Ga naar inhoud
GENEGEERD

Dodelijk Vogelgriepvirus in China variant H7N9 gedoopt.


Aanbevolen berichten

Daar is ie weer, een nieuwe variant.

Volgens het staatspersbureau slecht twee doden, een in levensgevaar, verder geen besmettingen...?

De variant lijkt dus niet erg besmettelijk, dus gewoon nog even wachten....

Detail: geen vaccins beschikbaar....

 

En nu maar hopen dat ze zich niet in wat nullen, punten en of comma's vergist hebben.... Of andere details...

 

Prep ze, wat voor een nieuw virus redelijk onmogelijk is.

 

Kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Volgens mij begrijp je niet helemaal wat een vaccin is.

 

Probeer jij maar eens die Chineese pers berichten te vertalen, dan nog juist te interpreteren en dan nog te snappen...:p

 

En op dit forum staat het vrij om de onwetende voor te lichten..........

 

Grt,

Kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja. Maar een vaccin is iets wat geproduceerd moet worden, en daar gaat tijd overheen. Voor een echt nieuwe variant is dus voorlopig geen vaccin te verwachten.

 

Dat is precies wat ik poste, dus wat snap ik nu niet van een vaccin?

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar is ie weer, een nieuwe variant.[....]Detail: geen vaccins beschikbaar....

 

Oh was je alleen maar een open deur aan het intrappen.

 

Ik snap dat nijlpaard wel, het woord [DETAIL] suggereert dat het vaccin er nog niet is....enfin, dat zal nog wel even gaan duren, en nog beter IMHO, eerst maar eens flink huishouden in China -en nu niet allemaal boos worden, ja ik begrijp heel goed dat het om mensenlevens gaat (!!!!) maar ik zie virussen als een methode van moeder natuur om zich te verlossen van de luis in haar pels die Mens heet en die alles op zijn pad vernielt- en jazeker ik zou enorm balen als ik of iemand uit mijn gezin bijzonder ziek wordt of overlijdt aan zoiets als H7N9. Het is niet voor niks dat dit WEER in China ontstaat, een land waar de mensen met kippen, eenden en varkens in zeer dicht contact leven. Er zijn vorige maand ook duizenden dode varkens en eenden in een grote rivier voorbij komen drijven in China (vraag me niet meer waar) en het is niet 'raar' dat er nu zoiets als H7N9 de kop opsteekt.

In India drinkt de bevolking van waterputten waar de smerigste multipel antibiotisch resistente bacterien welig tieren en de Tuberculose bacil is ook toenemend resistent (Tuberculose met een hoofdletter want zulke kleine beestjes die zo gevaarlijk zijn, dat dwingt ontzag en respect af nietwaar), hetzelfde geldt voor Malaria overigens. En niet te vergeten de MRSA. Maar dat soort bacterien halen het niet bij de virussen, dat zijn de Wirkliche Kaisers....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Meer gevallen in China........LEES HELE STUK

 

China has begun a mass slaughter of poultry at a market in Shanghai, after a new bird flu virus was detected there.

 

The H7N9 virus, a form of avian flu not before seen in humans, was discovered in pigeons being sold in the market.

 

Six people have now died from the virus, Chinese officials say.

 

It is not yet known how people are catching the disease, although the WHO says there is currently no evidence of human-to-human transmission.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier zeggen ze opeens dat het virus niet besmettelijk zou zijn van mens-mens.

 

http://www.telegraaf.nl/buitenland/21453093/__Vogelgriep_niet_besmettelijk__.html

 

Tegelijk drukt de angst voor het virus wel de prijs van de aandelen van KLM en Air France:

http://www.telegraaf.nl/dft/21452978/__DFT-flits__Angst_vogelgriepvirus_drukt_KLM__.html

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit virus is inderdaad zorgwekkend.

 

Het lijkt erop dat het huidige H7N9 virus een nieuwe combinatie is van 3 griepvirussen (H7N3 uit ganzen, H9N2 uit keep [een soort vogel] en H7N9 uit wilde vogels). Het is heel normaal dat nieuwe griepvirussen een combinatie zijn van oudere griepvirussen. Infectie van mensen met het N9 subtype was nog nooit eerder geobserveerd. Het virus heeft een mutatie in het HA eiwit dat ervoor zorgt dat het beter aan menselijke cellen blijft plakken. Een andere mutatie is dan weer gelijkaardig aan een die eerder geobserveerd is in H5N1 waar het aanleiding gaf tot een verhoogde virale replicatie. Een derde mutatie tenslotte is eerder gelinkt aan een verhoogde replicatie van het virus in zoogdieren.

 

Een uitbraak van een ander H7 virus in Nederland in 2003 had beperkte overdracht van mens tot mens. Dus de auteurs van dit paper waarschuwen dat de mogelijkheid dat het H7N9 virus de mogelijkheid verwerft om van mens op mens over te gaan niet mag onderschat worden.

 

De symptomen zijn: hoge koorts en hoesten. Klinische testen vinden een normale of licht verlaagd aantal witte bloedcellen, verhoogde niveaus van aspartaat aminotransferase, creatine kinase, lactaat dehydrogenase. Alle 3 initiële patiënten ontwikkelden "acute respiratory distress syndrome". Een ontwikkelde septische schok, één acute nierschade, twee encephalopathie, twee rabdomyolyse (afbraak van de spieren), en twee ontwikkelden secundaire infecties (dat wilt zeggen infecties door andere pathogenen).

 

Op basis van hun genoom sequentie is voorspeld dat ze waarschijnlijk resistent zijn tegen amantadine. Een van de drie patiënten had een mutatie die resistentie geeft tegen oseltamivir (= Tamiflu).

 

Bron: Gao et al. (2013). Human infection with a novel avian-origin influenza A (H7N9) virus. N Engl J Med [Epub Ahead of Print].

 

Disclosure: Ik ben geen medische dokter noch een specialist in virologie. De informatie in deze post is zuiver voor educatieve doeleinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

http://edition.cnn.com/2013/04/18/world/asia/china-bird-flu/index.html?hpt=ias_c1

 

Another case of bird flu has been reported in China, taking the total infection count to 83 people, as health authorities inside and outside the country try to determine how to stop its spread.

Seventeen people have died from the H7N9 strain of the virus which, while common in birds, hadn't been detected in humans before the first cases were reported in March.

 

Ronden we die 83 naar 80 af en die 17 doden naar 20, dan kom je dus op een LETHALITEIT van bijna een kwart.....gelukkig is dit virus NOG NIET overdraagbaar van mens op mens....we hebben hier ook beduidend minder contacten tussen vogels en mensen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

http://edition.cnn.com/2013/04/18/world/asia/china-bird-flu/index.html?hpt=ias_c1

 

 

 

 

Ronden we die 83 naar 80 af en die 17 doden naar 20, dan kom je dus op een LETHALITEIT van bijna een kwart.....gelukkig is dit virus NOG NIET overdraagbaar van mens op mens....we hebben hier ook beduidend minder contacten tussen vogels en mensen.

 

 

zijn we straks nog blij met onze plofkip, die holt je iig niet achterna :p

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...