Ga naar inhoud

Muktaronic

Lid
 • Aantal items

  200
 • Registratiedatum

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Muktaronic's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

86

Community reputatie

 1. Een interessante talk door YouTuber Michael Stevens op zijn channel Vsauce. De vraag luidt: hoeveel geld is er nou eigenlijk? Hij gaat hier diep op in: hoeveel fysiek geld is er en hoeveel digitaal geld? Maar ook over het feit wat geld nou zijn waarde geeft. Niet alarmerend (oké een klein beetje dan), wel ontzettend interessant om te kijken.
 2. Wat ik mij afvraag is wat jullie de prioriteit geven: Het maken van een BOB zodat je tijdens een SHTF naar een BOL kan komen. Of. Een voedselvoorraad aanleggen dat je enkele weken op je kamer kunt bivakeren. Ik zelf heb mijn BOB grotendeels af, moet hem eigenlijk een keertje testen Krijg binnekort nog wat gear binnen. Maar ben ook langzamerhand een voorraadje aan het aanleggen, ik vind beide nuttig maar ben zelf begonnen met de BOB. Wellicht ook omdat ik een ideale BOL heb gevonden waar ik zeker een winter kan doorkomen.
 3. Ik ben geen kenner en de informatie die ik deel kan ik ook niet 100% als waarheid garanderen. Dus heb even voor je gegoogled en het lijkt dat deze thread (http://thesurvivalpodcast.com/forum/index.php?topic=13973.0) interessant is
 4. Iedereen inschrijven via een of ander verlotings site en dan winnaar trekken. Een week de tijd voor inschrijven.
 5. Verwacht dat veel grote steden het hebben, nadeel is dat ze soms immens kunnen zijn (zoals de catacombes van Parijs) en vaak zijn ze ook niet (of niet goed) genoteerd waardoor het letterlijk een doolhof is waarin mensen doodgaan. Of het een goede BOL is? Ik denk het niet, ik weet niet hoe je ondergroends wil overleven maar ik ben van mening dat je van de natuur moet leven en niet compleet afhankelijk moet zijn van je voorraadje. Ondergronds valt er weinig te verbouwen, te telen, te kweken of te houden.
 6. Dus élke buis bevat alles om 3 dagen te overleven? In dat geval kunnen de kosten redelijk oplopen per buis, tenzij je meerdere gebruikt voor dit doel. Ik denk dat je goed moet kijken naar wat er in een BOB zit en daar de inhoud van je buizen op moet bazeren.
 7. Peniciline maak je niet zomaar. Het is niet een recept van wat kruiden bij elkaar gooien. Peniciline is namelijk een medische term van micro-organismes die antibacterieel zijn. Dit houdt in dat ze bacteries bestrijden (bijvoorbeeld bij een infectie). Sommige antibacteries kunnen ziektes veroorzaken. Het proces van antibiotica maken is ook door middel van fermentatie met een vloeibaar groei medium waardoor de groei zo word gestimuleerd dat het als een 'kankercel' deelt. Het is binnen een laboratorium heel simpel te doen, maar buiten op je BOL, BIL of simpel met wat dingen uit je BOB heb je zonder de juiste apparatuur zeer weinig kans van slagen wat er dus ook voor kan zorgen dat je juist een totaal verkeerde antibacterie kan creëeren. Dat is ongeveer wat ik weet. Het best is gewoon antibiotica opslaan. Hoop dat je hier wat aan hebt
 8. Leuk om dit te zien. Heb nu alleen nog maar BOB die bijna af is (heb nog wat voedsel nodig, maar ik kan er nu al 3 dagen op leven). Deze staat net buiten mijn kamerdeur (student ) mijn huisgenoten weten er ook vanaf, dus in theorie kunnen ze hem jatten. Moet eigenlijk een plekje op mijn kamer zien te vinden. Ook heb ik al wat blikvoer en flessenwater en natuurlijk mijn gasmasker. Moet eigenlijk een kast aanschaffen waar ik alles in kan doen, maar mijn kamer is niet zo groot. Ach, ik vind er wel wat op. Fijn dat jullie dit allemaal willen delen, erg gaaf om te zien en om inspiratie uit te halen.
 9. @Mrsjones Super vet! Zou je wat meer informatie kunnen geven over je systeem? Hoe het is opgebouwd, de kosten en hoe het aan te sluiten. Zou zoiets super graag op de BOL willen.
 10. Veel vragen kun je vinden op dit forum. Zoek een beetje rond op Bug Out Bags (BOB). Wat erin kan, wat erin moet.
 11. Als jij op dit forum zit EN niet ziet waarom je zou moeten preppen, dan heb ik geen behoefte om het je uit te leggen.
 12. Kippen houden is super ideaal ook, ze kunnen namelijk vrijwel alles eten (wat voedzaam is, dus geen plastic e.d., maar dat spreekt voor zich). Altijd handig om restjes eten die toch echt overblijven op te ruimen
 13. Sowieso heel interessant om te zien waar ik in zulke scenario's niet heen ga. Dankjewel.
 14. Ik vooral voor economic breakdown. Waarbij dus voor langere tijd (en dit kan al beginnen vanaf 2 dagen, maar wellicht duurt het weken) de aanvoer van goederen totaal stil valt. Ik verwacht dat dit de grootst mogelijke SHTF-situatie is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...