Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 01/07/20 in alle zones

 1. 4 punten
  Het oude forum weer online. Da's bijzonder! Leuk om allerlei bekende namen te zien! Bunkerprepper
 2. 2 punten
  @Raycoupe Stel dat wat je zegt waar is tot aan het punt dat Nederland onthoudbaar is en we Duitsers worden. Denk je niet dat de mens zo slim is dat we binnen nu en 100 jaar weer iets beters hebben bedacht/ontworpen/gemaakt om het 'mogelijke' probleem het hoofd te kunnen bieden. Dat doen we nu toch al honderden jaren en de dijken kunnen nog een stuk hoger en breder dan ze nu al zijn. Dat zal richting toekomst ook zeker gaan gebeuren en hoogstwaarschijnlijk richting de zee. Brede vooroevers van duinlandschappen evt gecombineerd met werk/wonen/recreatie. Al vaker gezegd heb ik het idee dat de angst voor het water groter is in het oosten van het land dan onder de mensen die in risicogebied wonen. Op de nap kaart staat aangeven dat mijn huis 120 cm onder water zou komen te staan bij een doorbraak, de praktijk heeft echter uitgewezen dat het hier niet komt. Een ander voorbeeld is dat van de inundatie in 1944 waarbij op drie plaatsen de dijken werden gebombardeerd en ze een tijd later nog een vierde plek nodig hadden omdat het eiland aan de oostkant niet wilde onderlopen. Zo zie je maar dat theorie en praktijk soms mijlenver uit elkaar kunnen liggen.
 3. 2 punten
  Het klimaat is net een rijtje domino stenen. De mens gooit de eerste om en nu zie je allerlei andere versterkende factoren optreden. Bijvoorbeeld de bosbranden in het arctische gebied afgelopen jaar zorgden voor heel veel extra CO2 uitstoot en een roetlaag op het ijs waardoor het allemaal nog harder smelt. Animatie van het noordpool ijs 1984 - 2016 De opgeslagen methaandeposities in de permafrost en het smelten daarvan is zo'n dominosteentje die weer verdere gevolgen zal hebben. Ik denk niet dat de mensheid het gaat lukken om de stijgende temperatuur een halt toe te roepen. We zijn simpelweg te laat. Gelukkig zijn het langzame processen en duurt het even voordat de zeespiegel meters is gestegen, maar op lange termijn wordt Nederland onhoudbaar. Tot een meter of twee zeespiegelstijging kun je nog dijken tegen bouwen en rivieren meer ruimte geven om ze alsnog te laten afwateren in de Noordzee. Een conservatieve voorspelling zegt dat we in 2100 al 1,10 meter stijging hebben en tegen die tijd zal men beseffen dat je met geld (dijken) dit probleem niet kan oplossen en worden we allemaal Duitser.
 4. 2 punten
  Die aanname is algemeen bekende info en wordt ook ondersteund door de door jou opgevoerde bron wikipedia, lees even onder het kopje " Syrian civil war". https://en.wikipedia.org/wiki/Qasem_Soleimani De strafbare feiten waarvan de man wordt beschuldigd zijn gepleegd in Nederland dus met welk argument zou je de liquidatie door een buitenlands doodseskader op een Nederlands staatsburger, zonder enige vorm van proces, willen legitimeren? Op het moment dat je generaals van een land waarmee je niet direct in oorlog bent liquideert moet je niet zeuren als de tegenstander hetzelfde gaat doen. Je kan ons als de good guys en onze politieke tegenstanders als de bad guys zien, maar de geschiedenis leert dat het westen net zo hard terroristische groeperingen en staten steunt. - Mujahedien/Al Qaida in Afghanistan - Contra doodseskaders in Nigaragua - Khmer Rouge in Cambodja na de inval van '78 - Sadam, die zijn eigen mensen met gifgas mocht bestoken zolang hij oorlog voerde met Iran, was toen hij Koeweit binnenviel ineens een genocidale dictator. - Decennialang steun aan bondgenoot Saoudi Arabie, niet alleen een van de grootste sponsors van het islamitisch terrorisme maar nog belangrijker exporteur van de wahabi doctrine. - Directe steun inclusief boots on the ground in de genocidale oorlog die de Saoudis in Yemen voeren. - Trainen en bewapenen van "gematigde rebellen" in Syrie die daarna direct werden ontwapend door danwel zich aansloten bij IS of Al Nusra - De door IS opgepompte olie werd verkocht via Turkije totdat Rusland binnen een paar dagen het grootste deel van de tankers bombardeerde. - NAVO bondgenoot Turkije dat actief de SDF aanvalt terwijl die strijden met IS. - Meerdere malen afzetten van een democratisch gekozen president omdat zijn politieke ideeen ons niet bevielen. - Steun aan tientallen brute dictaturen tijdens de koude oorlog onder het mom zie maar hoe je je volk behandelt zolang je maar aan onze kant staat. - Lybie dat dankzij het westen cq Obama is veranderd in een tweede Afghanistan en waar je op de markt weer ouderwets negers kan kopen. - Steun aan het Soenitische regime in Bahrein tijdens de Arabische lente, dat al jaren de Shiitische meerderheid in het land met harde hand onderdrukt, het was immers onze dictator. - etc Al die landen en groeperingen werden getraind en bewapend door westerse operators, zowel vanuit het leger (SF) als de inlichtingendiensten. Als het blijkbaar legitiem is om Soleimani te liquideren kan je met hetzelfde argument westerse generaals, politici en hoofden van westerse inlichtingendiensten gaan liquideren.
 5. 2 punten
  Hoi Haskap, Ik ben ook bijzonder geïnteresseerd in het hele klimaat debacle. Ik heb jouw tekst gelezen en ik begrijp wat jou beweegt. Het is herkenbaar. Ik zie ook dat je veel waarde hecht aan uitspraken van het IPCC. Het IPCC is een VN organisatie, en dus dat wekt vertrouwen. Een canadees journaliste, Donna Laframboise, dacht daar net zo over, totdat ze zelf onderzoek ging doen. Hier een interview met haar. Niets is nog wat het lijkt, tegenwoordig. Groetjes Charlie Ik heb het interview zelf ook nog eens bekeken en het is werkelijk verbijsterend.
 6. 1 punt
  Hey iedereen, hier wat links naar wat populaire youtube kanalen waar je altijd wel wat nuttige tips kan vinden. Canadian Prepper: https://www.youtube.com/user/CanadianPrepper33 prepper princess: https://www.youtube.com/channel/UCWLJvbNiv5GTOIK1K9o1TMg City Prepping: https://www.youtube.com/channel/UCmb2QRAjdnkse21CtxAQ-cA PREPSTEADERS: https://www.youtube.com/channel/UC2v8xZo6zTLytkBkDbjqhmQ Tinyhouse Prepper: https://www.youtube.com/channel/UCXA05MlE6HicYcKkQ9jNCpQ preppernurse: https://www.youtube.com/user/preppernurse1 Waarschijnlijk zijn deze links jullie niet onbekend, en ik wil zeker niet zeggen dat ik achter deze kanalen sta en hun inhoud, maar ze hebben soms wel goeie info ivm prepping.
 7. 1 punt
  Die zijn nu weer beschikbaar
 8. 1 punt
  - Adder rx kruisboog (incl wat extras) - Innovation Factory off grid survival tool - HX outdoors TD-01 mes - lang houdbaar voedsel - paar boeken over tuinieren/ survival/bushkraft (incl bewaarbox). Maar ben ook nog wat aan het denken over bijvoorbeeld een plate carrier.
 9. 1 punt
  Dat is het ook niet, maar het gebeurd toch. Dit is wat ik zo erg vind. Het meteen met twee maten
 10. 1 punt
  Ik heb geen rechten gestudeerd, maar wel staat mij iets bij dat als je militairen wil vermoorden je eerst een officiële oorlog verklaring moet geven aan het land zoals bepaald in de conventies van Genève Blijft idd raar dat niemand valt over het feit dat met war on terror kennelijk alles wat de Amerikanen als dreiging zien ook meteen gelegitimeerd is uit te schakelen
 11. 1 punt
  Moest het dier nog niet stijf geweest zijn ok. Maar het was al zo stijf als een plank toen ik het vond.
 12. 1 punt
  https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/doneren-aan-australie-manieren/ Giro 555-actie voor Australië Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat er een landelijke Giro 555-actie komt om geld in te zamelen voor Australië. Om de simpele reden dat de stichting geen netwerk, geen mensen en geen organisaties daar heeft zitten, waardoor ze het opgehaalde geld er ook niet kunnen besteden. “Een actie hiervoor past niet binnen het mandaat van Giro 555, wij focussen ons vooral op ontwikkelingshulp.”
 13. 1 punt
  Zou dat vlees niet meer goed zijn dan?
 14. 1 punt
  Ik reageer inhoudelijk op je aanname dat we vooral veel aan Soleimani te danken hebben in de strijd tegen IS, op het feit dat je hem een sleutelrol daarin toedicht, en op de rol van Nederland in deze. Of een vergeldingsactie op westerse militairen daarmee is gelegitimeerd ben ik niet ingegaan omdat ik het geen goede vergelijking vind. Als je had gevraagd naar de legitimiteit van bijvoorbeeld (dus fictief) een moordaanslag op de 'Nederlander' Ridouan Taghi in Dubai door een niet-Nederlandse eenheid, had ik die bevestigend beantwoord. Maar het 'gelijkstellen' van westerse militairen en politici met Soleimani vind ik eerlijk gezegd best ver gaan. Ik heb mijn twijfels bij onze rechtstaat, maar kan me niet vinden in je insinuatie dat onze westerse inlichtingendiensten en SF vergelijkbaar zijn met een 'internationaal terreurnetwerk '.
 15. 1 punt
  Dan komt toch gewoon de volgende, een maatschappij kan enkel zelf veranderen niet door buitenaf.
 16. 1 punt
  Nederland heeft - naar mijn mening - een catastrofale fout gemaakt door militair materieel te leveren aan dit soort louche partijen, en er ook alles aan gedaan om de ernst en impact daarvan te downsizen. Überhaubt de hele Amerikaans/Westerse inmenging in Syrië (en een aantal andere landen uit het MO) is arbitrair lijkt me. Als het doel het bestrijden van IS moest zijn, hadden ze beter Assad kunnen supporten. Soleimani was inderdaad een sleutelfiguur: de leider van Quds Force (wiki)- een internationaal terreurnetwerk . Vandaag staat er een lezenswaardige column van Afshin Ellian (zelf Iraniër) online "Generaal Soleimani was een opperterrorist". Een assassination van Soleimani is natuurlijk linke soep omdat je het lont in het kruit steekt en vanuit die optiek wellicht onverstandig, maar gezien Soleimani's activiteiten op andermans grondgebied een beroepsrisico dat hij vroeg of laat met zijn leven zou moeten bekopen.
 17. 1 punt
  Deze morgen was een pech morgen voor mij. Na konijnen voer in de kippenvoer bak te hebben gedaan De kippen gevoederd. Kwam ik tot de conclusie dat ik een dode kalkoen had. De complete hals open gescheurd dit is ongeveer 20cm Gisteren liep hij nog mooi rond. Dus hij is afgelopen nacht aangevallen door een of ander beest. Een verlies van ongeveer 8kg vlees. Zonde. En alle geluk komt per drie ook het ongeluk. Mijn riolering afvoer bij mijn kippen verstopt. 2uur extra werk. Maar dat is voorlopig opgelost.
 18. 1 punt
  Diezelfde Soleimani was met zijn troepen een sleutelfiguur in de strijd tegen IS, zonder hem was Syrie waarschijnlijk helemaal in handen gevallen van al Baghdadi en kornuiten. Dit terwijl het westen, Nederland incluis, geld, voertuigen en wapens leverde aan IS en de in het kalifaat opgepompte olie werd verkocht via NAVO bondgenoot Turkije. Mag ik dan aannemen dat je moordaanslagen op westerse militairen en politici net zo legitiem vindt?
 19. 1 punt
  Wat ik niet begrijp is het volgende. Dat deze Iraanse generaal dood is kan misschien in onze ogen goed zijn of niet. Wat geeft Amerika (of wie dan ook) het recht om aan de andere kant voor de wereld zich met alles en iedereen te bemoeien. Nu heeft Irak aan dat ze alle buitenlandse troepen weg wil hebben, een zeer legitieme wens voor een autonoom land lijkt me. En ook zij worden nu bedreigd met sancties. Overigens alles en iedereen, kijk naar het Nederlands Zwitsers bedrijf dat de Duitse gasleiding zou gaan aanleggen. Ik zal ook nooit vergeten dat Amerika dreigde Nederland binnen te vallen om Amerikaanse oorlogsmisdadigers te bevrijden mocht het internationaal gerechtshof deze willen berechten. In mijn ogen is het de Amerikaanse manier of je hebt een probleem, daar is niets democratisch of in vrijheid aan. De twee dingen die ze zelf prediken te willen brengen in de wereld. Begrijp me goed ik denk dat er veel landen, gebieden, mensen dingen doen die in mijn ogen verkeerd zijn. Maar het geeft mij niet het recht om ze daarop te veroordelen laat staan te straffen.
 20. 1 punt
  Foxxxieeeeeee!!!!!
 21. 1 punt
  Ik verwijs nog ff naar die 4 minuten video met AOC. Die wetenschappers die jarenlang bij Exxon werkten zitten daar in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden onder ede te verklaren dat ze indertijd al hebben vastgesteld dat de grootschalige verbranding van fossiele brandstof een grote impact zou gaan hebben. Ik denk dan, die mannen gaan daar dan toch echt niet uit hun nek zitten lullen? Maar ieder zijn overtuiging. No problem.
 22. 1 punt
  De East Siberian Arctic Shelf (zie mijn andere draad) bevat naar schatting 500-5000 Gigaton methaan. Ter vergelijking: de atmosfeer bevat nu 5 Gigaton methaan. De ESAS is onderzeese permafrost. Dus dat is nog ff niet de hoeveelheid methaan die in de permafrost op land is ingesloten (ik krijg de indruk dat de cijfers van @f150 daar over gaan - en daar wordt gesproken in hoeveelheden CO2, niet over methaan). Hoeveel het precies is, daar zullen de meningen over verschillen want het is niet hard te meten. Wel is duidelijk dat het gigaveel is. En als dus maar 1% vrijkomt van de minimale schatting, verdubbelt dus de hoeveelheid methaan die nu in de atmosfeer aanwezig is. Zoals de Russische wetenschapper in de video zegt: 'daar is maar weinig voor nodig' - zeker gezien alle methaan bubbelende poelen die nu al worden waargenomen. Wat betreft methaan: op het moment dat het vrijkomt heeft het een 150x sterker broeikas-effect als CO2. Nadat het vrijgekomen is vervalt het langzaam tot H20 en CO2. Gemiddeld over een periode van 20 jaar is het 86x sterker dan CO2. Gemiddeld over 100 jaar is het 23x sterker. Daar valt voor planten en bomen niet tegenop te groeien. Zie vanaf 4.40:
 23. 1 punt
  @Amazing Dree Ik heb het druk gehad de afgelopen dagen. En ja, even meelezen gaat voor mij een stuk sneller dan schrijven, omdat ik het belangrijk vind om zorgvuldig te posten en te reageren. Ik heb ook de nodige tijd geinvesteerd om die 2 draadjes samen te stellen uit allerlei informatie. Mijn doel was met name om eea te selecteren en ter info voor iedereen te posten. Ik heb geen dringende behoefte iemand te overtuigen, misschien haal je er iets interessants uit. Zo niet, ook best. Inmiddels is me in deze draad al te verstaan gegeven dat het allemaal maar erg eenzijdig is wat ik post, dat ik mezelf niet banger moet maken dan ik al ben (da fuk, wat is dat voor statement??), en nu dat ik me triest gedraag omdat je denkt dat ik niet reageer op dingen waar ik het niet mee eens ben. Maakt de behoefte om te reageren niet groter. Over de tegengeluiden die gepost zijn. Het is mijn werk om grote hoeveelheden informatie te analyseren en te beoordelen. Daarbij hecht ik echt een stuk meer waarde aan IPCC rapporten waar grote groepen wetenschappers uiteindelijk consensus bereiken (wat betekent dat hun conclusies waarschijnlijk enorm aan de behoudende kant zijn - wat dit najaar ook werd bevestigd in de media) dan aan een lobbyist als Patrick Moore. Als ik lobbyist was zou ik ook heel hard roepen dat ik bij Greenpeace had gewerkt. Wat betreft websites als Xandernieuws, daar onderschrijf ik inderdaad de kritische noot van @martin . Wat me opvalt in de reacties: er wordt geageerd tegen klimaatmaatregelen die ons veel geld gaan kosten. En "dus" is het onzin? Want allemaal alleen maar marketing van partijen die er nu veel geld mee gaan verdienen?? Daarmee is wat er gebeurt nog geen bullshit? Waarom wijs je niet naar de oliemaatschappijen waar researchers 40 jaar geleden al precies de temperatuurstijging hebben voorspeld die nu gerealiseerd is? Over belangen gesproken.... Uit de Telegraaf: Wat betreft die klimaatmaatregelen. Ik noem ze niet in mijn berichten, ik koppel mijn info er niet aan, ik post mijn berichten ook niet om voor die maatregelen te pleiten. Zoals gezegd, we maken ons hier nu enorm druk over schetende koeien, terwijl een veelvoud aan methaan de lucht in gaat bij fracken en rond de noordpool is de (potentiele) hoeveelheid nog gigantisch veel groter. De insteek van mijn draad was van mijn kant niet om het over het nut van Nederlandse maatregelen te hebben. Dus. Ik ben niet in paniek, ik pleit niet voor ingrijpende maatregelen, ik wilde alleen signaleren op basis van heel veel informatie (waarvan ik hier maar een paar dingen heb gepost) dat de planningshorizon van de politiek nogal optimistisch lijkt te zijn. Wat er gaat gebeuren als we allerlei tipping points passeren, dat durven ook wetenschappers niet in te schatten. En ja, het kan heel snel heel veel warmer worden (de oceanen zitten ongeveer aan hun max buffercapaciteit). Of er kunnen hele andere dingen gebeuren. Er kunnen door de warme oceanen ook in onze regio orkanen ontstaan - vorig jaar was er al eentje bij Ierland. Of de golfstroom keert om en het wordt hier juist koud. En who knows wat nog meer? Mijn persoonlijke mening? We zijn al te ver heen om nog effectieve maatregelen te nemen dus best kans dat we de komende 10 jaar al te maken krijgen met onvoorspelbare impact. So be it. En in hoeverre daar op te preppen valt, dat moeten we maar zien. Beetje dit, zeg maar. Jammer maar helaas, en dood gaan we allemaal toch op zeker moment. Ik kijk dankbaar om me heen naar wat er op dit moment nog allemaal wél is. Wie weet valt het mee. Ook de komende dagen heb ik het druk. Dus bij voorbaat excuses als ik weer een aantal dagen alleen maar meelees.
 24. 1 punt
  De combinatie van daadkracht (of geldingsdrang) van Trump én de door Soleimani gesupporte gewelddadige betoging op Amerikaanse ambassade lijken de directe en m.i. gelegitimeerde aanleiding. Dus geen olie/gas, maar zeker niet de mensenrechten in Iran (dat is binnenlandse politiek). De man, Qassem Soleimani, die afgelopen oktober nog trots riep: "We in Iran Know How to Deal With Protests' was verantwoordelijk voor het neerslaan van de protesten in Teheran, die afgelopen jaar meer dan 1.500 levens kostte. Vanzelfsprekend gaat het daar ook bij Buitenhof niet over. De media zal alles in het werk stellen om Trump te bashen, waarin de aanslag een 'oorlogsmisdaad' wordt genoemd. Wat een eenzijdige berichtgeving. Bart Schut vindt het 'een propagandauurtje voor dictators en terroristen'. Of Iran klaar is voor oorlog weet ik niet, maar de propaganda oorlog van onze staatsomroep is al weer opgetuigd.
 25. 1 punt
  Ik heb ooit eens een stuk of 3 artikelen die op Xandernieuws gepost waren tot in detail op bronnen gecontroleerd en dit resulteerde in een permaban toen ik "xander" er mee confronteerde. Uiteraard moet je nooit alles zomaar aannemen dus ook niet wat ik post. Ik kan je wel aanraden om eens wat historische posts te toetsen op bronnen/waarheid. Hetzelfde geldt voor de site wanttoknow. Het is best wel frustrerend als je aantoonbare onzin in een artikel probeert recht te zetten en dat dit resulteert in een ban. Normaal gezien zou ik me er niet druk in maken als het onschuldig zou zijn. Het probleem is echter dat deze 2 sites ook de meest onjuiste informatie verspreiden over vaccinaties en dit resulteert in desinformatie.
 26. 1 punt
  5 dingen die ik wil : O prep gerelateerd, dat is lastiger. Ik heb veel op orde, maar wat grond zou leuk zijn al weet ik boei hoe nuttig dat is als ik daar niet ook zou wonen. Een vakantiehuis dan? Haha het wordt een soort dromen voor mijn gevoel. Hetgeen ik echt zou willen is een veilige wereld voor iedereen (al is dat wellicht helemaal een waan idee)
 27. 1 punt
  Nou in de maand van de lijstjes dacht ik, laat ik mijn oude lijstje eens erbij pakken om te zien of ik al wat kan afvinken.... Een deel is inderdaad gelukt en daarnaast nog een aantal zaken die hier niet in het lijstje staan. Ik heb niet echt zaken die ik persé wil hebben, zou liever dingen willen doen en beleven aankomend jaar... weer een mooie backpack trip zou leuk zijn.
 28. 1 punt
  Belangrijkste is een goede primer en die echt goed laten drogen.. je kan gewoon zelf sjablonen maken of bladeren van plastic plantjes gebruiken (kan je met een beetje spiritus zo terug proper krijgen) [ATTACH=CONFIG]21354[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]21355[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]21356[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]21357[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]21358[/ATTACH]
×
×
 • Nieuwe aanmaken...