgt tot boven de 60 euro/oz. (niet onmogelijk, maar dan had je beter 3x de normale philharmoniker kunnen kopen voor een grotere winst) JM(not so)HO
 9. AFAIAC: Post more, worry less 😀
 10. Elke reden om te stoppen is een goede reden, maar het zal je risico niet veel verlagen. De risico factor voor een roker is 3, terwijl de risico factor voor een gestopte roker nog altijd 2 is. Zie deze video (start/stop om de tabel te zien): Ik heb nog wel een vraag bij deze video, misschien is er iemand die dit kan beantwoorden: Multilobular inflitration, Lymphopenia en Bacterial coinfection treden -als ik het goed begrepen heb- op als secundaire effecten van de besmetting met het virus. Klopt dat? Indien dat klopt dan zijn de enige factoren die voorafgaande aan een besmetting van belang zijn: Roken, gerookt hebben, hypertension en leeftijd. Dat zou dan tamelijk verontrusten zijn voor de oudere rokers onder ons... (ik heb nooit gerookt gelukkig)
 11. De database die JH gebruikt voor zijn dashboard is nu beschikbaar op github als een CSV file. De link is: https://github.com/CSSEGISandData/2019-nCoV Wanneer je zelf met deze data iets wil doen kun je dit met de hand downloaden, of je gebruikt "git". Ik weet niet hoe dit is op windows, maar op linux en mac is (verwacht ik) git standaard. Ik heb (mac) een terminal window geopend en het volgende gedaan: $ cd ~/Documents $ git clone https://github.com/CSSEGISandData/2019-nCoV Dan wordt er een directory 2019-nCoV aangemaakt, en in deze staat dan de data. Vervolgens kan ik dagelijks een update halen met: $ cd ~/Documents/2019-nCoV $ git pull Mocht je ooit alles willen wissen, dan delete je gewoon de 2019-nCoV directory.
 12. Zojuist even alle gevallen buiten Azië opgeteld: 68 En het merendeel hiervan is geloof ik etnisch Aziaat.
 13. Vit-c extra innemen heeft volgens JC geen zin. Maar ik weet dat er mensen zijn die hier bij zweren. Vit-D daartegen heeft bijna iedereen (die geen extra neemt) een tekort aan. Liever iedere dag 25mg Vit-D3 nemen dan Vit-C. (Doe ik zo wie zo dagelijks) Ook het mineraal Magnesium heeft bijna iedereen een tekort aan, een extra tablet van magnesium slikken per dag is dan ook geen luxe. (Ik neem dagelijks een mix aan magnesium verbindingen; super-magnesium van de vitamine-store) Voor de rest gevarieerd eten en geen of weinig suiker. Voor sommige mensen met een gluten gevoeligheid zou het ook goed zijn te stoppen met gluten zodat je lichaam geen basis last hoeft te dragen. JMHO (geen dokter, geen medische opleiding)
 14. Ik geloof niet dat de R0 een vaste waarde is. Hij zou moeten veranderen door het gedrag van mensen die zich bewust worden van de epidemie en de maatregelen die de overheden nemen. Zo geloof ik bv dat de R0 in het westen een flink stuk lager is dan 2. Bv in DL was er 1 persoon (Chinees) die 4 heeft aangestoken, maar die 4 hebben waarschijnlijk niet 10 andere mensen aangestoken, maar slechts 2 (R0 zou dan zelfs slechts 0.5 zijn) Dit is overigens ook één van de redenen waarom ik vermoed dat Covid-19 wel eens een jaarlijks fenomeen zou kunnen worden. (De andere reden is het bestaan van super-besmetters, mensen die langer dan 2 weken het virus verspreiden voor ze zelf symptomen te krijgen)
 15. Meer over ACE2: https://www.researchgate.net/figure/ACE-II-genotype-frequency-in-different-populations-countries_tbl2_5642354 Toch een duidelijk verschil zou ik zeggen (2x op het eerste gezicht bij de asiatische landen)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...