Ga naar inhoud
GENEGEERD

Superfoods


slakkenzout

Aanbevolen berichten

Ongeveer sinds een half jaar heb ik mij gestord op het wereldje van de superfoods en sportvoeding. Gewoon omdat ik daar nog niet zoveel van wist. Het is al zelfs zover dat ik niet meer zonder de dagelijkse portie superfoods wil of kan. Om de boost aan energie die dat geeft. Nu hebben wij natuurlijk wel de nodige blikken maar als ik over nadenk dan zijn die kwalitatief minderwaardig aan hetzelfde glas tarwegras. Het zou dus een perfecte aanvulling zijn op het minderwaardige blikvoer. Tarwegras bijvoorbeeld staat gelijk staat aan (volgens Google dan) tien kilo fruit en groente per dag. Maw een perfecte vervanging voor de multivitamine.

 

Het is natuurlijk zaak zo gezond en fit mogelijk te blijven. Vitamines en sporen zijn onmisbaar. Daarom zal ik gaan uitbreiden naar de kwaliteitszaken ipv de kwantiteitszaken. Een ander voorbeeld zijn linzen, superfood nr 1 omdat je ze kunt koken en ze bevatten bijna alles wat je nodig hebt. Je kunt ze als spruit/kiem groentevervanging gebruiken, ze hebben een korte kooktijd en onderdrukken het hongergevoel. Ideaal om in het donker toch je verse groente binnen te krijgen. Hebben jullie nog aanvullende tips op mijn onderstaande lijstje?

 

In ieder geval heb ik tot zover op het 'boodschappen' lijstjes staan;

 

Gember

Manuka honing

Kerriepoeder

Linzen

Tarwegras

Goji bessen gedroogd

Inca bessen gedroogd

Pompoenzaden

Wei zeewierpoeder

Maca

Hele spelt

Rauwe chocoladebonen

....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

tarwegras klonk spannend:

 

Nutritional content

Wheatgrass proponent Schnabel claimed in the 1940s that "fifteen pounds of wheatgrass is equal in overall nutritional value to 350 pounds of ordinary garden vegetables",[2] a ratio of 1:23.[3] Despite claims of vitamin and mineral content disproportional to other vegetables, the nutrient content of wheatgrass juice is roughly equivalent to that of common vegetables (see table 1).

Wheatgrass is also claimed to be superior to other vegetables in its content of vitamin B12, a vital nutrient.[citation needed] Contrary to popular belief, B12 is not contained within wheat grass or any vegetable, rather it is a byproduct of the microorganisms living on plants.[13] Analysis of B12 content in wheatgrass has confirmed that it contains negligible amounts of the compound.[14]

[edit]Detoxification

Another common claim for wheatgrass is that it promotes detoxification. The limited data in support of that claim applies to most green vegetables.[15]

bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Wheatgrass

 

de vraag is dus over het echt zo super is ;) blijf wel geinteresseerd maar als superfood bestaat, echt bestaat, dan zouden we dat toch allemaal eten?!

Link naar reactie
Delen op andere sites

tarwegras klonk spannend:

 

 

bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Wheatgrass

 

de vraag is dus over het echt zo super is ;) blijf wel geinteresseerd maar als superfood bestaat, echt bestaat, dan zouden we dat toch allemaal eten?!

 

Zie ook de link van TC, hoe snel + simpel je dit zelf kan kweken. In dat opzicht is het dus wel superieur omdat de meeste groentes/fruit veel meer tijd nodig hebben dan 10 dagen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

'de vraag is dus over het echt zo super is'

 

Je zou het voor de grap eens moeten proberen, als het niet zo super was dan zou ik er niet over beginnen. :p

Een vervanging met alles wat men nodig heeft, maakt dus veel overbodig.

 

Wat ik nog mis is informatie over voedingswaardes, blikvoer en pasta's zijn nogal leeg. Als je namelijk alle vitamines binnen hebt, heb je simpelweg geen hongergevoel meer en hoef je ook niet zoveel te preppen. Soort van preppersminimalisme (misschien een idee voor een nieuw topic?).

Plus het maakt je supervitaal en sterk. Iets wat iedereen nodig heeft in moeilijkere tijden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

google ook eens op Chia zaad. Intussen overal te krijgen. Dit is Super Superfood.

 

Bij de dierenvoederhandel goedkoper dan bij een 'gewone gespecialiseerde' winkel.

 

vwb de Goji bessen, die wilde ik zelf ook gaan aanschaffen, maar over de werkzaamheid en veiligheid verschillen de meningen nog wel. Zie link http://www.prettyhealthy.nl/gojibessen-gezond-giftig/

Link naar reactie
Delen op andere sites

"maar over de werkzaamheid en veiligheid verschillen de meningen'

 

Wat dat aangaat laat ik mij niet zo snel bang maken. Wat voor mij geldt = als ik mij er goed bij voel dan zal het ook wel goed zijn; en anders heb ik pech gehad.

 

Btw bij die website stond wel bij de reactie's een linkje waarbij te zien was hoe bloedcellen voor en na het eten eruit zien;

Dat ziet eruit als goed nieuws.

 

Kan mij voorstellen dat niet iedereen er blij mee is als de mensen gezonder worden en eventuele medicijnen kunnen laten staan. Moeten die farmaciemensen zich strakjes door ontslag ook aanmelden bij prepper.nl ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

O wilde trouwens nog iets vragen @Mrs.Lotte; is die kwaliteit voor dieren (in de dierenwinkel) gelijk als producten voor mensen? Of is in dit geval zaad gewoon hetzelfde?

 

Officieel mogen die bedrijven het vast ook niet aan particulieren verkopen, maar een vogeltje is, las ik, nog gevoeliger voor allerlei chemicalien dan een mens.

Maar dit bedrijf zegt ook dat het wel veilig is voor menselijke consumptie: http://www.europesecultuurvogelshop.nl/chia-salvia-hispanica.html € 12,50 per kilo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik nog mis is informatie over voedingswaardes, blikvoer en pasta's zijn nogal leeg. Als je namelijk alle vitamines binnen hebt, heb je simpelweg geen hongergevoel meer en hoef je ook niet zoveel te preppen.

 

De voedingswaardes zijn inderdaad belangrijk. Je hongergevoel gaat niet over als je alle vitaminen binnen krijgt. Het hongergevoel of juist geen hongergevoel, wordt door een aantal zaken in jouw lichaam aangegeven. Denk hierbij aan de spanning in je maag (hoeveel voedsel zit daar in), de samenstelling van je bloed (hoeveel suikers, vetten, insuline, eiwitten, ijzer). Zo zijn er nog veel meer signalen.

 

Om gezond te overleven is het daarom ook niet alleen een kwestie van genoeg kcal binnen te krijgen maar alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft zoals eiwitten (aminozuren), vetten, koolhydraten (zetmeel en suikers) en een groot aantal vitamines en mineralen.

 

Hiermee wil ik niet zeggen dat deze 'superfoods' niet handig zijn. Alleen, het hongergevoel wegnemen is niet voldoende om te overleven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Simurgh, inderdaad geeft het een behoorlijke energie. Jammer alleen van die ellendige zoethout smaak. Die kilo's tarwe kunnen groen veel meer opbrengen dan gebakken, qua voedingswaardes dan. Zelf geef ik geen zier meer om brood en andere deegproducten. Hebben een slaapverwekkend effect op mij, want meelproducten op zich versuffen nogal.

 

Ik zou wel raad weten met al die kilo's ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...