Ga naar inhoud
GENEGEERD

Bestuursvorm binnen een kleine gemeenschap


Muktaronic

Aanbevolen berichten

Hoi iedereen,

 

Excuses mocht dit op de verkeerde plek gepost zijn. Ik kon niet een specifiek gerelateerde categorie vinden. Vandaar in algemeen. Macro had gekunt, maar het is geen macro.

 

Ter zake:

Ik ben heel benieuwd naar wat jullie zien als de beste bestuursvorm binnen een kleine gemeenschap.

Stelt u eigen voor: SHTF. We zijn allemaal bezig met actief voor te bereiden op het moment dat zoiets gebeurd.

Door de SHTF is het nodig je terug te trekken met een kleine gemeenschap die je vooraf al hebt opgebouwd.

Deze gemeenschap bestaat uit vrienden, kennissen. Iedereen met individuele plus punten om je eigen en andersmans overlevingskans te vergroten.

De vraag: welke bestuursvorm moet er binnen deze gemeenschap bestaan?

 

Is een democratie nog altijd de beste vorm? Of moet er een iemand zijn die de belangrijkere beslissingen neemt?

Is in principe het communisme een goede vorm?

 

Welke bestuursvorm gaat jouw gemeenschap krijgen om zo de overlevingskans te maximaliseren?

 

 

 

Ik stel deze vraag omdat ik reeds begonnen ben met een kleine gemeenschap op te bouwen. Ik wil met deze mensen communiceren hoe het bestuur zal gaan. Tijdens trainingen en oefeningen maar dus ook als het fout gaat. Er moeten een mutual trust and agreement zijn betreffende deze zaak en ik vind het enorm belangrijk dat zoiets duidelijk is. Het laatste wat je kan gebruiken als SHTF is dat je eigen gemeenschap uit elkaar valt door zoiets.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Hallo Muktaronic. Volgens mij ben je nieuw hier, tenminste ik heb je niet eerder gezien. Misschien is het een leuk idee om gebruik te maken van de voorstelronde.

Jouw vraag is op het forum inmiddels tot in den treure uitgeevalueerd en er is een mooi concept uitgekomen. Ik weet niet zo snel meer hoe de posting heet, maar als je even zoekt zul je hem vast vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Frank,

 

Ik ben al bij de voorstelronde geweest :)

Ik heb voorheen al een beetje gezocht maar kon zo een twee drie niets vinden, wat ik wel had gedacht.

Jij bevestigd dat dit ook daadwerkelijk het geval is.

 

Zou er iemand zo vriendelijk willen zijn een link te geven naar betreffende post?

Mijn excuses voor het dubbel posten :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zeg een soort van Absolute Monarchie. Tijdens een SHTFsituatie is er geen orde. iemand moet die orde scheppen, en dat kan niet als er met (meerdere) iemand(en) overlegt moet worden. later moet de 'monarch' weer afstand doen van de 'troon' en kun je een soort van parlement of algemene vergadering creeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot

Haha, het item is weer hot.

De links zijn gegeven.

De vonken spatten er al weer vanaf.

De draadjes vliegen om de oren.

Samenvoorzienendheid alom. (@Risha)

 

:p

 

Hey @Muktaronic, wat heb je zelf al voor gemeenschap opgezet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik wilde eerst zeggen "maakt me niet uit, zolang ik als een halve God vereerd word". Maar daar is het onderwerp te belangrijk voor. Ik wil voorstellen niet alleen de vorm maar ook de motivatie erbij te zetten.

 

Ik zou gaan voor een bestuur van experts in verschillende disciplines. Beetje bedrijfsmatig. Daaronder uitvoerende groepen hangen die hun eigen voorzitter kunnen wegsturen. Met dien verstande dat hun motivering voorgelegd moet worden aan de voorzitters en uitvoerende groepen van de andere disciplines. Beetje omslachtig maar daar voorkom je veel gedonder mee omdat iemand zijn macht niet kan misbruiken maar ook niet weggestuurd kan worden omdat hij te veel verlangt van zijn groep, immers de niet direct getroffenen moeten ook overtuigd worden van de wisseling van leiderschap.

 

Maar mocht men toch een God zoeken....Ik ben beschikbaar, met tegenzin maar toch ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mij lijkt een democratie niet meer aan de orde. Het lijkt mij het beste dat een kleine groep mensen de keuzes maken, maar wel in contact staan met 'het volk'.

Dus als je nou een groep hebt van 10 man of iets dergelijks, dat 2 of 3 (misschien zelfs maar 1) de doorslaggevende keuze maakt.

Denk dat binnen een kleine groep dit zeer goed kan werken: socialiteit & solidariteit.

Moet te doen zijn, of laat ik me nu verblinden door een ideaal?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat democratisch aanduiden van mensen die van specifieke zaken een ruime ervaring of een specialisatie hebben, een goeie zaak is en deze mensen kiezen op hun beurt enkele mensenmet skills in hun categorie. Binnen dat team moet er een vorm van overleg zijn. Maar dan in de werkelijke vorm van democratie en niet onder de verknipte vorm dat we nu ervaren met ons eigen land en de EU.

 

Monarchie en een strikte hiërarchie wekt in deze tijden nu al frustratie op dus in een shtf situatie zal dat enkel nog erger toenemen. Met een skilled persoon aan de top krijg je een vorm van dictatuur waar spanningen of afstraffingen uit voort kunnen komen en mensen die enkel kunnen coördineren en geen poot kunnen of willen uitsteken, is ook niet de oplossing. Beide gevallen hebben ons in de geschiedenis geleerd dat deze juist verschillende crisissen in gang hebben gestoken...

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...