Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

FincaInSpanje

[REVIEW] De geweckte cake van @Geert

Recommended Posts

Op SC Gilze had ik van @Geert een cake gekregen die hij enkele weken ervoor had geweckt. Ook op de SC hebben we onder elkaar een cake met rum geproefd. Vandaag kreeg ik onverwachts visite dus heb ik de cake opengemaakt. Deze is dus ruim 2 maanden geleden gebakken en geweckt.

 

De rum was nog prima te ruiken en proeven en de cake was prima te eten, want alles was op. Ik proefde weinig verschil met de cake van de SC dus hij is prima bewaard gebleven. Wel was de cake wat droog, maar dat was de cake op de SC ook. Net als op de SC hebben we met een lang mes eerst de zijkanten losgesneden, daarna kwam de cake prima (en heel) uit de weckpot.

 

De visite wist niet dat de cake 2 maanden oud is en ik heb dat later verteld en hoe deze is bereid.:rolleyes:

 

Conclusie is dat je cake prima kunt wecken en misschien kan Geert het recept en\of bakwijze en weckwijze op het forum zetten.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Als mede-proever van deze geweckte cake kan ik beamen dat de smaak perfect is.

 

Ook wij (Amazing Dree en ik) hebben van die cake gegeten, en kunnen de eetbaarheid beamen. zeer smakelijk @Geert.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Geert, de man van veel talenten, waaronder koken op allerlei manieren :D Ik kan ook bevestigen, Geert zijn geweckte cake was heel lekker!

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Leuk om het zo uit te proberen op een onverwacht moment :) @FincaInSpanje en gelukkig heb je het niet bij de visite gemeld anders hadden ze het misschien niet willen proberen en dat zou pas zonde zijn geweest :p (of niet want dan kon je er zelf langer van genieten:cool:)

zelf ben ik niet zo een groot fan van cake met chocolade (als een van de weinig vrouwen vind ik chocolade zelf niet zo lekker) :o

maar smaakte een maand geleden op de SC toch ook heel erg goed en wil het zeker ook een keer gaan proberen om een poging te wagen om een lekkere cake te wecken. Dank voor het delen @Geert! :D

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Misschien is appelcake meer wat voor jou @Vempain, met een lekkere zuurfrisse appel. Of met vanillesuiker, of met citroenrasp, of met rozijnen en noten toegevoegd.

Er zijn zoveel meer mogelijkheden zonder chocolade in de cake.

 

Hier wat mooie plaatjes en uitleg van hoe je cake weckt.

  • Leuk 1

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Misschien is appelcake meer wat voor jou @Vempain, met een lekkere zuurfrisse appel. Of met vanillesuiker, of met citroenrasp.

Er zijn zoveel meer mogelijkheden zonder chocolade in de cake.

 

Hier wat mooie plaatjes en uitleg van hoe je cake weckt.

In het verleden heb ik ook veel stoofpeertjes-cake's gemaakt wat ook best een lekkere combinatie is, en door de stoofperen blijft de cake altijd wat sappiger dus denk haast dat het ook een goede optie voor de geweckte vorm kan zijn.

Bedankt voor het delen Stuudje en voeg deze gelijk even toe aan m'n receptenboekje :)

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Zeg heb vorig schooljaar wel 32 woensdag middagen op bak cursus geweest he .

Blij dat jij en jou gasten het lekker vonden . In de bak cursus hebben we honderden recepten klaar gemaakt . Broden taarten koekjes en ja ook cake . Aan sommige heb ik een eigen toets gegeven en op een regenachtige donderdag morgen er eentje thuis klaar gemaakt . Met de bedoeling het te wecken . Uit ervaring weet ik dat het een wat moeilijker weckt dan het ander dus waarom niet proberen met cake .

Wat heb je daarvoor nodig .

Weckpotten . Weckketel . Oven .

Maar ook,

250gr boter

250gr suiker

1 pakje vanillesuiker

4 eieren

500gr bloem

1 pakje bakpoeder

125ml melk

30gr cacao

3el rum

6el paneermeel

3el olie

Hoe begin je er aan .

De boter tot schuim roeren, afwisselende suiker met vanillesuiker en ei een voor een toevoegen , goed mengen tot het schuimig en luchtig is . Het bakpoeder toe voegen samen met de gezeefde bloem . Melk toevoegen en alles goed door elkaar roeren . Let op , de hoeveelheid melk kan verschillen volgens de soort en de kwaliteit van de bloem . Het beslag mag maar moeilijk van de lepel vallen . Te dun beslag door te veel melk kan tijdens het bakken de cake doen inslaan .

De weck glazen in oliën en bestrooien met paneermeel . 2/3 van de beslag gebruiken om de glazen te vullen . Iets minder dan de helft vol . Door de rest van de deeg de cacao mengen en de rum . Dit beslag op het wit beslag storten en met een vork een spiraal door het lichte en donkere beslag trekken . Er is ongeveer beslag voor 4 uitstort weckpotten van 3/4liter . Die maar tot de helft ge vuld zijn .

Bakken in een oven van 180°ongeveer 75min test doen met een naald .

Wecken op 100° 30min .

veel plezier en smakelijk na 2 maand of zo

  • Leuk 1

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...