Ga naar inhoud

Erique

Lid niveau 2
  • Items

    75
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Erique

  1. En voor de vrouw om het risico van een miskraam te verlagen
  2. Leuke info weer, maar spijt me om te zeggen dat de betreffende mineralen die in de Supradyn serie zeer moeilijk worden opgenomen door de meeste onder ons.Andere bloedsuikerverlagers zijn ook kaneel, bitter melon, fenegriek, rode bosbessen. Volkoren brood zou ik niet nemen ivm fytinezuur, tenzij gemaakt van tarwekiemen.
  3. Te gebruiken tot notitie betekent meestal dat voedsel na de betreffende datum niet meer gegeten kan worden, maar THT betekent meer een kwaliteitsgarantie die gegeven wordt, dus zelfs jaren na gegeven THT kan er nog gegeten van worden.
  4. Voor behandeling van eventuele wonden kan je ook honing gebruiken. http://www.wondbedekkers.nl/honing/honing.htm
  5. Erique

    Urban farming

    Allebei de mestsoorten zijn veel te scherp & moeten minstens een jaar laten liggen, eerder je het kan gebruiken.Vooral paardenmest is goed voor paddenstoelenteelt, mits gecomposteerd op de goeie wijze.
  6. Erique

    Urban farming

    Ipv potgrond kan je ook gecomposteerde houtsnippers gebruiken.Kost minder ook.
  7. Aardappelpuree a la minute zit al zout, melkpoeder, sulfiet & een semi-synthetische mono - diglyceriden in.Tis een leuk recept, maar je kan imo beter aardappelpuree gebruiken van bv Joanusmolen ipv Maggi of Knorr.Misschien is een vervanging voor aardappelpuree quinoameel wel een goeie.Bedankt voor het plaatsen van het recept.
  8. Niet alleen Zeoliet, ook Bentoniet of andere kleimineralen doen dat.Nog beter is om fulvinezuren te gebruiken voor verwijdering van zware metalen.Kan je binnen krijgen via blackstrap molasses.Keltisch zeezout biedt ook veel mineralen, wel in kleine hoeveelheden.Mis trouwens cacao als leverancier voor magnesium.
  9. In feite komt het hierop neer, gewoon simpel houden.
  10. [video=youtube_share;e0JqymFsCLg] Voor 25 euro is deze te krijgen, staal lemmet 4116 Krupp RVS Nog goedkoper dan Mora is Hultafors, voor 8.95 euro heb je een Heavy Duty.Lemmet is iets dan die van Mora, maar ook gefabriceerd in Zweden. [video=youtube_share;ZGR75MdCRak]
  11. Composttoilet is beetje hetzelfde als met bokashi. [video=youtube_share;96fSXccQx9Q]
  12. Louisiana Walmart shelves left empty after a food stamp glitch gives shoppers UNLIMITED funds for two hours
  13. Wie van jullie heeft gevriesdroogde voedingsmiddelen in huis??
  14. Erique

    Moestuinforum

    Tsja de oceaan staat ook stijf van de plasticdeeltjes, maar ondertussen zijn er al micro-organismen die zich daarin gespecialiseerd hebben, geldt voor de grond vice versa. [video=youtube_share;B-cka5s4AqE]
  15. Erique

    Moestuinforum

    Waarom ga je veel energie verbruiken als het ook makkelijker kan.Spitten is trouwens ouderwets.
  16. Erique

    Moestuinforum

    Compost & lavameel, meer heb je niet nodig. [video=youtube_share;163n2n7Bm5I]
  17. Erique

    Moestuinforum

    Als je een stuk grond hebt gevonden, dan is meestal de eerste gedachte omwieden die grond met een spade, maar als je wat meer kennis hebt, dan kom je tot het besef dat het zeer destructief is voor het bodemleven, die je nodig hebt.Dikke laag vergane houtsnippers of als je het kan krijgen hennephout is velen malen beter dan spitten van de grond in het najaar.Verder het toevoegen van goed vergane compost of nog beter wormenmest icm lavameel & in het voorjaar hoef je niet veel meer te doen.Heb je distels in de tuin kan je die bestrijden met azijn.Teel je planten die veel kalium vragen zoals tomaten, aardappelen of uien, dan is een oplossing van rietsuikermelasse een optie.Extra stikstof toevoegen kan dmv alfalfa pellets, beter dan bloedmeel dat besmet kan zijn met medicijn residuen, geldt trouwens ook voor beendermeel of gewone gedroogde koemest.
  18. Leuk liedje alleen gaat een beetje de andere richting op [video=youtube_share;Lm53mCOQTR8] Denk niet dat je deze stenen met hiking gaat meesjouwen.Trouwens aanschaf is ook niet goedkoop.
  19. Wat is Keltisch zeezout? Met keltisch zeezout wordt bedoelt het zout uit het gebied Guérande, Bretagne, Frankrijk. Daar ligt aan de kust een lagune (moeras) met een grijze kleibodem, deze geeft niet alleen de kleur aan het wereldberoemde Sel Gris geeft. Door de zuren in de kleibodem wordt het verse zeewater op een natuurlijke manier sterk gezuiverd. Door de kleibodem neemt het zout ook meer mineralen op dan dat van b.v. een zandbodem. Het Sel gris is in de originele vorm, een grof, grijs en vers, dus vochtig zeezout! Het Sel gris is ook in gedroogde en/of gemalen vorm verkrijgbaar. Ook verschillende kruiden of algenzouten kunnen van het Sel gris gemaakt worden. Hoe wordt het gemaakt? Vers zeewater stroomt bij vloed in de lagune. Door het zeewater eerst in grote (natuurlijke) basis (vasiére) op te slaan kan het water zich ontdoen van zand, takjes en andere drijvende zaken. Daarna wordt het reeds zouter geworden zeewater via kleinere basis (cobier) geleid naar de zoutpannen. In de zoutpannen (fards) komt een laag van ongeveer een halve meter zeewater. Wanneer het zeewater sterk is ingedampt door de krachtige zon, gaat het naar kleinere zoutpannen (oeilletes) om uit eindelijk uit te kristalliseren tot zout. Het eerste zout wat gewonnen wordt is het Fleur de sel. Daarna wordt het grove zeezout gewonnen. Voor 84% bestaat het uit: (NaCl) Natrium Cloride Voor 14% uit: Sulur, magnesium, calcium, potasium Voor 1,99% uit: Carbon, bromine, silicon, nitrogen, ammonium, fluorine, phosphorus, iodine, boron, lithium Voor 0,0003% uit: Argon, rubidium, copper, barium, helium, indium, molybdenum, nickel, arsic, uranium, manganese, vanadium, aluminum, cobalt, antimony, silver, zinc, krypton, chromium, mercury, neon, cadmium, erbium, germanium, exnon, scandium, gallium, zirconium, lead, bismuth, noibium, gold, thulium, thallium, lanthanum, neodymium, thorium, cerium, cesium, terbium, ytterbium, yttrium, dysprosium, selenium, lutetium, hafnium, gadolinium, praseodymium, tin, beryllium, samarium, holmium, tantalum, europium. bron: de zoutkamer Eet zelf gluten vrij dus geen gejodeerd brood, maar eet wel zeevis (sardines, haring, makreel, af & toe tonijn (oppassen voor kwik))
  20. Niet alle zeezout is hetzelfde.Ik heb hier een pak zeezout uit Puglia (Italië), dat is gewassen & verhit, dus net zo arm als gewoon keukenzout met ruim 99% NaCl.
  21. Mbt tomaten op steenwol.Hier een onderzoekje van Cherrietomaten gevoed met zeewater extract.Zeewater bevat 84 verschillende mineralen waaronder magnesium http://pubs.acs.org/doi/pdf/10.1021/jf0733012
  22. Gewoon zelf telen & je groente 1 x per week een oplossing Keltisch zeezout geven (1 theelepel per 4 ltr water).Gesteentemeel verrijkt de grond ook de nodige minerale waaronder magnesium.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...