Ga naar inhoud

Xena

Lid
 • Aantal items

  132
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Xena's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

180

Community reputatie

 1. Xena

  NL Alert poll

  Alarm hier ontvangen precies tegelijk met de sirenes om 12:00 uur. 100% geslaagd dus.
 2. Dat is een goede. Had ik nog niet aan gedacht. Vanaf nu gaat die vuilniszak ook bij mijn EHBO-kit erbij.
 3. Volgens mijn man (en die heeft er verstand van): afhankelijk van de tand of kies die je wilt behandelen moet je een bepaalde plek op een specifieke zenuwbaan aanprikken. Als het verkeerd gaat, dan heb je in het beste geval permanent geen gevoel meer en in het slechtste geval een aangezichtsverlamming. Ook komt het best vaak voor dat patiënten een allergische reactie op de hulpstoffen van een verdovingsinjectie krijgen... Hiervoor heb je dan weer een epipen nodig. Kortom zijn advies is: laat de patiënt bij een SHTF een flinke borrel drinken en ga dan aan de slag. Dat is leuker en veiliger ?
 4. @Keyser Suze van mij mag je hem hebben, maar die kan ik niet vinden op Tapatalk ?. Dus dan maar zo: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Dat is dan ook tegelijk voor wat andere posts van je ?
 5. Als EDC heb ik een titanium fluitje van Nitecore (120db). http://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-nitecore-nws10-noodfluit.htm Is wel wat duurder, maar makkelijk(er) voor aan een sleutelbos bijvoorbeeld. Mijn kinderen zullen die felgekleurde Tornado's wel mooier vinden ?
 6. Jazeker. Wij gebruiken nu ruim 1 jaar Aspen 4-takt (niet de 2 vanwege de toegevoegde smeerolie!!) in al onze Coleman toestellen (3-pitter, 2-pitter en de lampen). Het blijft idd 10 jaar goed, brandt schoner, is goedkoper dan Coleman fuel en te koop in grotere verpakkingen. Enige nadeel is dat Aspen iets minder energie afgeeft (koken duurt langer en het geeft een lagere lichtopbrengst). Pas op met wasbenzine, het tast je apparaten sneller aan (corrosie van metaal en vervuiling). Ook zit er in wasbenzine relatief veel benzeen wat vrijkomt bij de verbranding en dat is niet zo best voor je gezondheid.
 7. Het ging om een werkkeet die in brand stond op het terrein van Dow Benelux. Brand is geblust. Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen. http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2015-04-20/850628/werkkeet-brand-op-terrein-dow-benelux
 8. Geen eitje door de nasi of bami gemaakt, maar vanmorgen vanwege een gebrek aan verse eieren geprobeerd om er een heerlijk omeletje van te maken. Het lijkt in de aangegeven mengverhouding 1:3 iets te waterig te zijn om goed mee te kunnen bakken. Om de stolling te bevorderen heb ik er maar een roerei van gemaakt. Uiteindelijk zag het er iets minder smakelijk uit dan dat ik had gehoopt, maar goed genoeg om te serveren. Waarschijnlijk komt daarna de beoordeling van mijn 7 jaar oude dochter nog het meest in de buurt van de waarheid: 'het smaakt naar oude sokken waar iemand met schimmelvoeten een jaar lang in heeft gelopen'. Geen succes dus als "zelfstandig eiproduct"
 9. Goede voorbeelden @lewieke @Invictus wat soms een onnodige dure feature lijkt, kan voordelig uitpakken. Hier geïnvesteerd in elektronische luxe (wasmachine, wasdroger en vaatwasser) met een tijdklok. Zodat we zoveel mogelijk gebruik kunnen maken van het goedkopere nachtstroomtarief.
 10. Vanwege het onverwachts niet verlengen van het contract van mijn man opeens vanaf deze week noodgedwongen aan het consuminderen ? In de kerstvakantie heb ik alle uitgaven (vast en variabel) in een spreadsheet gezet en samen hebben we keuzes gemaakt over waar we geld aan moeten, kunnen en willen uitgeven. Gelukkig zitten we op 1 lijn en maken er nu een sport van wie de beste besparing verzint ? Onnodig nieuwe dure spullen kopen deden we eigenlijk al nooit. Een voorbeeld daarvan is de aankoop van onze HD televisie 6 jaar geleden via Marktplaats voor 250 euro. Vrienden van ons hadden hem 3 jaar eerder nieuw gekocht voor 1900 euro! En nu kijken we allebei dus alweer 6 jaar naar dezelfde televisie maar wij hebben wel 1650 euro bespaard ?
 11. Duidelijk. Bedankt! @Range : Ik ken jouw moeder niet, maar ik zou het die van mij niet zo snel kado geven. Het is toch wel een erg persoonlijk en intiem product. Mijn manier zou zijn om haar erover te vertellen dat het bestaat en dan te vragen of het niet iets voor haar is...
 12. Bedankt voor deze voor mij zeer nuttige review. Ik zoek al enige tijd naar een alternatief voor tampons en maandverbanden. Vooral tijdens kamperen onder primitieve omstandigheden is ieder uur een tampon wisselen inderdaad heel erg vervelend... Jouw verhaal is dus heel erg herkenbaar! Na jouw positieve review wil ik de Mami-cup een kans geven. Ben wel net als @Richa benieuwd naar het verschil tussen de 2 beschikbare maten. Misschien dat @Simurgh daar nog extra info over kan opvragen?
 13. Naast Sunlight zeep en Marseille zeep kan je ook 'citroen huishoudzeep' van het biologische merk 'de Traay' gebruiken. Volgens de beschrijving: 'Een zuiverende zeep, gemaakt van puur plantaardige oliën ... Door het hoge vetzuurgehalte (meer dan 80%) spaart het de huid en voorkomt het uitdroging ervan' Door de toegevoegde natuurlijke etherische oliën ruikt deze zeep heerlijk fris. Edit: @Stuudje volgens de vegan wiki is deze zeep ook geschikt voor veganisten http://www.debewustewinkel.nl/a-30032390/zeep/de-traay-zeep-huishoud-allerhande-doos-2-x-100-gr/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...