Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

OBL-Rien

Lid
 • Aantal items

  3501
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  50

OBL-Rien won de laatste dag op 5 juli

OBL-Rien had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

2381 Uitstekend

6 Volgers

Over OBL-Rien

 • Titel
  Mankinds only hope

Persoonlijke Informatie

 • Homepage
  http://www.overbeterleven.nl

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik kom soms dingen tegen op het internet die ik bijzonder ziens/horen waardig acht. Die mij opvallen door het inzicht dat ze mij verschaffen. In dit draadje zal ik de betreffende links posten. Het zullen er niet veel zijn, want ik ga zeer selectief te werk. Ik zal ze ook niet extra aanprijzen of loven, gewoon een linkje meer niet.
 2. Interessant! Misschien moet ik dat ook eens proberen... Let wel dat dat in Zeeland is, daar kun je de gok nemen dat het vanaf begin april niet meer zal vriezen. Hier bij ons (richting Duitse grens) kun je dat vergeten. Vaak krijgen we eind april/begin mei nog nachtvorst. En wanneer je pas in midden mei zaait dan is het al vrij laat. Maar ik zou er wel een bak in m'n tunnelkas aan kunnen besteden (90cm * 300cm) daar vriest het vanaf eind maart niet meer 😉
 3. Ik denk dat het daarvoor te laat is. Je kunt natuurlijk op een hele mooie september hopen.... Maar ik heb daar zelf geen ervaring mee. We zaaien soms wel eens doperwten (soort: eerste vroege mei). Maar ook voor die is het inmiddels aan de late kant. Kikkererwten zijn -lees ik net- subtropisch en moeten voor een goede opbrengst al in april binnen gepoot worden (en dan in midden mei naar buiten) https://www.123zaden.nl/kikkererwt#product_tabs_product.detail.zaaiinstructies
 4. Ik zou zeggen stambonen. Maar ik ben bevooroordeeld want ik heb heel veel problemen om stokbonen te kweken. Die rotten me altijd weg. Van de stambonen gebruiken wij de dubbele-witte.
 5. Het wordt misschien flauw, maar het eerste wat mij te binnen schiet zijn warmte minnende/tolererende bladgroentes. Edit: Oh, en PS, het is nog niet te laat voor bonen.
 6. In Africa... interessant... je weet dat er enige verschillen zitten tussen de rassen wanneer het gaat om vaccinaties en medicijnen? Deze zijn niet altijd belangrijk, maar soms wel... voor SARS-CoV-2 lijken deze wel belangrijk te zijn...
 7. Zag vanmorgen een bericht dat het aantal verkeersongelukken aan het stijgen is: vermoedelijk omdat het OV niet/nauwelijks gebruikt wordt.
 8. Positief feitje van de dag: Vandaag voor het eerst sinds het begin, geen COVID-19 sterfgevallen gemeld. Een klein hoeraatje?
 9. Zink.. hmm dat herinnert me er aan, ik wilde nog eens gaan opzoeken of het wel "de bedoeling" is om voortdurend zink te nemen. Ik meen me te herinneren dat zink geen supplement is dat men iedere dag zou moeten nemen. Mocht er iemand zijn die dit antwoord paraat heeft, dan graag. Zo niet dan zal ik eens op zoek gaan.
 10. https://www.dailymail.co.uk/news/article-8432321/Government-orders-review-vitamin-D-role-Covid-19.html?ito=email_share_article-top Terrifying chart shows how Covid-19 patients who end up in hospital may be almost certain to die if they have a vitamin D deficiency - Indonesian experts analysed hospital records of 780 people who tested positive - 98.9% of Covid patients defined as vitamin D deficient — below 20ng/ml — died - Yet this fell to just 4.1% for patients who had enough of the nutrient, data showed - SACN will review existing scientific evidence on whether vitamin D lowers risk - Public Health England and NHS regulator NICE are doing a separate review Geen tweede golf in de zomer, zeker niet met het weer dat op het moment voorspeld wordt. Eventueel tweede golf in de herfst? Misschien, maar de primaire vector in de eerste golf was ziekenhuis en verplegend personeel en die zijn inmiddels allemaal immuun of hebben een zeer hoge natuurlijke weerstand. Een tweede golf in de herfst zal dan ook -imo- veel kleiner uitvallen, plus, nu we weten dat vit-D helpt,... waar zit je nog op te wachten? nu al vit-D inslaan voor de herfst? zijn we preppers of niet?
 11. Interessant. Waarom heb je voor LiFePo4 gekozen?
 12. 1) er is een serie oude telefoons die een IR communicatie bezitten (tegenwoordig nauwelijks nog gebruikt) 2) de meeste hebben ook WiFi 3) Steeds meer hebben NFC 4) Apple heeft iBeacon (is bluetooth gebaseerd)
 13. Die zijn er wel, maar deze worden -imho- niet voor de corona app gebruikt. Bluetooth en GPS zijn de enige die universeel zijn, en dus worden (waarschijnlijk) alleen deze gebruikt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...