Ga naar inhoud

Doomsday

Lid
 • Items

  148
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Doomsday won de laatste dag op 6 mei 2013

Doomsday had de meest gelikete inhoud!

Doomsday's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

78

Reputatie

 1. Ik heb meerdere bestellingen gedaan van zo'n $ 100 en geen belasting betaald. Geen idee hoe die bepalingen zijn. De vitamine D die ik gebruik is van Now Foods, vitamin D-3, 2.000 IU, 240 softgels voor $ 10,82. Eén pilletje per dag, dus met twee van de potjes heb je genoeg voor 1,5 jaar. Oh ja, ik betaalde de laatste keer $ 8 verzendkosten. Levering via DHL (supersnel). LEES VAN TEVOREN WEL EVEN WAT INFO OVER VITAMINE D. Er staat zat over op internet. Het is niet onverstandig even je bloed te laten controleren op Het D-gehalte voordat je misschien onnodig gaat slikken. Maar ... de kans is groot dat je een te laag (onder 80 nanomol) gehalte hebt.
 2. Ik heb tot nu toe alleen foliepakken geopend. Die blikken voelen normaal aan ... ze lijken me niet dikker dan gewoonlijk. Die informatie over bestralen is nieuw voor me. Ik wil ook wel graag weten hoe dat werkt.
 3. Er is op deze site al veel geschreven over Mountain House gevriesdroogde maaltijden. Die zijn - voor zover ik weet - in twee verpakkingen verkrijgbaar: foliepakken en blikken. De ingeblikte maaltijden zijn 25 jaar (en misschien nóg langer) houdbaar, de foliepakken minimaal 5 jaar. Ik heb een paar maaltijden geprobeerd. De bereiding is super eenvoudig, namelijk water koken, toevoegen en even laten staan. Het resultaat was best te eten, maar dat is uiteraard persoonlijk. Een beetje flauw, maar een klein beetje Tabasco doet wonderen. Trouwens, die maaltijden zijn behoorlijk aan de prijs ... maar ik ken geen alternatief qua houdbaarheid, want die 25 jaar is natuurlijk wel erg makkelijk als basis voor je prepvoorraad. De foliepakken zijn goed verkrijgbaar. Voor die blikken moet wat beter zoeken. Hoewel ... ze zijn ineens een stuk dichterbij gekomen, namelijk bij Prepshop.nl. Ik heb daar al een paar keer spullen besteld en ben er erg tevreden over. Het assortiment van Prepshop.nl groeit gestaag. Dat in combinatie met snelle verzending, goede verpakking, steeds een aardigheidje extra, persoonlijke boodschap op een kaartje, heeft mij inmiddels tot een vaste klant gemaakt. Voor een internetaankoop geeft me dit het gevoel van winkelen. Helemaal goed! De Mountain House blikken zijn er nu in drie smaken verkrijgbaar, lasagne, spaghetti en groenten tikka met rijst. De Prepshop inschattend zullen er binnenkort wel meer soorten verkrijgbaar zijn, want er zijn er veel meer. Oh ja, de prijs: een blik spaghetti met bolognese saus (goed voor 5 porties) elders gezien voor € 59,--, bij Prepshop.nl voor € 34,90. Een beetje reclame maken voor een prima internetwinkel mag toch wel, hè?!
 4. De shit waarop ik me voorbereid is veel minder heftig. Dat is meer iets in de trend van een tijd geen stroom, communicatie, lastig om aan voedsel en water te komen, vuilnis hoopt zich op, dagelijkse benodigeden zijn schaars of niet aanwezig. Zoiets ... Mij lijkt voorbereiding op zo'n overdonderende hoeveelheid geweld als in de film vrijwel onmogelijk. Ik vraag me af hoelang je zoiets kunt ondergaan. Hoeveel moet je verliezen voordat je breekt? Waarschijnlijk (en hopelijk) kun je veel meer incasseren dan je vermoed. Maar wát een ellende! Denk je dat het mogelijk is dat we hier zulk geweld over ons heen kunnen krijgen?
 5. Sorry voor het dubbele topic. Ik heb wel even gezocht, maar kennelijk niet goed genoeg.
 6. Het lijkt me toch wel lekker wanneer je (als man zijnde) je af en toe kan scheren. Ook wanneer elekriciteit niet vanzelfsprekend is. Natuurlijk, in een SHTF-situatie is scheren niet de hoogste prioriteit, maar toch. Ik scheer me nu meestal elektrisch en af en toe met een krabbertje. Laatst zag ik zo'n ouderwets open scheermes. Je weet wel: zo'n scheerblad dat vooral in horrorfilms een belangrijke bijrol heeft: slagaderlijke bloedingen veroorzakend bij de slachtoffers en bloedstollend bij de kijkers. Het mes slijp je kennelijk met een speciale leren riem. Kwast, zeep en van dat spul dat bloedingen stelpt (is dat aluin?) and you're in shaving-business! Klinkt eenvoudig, maar het schijnt een hele kunst te zijn om goed met een open scheermes te scheren. En als je die kunst beheerst is het misschien een dienst die je als ruilmiddel kunt inzetten. Het lijkt me sowieso een goed alternatief voor een berg van die krabbertjes in m'n prep-voorraad. Heeft iemand ervaring met het scheren met een open mes en lijkt het je wat voor in de prep-kit? Ik ben benieuwd naar je bevindingen. Temeer omdat de prijs van een complete set aardig kan oplopen.
 7. Dat was toch van die chocolade uit het noodrantsoenpakket? Dat was in de tijd dat er ook nog sigaretten in zo'n 'tien-in-één-pakket' zaten. Ik heb een keer een paar van die knetterharde repen pure chocolade opgegeten. Dat doe je maar één keer ... een tijdje geen toiletpapier nodig gehad.
 8. Ik bedoel deze 'nieuwe' blikken: http://www.struik.nl/producten/diversen/complete-maaltijden
 9. Ik kwam bij AH drie soorten Struik maaltijden tegen, namelijk: goulash, jachtschotel en chili con carne. Het zijn andere blikken dan vroeger. Destijds waren het ovale, platte blikken (die zie ik nergens meer). Ze werden bij defensie als noodrantsoen verstrekt (zonder katonnen omhulsel). Tegenwoordig zijn het gewone (hoge) blikken. De smaak is prima. Bij de grootgrutter betaal je € 2,79 per blik.
 10. Ik heb jaaaarenlang stevig gerookt. Ruim 10 jaar geleden moest ik onder narcose voor een operatie. Toen ik bijkwam, had ik vreselijke trek in een sigaret! Bij de eerste gelegenheid in de rookruimte een peuk opgestoken ... en ... het was me toch een partij smerig! Ook een tweede was ronduit goor. Kwam kennelijk door die narcose. Toen ben ik maar gestopt met roken en dat was eigenlijk een makkie. Nog een bijwerking die ik aan de narcose wijt: ik was steeds erg moe en na die narcose was dat over. Kennelijk heeft het bij mij als een 'reset' gewerkt. Je zou haast aan de Propofol gaan!
 11. Zelf heb ik geen idee. Maar ik heb even gezocht op het internet: 'Zet dan vers kraanwater in een schone fles of afgesloten karaf in de koelkast. Dan blijft het twee tot drie dagen vers. Bewaar je het buiten de koelkast, bijvoorbeeld onderweg of tijdens het sporten, ververs het water dan dagelijks.' en 'Kraanwater dat aan de lucht (zuurstof) wordt blootgestelt is bij kamertemperatuur in principe na 8 uur bedorven'.
 12. Ik heb jaren geleden in een grensstreek gewoond. Bij de grens kwamen we elkaar tegen: - Nederlanders die in Duitsland benzine gingen tanken; - Duitsers die in Nederland diesel gingen tanken.
 13. Hier sta ik écht van te kijken! Wat een werk, zeg. Ga ik vaak gebruiken. Reuze bedankt! Ennuh ... ik durf het haast niet te vragen, maar maak je misschien ooit zo'n database voor prepspullen?
 14. Ik vind die hartkeks van Bever best lekker. Ze vullen goed, zeker in combinatie met bijvoorbeeld paté, smeerkaas of (mijn favoriet) ravioli. Even een outoor-vreet-ontboezeming: je verwarmt een blik ravioli en gebruikt zo'n keks als lepeltje ... lekkâh! @stampede: ik heb een paar keer blikken Mountain House bij Conserva.de besteld en dat verliep storingsvrij. Overigens, (sorry voor off-topic) die blikken MH kun je ook bij Noodzaken.nl bestellen. Scheelt in prijs erg weinig met Conserva en de bestelling en levering ging daar ook prima. Ze hebben bij Noodzaken.nl ook uitstekend ingeblikt rogge-volkorenbrood (lang houdbaar).
 15. De kratten lijken me prima geschikt voor opslag thuis en transport in geval van ... Goed stapelbaar en overzichtelijk. Ik zou er wel etiketten opplakken (o.i.d.), zodat je makkelijk kunt zien wat er in welke doos zit.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...