Ga naar inhoud

BoBo87

Lid
 • Aantal items

  110
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door BoBo87

 1. Wat ik en dr genen die mee keken begrepen hebben was dat dit een mogelijke optie was mocht het in Nederland niet meer haalbaar zijn. Een vage hersenboer van een roepgraag die even snel door alle andere politici werd neergehaald. Ik hoorde zelfs politici zeggen: grenzen dicht voordat we zo iets doen. Lijkt me gewoon een mooie afleidingsmaneuvre voor al het andere dat fout gaat ipv daarwerkelijk nieuws. Maar dat is gewoon mijn hersenboer.
 2. Uitgaande van een terroristische aanslag en geen false flag (even indekken) dan zouden vernielingen aan infrastructuur een hoop ontwrichten maar geen grootschalige angst en andere emoties oproepen zoals de aanslagen in Parijs. Soft targets met maximale doden is psychologisch en veel ontwrichtender dan een energiecentrale oid. Wij denken aan uitvallen stroom, maar er zijn nu duizenden mensen met traumas, mensen durven niet meer te gaan en staan wat ze normaal wel deden. Hoeveel preppers hebben al niet gezegd dat ze niet meer naar grote mensenmassas gaan? Dat is al een ontwrichting op grotere schaal dan een paar dagen zonder stroom teweeg kan brengen imho.
 3. Dat is een politiek punt waar ik me niet aan ga branden want ik ken geen enkele landelijke politieke partij die dat echt doet. Want het volk van Nederland zal nooit vertegenwoordigd worden als niet iedereen op dezelfde partij stemt.
 4. Ik heb op een school gewerkt maar Rutte elke week langs kwam en maatschappijleer gaf aan middelbare scholieren. De school was een zogenaamde zwarte school in hartje Den Haag. Hij kwam dan lopen of fietsend naar de school, zonder begeleiding of beveiliging. Na de les bleef hij vaak in de kantine hangen om met de jongeren te praten. Dat is inderdaad iets wat alle politici en ambtenaren zouden moeten doen.
 5. Bedankt voor de correctie. Daar heb ik helaas overheen gelezen. Dat is inderdaad iets waarvan ik hoop dat niemand dat ooit zal doen.
 6. Correct me if I am wrong, maar ik heb nergens gelezen dat er iemand is die dat zal doen. Ik lees dat heel veel mensen heel erg verdrietig zijn, boos zijn en gewoon vol onbegrip. Hoe kan een mens doen wat de terroristen hebben gedaan? Dan is het makkelijker om ze niet meer als mens te zien, en de door hun aangehangen religie als een gevaar te zien. En dan dus ook andere mensen met dezelfde religie. Ik werk gelukkig steeds minder in de beveiliging, maar ik ben een paar jaar gelden echt bij mezelf te rsden gegaan waarom ik medelanders met een noord afrikaans uiterlijk steeds meer ging wantrouwen. En dat kwam door ervaringen op het werk. En dat gebeurt hier nu ook. Vergelijkingen en links worden makkelijk gemaakt. Dat is logisch maar niet verstandig. Het tast het referentiekader aan. Maar ik ben er wel een groot voorstander van dat Nederland, met de hele EU, pas op de plaats maakt en een goede richting kiest.
 7. Ik vind deze "uitspraak" niet echt genuanceerd. Bent u dan een roeptoeter? Of een papegaai? Ben ik genuanceerd of juist niet? Of ligt dat aan welke mening iemand heeft? Ik zie mezelf als een wakkere genuanceerde realist. Maar dat is mijn eigen vizie. Ik geloof niet dat genuanceerd iets te maken heeft met een verdeling, het zegt imho meer over het vermogen van een persoon om zich op een bepaalde wijze te uiten. Ik vond de observatie van @Marc67NL toch beter.
 8. Ik weet dat op dumpert niet alles objectief is, maar na het zien van de beelden gingen mijn haren overeind staan. http://www.dumpert.nl/mediabase/6695011/28ec7b05/met_open_poorten.html Het is uiteraard afhankelijk van montage, maar alleen al de omvang van de letterlijke vluchtelingenstroom gaat mijn fantasie te boven. Overweldigend. En hierom prep ik niet méér, maar anders
 9. Om even kritisch te lezen: je stelt geen volledige waarheid te zien. Als alles zwaar overdreven zou zijn en 10x overdreven dan zijn te aantallen nog steeds voldoende om Nederland of een ander land te ontwrichten. Ik ben het hier eens met je on topic conclusie en met Wodan. Ik ben wel bang dat het niet bij een enkele idioot blijft. Frankrijk bijvoorbeeld, of een terreurcel in Belgie en de aanslagen nu in Israel. Zien doet volgen is een reël scenario. Om Frankrijk aan te halen: vele weken na de aanslagen bleef de staat van paraatheid maximaal en deze is nog steeds verhoogd. Meer en zwaarder bewapende politie. 1 mafkees en we worden een politiestaat is mijn angst.
 10. Bedankt voor de tip. Ze zit op boogschieten, judo en wing chung kung fu. Alleen de mannen die haar lastig vallen zijn tussen de 18 en 45 jaar, jong en "gezond" en hebben niet veel te doen dan rondhangen en klagen of het eten of de wifi.
 11. Vandaag ben ik geschrokken van een vraag die ik kreeg van mijn nichtje. Klein blond meisje van 10 jaar. "Als ze nu naar me fluiten wanneer ik langs roep en ze worden boos als ik niet reageer, gaan ze dan straks ook doen wat ze in Israel doen?" We hadden net in op tv het nieuws gezien over de steekpartijen in Israel. Hierna vroeg ze of ik mee wilde naar de stad morgen en of ze een vest mag lenen omdat ze bang is. Het breekt mijn hart wanneer ik dit soort dingen hoor van volwassenen. Ik wordt woest nu ik hoor hoe een meisje van 10 wordt nageroepen en gefloten. Binnenkort logeer ik een paar dagen daar en ik heb beloofd mee te kopen naar school en naar de stad. Ben benieuwd. En on topic: nog meer mensen gevonden die beginnen met preppen of mensen die bezig zijn zonder het preppen te (willen) noemen. Er beginnen hier in de regio een soort ruilhandel en collectieve inkopen op gang te komen, samen met een soort handelsovereenkomsten voor wanneer SHTF. (Ik heb 2 van dit opgeslagen en ik ruil er dan 1 tegen 1 reeds besproken item van jou)
 12. @Tom: ik las het als propaganda. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet diep genoeg bezighoud met het conflict daar om een goed oordeel te kunnen vellen en ik mis de bronnen om zelf na te gaan in hoeverre het allemaal waar is. Zoals ik al eerder zei: ik vorm een eigen mening op basis van dingen die ik ook na kan gaan. En als Israel niet op een kaart staat is dat een kwalijke zaak. Het is een land en er wonen ook mensen die niet genegeerd mogen worden. Maar ik zal het boetekleed aantrekken en in alle eerlijkheid zeggen: het spijt me dat ik het verkeerd verwoordde. Het tweede gedeelte van het stuk waarnaar ik refereerde kwam op mij over als extreem pro joods. Dit is mijn mening cq gevoel en dat is nou eenmaal zo. Ik wilde niemand kwetsen en als ik dat gedaan heb spijt dat me zeer. En aangezien ik bijna alles dat extreem is niet goed vind had het van mij gewoon iets milder van toon gemogen. De argumentatie en voorbeelden waren wel sterk in het stuk.
 13. @Tom De link was http://www.franklinterhorst.nl/Ook%20Zweden%20gaat%20gebukt%20onder%20moslimterreur.htm Waarbij het mij meer ging om het duidelijke verschil in schrijfstijl en toon. Er is niets mis met het jodendom of joden. Alleen op deze manier las het als propaganda wat afbreuk doet aan het eerste gedeelte van het stuk.
 14. Ik had me voorgenomen niet meer te gaan reageren. Ik heb echter met verbazing de laatste paar pagina's gelzen. Eikelpiercings alleen voor homo's? Of de eikelpiercings die links en rechts even tevoorschijn komen. Andere fora speciaal voor haatzaaien? Iedereen die ds MSM volgt zijn schapen? Etc etc etc. Ik lees een hoop links van Finca. Ik kijk de MSM. Ik kijk nu lekker een film (maar moet weer ff bufferen) en ik krijg het idee dat ik nu een schaap schijn te zijn dat andere mensen haat. Ik snap dat iedereen anders is. Gelukkig. Een twede van mij zou ik echt niet aan kunnen. Maar we moeten het wel met zijn allen doen. Stel dat TSHTF of nog erger. Dan zijn het de mensen die zijn voorbereid die samen de shit zullen moeten opruimen. De scherven misschien lijmen als het kan. En dan boeit het me niet of je van bomenknuffelen houdt of meer van van het bomen omzagen bent, als je maar bereidt bent samen te werken. En dat wordt dus nu ook hier ondermijnt, o.a. door mensen die zeggen dat ze dat juist niet proberen te doen. Jammer. Net als de MSM dus. Iets roepen maar de andere kant op werken. Zelf werk ik (gelukkig een heel stuk minder) in de beveiliging en maak ik van alles mee. Ik spreek collegae die bij AZCs werken. Ik spreek familieleden in het buitenland. En ik lees wat ik kan lezen (mijn vrouw noemt het sponzen) om zelf een mening te vormen. Ik zie berichten langs komen, zoals het bericht over zweden een paar paginas terug, wat ik niet in de MSM had gehoord. En familie bevestigd dat het waar is dat je in sommige wijken van Malmö als agent, jood, postbode, ambu, brandweer, vrouw of niet moslim niet moet of veilig kan komen. Ik dank de mensen voor de link (alleen de 2e helft was wel extreem pro joods en anti de rest maar de eerste helft klopte iig) En back on topic: Ik ben het zwaartepunt van mijn preps aan het verschuiven. Ik ben nu meer bezig om ipv versneld nog meer voedsel e.d. meer andere middelen te preppen voor familie. Want ik zit in een gebied waar de vlam goed in de pan kan slaan.
 15. Ik werk, zoals bij velen wel bekend, in de beveiligingssector. Ga er binnenkort uitstappen want ik ben het allemaal eigenlijk wel zat. Ik werk niet in de efteling of slagharen maar sta de laatste tijd weer bij "besloten feestjes" en winkelcentra nabij noodopvangcentra. Bij de winkelcentra zie ik weinig nieuws. Moet alleen vaker ingrijpen. Maar bij uitgaansgelegenheden is het wel heel erg veranderd. Bijna wekelijks worden er wapens getrokken (viel vooralsnog altijd wel mee) en iedereen is ervan overtuigd dat het zwart/wit is allemaal (no pun intended). Zie hoe een paar rechtsextremisten een gekleurde man aan willen vallen. Spring er maar weer tussen. Maar een dag later wordt er een kale jongen met een bomberjack aangevallen door een groep autochtonen die vinden dat iedereen tollerant moet zijn en alles zonder geweld goed komt in Nederland. Van de ironie moest ik bijna lachen maar eerst ff mijn buddy ontzet. (Hij moest beginnen met werken dus ze kozen echt de verkeerde) maar daarna konden we er gelukkig wel om lachen. De hele discussie (die begon met de vraag of het reden was tot versneld preppen is versneeuwd in voor en tegen. En dat is nu verdorie met het hele land aan de gang. En dat beangstigd me want we zijn nu geen eensgezind Nederland. Zwartepiet leid tot een tweedeling (incl. bedreigingen over en weer) en nu het vluchtelingenprobleem maakt het weer een stuk erger. Ik ben als een gek aan het inslaan / preppen. Want als het fout gaat zie ik het gebeuren dat de situatie zo snel omslaat dat het te laat is. En ik las dat er weinig vaders hun puberzonen zullen verbieden ergens heen te gaan: er zijn plekken waar ik zelf niet heen ga, behalve als het niet anders kan. En dan ook echt niet onbeschermd of alleen.
 16. Bedankt voor het antwoord. Heb van de week Angels vs Demons gekeken dus moest er aan denken. Heb gelukkig geen kwantum mechanica gehad maar heb het gehele concept altijd erg interessant gevonden. Net zoals het "God" deeltje dat wel/niet/wel/niet bestaat. Bedankt voor de uitnodiging, maar na 6 jaar Natuurkunde was ik er wel klaar mee
 17. De hele grens met Kroatië is/wordt afgesloten. Inclusief troepen macht en patservoertuigen. Was zelfs in de MSM.
 18. Wat je in dit topic zegt draagt niets bij aan de discussie maar alleen aan irritatie en polarisatie. Of mensen een boom willen knuffelen, de libelle willen bespreken of juist zeeslag live willen spelen, laat aub iedereen in zijn waarde.
 19. Mijn medium is altijd heel accuraat. En 90 cpm via de horoscooplijn. Maar je hebt wel een duidelijk punt: hoe betrouwbaar is alle media. Wat @zilver ook zegt: je moet zelf je eigen beeld vormen. Het nadeel is dat de media per definitie niet objectief is, dus je kan interpreteren wat je wilt. Ik ga persoonlijk meer uit van eigen ervaringen en zie verder wel wat er overal gezegt wordt.
 20. BoBo87

  Jade Helm 15

  Oefenen in een live omgeving is vele malen beter dan de oefenterreinen. Steegjes, opritten, overal autos, heggetjes en muurtjes. En omstanders die ineens in je vuurlinie lopen. We mochten absoluut niet vuren tijdens verplaatsingen buiten de schietterreinen maar we zijn wel een keer met ons voertuig langs de McDrive geweest (16 happymeals) en een keer de Burgerking "bezet" met onze volledige compagny in full gear, camo en alles.
 21. BoBo87

  Jade Helm 15

  Dat doet me denken aan het bewijs dat iemand superman is. Want jij hebt mij en superman nooit tegelijk gezien. Of mijn broertjes pick-up line: ik bestrijd aliens. "Maar er zijn geen aliens!" Inderdaad, ik ben erg goed in mijn werk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...