Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Luctor et Emergo

Lid
 • Aantal items

  250
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

87 Uitstekend

1 Volger

Over Luctor et Emergo

 • Titel
  Senior Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Zeeland
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Dank je wel, @Johnny BravoNL! Ik heb net een rotte tijd achter de rug en dit is de eerste keer in een maand tijd dat ik hartelijk heb kunnen lachen... en dan bijna 9 minuten lang! Ik kom niet bij van het lachen. Dank je wel, je hebt m’n dag gemaakt!
 2. Niet dat dit echt als een verrassing komt... In de belgische krant De Standaard ben ik een artikel tegengekomen over het feit dat de menselijke consumptie van natuurlijke hulpbronnen de capaciteit van wat de aarde in één jaar tijd kan produceren overschrijdt. Geen verrassing maar het blijft een verontrustende trend. Het belooft weinig goeds voor de toekomst van onze kinderen en hun kinderen, trouwens voor de mensheid in het algemeen. Zie het artikel: “Draagkracht van de aarde voor dit jaar overschreden”, http://www.standaard.be/cnt/dmf20130820_00699313
 3. Mijn hemel, welke producten kan je nog met vertrouwen eten (en drinken, en zelfs aanraken)! Stel je voor dat zelfs een minimale hoeveelheid van die chemicalien in het volgroeide product komt! Ik moet er niet aan denken wat ik dagelijks van die troep binnen krijg! @Simurgh je hebt de thread terecht “Zaden shock!” genoemd!
 4. Niet alleen een prachtig recept maar ook ontzettend leuk om te maken. In de recepten heb ik het over “gedroogde gist” en dan bedoel ik de soort gist die in poedervorm in kleine zakjes (7 gram) wordt verkocht en wat weleens “instant gist” wordt genoemd. De verhouding tussen droge en verse gist is ongeveer 1 : 2,5 (10 gr droge gist = 25 gr verse gist, dus 7 gr droge gist = 17.5 gr verse gist)... en voordat je gaat kamperen (of naar jouw BOL gaat) zou je thuis kunnen kijken hoeveel theelepels 7 gram of 17.5 gram is. Wat grappig is met gist, is dat de hoeveelheid niet echt heel belangrijk
 5. Leuke reactie hoor! Ik moet toegeven dat in eerste instantie ik wat lukraak het “brood met bier” heb gemaakt, gebaseerd op het recept voor “brood met gist” dat ik vaak thuis (in de oven) maak. Het was echt kicken toen het “brood met bier” lukte. Wie weet, misschien als je hetzelfde brood gewoon thuis zou maken, zou je “mwah” zeggen, maar tijdens het kamperen of zo is het echt heerlijk. Het brood is echt smullen met honing maar ook met hartige dingen zoals kaas (en mosterd), smeerkaas en paté. Je kunt ook ingrediënten aan het deeg toevoegen zoals geraspte kaas, kruiden, maanzaad, spece
 6. Ja, inderdaad! Tijdens het kamperen bakken we graag brood in onze Dutch-oven. Het is leuk om te doen en het brood smaakt heerlijk! Wat uiteraard een voorwaarde is, is dat je op de kampeerplaats (of waar dan ook) een goed fikkie mag stoken. Eerst een recept voor brood gebakken met bier in plaats van met gist... heel handig omdat, eerlijk is eerlijk, de meeste mensen zullen (bijna) altijd bier in huis hebben maar niet altijd gist. Toen ik een keer geen gedroogde gist meer had, heb ik de gist vervangen door bier. Het resultaat was fantastisch en sindsdien is het een favoriet recept van o
 7. Hoi @Tim8D1999, heb je nog twijfels? Hier wat goed bedoeld advies: Kijk eens naar een filmpje gemaakt door @ Communicator, http://youtu.be/JhgXOfWvVKo, dat te zien is op de thread “[VideoCast] Nederlandse Preppers ... geen doemdenkers!”, http://preppers.nl/forum/printthread.php?t=3418&pp=40. Je zou ook kunnen kijken naar het promofilmpje gemaakt door @ Johnny BravoNL, http://www.youtube.com/watch?v=eZLCNtiYSO4, te zien op de thread “Preppers.nl Promofilmpje?”, http://preppers.nl/forum/printthread.php?t=3495&pp=40 Misschien iets voor jouw ouders?
 8. Ik kreeg een raar bericht (“Intranet settings are turned off by default”) toen ik deze link probeerde te openen, dus hier is een artikel (waarschijnlijk hetzelfde) dat ik vandaag in het AD heb gelezen: “Wetenschappers ontdekken oorzaak massale bijensterfte”, http://www.ad.nl/ad/nl/5596/Planet/article/detail/3483772/2013/07/29/Wetenschappers-ontdekken-oorzaak-massale-bijensterfte.dhtml
 9. Gelukkig is de post van bfgEra verwijderd en kunnen we niet meer lezen over “Balanchine Powder Puff Tutus, costumes for ballet, the traditional ‘pancake’ tutu” en dergelijke onzin die thuishoort op de dansacademie!
 10. Ik wens je veel succes ermee. Het stuk geschreven door bfgEra is je reinste onzin en heeft niets met preppen te maken. Dit hoort thuis op de dansaccademie.
 11. Naar mijn gevoel is het hele forum bomvol met threads hierover. Er is echt geen Preppers Certificaat nodig om hierachter te komen (my two cents). Kijk bijvoorbeeld naar de thread “Skills to-do list (Welke cursussen & trainingen te volgen)”, http://preppers.nl/forum/printthread.php?t=2856&pp=10&page=1. Zoek #84 op. Daar vindt je een overzicht van vaardigheden (klein en groot) die iedere prepper zou moeten beheersen. De hele thread is eigenlijk vol lijsten, zoals #42 en #12. Er is trouwens een Skills sub-forum vol interessante onderwerpen! Gewoon kijken wat voor toepassing is op jou.
 12. Leuk hoor! Je hebt mijn vrouw natuurlijk niet meegemaakt... maar zij leest mee dus zal ik het hierbij laten!
 13. Inderdaad handige dingen. Leuk om te horen dat anderen dat ook vinden. Als we gaan wandelen neemt mijn vrouw er altijd twee mee, dus op oneffen of stijl terrein kunnen wij er allebei één gebruiken!
 14. Dat hebben we vroeger tijdens wandelvakanties vaak gedaan, door de wandelstok onderste boven in de grond te steken, de spike door een ring in de tarp te steken en een scheerlijn rond de spike te spannen. Werkte prima. Doordat de stok telescopisch is, kan je deze tot het juiste formaat in elkaar schuiven en je tarp daarmee overeind houden. Echt handig.
 15. Wandelstokken met een degen erin! Nou, daar wilden ik het juist niet over hebben. Verklikken?!! Laten we niet nog een keer deze weg inslaan!!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...