Ga naar inhoud

Nikke

Lid
 • Aantal items

  72
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Nikke's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

115

Community reputatie

 1. Het verbaasd mij allemaal niks. Het kan zijn dat ik gewoon toevallig in februari en ook later goed zat met mijn voorspellingen. Maar dat is niet uniek voor mij hoor, ik denk dat ook voor vele anderen (op dit forum waarschijnlijk een hoger percentage dan gemiddeld) het heel makkelijk de hele gang van zaken vooruit in te vullen. Want in NL hebben we uiteraard: 1. geen echte experts op de hoge posities hebben maar baantjesjagers die voor eigen gewin en ego daar zitten en echt onzin aan het verkopen zijn; 2. vrijwel alleen politici die voldoen aan de kenmerken genoemd bij nummer 1 die het liefst alles voor zich uit schuiven, laat beslissen en dat pas doen aan de hand van wat de experts bij nummer 1 zeggen zodat ze zich altijd al vooraf hebben ingedekt; 3. een media apparaat wat overwegend genomen te grote vriendjes was/is (?) met de politici en experts zoals onder 1 en 2 genoemd en dus gewoon niet kritisch genoeg durft te zijn en blijft doorvragen als men het lastig krijgt (en tevens de leugens van de experts en politici onder nummer 1 en 2 klakkeloos blijft verkondigen). We liggen dus nog steeds op de koers van de verwachting. Eerst dat ze het hier helemaal verkeerd zouden aanpakken door negeren van het probleem, dan ontkennen van het probleem (beiden uit vooral economische overwegingen), later zeggen dat het allemaal gepland was en het de bedoeling was om herd immunity na te streven (was geen plan maar de enige uitvlucht die ze nog konden verzinnen om politiek geen verlies te lijden) om vervolgens als het mis gaat te zeggen: "helaas, dit konden we niet van tevoren weten" en tevens "de experts hebben ons mogelijk verkeerd geïnformeerd" en uiteraard ook "daar heb ik geen actieve herinnering meer van"! Met als sluitstuk de fase van "we kunnen niet meer terug, nu moeten we door de zure appel heen bijten". Als we niet door een of ander wonder (of medicijn) door het oog van de naald kruipen is het gewoon helaas pindakaas voor naar mijn eigen inschatting 3 tot 10% van de bevolking. En dan had je ongeveer hetzelfde effect gehad als men helemaal niks had ondernomen vanaf het begin, het gewoon te laten gebeuren, en vervolgens na 8-12 weken klaar te zijn met dit virus (met minder economische gevolgen en ook minder gevolgen voor de risicogroepen die deze 2-3 maanden zouden hebben overleefd). Het zijn gewoon prutsers... Alles op eigen titel uiteraard ?
 2. Ik had hetzelfde probleem en ben dus de cijfers van https://www.worldometers.info/coronavirus/ gaan vergelijken en uiteindelijk gebruiken. Die zijn vaak sneller beschikbaar/actueler en via het eerst in een text editor copy pasten, eventuele , . en + weghalen en dan copy pasten in een Excel tabblad kun je alles eruit pakken wat nodig is en eventueel berekeningen maken...
 3. Als je kijkt naar hoe men nu tegen HIV aankijkt en er mee omgaat is te verwachten dat mensen vrij snel weer gaan denken: het zal wel goedkomen...
 4. In feite kun je pas ongeveer 14 dagen na een maatregel/verzwaring een begin van de effecten hiervan waarnemen. Dus pas rond volgend weekend zullen we zien wat er gebeurt. Als men proactief wil reageren gaat men deze zondagavond de maatregelen uitbreiden/verzwaren. Als het 'te vroeg' is heb je op zich niks verloren want alles ligt toch al grotendeels stil, maar in ieder geval ben je dan niet nog meer te laat. Daarnaast kun je dan wel wat beter terugrekenen (met meer statistische betrouwbaarheid) welk effect de maatregelen van telkens 2 weken geleden hebben gehad. Dat maakt het 'aan de knoppen draaien' straks ook veiliger/meer onderbouwd en beter beheersbaar.
 5. Ze deden niet genoeg maar vorige week zijn we al op een ander punt beland. Een keuze waar ze sinds vorige weekend de mensen steeds meer voor gaan klaarstomen. Ik heb het toen al gezegd op dit forum maar ik blijf erbij, als er niet op korte termijn (binnen 3 maanden vanaf vorig weekend gerekend) uitzicht is op een vaccin of medicijn dan komt er een verhaal van 'eert het zuur en dan het zoet' als strekking. Daarmee doelend op het op zijn beloop laten van het virus zodat je binnen 6 tot 8 weken weer volledig operationeel bent ten koste van vele extra doden en trauma's bij verplegend personeel en artsen. Nederland maar ook de EU kan niet veel langer dan 3 maanden ieder bedrijf en burger funden terwijl de hele economie stilstaat. Doe je dit wel dan loop je grote risico's inzake voedselveiligheid, zorg (en nog veel meer andere zaken) en een totale hyperinflatie.
 6. De cijfers uit China zijn totale onzin... Ze hebben daar vanaf begin december het virus laten woekeren tot ongeveer half januari, toen zijn pas wat maatregelen genomen die vervolgens elke dag strenger en harder werden. Tot en met het dichtlassen van flatgebouwen met honderden en meer besmette mensen erin (opgeruimd staat netjes denken ze daar). Vriend van mij zat eind januari in China vanwege familieverplichtingen aldaar en niet eens dichtbij de echte brandhaard maar merkte ook dat alles nog meer was gecensureerd dan normaal en iedereen die, ook maar iets wat negatief was, toch door de Chinese firewall kon krijgen werd getraceerd en opgepakt. Vele journalisten zijn daar ook sinds eind januari/begin februari 'zoek' geraakt. Het was een puinhoop. Maar zelfs als je het partijburo van China, om welke vage reden dan ook, enig vertrouwen toedicht, dan is het statistisch gezien ook nu echt wel duidelijk dat de cijfers van China niet kloppen. Als je naar de cijfers van Italië kijkt en je ook weet dat China nog veel langer heeft lopen kloten voordat er maatregelen werden genomen dan in Italië, in een nog dichter bevolkt gebied, met slechtere gezondheidszorg, dan weet je genoeg. Helaas willen de media en onze politici China wederom niet voor het hoofd stoten en blijkbaar accepteert het merendeel van de Westerse bevolking dat en dus worden er foutieve conclusies getrokken...
 7. Dit klopt deels, niemand zit er uiteraard om te springen netjes gezegd. De noordelijkere ziekenhuizen zijn in ieder geval niet pro-actief aan het werk om patiënten (ook niet Corona patiënten) over te nemen van de zuidelijkere ziekenhuizen maar sommigen geven zelfs geen of zelfs negatieve respons op hulpvragen uit het zuiden. Een publieke bron is onder andere het filmpje van deze arts uit het Bernhove (is al gepost door iemand maar hierbij nogmaals): https://www.geenstijl.nl/5152512/video-ziekenhuisarts-in-uden-legt-de-zeer-alarmerende-situatie-in-nederland-uit-we-zijn-vier-muren-met-alleen-maar-besmette-patienten/ (vanaf ongeveer 3 minuten voor degenen zonder geduld)
 8. Laten we het erop houden dat de mensen op de werkvloer in de zorg, nu nog meer dan vroeger, gewend zijn om orders op te volgen. Dus waar de pijn echt ontstaat, zitten juist de mensen die voornamelijk braaf luisteren naar de hogere machten. Zij hebben altijd geleerd dat hiërarchie onmisbaar is en al helemaal in crisissituaties en dat is grotendeels ook waar. Uitgangspunt om die manier van werken tot een succes te maken is dan wel dat bovenin de hiërarchie de mensen zitten die daadwerkelijk expert zijn en het snappen. Dat is natuurlijk tegenwoordig vrijwel nooit meer het geval (hé RIVM). Daarnaast bepalen zorgverzekeraars al heel lang in de basis hoeveel geld waaraan besteed mag worden en zijn er inmiddels ook heel veel managementlagen binnen de zorg die nergens toe bijdragen met zakkenvullers die vaak niet erg veel verstand van de zorg (qua praktijk) hebben. Die zitten er vooral voor zichzelf en hun eigen carrière. Alles bij elkaar heb je dan een 'accident waiting to happen'. En dan hebben we het nog niet over het totale uitkleed beleid van de zorg de laatste 20 en vooral ook 10 jaar door onder andere de VVD en Rutte (IC bedden bijna gehalveerd onder andere). En je kunt het de mensen op de werkvloer ook niet kwalijk nemen, dezelfde reden waarom ze vaak alles pikken en netjes de orders opvolgen is de reden dat ze toch elke dag naar hun werk gaan om, zeker op dit moment, met risico voor eigen gezondheid en dat van hun gezin en familie toch hun werk doen. En de meesten ook nog in verhouding voor een schamel loontje waar de meeste andere Nederlanders nog niet eens voor willen vakken vullen, laat staan ondergekotste en ondergescheten mensen te wassen, bedreigd en mishandeld te worden door familie of een gek met teveel drugs in zijn lijf of zonder mondkapje een bijna zekere corona patiënt te moeten onderzoeken of behandelen... En dan gaat Nederland klappen, ik geloof direct dat het goed bedoeld was en dat snappen onze zorgverleners ook wel, maar ondertussen helpt het ze geen ene ruk en zitten zij in de ellende (en ze weten dat het nog veel erger gaat worden).
 9. Ik denk dat voor bepaalde leden van dit forum wel een uitzondering mag gelden, niet dat het waterdicht is maar bijna 3000 plusjes zegt ook wel weer iets hé. Afgezien van wat we inmiddels al tussen de regels door over je te weten zijn gekomen. Heb gisteren al tegen de oudjes in de familie gezegd dat als het zo doorgaat we toch echt richting lock down gaan dit weekend, op zijn laatst volgende week (maar dat zou vreemd zijn qua timing omdat je dan nog minimaal weer 2 weken moet wachten op de resultaten ervan).
 10. Wordt al wel stiekem gedaan... Heb twee weken geleden al met artsen over de mondkapjes problematiek gesproken en toen begonnen ze net in te zien dat dit wel erg hard zou gaan. Op dat moment begon men in een aantal Brabantse ziekenhuizen al te verbieden om een masker dan wel het juiste masker te gebruiken (door patiënten qua risico indeling anders te classificeren, bijvoorbeeld: iedereen die niet getest was had geen corona tot er getest werd en een FFP2 masker mocht alleen gebruikt worden bij een positief geteste corona patient). Mondkapjes moesten ook worden weggegooid. Ik heb toen gezegd dat mits veilig, bewaren geen probleem zou moeten zijn en dat men dan dat beter maar op eigen initiatief moest gaan doen. Een aantal bevriende artsen heeft dat dus ook stiekem gedaan. Ondertussen zijn we gaan zoeken naar de beste manier om die dingen weer 'schoon' te krijgen. Op zich is 72 uur afgesloten laten liggen per batch voldoende maar als extra maatregel is 20 minuten weken in warm zeepwater ook nog een optie al is voor niemand duidelijk in hoeverre dat impact heeft op de verschillende soorten filters in omloop. Overigens kwam de RIVM/VWS ongeveer een week geleden al met de melding dat ze aan het kijken waren naar hergebruik. Echter die zijn wat traag dus tot op heden voor zover ik nu weet, ondanks beloften, nog geen eenduidig antwoord. Zie onderstaande bericht van vorige week dat toen naar diverse artsen/ziekenhuizen is gestuurd.
 11. Ik denk precies hetzelfde over de cijfers uit China. Het economische groeicijfer wordt daar ook vastgesteld door het partijburo...
 12. Online medicijnen kopen die normaliter alleen via een recept te krijgen zijn is vooralsnog niet aan mij besteed ?
 13. Eind januari/begin februari hebben ze dit in China ook al gedaan. De eerste resultaten waren toen bemoedigend, er werd half februari in de media hier al bijna gezegd dat dit de oplossing kon zijn, maar daarna werd het heel stil... Dat is meestal geen goed nieuws. Heb er toen en ook onlangs nog met NL artsen over gehad maar het schijnt echt een soort laatste redmiddel te zijn, niet in de zin van de laatste fase maar in de zin dat het bij sommige patiënten echt hele nare bijwerkingen heeft en de situatie dan juist verslechtert dus men het niet altijd als optie bij patiënten ziet (omdat men bij een aantal al weet of vermoed dat de bijwerkingen erger zijn dan de voordelen). Oh, zie nu dat ik zelfs dat ik nog wat openbare bronnen van bovenstaande kan vinden: "Patiënten die er volgens het CIB ‘matig ernstig’ aan toe zijn, krijgen extra zuurstof en medicatie. Wereldwijd lopen er allerlei experimenten en testen met geneesmiddelen. Nederland kiest voor chloroquine, een middel tegen malaria dat China ook veelvuldig inzet. Testen buiten het lichaam laten zien dat chloroquine effectief is om Sars-Cov-2 te bestrijden. Ervaringen op patiënten in China zijn ook positief." Bron 5 maart 2020: https://www.trouw.nl/binnenland/de-sterke-stijging-van-coronapatienten-is-geen-verrassing~b4fb350a "Onderzoekers aan de KU Leuven in België hebben ontdekt dat een bestaand malariamedicijn werkt tegen COVID-19, de ziekte die door het coronavirus 2019-nCoV wordt veroorzaakt. Dit blijkt uit testen die artsen in China hebben uitgevoerd." Bron 18 februari 2020: https://www.nu.nl/buitenland/6031723/86-jaar-oud-malariamiddel-werkt-tegen-door-coronavirus-veroorzaakte-ziekte.html
 14. Had het al proberen te regelen eind januari (toen waren ze er in China mee bezig met redelijke resultaten) maar was echt een gedoe om er legaal aan te komen. Tevens zijn de bijwerkingen niet echt top dus je wil het alleen gebruiken als het echt moet en je kunt het weer niet gebruiken als je kritieke klachten krijgt. Begin maart is de gehele voorraad ingenomen/gekocht door onze hulpverlening/overheid (bevestigd door een arts die ik ken)... Zie ook: https://farmanco.knmp.nl/ (datum is van vandaag qua update maar kwam begin maart op de lijst met tekorten...
 15. @Sterredag haalde een post aan van iemand op Facebook, het ging dus niet over de eigen moeder ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...