Ga naar inhoud

Mariskaexcentriek

Lid
 • Items

  48
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Mariskaexcentriek won de laatste dag op 14 november 2014

Mariskaexcentriek had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Mariskaexcentriek's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

53

Reputatie

 1. PS de groene olielamp op vorige foto is dus zelf gemaakt :-)hier nog een kiekje van mijn crea ochtend
 2. Dit is al een oud onderwerp maar wil toch reageren, olielampjes kun je goedkoop zelf maken. Lege fles met smalle hals, lont kopen (4,50 per meter bij onze scheepswinkel), 2 metalen ringetjes om het lont voor het gewicht, lampolie erin en fikken maar. Weet niet hoe ik hier foto moet plaatsen. Heb net 3 olielampjes gemaakt.
 3. @popeye: leuk, ben ook benieuwd hoe het werkt maar denk in het stalen mandje een stuk zeep past.
 4. ik heb ook echte alepp zeep in huis. geraspt maak ik er doucheschuim van en het is een onderdeel van de scheerzeep die ik maak.
 5. Is het voordeel van deze wormenbuis dat er compost wordt gemaakt dat dan van onderen af je tuin in 'stroomt' ?
 6. @Stuudje, fijn dat ie er nu goed op staat.
 7. @Stuudje, heb net een nieuw bericht gezet in tuinieren, met een foto. wormen in de warmtebak heet het. wil je kijken of het verkleind is? ik kon namelijk bij de grotere foto's alleen in een flits zien dat ze erg groot waren, daarna werden ze bij het plaatsen meteen normale grootte.
 8. Als je ook je (on)kruid en gras wil composteren, kun je een warmte bak maken. Ik gebruik een oude regenton, onderop en bovenop de inhoud een oud kleed om het spul te laten broeien. Op die manier heb je volgend jaar geen ongewenste onkruidzaden in je tuin. Omdat de ton op tegels staat, kunnen er niet vanzelf wormen in komen. Die heb ik vandaag gehaald bij een hengelsportzaak. ben benieuwd of ik de foto nu wel kan verkleinen.
 9. @Stuudje bedankt hoor maar ik ken wel andere sites om foto's te verkleinen, dat is mij geheel niet onbekend. maar zoals ik al zei, op andere sites heb ik dit niet. misschien is er iets met dat paneel waar de foto's in staan.
 10. geen idee hoe dat werkt. op andere sites worden ze nooit zo groot...
 11. @Stuudje: ok, weet nog niet hoe het hier werkt lol, al doende leert men:o
 12. in mijn volgende onderwerp staat een wasmiddelrecept op deze zeep gebaseerd misschien had ik dat bij elkaar moeten zetten...
 13. Dit wasmiddel had iemand voor me gemaakt, werkt razend goed! Breng 0,5 liter water aan de kook, los 40 gram geraspte sunlight zeep op, blijf roeren. Als dit gedaan is, gas uit. Meng er 40 gram huishoud soda door. Meng er dan 2 liter water door. Regenwater kan prima. Voeg een scheut azijn toe. Laat 1 nacht met open deksel staan. Daarna afsluiten en je wasmiddel is bruikbaar. Je kunt een paar druppels etherische olie toevoegen, bijvoorbeeld lavendel. Het wordt afgekoeld een soort gel, ik gebruik een oude pollepel om mee te scheppen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...