Ga naar inhoud

Rijstprepper

Lid
 • Aantal items

  37
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Rijstprepper's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

52

Community reputatie

 1. @pacem Volgens mij is 1 bezoeker thuis alleen maar een advies. Dus geen overtreding als er meer mensen komen. Net als de regels met kerst.
 2. Net per ongeluk in de verkeerde topic gereageerd, mijn excuses. Maar ja daar is ie dan eindelijk...... de lockdown 😔😡 Wat moet dat moet dat begrijp ik wel maar ik heb net ff zitten kijken naar alle Europese cijfers van maart en april, in mijn ogen was het toen veel erger. Nu wordt er alleen meer getest dus ook meer nieuwe cases.
 3. Dank je wel voor je medeleven. We hebben er beiden naar gevraagd maar zoals verwacht werd dat afgewezen. Het is overduidelijk dat je of 70+ moet zijn of eerst half dood ligt te gaan voor ze je willen testen. En zelfs dan kan het nog zijn dat men je niet wil testen. Heb er via dit forum al zoveel over gelezen. Onze regering pakt het in mijn ogen nog totaal niet goed aan.
 4. Omdat ik door meerdere mensen gevraagd was op dit draadje nog ff te laten weten hoe het met mij en mn vriendin ging nu we dachten Corona (Covid-19) te hebben, had ik gereageerd op OBL-Rien. Echter zag ik dat bericht dan niet tussen de nieuwste berichten staan vandaar dat ik het hieronder nu nog ff een keer plaats. @OBL-Rien: Dank je wel voor je medeleven. Op 27-3-2020 om 13:11, OBL-Rien zei: @Rijstprepper Hoe gaat het met jullie? inmiddels over de bult heen? Sorry voor de late reactie. vorige week woensdag is mijn vriendin naar het ziekenhuis geweest omdat ze toch wat benauwd begon te worden. Echter nog steeds geen test en en ze werd weer naar huis gestuurd. Op donderdag kreeg ze ineens weer verhoging. De dag daarna was dat weer over. Met mij ging het sinds vorige week woensdag weer stukken beter. Ik/we hoesten nog wel regelmatig maar lang niet ze veel en heftig als 2 wk geleden. Sinds vandaag heb ik wel weer een beetje pijn in m’n keel met het slikken. Inmiddels is er in mijn kennissen kring een vrouw overleden aan Corona en had onderliggende aandoeningen. Ik weet niet haar leeftijd maar dat zal 65+ zijn. En gisteren het trieste nieuws dat mijn eigen moeder is overleden. Ze was geen Corona patient. Ik waardeer dat men hier elkaar steunt maar ik vind dat we het draadje zo kort mogelijk moeten houden.
 5. Sorry voor de late reactie. vorige week woensdag is mijn vriendin naar het ziekenhuis geweest omdat ze toch wat benauwd begon te worden. Echter nog steeds geen test en en ze werd weer naar huis gestuurd. Op donderdag kreeg ze ineens weer verhoging. De dag daarna was dat weer over. Met mij ging het sinds vorige week woensdag weer stukken beter. Ik/we hoesten nog wel regelmatig maar lang niet ze veel en heftig als 2 wk geleden. Sinds vandaag heb ik wel weer een beetje pijn in m’n keel met het slikken. Inmiddels is er in mijn kennissen kring een vrouw overleden aan Corona en had onderliggende aandoeningen. Ik weet niet haar leeftijd maar dat zal 65+ zijn. En gisteren het trieste nieuws dat mijn eigen moeder is overleden. Ze was geen Corona patient. Ik waardeer dat men hier elkaar steunt maar ik vind dat we het draadje zo kort mogelijk moeten houden.
 6. Erg interessant. Een kijkje op de Nederlandse Corona ic. (Ik dacht dat het nog niet gepost was hier) http://www.npostart.nl/levenslucht-een-week-op-de-ic-tijdens-corona/01-04-2020/BV_101398849
 7. Bedankt voor alle beterschapswensen. Ik zal zoals gevraagd van de week nog even een update geven. Hier ook nog Ff een printscreen uit de eerste video(van 3) die gisteren hier gepost was met daarin het antwoord op mijn saturatie vraag. 92%
 8. Ik en mijn vriendin liggen sinds vorige week zondag ook ziek in bed. De vrijdag ervoor voelde ze zich s’avonds niet erg lekker. De dag ervoor had ze boodschappen gedaan en stond er iemand veel te dicht achter haar te hoesten in haar nek. Uit beleefdheid had ze er niks van gezegd maar ze was er niet blij mee. Zaterdag werd ze behoorlijk ziek en ik volgde er een dag later achteraan. Ik zelf hield al 3 wk social quarantaine en had op tijd geprepped. (Helaas geen maskers kunnen vinden en m’n thermometers zijn niet aangekomen) onze klachten waren mega hoofdpijn, koorts, hoesten, pijn in de ledematen. Ook merkte ik dat er vocht achterin m’n neus zat. Geen snot ook niet in de holtes. Ik heb gelezen dat geïnfecteerden vaak denken dat ze via de neus verdrinken. Dus ik wist dat ik dat ff goed in de gaten moest houden. Ook wist ik dat het belangrijk om je saturatie(zuurstofgehalte in je bloed)(ik heb hier een vraag over gesteld maar kreeg geen reactie. Inmiddels piste er gisteren iemand 3 instructie films van een aantal Nederlandse ziekenhuizen waarin mijn antwoord werd gegeven) te meten wat we zo’n 4x per dag doen. dinsdag avond ging ik slapen en had ik het idee dat t moeilijker werd te ademen door m’n neus door t vocht aldaar. Hierdoor raakte ik een minuut of tien in een paniek modus waardoor ik ook moeilijker ging ademhalen. Snel m’n saturatiemeter gepakt en die gaf 90% aan terwijl mij vertelt was dat onder de 93% gevaarlijk is en je dan aan het zuurstof moet. 2e test 92/93%. 3e test 94%. Volgende ochtend hebben we Beiden onze huisarts gebeld waar we alleen de assistent kregen te spreken. Die dachten beiden dat we Covid-19 hebben. Ik zelf twijfelde toen nog. inmiddels ben ik er ook wel V overtuigd. Ten eerste door het vocht in m’n neus, en ten tweede door de rare chemische smaak in onze mond en t feit dat we haast geen smaak hebben. De ziekte verloopt bij ons in golven. Het Enne moment lijkt het alsof het beter gaat het andere moment komt de koorts weer terug en de hoofdpijn. Dag 11 schijnt het kritieke punt te zijn. Voor mij is dat woensdag. Net had ik trouwens echt een heftig zware hoestbui waarbij wit slijm omhoog kwam. Voor nu gaan we er vanuit dat we het wel overleven maar het is te zot voor woorden dat men nog vrolijk buiten rond huppelt.
 9. is het mogelijk om de datum v lockdown aan te geven? Vooral van China lijkt me dat interessant.
 10. Bij een medewerker van het Zaans Medisch Centrum is het coronavirus vastgesteld. Dat maakte het ziekenhuis zaterdagavond op de website bekend. De medewerker is een leidinggevende en heeft geen direct contact met patiënten gehad. https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200315_40620336/medewerker-zaans-medisch-centrum-besmet-met-coronavirus
 11. https://www.nhnieuws.nl/nieuws/263988/zes-medewerkers-rkz-besmet-met-corona-maar-25-terug-na-thuisquarantaine IJMOND Zes medewerkers RKZ besmet met corona, maar 25 terug na thuisquarantaine 18 maart 2020, 19.00 uur · Door Redactie
 12. Sorry ik loop nog een pagina of 6 achter met lezen dus ik weet niet of T al eerder is gevraagd, maar heb je hier misschien een bron van?
 13. Je gaf aan dat je geen direct contact hebt gehad met de geïnfecteerde persoon(partner van je collega). Heb je wel direct en/of langdurig contact gehad met je collega? (Handen geschut, items uitgewisseld, bij die persoon thuis geweest?) immers kan een geïnfecteerde persoon asymptomatisch zijn de eerste dagen. uiteraard wens ik jullie het allerbeste??
 14. Ik heb een aantal weken geleden in een video (volgens mij van Medcram) dat je met een saturatiemeter (zuurstofgehalte meter voor je bloed) Een eerste indicatie kunt meten dat je besmet bent. Nog voor er symptomen hebt. ik heb er voor de zekerheid maar ff 1 gekocht (20,-) maar ben benieuwd of iemand hier daar meer over weet?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...