Ga naar inhoud

Xena

Lid
  • Items

    132
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke Informatie

  • Nieuwsbrief
    Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Xena's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

180

Reputatie

  1. Xena

    NL Alert poll

    Alarm hier ontvangen precies tegelijk met de sirenes om 12:00 uur. 100% geslaagd dus.
  2. Dat is een goede. Had ik nog niet aan gedacht. Vanaf nu gaat die vuilniszak ook bij mijn EHBO-kit erbij.
  3. Volgens mijn man (en die heeft er verstand van): afhankelijk van de tand of kies die je wilt behandelen moet je een bepaalde plek op een specifieke zenuwbaan aanprikken. Als het verkeerd gaat, dan heb je in het beste geval permanent geen gevoel meer en in het slechtste geval een aangezichtsverlamming. Ook komt het best vaak voor dat patiënten een allergische reactie op de hulpstoffen van een verdovingsinjectie krijgen... Hiervoor heb je dan weer een epipen nodig. Kortom zijn advies is: laat de patiënt bij een SHTF een flinke borrel drinken en ga dan aan de slag. Dat is leuker en veiliger ?
  4. Als EDC heb ik een titanium fluitje van Nitecore (120db). http://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-nitecore-nws10-noodfluit.htm Is wel wat duurder, maar makkelijk(er) voor aan een sleutelbos bijvoorbeeld. Mijn kinderen zullen die felgekleurde Tornado's wel mooier vinden ?
  5. Jazeker. Wij gebruiken nu ruim 1 jaar Aspen 4-takt (niet de 2 vanwege de toegevoegde smeerolie!!) in al onze Coleman toestellen (3-pitter, 2-pitter en de lampen). Het blijft idd 10 jaar goed, brandt schoner, is goedkoper dan Coleman fuel en te koop in grotere verpakkingen. Enige nadeel is dat Aspen iets minder energie afgeeft (koken duurt langer en het geeft een lagere lichtopbrengst). Pas op met wasbenzine, het tast je apparaten sneller aan (corrosie van metaal en vervuiling). Ook zit er in wasbenzine relatief veel benzeen wat vrijkomt bij de verbranding en dat is niet zo best voor je gezondheid.
  6. Geen eitje door de nasi of bami gemaakt, maar vanmorgen vanwege een gebrek aan verse eieren geprobeerd om er een heerlijk omeletje van te maken. Het lijkt in de aangegeven mengverhouding 1:3 iets te waterig te zijn om goed mee te kunnen bakken. Om de stolling te bevorderen heb ik er maar een roerei van gemaakt. Uiteindelijk zag het er iets minder smakelijk uit dan dat ik had gehoopt, maar goed genoeg om te serveren. Waarschijnlijk komt daarna de beoordeling van mijn 7 jaar oude dochter nog het meest in de buurt van de waarheid: 'het smaakt naar oude sokken waar iemand met schimmelvoeten een jaar lang in heeft gelopen'. Geen succes dus als "zelfstandig eiproduct"
  7. Duidelijk. Bedankt! @Range : Ik ken jouw moeder niet, maar ik zou het die van mij niet zo snel kado geven. Het is toch wel een erg persoonlijk en intiem product. Mijn manier zou zijn om haar erover te vertellen dat het bestaat en dan te vragen of het niet iets voor haar is...
  8. Bedankt voor deze voor mij zeer nuttige review. Ik zoek al enige tijd naar een alternatief voor tampons en maandverbanden. Vooral tijdens kamperen onder primitieve omstandigheden is ieder uur een tampon wisselen inderdaad heel erg vervelend... Jouw verhaal is dus heel erg herkenbaar! Na jouw positieve review wil ik de Mami-cup een kans geven. Ben wel net als @Richa benieuwd naar het verschil tussen de 2 beschikbare maten. Misschien dat @Simurgh daar nog extra info over kan opvragen?
  9. Naast Sunlight zeep en Marseille zeep kan je ook 'citroen huishoudzeep' van het biologische merk 'de Traay' gebruiken. Volgens de beschrijving: 'Een zuiverende zeep, gemaakt van puur plantaardige oliën ... Door het hoge vetzuurgehalte (meer dan 80%) spaart het de huid en voorkomt het uitdroging ervan' Door de toegevoegde natuurlijke etherische oliën ruikt deze zeep heerlijk fris. Edit: @Stuudje volgens de vegan wiki is deze zeep ook geschikt voor veganisten http://www.debewustewinkel.nl/a-30032390/zeep/de-traay-zeep-huishoud-allerhande-doos-2-x-100-gr/
  10. Vanaf dat ik een jaar of acht was ging 1 oog met -1 punt per jaar achteruit totdat ik een jaar of 16 was. Op dat moment was het dus -8 geworden en is de sterkte daarna redelijk stabiel gebleven. Na een jaar of 15 slechts 1 lens gedragen te hebben kon ik daar niet goed meer tegen (te weinig oogvocht) en ben noodgedwongen zonder hulpmiddel verder gegaan. Het was even wennen, maar ik doe dus inderdaad aan 'monovision'. Oftewel 1 oog voor ver weg en 1 oog voor dichtbij gebruiken (wel beide ogen tegelijk openhouden). Diepte zien is wat minder, maar door ervaring kan je goed leren compenseren. Wat alleen echt niet lukt is door een verrekijker heenkijken. Hierbij moet ik 1 oog dichtdoen ?
  11. @Stuudje Ik dacht ook dat het vrij zeldzaam was. Vroeger bij de oogarts werden er bij mij altijd arts-assistenten bijgeroepen met de tekst 'kijk nou eens wat we hier hebben'. Momenteel heb ik een -8 en een +1. Helaas is het niet mogelijk om hiervoor een bril te dragen. Mijn arts heeft uitgelegd dat meer dan 4 punten verschil tussen beide ogen teveel problemen oplevert om met een bril te kunnen corrigeren. Vanwege de vergrotende / verkleinende werking van de glazen kunnen je hersenen de in grote verschillende beelden niet meer tot 1 even groot beeld samenvoegen. Dat kan ik helaas uit eigen ervaring bevestigen. Koppijn!!!? Het dragen van contactlenzen levert dat probleem niet op, aangezien de brandpuntsafstand daar nul is en er dus geen beeldvervorming kan ontstaan. Kortom helaas dus geen verstelbare prepshop bril voor mij, maar misschien wel een goed hulpmiddel voor anderen @Simurgh
  12. @Simurgh Ben het met je eens dat je beter zelf die extra 2 kg van de bepakking van je kind kunt dragen dan de hele tijd 'gesputter en gezeur' te moeten aanhoren ? Het helpt wel als je van jongs af aan al flinke boswandelingen met ze loopt (eerst in de rugdrager en later op eigen benen). Die van ons vinden het maar wat leuk om met papa en mama de natuur in te gaan. Weer of geen weer we trekken er vaak op uit. We maken er dan meestal ook een feestje van. Bijvoorbeeld door lekker te picknicken onderweg. En met kouder weer gaat de brander mee om warme chocomelk maken ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...