Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 08/29/15 in alle zones

 1. 1 punt
  Eindelijk weer eens een zinvol stukje informatie mbt voeding gevonden. Zoals al eens eerder opgemerkt op het forum is het zinvoller om te kijken naar de calorieën die een (nood)rantsoen geeft dan naar de hoeveelheid van het rantsoen. Zo ook de Mountainhouse gevriesdroogde maaltijden. De blikken geven vaak 5-9 "servings" wat overeen zou moeten komen met 5-9 maaltijden. Op zich niets mis mee, maar vaak wordt dan niet gekeken naar wat zo'n maaltijd dan aan calorieën geeft. Neem bijvoorbeeld de Mountainhouse Lasagna (1 serving) zak, deze geeft 2522KJ grofweg 602Kcal. Een man zou zo'n 2500Kcal dagelijks moeten innemen, maar stel dat je veel fysiek zwaar werk moet doen dan zijn die 2500Kcal niet voldoende. Immers in een flinke SHTF verwacht ik dat veel zaken handmatig zullen gaan en vervoer tot een minimum is beperkt....dus veel meer werk verrichten om aan je eten/veiligheid/onderdak/bescherming/hygiene te kunnen voldoen Je moet dan dus over de gehele dag nog steeds flink wat Kcal's naar binnen werken als aanvulling op de bovenstaande maaltijd. Dat kan je natuurlijk voor elkaar krijgen door BP-5, havermout of pasta naar binnen te werken (of dat tour brood van @f150 natuurlijk!). Wat ik wil aangeven is dat veel mensen uitgaan van de hoeveelheid "serving" of maaltijden die je uit één verpakking kan halen. Verkijk je hier dus niet op, want het is belangrijker om naar de Kcal of Kj's te kijken per maaltijd. Die Kcal's moeten zo hoog mogelijk zijn, zoals je inmiddels wel begrijpt..... Ik heb ooit eens in een wild en jong verleden met enige regelmaat in de bossen mogen bivakkeren en zelf eten bij elkaar moeten zoeken. In de zomer is dat nog best te doen maar in de herfst en winter wordt dat flink lastig. Zelfs in de zomer kom je er met flinke fysieke arbeid niet mee weg om alleen wat wortels, jonge blaadjes, vruchten etc te eten. En dan ben je een groot deel van de dag bezig met het zoeken naar eten..... Dus nogmaals, kijk niet alleen naar de hoeveelheid van je maaltijd maar ook wat deze je biedt mbt energie! Hieronder een artikel waarin grotendeels bovenstaande staat maar met wat meer info en tips http://www.theprepperjournal.com/2015/08/28/how-long-will-your-food-last-after-shtf/
 2. 1 punt
  Ze worden zogenaamd in hun thuisland bedreigt met de dood. Dan zou ik blij zijn als ik veilig in een tent of sporthal mocht slapen. Maar nee hoor ze willen alles.... Ondankbare honden zijn het, en de zeer kleine groep die echt vluchtelingen zijn en ons ook dankbaar zijn lijden daar onder.
 3. 1 punt
  Zo las ik laatst dat het helpt om warm te blijven als je in de wintermaanden een beetje suiker in de thee doet. Ik drink normaal nooit thee met suiker maar zal het komende winter eens uitproberen als het koud is. Ben nogal een koukleum. Ik gebruik liefst oerzoet ipv gewone kristalsuiker. Bij mij blijft dan de bloedsuikerspiegel stabieler. Aan koffie een beetje kokosolie of roomboter toevoegen geeft ook lang energie en gemakkelijk extra calorieën.
 4. 1 punt
  Tsja, bij de Prepshop is de eigenaar JUIST een reden om te kopen. Net zoals ik biologisch vlees bij de boer koop, net zoals ik mijn meel bij de molen haal, mijn zaden Monsanto-vrij, en zo min mogelijk koop bij grootwinkelbedrijven. Ja, ik heb zo mijn principes, ik weet wel dat het ergens anders goedkoper kan zijn, maar toch he...Ik sponsor liever de kleine zelfstandige, dan de CEO van een multinational.
 5. 1 punt
  3e reden, gebrek aan grond. Die dingen kan je veel beter op een dak plaatsen dan op kostbare (landbouw)grond en zeker in een druk bevolkt land als Nederland.
 6. 1 punt
  Nope, geen ervaring. Ik denk dat ik het echter ook niet ga proberen. Ik las toevallig op Barracuda (over complotdenkers) dat Allprepare gelieerd is aan Martin Vrijland: http://barracudanls.blogspot.nl/2015/08/angstmodus.html en http://www.martinvrijland.nl/2014/09/25/martin-vrijland-en-allprepare-lanceren-webshop-en-ebola-preventie/ Ieder zijn ding, maar ik ben niet zo'n fan van Martin Vrijland.
 7. 1 punt
  Ik zou graag over religie willen posten. ik heb me er flink in verdiept in mijn leven. Maar ja, met een streng gereformeerd dominee als opa, een rooms-katholieke moeder, en een atheïst in hart en nieren als vader, wat wil je. In ieder geval is het hele interessante materie, en valt er veel over te zeggen. Helaas, het is ook een zeer gevoelig onderwerp. En zeker voor gelovigen. Tenslotte kan het zomaar zijn dat je eigen geloof onder de loep wordt genomen. En dat er zaken over je geloof geschreven worden waar je het absoluut niet mee eens bent. Sterker nog, juist omdat het je geloof aangaat, zul je je geroepen voelen er hard tegenin te gaan. En daarmee is een keiharde welles/nietes, oeverloze, en eindeloze discussie al snel geboren. Wellicht is een onderwerp als religie alleen mogelijk als er alleen informatie gegeven wordt. Zonder waardeoordeel of mening. Of wellicht alleen voor atheïsten. Die zijn tenminste tegen elke religie. De kans om iemand te kwetsen is dan ook minimaal. Beide opties echter zijn in mijn ogen een beetje onrealistisch alhier op het forum.
 8. 1 punt
  .....en ik geloof dat ik maar eens een biertje vat ..... 't is tenslotte vrijdag avond en had ik deze nou van hier of van FB ? [ATTACH=CONFIG]20397[/ATTACH]
×
×
 • Nieuwe aanmaken...