Ga naar inhoud

rupsjenooitgenoeg

Lid niveau 2
 • Items

  170
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door rupsjenooitgenoeg

 1. Oh echt, dat is mooi! Zo gemaakt en het kost dan ook nog eens bijna niks.
 2. Afgelopen nacht werd ik weer eens gek van de muggensteken. ik reageer daar altijd flink op. De jeuk kan zomaar een dag of 4 aanhouden bij mij. Om 3 uur vannacht zat ik weer eens beneden omdat ik er niet van kon slapen...enfin in de loop van jaren heb ik van alles geprobeerd! Meestal eindig ik met alles open krabbelen en dan een scheut azijn erop :-( Helpt even maar zelfs dat is niet afdoende bij mij. Ik slik dan maar een pilletje (cetirizine). Vannacht besloot ik mijn eigen gemaakte deodorant er eens op te smeren....1 deel cocos olie 1deel zuiveringszout 1 deel maïzena... en HOERA al snel sliep ik weer en vandaag kon ik de bulten niet eens meer terug vinden!! Ik hoop bijna vannacht weer gestoken te worden om het nog een keer te testen.
 3. In de mij bekende shops waar ik mijn olie enz koop heb ik nog nooit kokum butter gezien, ik denk dat er lastig aan te komen is. Als vervanging kan cocoa butter heel goed lijkt mij, in de calculator kan je zien dat die 2 butters bijna dezelfde eigenschappen hebben.
 4. Drijvende Zeep (Whipped Process Soap) De zeep word het beste als het gedeelte vaste vetten het grootst is. Bereken je recept zoals normaal, mijn recept hiervoor is: 100 gr. amandelolie 100 gr. cocosolie 100 gr olijfolie 400 gr palmolie (blokken frituurvet) 40 gr. wonderolie naoh 102.2 gram water 281,2 gram gebruik deze calculator als je je eigen vet wil samenstellen http://soapcalc.net/calc/SoapCalcWP.asp Maak de loog aan . dwz roer de naoh (ontstoppingskorrels van het kruitvat) door het water. Doe dit het liefst buiten, kijk in ieder geval goed uit dat je de lucht ervan niet inademt en kijk uit voor spatten want het kan brandplekken geven, als je supervoorzichtig ben doe je een veiligheidsbril op en rubber handschoenen aan. Zelf doe ik dat eigenlijk nooit maar zorg in ieder geval dat er geen huisdieren of kleinen kinderen om je heen zijn. Dan laat je de loog afkoelen en zet het nog een poosje in de koelkast. Ondertussen doe je de harde vetten in een kom en mix dit met een mixer met de gardes tot een stevig soort slagroom. |Voeg dan de vloeibare vetten toe en mix weer tot je mooie pieken kunt trekken. Voeg al roerende langzaam het koude loog toe en mix weer tot er weer pieken gemaakt kunnen worden. Nu kan je eventueel geur en/kleur toevoegen. Dan giet je het in de vorm, even stampen om luchtbellen te verwijderen. Het beste is om hiervoor vormpjes voor 1 zeepje te gebruiken, giet je het in een grote vorm dan moet je het wel snijden zodra het genoeg afgekoeld is want anders word het te hard en gaat brokkelen. Ik hoop dat het een duidelijk verhaal is, zelf maak ik al jaren mijn eigen zeep en cremes dus vergeet wel eens beginners problemen! succes en plezier ermee.
 5. Ik heb ook nog een recept om zeep te maken wat blijft drijven op het water, mischien handig als je jezelf in een beekje moet wassen :-) Als er belangstelling is wil ik de uitleg en recept wel delen.
 6. Van zuiveringszout word je haar juist zacht, ook je huid kan je er gerust mee wassen! Google maar eens, er kan heel veel mee, tandpasta maken, deodorant enz enz. Als je belangstelling hebt wil ik de recepten wel typen .
 7. Haarzeep;-) recept: 135 gr. olijfolie 135 gr. cocosolie 80 gr. wonder olie (castorolie) 20 gr. amandelolie 20 gr. sesamolie naoh 65.8 gr. (dit zijn de korrels van het kruitvat) water 178 gr. Het haar na het wassen even naspoelen met water met wat citroensap of azijn erin. Deze zeep beviel me prima, hoewel ik de laatste tijd mijn haar was met een papje van zuiveringszout (Natriumbicarbonaat). en dat bevalt me nog beter, het is alleen wennen dat je dan geen schuim hebt.
 8. In mijn jonge jaren wist ik nog niet beter dan dat je je gat schoonmaakte met krantenpapier. Daar heb ik in die jaren ook nooit een probleem mee gehad :-) Misschien zijn de oudere toch wel in het voordeel als het op overleven met weinig luxe aankomt
 9. Ik gebruik al minstens 30 jaar het glas van een wasmachine deur als ovenschaal-slaschaal- De laatste jaren heb ik er eentje in gebruik om het loog aan te maken bij het zeepzieden, daar is hij wel lelijk van geworden.
 10. Natuurlijk kan het ook anders dan mijn manier Wesp, ik heb hier gewoon mijn recept en methode opgeschreven. Eerst in de blender zou ikzelf niet doen omdat er bij mij altijd nog wat rommeltjes inzitten zoals stukjes steeltjes die blijven nu in de roerzeef achter.
 11. http://www.marktplaats.nl/a/huis-en-inrichting/keuken-potten-en-pannen/m838113238-originele-weckpotten-30-stuks-totaal.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr Mischien leuk voor iemand die in groningen woont? Voor mij is het te ver weg helaas.
 12. En natuurlijk pluk ook ik niet in andermans tuin! Dat heet niet wildplukken maar stelen. De vlierbessen die ik deze keer heb gebruikt komen wel uit een prive tuin, maar met instemming van de eigenaar, in ruil daarvoor heeft hij een heerlijke pot jam en een fles sap gehad van me. Bessen plukken uit openbaar groen zie ik echt niet als een probleem, als ik of een ander dat niet doe op het juiste moment, hangen ze een paar dagen later toch te verdrogen en heeft niemand er wat aan.
 13. Gister 15 potten vlierbessen jam gemaakt. Knip zoveel bessen als je kan (de hele scherm ) Was de schermen met de bessen, rits met een vork de bessen los. Haal de onrijpe groene bessen er tussen uit. (Bij het knippen moet je al opletten dat er bijna alleen maar rijpe bessen aan het scherm zitten anders heb je veel te veel werk) Zet ze met een bodempje water op en laat aan de kook komen. Na ongeveer 5 - 10 minuten kan het door een zeef ,ik gebruik hiervoor een roerzeef. Dan hier een recept voor 1 liter vliersap (5 potten jam) In een klein laagje water (dat moet je vantevoren doen) laat je 1 stokje kaneel- 6 kruidnagelen- en een stukje nootmuskaat trekken. Ik deed de kruiden in een potje met een laagje warm water,deksel erop en een paar uur laten staan,af entoe schudden. Dan 2 appels raspen 1 citroen en 1 limoen uitpersen Dit met een liter vlier sap in de pan doen 1 pak halfzoete gelei suiker (groen pondspak) ook het kruidenwater erbij En dan aan de kook brengen en al roerend 1 minuut flink doorkoken Dan een flink borrelglas port erdoor (tawny) En dan vanzelfsprekend alles in schone potten doen en die dan 15 minuten op zijn kop zetten, als je ze dan weer gewoon zet hoor je de deksels ploppen :-)
 14. Recept Lemonchello :-) 5 citroenen (biologisch), 0,5 liter 95% pure alcohol (neutraal), 0,5 liter water en 400 gram suiker.( of 1 liter wodka ) Was de citroenen en schil dan de schil eraf. Heel dun, zodat je zo min mogelijk "wit" meeneemt dat aan de binnenkant zit. Snij de schillen klein, doe ze in de 0,5 liter alcohol en laat dit voor een week staan in het zonlicht op een warme plek, als mogelijk. Elke dag even schudden. Maak van het water en de suiker een siroop door het water te verwarmen, de suiker op te lossen en het geheel vervolgens 5 minuten te laten koken. Dan de siroop laten afkoelen. En toevoegen aan de alcohol met citroenschillen en mengen. Dit geheel nog 1 tot 2 weken in de koelkast laten staan. Dan filteren, zodat de schillen eruit gaan. Dan in een fles doen en deze in de vriezer leggen. Uit de vriezer drinken. Een paar limoenen ipv citroenen is ook een goed idee. Proost
 15. Leuk draadje, ik maak a lco ho l van suiker en ben wat op zoek wat ik daar dan het beste mee kan doen. Tia Maria heb ik al gedaan, van de week salmiaki gemaakt :-)
 16. Ik erger me er helemaal kapot aan dat generaties tegen elkaar opgezet worden, en dat jullie daar nog intrappen ook! Vooral lekker schoppen tegen DE babyboomers, kinderen! Je raad het vast al, ik hoor bij de groep aow uitvreters:-) Zonder koophuis en afkomstig uit een groot arm gezin, mijn man was de oudste van 12 en geloof maar niet dat je in de jaren 60 als kind van arbeider dan langer naar school kon dan verplicht was....maakt niet uit allemaal we zijn erg tevreden met weinig luxe en genieten vooral van onze grote familiekring en eenvoudige hobbies, heel veel meer waard dan 4 keer per jaar op vakantie zoals Wij horen te hebben volgens wat ik de laatste tijd steeds meer lees als het over mijn generatie gaat. Ik word hier echt boos over...onze kinderen zijn van een generatie waar de meeste van zijn op dit forum schat ik zo in, 39 en 42. Ook die passen niet in het hokje waar ze in zouden horen! Stop hiermee a u b en denk zelf na en kijk verder dan u eigen babyboom ouders die 2 auto's hebben en een ton of wat op de bank.
 17. Kan je die was ook nog ergens voor gebruiken? Kaarsen maken misschien?
 18. Via feestboek zijn er ook heel veel ruilgroepen te vinden, zelf ruil ik daar inmiddels ook van alles. Laatst kreeg ik pootaardappelen in ruil voor een stuk zeep, en een sjoelbak in ruil voor een pak hagelslag, een vuilnisemmer in ruil voor een fles wijn enz. enz. Aanrader om eens te zoeken,vooral als je toch al een account hebt.
 19. Oh oke, dat heb ik dan anders geleerd, ik had het idee toen ik dit recept zag dat het water en vet weer zal gaan scheiden.
 20. Creme: 5 gr bijenwas 4 gr cacaoboter 40 ml amandelolie 45 ml gedest water (of spa blauw, kan ook) Moet hier geen emulgator bij? en een conserveermiddel?
 21. 10 gram gist, een soeplepel water, een theelepel zout ofzo kan ik niks mee :-) doe dan alles in grammen
 22. Een soeplepel is niet overal hetzelfde of word anders begrepen, is dat een lepel waar je soep mee eet of mee opschept bv. Hetzelfde verhaal is met theelepels. Ik heb liever recepten met gewichten, en vooral niet recepten met beide.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...