Ga naar inhoud
GENEGEERD

Behoefte aan 24/7 SHTF Radio zender met echt nieuws/reviews en interviews


Communicator

Aanbevolen berichten

In het kader van de Nederlandse informatievoorziening tegenover de burgers wil ik graag van jullie weten of er een werkelijke behoefte is aan een radiozender die 24/7 uitzend en voorziet in belangrijke nieuws items die er werkelijk toe doen.

 

Hierbij denk ik aan LIVE verslaggeving bij Nationale belangrijke gebeurtenissen. (brand die uit de hand loopt, chemische rampen, overstromingen etc...)

Maar natuurlijk ook Internationale gebeurtenissen die voor ons van belang kunnen zijn (aardbevingen, tsunami's, vulkaan uitbarstingen). Zodra er dan nieuws binnenkomt wordt dit meteen vermeldt in de uitzending.

 

Als de Wereld iets rustiger is, biedt deze zender ook een mooi platform voor bepaalde webshops om te adverteren, of live reviews te laten doen, interviews af te nemen. Het mooie van radio-interviews is dat het makkelijker is om de anonimiteit te waarborgen. Denk bijvoorbeeld aan een interview tijdens een SC, niks persoonlijks, maar gewoon om de sfeer een beetje door te kunnen geven. Live webseminars geven, of een workshop via de radio.

De mogelijkheden zijn legio!

 

Om dit op een professionele en legale manier aan te pakken zijn er uiteraard kosten mee gemoeid. In het eerste jaar zullen deze kosten omstreeks de €1500,- zijn. Voor het opzetten van de website, en het regelen van de benodigde vergunningen. Het gaat hier natuurlijk om een INTERNET radio station.

De verwachtte kosten in de jaren daar op zullen daar niet veel van afwijken. De insteek is om dit bedrag terug te verdienen via sponsors en adverteerders; (survival webshops, kampeerwinkels, cbradio, georganiseerde evenementen, etc,).

 

Hier zijn uiteraard meerdere personen voor nodig om te realiseren;

- Meerdere DJ's om elkaar te kunnen aflossen.

- Redactie om het ingekomen nieuws te verifiëren

- Technische dienst om de zender 24/7 stabiel in de lucht te houden.

 

Het is vooralsnog onhaalbaar om op een betaalbare en legale manier de radio ook via de ether te beluisteren. Als de poep dan toch ooit de ventilator raakt en die regeltjes niet meer te beheren zijn, komt dit uiteraard wel aan bod :D

 

Zou dit een haalbaar plan zijn, en wat zijn jullie meningen hier over?

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik ben voor!

Als dit te realiseren is zou dit een grote meerwaarde zijn om nieuws op de voet te volgen.

Als ik nu naar het forum kijk qua berichtgeving is dit vaak al sneller dan bepaalde nieuwswebsites en via een internetradio is het mogelijk om meerdere mensen te bereiken.

Ook al gedacht om Vlaanderen erbij te betrekken ? ;)

 

Stijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik denk dat het veel werk is en alleen zinvol is als er iets speelt wat 24/7 aandacht verdient.

Daarnaast is zoiets vrij goedkoop op te zetten, denk aan podcast of shoutcast. Ik heb een aantal jaar geleden een internet radio station opgezet met minimale middelen via een shoutcast server die ik hier thuis had draaien.

Als je ook muziek wilt draaien, dan ben je officieel buma geld verschuldigd, maar muziek lijkt mij niet echt nodig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vergunningen? 1500€ ? Ik niet begrijp.

 

Ik ook niet helemaal. Maar als 't over geld terugverdienen met advertenties gaat heb je waarschijnlijk om te beginnen een bedrijfsvergunning nodig oid? En we wonen in NL dus er zullen vast nog legio meer onzinvergunningen zijn die ze hebben bedacht. Ik vind het een heel goed idee, misschien in het begin 'rustig beginnen' wat info betreft. Als iedereen ernaar kan luisteren ben je zo de Nederlandse Alex Jones van het preppen... Niks tegen Alex maar ik weet niet of we daar hier klaar voor zijn :p

't Is zomaar mogelijk dat je daarmee meer mensen aan het denken kan zetten. Als er wat meer informatie komt over de opzet, programmering etc.. Dan wil ik zelfs wel overwegen er wat financieel aan bij te dragen.

 

Wat muziek kan ook best, bijvoorbeeld hier, en dat was wat ik in 5 seconden vond op Google dus... Er is meer.

 

Muziek van m'n favourite radio host (Art Bell):

 

[video=youtube;-cmUpgvmFk4]

Link naar reactie
Delen op andere sites

@allemaal

 

Ik geef ook duidelijk aan dat het wel officieel moet, vergunningen bedoel ik inderdaad Buma/Sena mee, en dan nog het hosten van een dergelijke stream. Ik wil niet iedereen lastig vallen met details die ze vaak niet snappen. Maar de kosten zijn makkelijk uit te leggen...

 

Als er gelden ontvangen worden om de kosten op te vangen, zal dit middels een bedrijfssituatie kunnen, of anders middels een stichting denk ik. Ik heb er geen problemen mee om dit mee te nemen in mijn ondernemerschap.

 

Een radiozender zonder muziek ?! ... daar werk ik niet aan mee. Het moet vooral een informatieve zender worden, maar wel in een informeel jasje. Nieuws voert de boventoon, maar mooie muziek ligt daar wel onder ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Podcasts zijn een leuke toevoeging, maar het LIVE concept spreekt mij juist aan. up-to-date informatie over fukushima, oekraine, etc...

De reviews en interviews hoeven niet perse live te zijn, die kunnen dus mooi tussendoor gedraaid worden op vaste tijden bijvoorbeeld. Mits er niets speelt wat live verslaggeving behoeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Snap ik niet, host dat in de VS, val je onder VS recht, klaar. Beter nog, host dat in China, Bermuda Eilanden, plaatsen genoeg. Draai oude muziek zonder copyright, klaar.

Inkomsten: Bitcoin adres, klaar. Eerst lopen, dan vliegen. tijd genoeg om te officialiseren later.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk eens op http://myradiostream.com/

Kun je gratis radiostation beginnen.

Alleen, bij noodsituaties is e r toch de officiele nieuwsuitzending door de overheid?

 

Ja die is er, en er is ook crisis.nl. Maar de vraag daarbij is hoeveel vertellen ze je en wat is ervan waar. Kijk maar eens naar de misinformatie die gegeven werd in Japan (en nu nog gegeven wordt).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alle hardware heb ik hier klaar hoor, ik heb nu binnen 5 minuten een stream draaien. Heb al vaker een uitzending gedaan zeg maar :) Ik ben juist van mening, als je het doet, moet je het goed doen.

 

In het buitenland de hosting is volgens mij geen oplossing. Ook hier gelden vaak regels, en stuit je vaak tegen blokkades aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zijn een (groot) aantal radiostations op internet in het Engels over survival en prepping: https://www.google.nl/search?q=survival+radio&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=B5JWU7qzIsyW-Ab6oYCIBQ#channel=sb&q=%22survival+radio%22+prepping&rls=org.mozilla:nl:official

 

Volgens mij bestaat er gratis hosting voor permanente internetradio. Er is dan vermoedelijk wel een maximaal aantal luisteraars. Je kunt het combineren met een chatroom.

 

Ik zou heel simpel beginnen met weinig kosten en het dan geleidelijk uitbreiden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De hosting is het probleem niet, for gods sake mensen, lees toch eens...

 

de buma en sena willen dat je over de rechten betaalt van de muziek die je afspeelt. rechtenvrije muziek is dan erg beperkt... en ik wil er geen ouwelullen zender van maken, met alle respect naar ouwe lullen natuurlijk...

Als ik een 24/7 station wil op zetten ontkom je niet aan de minimale kosten. En zeker als je met adverteerders en/of sponsors wilt werken, moet je dit via buma/sena laten lopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

effe een stream opzetten is weinig werk. (voor een basis toch)

misschien in het begin meer kijken om enkele programmas per dag te hebben. (bv een actua programma, een programma over survival, programma over tuinieren enzovoort)

en natuurlijk iemand die of veel tijd heeft of bereid is het gross van zijn vrije tijd aan te technische kant te besteden.

ook kan je natuurlijk wat raad vragen aan de grote engelstalige (internet)zenders.

 

en in ieder geval zou ik de vlamingen er ook bij betrekken. (heb je al direct een groter publiek)

ik denk niet dat je sabam zou moeten betalen aangezien je broadcast vanuit nederland.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het mooie van internetradio is dat elke DJ dit vanuit zijn comfortabele eigen studio/pc zou kunnen doen. Je verbindt jouw pc als hoofdstream naar de server waar iedereen naar luistert. Zo zou je verschillende thema's vorm kunnen geven. Nadeel daarvan is dan weer; mocht er iets gebeuren ten tijden van zo'n thema uitzending, en die DJ is daar niet op gefocust of heeft die informatie niet, dan loopt de radiozender zijn doel voorbij. Dit is op verschillende manieren wel op te lossen hoor. Een belletje van de redactie dat zijn stream overgenomen wordt om breaking news door te geven.

 

Ik heb zelf bij een hosting provider gewerkt waar wij internetradio stations ruimte boden, dus ben goed bekend met de gebruikte technieken, de ins en outs, en dergelijke...

Ikzelf heb geen behoefte om naar een Amerikaanse prepper radio te luisteren, omdat zij vaak ook met hele andere dingen bezig zijn die voor ons niet van toepassing zijn.

 

Het is natuurlijk nu ook de vraag welke gek er bereid is om hieraan mee te werken :) Ik kan natuurlijk om te proberen al een zender de lucht in gooien en eventuele potentiële DJ de ruimte bieden om eens te testen...

 

Ik heb zojuist mijn SHTF FM radio zender aangezwengeld: home.noodnetwerk.nl poort 8000 (vervang het woord poort door dubbele punt -> : )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...