Ga naar inhoud

BoBo87

Lid niveau 2
 • Items

  110
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

BoBo87 won de laatste dag op 23 augustus 2015

BoBo87 had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Randstad
 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

BoBo87's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

290

Reputatie

 1. Heb zelf na dit topic te hebben gelezen mijn eigen "methode" even onder de loep genomen. Bedrijsmatig ben ik BHVer met AED training e.d. met een kleine medische achtergrond. En alles was altijd goed geregeld behalve bij mijn BOB. Dus heb de eerste stappen genomen dit te fixen. Heb nu 4 IFAK molle pouches gekocht. 1 met diabetes medicatie en andere pillen (pijnstillers, allerfie, norrit etc), 1 met de kinder medicatie, 1 voor trauma (snij, val, splinters, teken e.d.) en 1 voor brand en beademmedicatie. Alle 4 de tasjes in andere kleuren om ze snel tekunnen onderscheiden. En direct 3 tasjes aan een kennis uitgeleend voor de scouting Dus @Nomad_404, bedankt voor de post die dit even onder de aandacht bracht.
 2. Ik vind het een goed idee, maar ik vrees dat dit niet het goede vest is. Zoals eerder benoemd komt er een damesversie aan. Het lijkt me beter om die dan door de dames te laten testen.
 3. Ik haal bij bakken altijd bij Ikea. http://m.ikea.com/nl/nl/catalog/products/art/50149560/ http://m.ikea.com/nl/nl/catalog/products/art/60149673/ En de Jämka serie. Allemaal geschikt voor de vriezer en magnetron.
 4. Oeps. 2 kleine kinderen en weinig slaap zorgen wel eens voor een klein foutje. Was dit een quote tussen de PMs, en niet helemaal wakker. (mis de smiley met hoofd tegen muur bonkend)
 5. Hahahaha. Verkoop zelf niets maar mijn buddy heeft een webshop. Help hem een beetje en weet zelf gelukkig een hoop van zijn spullen af. Maar dat is meer kogelwerend spul e.d. Maar ik zit nu te grinniken om je PM. Tnx
 6. Dat is inderdaad een erg handig foefje om iemand uit te schakelen. Goed dat je die benoemd, is zeker toegevoegde waarde.
 7. Sorry van de pijl en boog. Was sarcastisch bedoeld, net als de cape opmerking. De technologie heeft in de afgelopen jaren niet stil gestaan, gelukkig niet, en ik ben soms een beetje te fel als het op dit soort dingen aan komt. Zal de jaren training, drillen, zorgverlenende banen en vaderschap zijn. Ken een idioot die een steekwerend vest ging testen. Alles ging goed totdat een idioot hem stak tijdens het werk. Op een "geteste plek". Zo zijn longen in. Ben beetje (over)bezorgd met dit soort dingen. Net als snijwerend handschoenen testen. Is leuk tot het mes te scherp is. (Deed heel veel pijn kan ik iedereen verzekeren.) Als je zelf genoeg vertrouwen hebt in je kunnen dan geloof ik dat direct, ik heb geen enkele reden om te twijfelen. Denk alleen aan wat ik eerder gepost heb: 1. Veiligheid 2. Veiligheid 3. Veiligheid En zoals iemand al zei: testen onder een beveiligingspak is niet moeilijk. Helaas sta ik meestal in een Polo shirt dus een slecht vest zie je direct. Wil best vergelijken met mijn eigen spullen en hem dan naar iemand anders opsturen. En @Mr. Gold: zeg voorlopig idd maar lekker niets. Moet nog ff geld sprokkelen voor de prep shop
 8. Daar heb je / heeft u een heel goed pun . De meeste vesten hebben een dames en een heren model. Hoe is dat bij deze vesten (of meer specifiek: platen) geregeld?
 9. @Mr. Gold zou het geen idee zijn om het vest naar een SC mee te nemen en hem daar te laten testen door meerdere mensen? Tijdens vuurtje stoken, koken, biertje drinken, auto rijden (erg belangrijk) en dan misschien als groepsproject iedereen een mes/bijl/stok e.d. te laten testen?
 10. Dat filmpje wil ik zeker zien. En daarna wordt het waarschijnlijk een darwin award. Weet niet wat de exacte specs zijn, maar naald is anders dan steek werend. Speer? Is een andere order dan de messen. Als het kan, gebruik dan ook een pijl en boog. Gaat er zeker weten door heen maar is denk ik ook leuk om te zien. Hou wel van axtie / horror films. Honkbalknuppels e.d. zullen naar alle waarschijnlijkheid een luid krakend geluid produceren, mogelijk met een harde en hoog gepiep van de tester, al dan niet gevolgd door de dood omdat er een gebroken rib door de longen en het hart gaat. En om hem het vest te laten houden na afloop voor zijn werk is wel heel erg crue. Kan je hem net zo goed een cape geven en zeggen dat hij nu kan vliegen. Heb dit soort dingen al vaker fout zien gaan dus leef je uit, ik ben benieuwd. Maar dan komt er wel een grote I told you so als TSHTF.
 11. Is een leuke tas. Weet waar je hem voor €25 kan krijgen en de 50 liter versie voor €40. Is een redelijke tas, goed stevig maar het is een "namaak", wel een redelijk goede, zeker voor het geld.
 12. Zit me te bedenken dat ik wel een vergelijking kan trekken tussen 3 vesten (2 die ik al bezit, flex en lvl 3A + steekwerend) zonder steken en snijden. Eventueel kan ik de plaatmaten e.d. ook naast elkaar leggen. Dan kan iemand anders eventueel zich uitleven met messen. Maar let wel op met de steektesten: alleen de 1e is echt representatief voor de plaat.
 13. Zie mijn naam een paar keer langs komen. Bij het testen van dit soort vesten zijn er diverse factoren zeer belangrijk: 1. Veiligheid 2. Veiligheid 3. Veiligheid 4. Testomstandigheden. Ik zou het vest wel willen test, geen probleem, maar films maken is wat lastiger. Draagcomfort, draagduur etc is geen probleem. Draag ze bijna dagelijks. Bij testen met iemand erin: NOOIT DOEN. Bij testen zonder iemand erin alleen testen op een meeverende ondergrond. Zelfs een scherp aardappelmesje (beetje overdreven) gaat door mijn nieuwe vest heen als ik dat op de tafel leg. Alle vesten werken door het absorberen van kinetische energie, en als die niet weg kan werkt het vest niet. Heb mijn oude vest ooit getest met een SOG mes en een tomahawk. En die worden mooi tegengehouden. Plaats je het vest op de grond dan is het compleet nutteloos om te testen en ga je er zo door heen. En wanneer je een vest getest hebt met messen (wat in een lab gedaan zou moeten zijn ivm de classificatie) is het direct nutteloos. 1x raken met mes is vervangen. Lab is 10x met een nieuw, extreem puntig en scherp mes, alvorens het vest goed is. Sorry voor lange post, ben net klaar met werken (hele dag lvl 4 vest) en ben kapot, uitgescholden en onder gespuugd e.d. maar zou het draagcomfort graag willen testen. Maar de snijwerendheid/steekwerendheid wordt dus lastiger en meer subjectief dan een eerlijk onderdeel.
 14. Niet om een zeikert te zijn, maar pas op met een intubeerset. Het is een gevaarlijke handeling waar je iemand permanent letsel mee kan bezorgen, of zelfs het werk van paramedici zeer lastig kan maken -> als het fout gaat kunnen ze het vaak niet alsnog doen door de aangebrachte verwondingen. Heb permanent beschadigde stembanden, strottekleppen e.d. langs zien komen. En dat was bij artsen i.o. Persoonlijk zou ik gaan voor een beademingsbalon en goede reanimatie. De rest is zeker interessant en ik zal zeker dit topic blijven volgen.
 15. Soldaat, waarom zit de pin nog in de granaat?

  Dan is hij nogmaals te gebruiken sergeant.

  Maar je moest de vijand uitschakelen!

  Dat deed ik ook sergeant, de pop mist zijn hoofd sergeant.

  Urggghhhhhh. Ga maar rennen soldaat!

   

  Soldaat, niet naar de ....... Glasgerinkel ........ auto van de Majoor gooien met een exercitiegranaat. Urgghhhh ..... eikel

   

  Citaten van mijn sergeant naar mij gericht :rolleyes:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...