Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 04/29/20 in alle zones

  1. Eerst drogen en daarna wecken lijkt mij idd niet logisch. Kan dat eigenlijk wel , wecken zonder vloeistof in de pot? Op youtube demo-filmpjes over drogen zie je wel vaak de gedroogde spullen bewaard worden in glazen weckpotten. Vacumeren gaat ook wel goed . Zelf droog ik regelmatig zaken als prei,paprika en soepgroenten ,maar dat is slechts voor korte bewaartermijn,zeg max 8-10 weken. Daarna gaan de smaak en kleur vaak toch wat achteruit. Bewaren doe ik in papieren boterham zakjes en dan in een goed afsluitende plastic box. Aan het papieren zakje voel je direct of alles nog goed droog is . Regelmatig controleren,zonodig weer even uitspreiden en nadrogen. Drogen doe ik gewoon aan de lucht , uitgespreid op een doek op een rooster op mijn was(droog!)rek en afgedekt met keukenpapier en dat gaat uitstekend. Mijn zolder ruikt regelmatig heerlijk naar prei en allerlei. Andere bewaarmethoden dan glazen pot of vacumeren zou ik zo gauw ook niet weten. Hoe zou men dat vroeger hebben gedaan , toen werd er vast ook wel veel gedroogd. Linnen/katoenen zakjes of aardewerk potten misschien? Groet,mevr.Grijpstra
    1 punt
  2. Sorry voor de late reactie. vorige week woensdag is mijn vriendin naar het ziekenhuis geweest omdat ze toch wat benauwd begon te worden. Echter nog steeds geen test en en ze werd weer naar huis gestuurd. Op donderdag kreeg ze ineens weer verhoging. De dag daarna was dat weer over. Met mij ging het sinds vorige week woensdag weer stukken beter. Ik/we hoesten nog wel regelmatig maar lang niet ze veel en heftig als 2 wk geleden. Sinds vandaag heb ik wel weer een beetje pijn in m’n keel met het slikken. Inmiddels is er in mijn kennissen kring een vrouw overleden aan Corona en had onderliggende aandoeningen. Ik weet niet haar leeftijd maar dat zal 65+ zijn. En gisteren het trieste nieuws dat mijn eigen moeder is overleden. Ze was geen Corona patient. Ik waardeer dat men hier elkaar steunt maar ik vind dat we het draadje zo kort mogelijk moeten houden.
    1 punt
  3. Ben zelf ook al 3 weken op en af verkouden, af en toe minimale verhoging, opgezette klieren al 3 weken, dan weer ok en dan weer hoesten, dan weer slijmproductie en dan weer een hele droge hoest en dan weer ok, hetzelfde met een druk achter mijn ogen. Meestal s'avonds wat beroerder dan overdag. Met een normale verkoudheid was ik altijd s'morgens meer beroerd. Dit is voor mijn doen ook anders dan anders. Ik hoorde gisteren dat ik begin maart in dezelfde ruimte ben geweest met iemand die het virus had. Voel me verder ok, neem uiteraard de thuisquarantaine in acht. Ben benieuwd of ik het heb, geen idee, als het zo is dan hoop ik het wel eigenlijk. Dan heb ik het ook maar gehad ?
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...