Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 07/24/14 in alle zones

  1. Er is destijds in goed overleg met @Vempain afgezien van bacteriele testen omdat was gebleken dat de AQ12 niet echt geschikt was sterk vervuild water rechtstreeks te filteren. In één stap sterk vervuild water naar 0,2 micron te filteren is voor de meeste filters een probleem, logisch, normaal filter je in stappen, van grof naar steeds fijner. De AQ12 is ook niet ontworpen als SHTF waterfilter, maar als filter voor plaatsen waar de kwaliteit van het kraan-, of bronwater te wensen over laat. Relatief schoon, algen vrij water van een regenton is echter prima haalbaar, eventueel met alleen een nylon kousje over het keramiek. De grote kracht van de AQ12 blijft zijn forse actieve kool filter. Het eventueel toevoegen van een voorfilter is dus noodzakelijk en dat was origineel ook het plan om nog te doen, hoewel dit verder niets met de review van de AQ12 van doen heeft zoals je hem geleverd krijgt. Hierover heb ik ook contact gehad met de importeur en die heeft een soort bak aangeleverd die ongeveer past op de AQ12 met wat geweld. Hierin zit een klein sponsje (5 micron) maar dat is ook niet genoeg als voorfilter. Mijn idee was dit aan te vullen met aquariumfilter materiaal. Omdat dit buiten de scoop van de review valt, heb ik hier geen prioriteit aan gegeven en hierdoor is van uitstel afstel gekomen, dit mag mij verweten worden. Een voorfilter is voor iedereen met elke soort waterfilter belangrijk. Ook je Katadyn of Sawyer zit snel verstopt in combinatie met algen, zwevende plantenvezels, etc. Het nadeel aan een keramisch filter is dat er er dan een laagje vanaf moet schuren, holle vezel techniek zoals de Sawyer familie kun je simpelweg terugspoelen zonder de levensduur van je filter te verkorten. De AQ12 wordt hier nog steeds dagelijks zonder problemen gebruikt, elke dag gaat er zo'n vier liter kraanwater doorheen. Bij de laatste SC in Nunspeet hadden mensen zelf de kans aan de AQ12 te snuffelen, ik had hem meegenomen en diverse mensen hebben ook vragen gesteld. In Hongarije heb ik dagelijks uit een ander waterfilter gedronken, vergelijkbaar met de AQ12, maar alleen met keramisch filter. Gelukkig was het bronwater als neutraal van smaak, maar meestal heeft ook water uit een waterput een smaakje en dan zou een AQ12 mijn eerste keus zijn als waterfilter.
    1 punt
  2. Eerst deze voor de opslagtank en deze voor gebruik als drinkwater. - sla water altijd donker/koel op (ondergronds is erg practisch maar vergt een pomp om het weer omhoog te halen) - laat het niet te lang stil staan. (kleinere tank met overloop of regelmatig gebruiken)
    1 punt
  3. Hiervoor heb ik nu inmiddels dan toch wel slecht nieuws, en daar baal ik zelf ook enorm van en neem daar ook alle schuld en verantwoordelijkheid voor op. Omdat het inmiddels al bijna een jaar verder is en ik had beloofd dat ik zou komen naar het bedrijf waar ik dit gefilterde water uit de Aqualine mocht testen. Het bedrijf vind het nu toch echt te lang duren voordat ik kom aangezien ik ook zou helpen een weekenddienst van hun in te vullen. Ook op een later stadium kan ik daar niet meer gaan testen omdat ik daar inmiddels m'n geloofwaardigheid en betrouwbaarheid ook verloren heb. Ik hoop dan ook echt dat er hier op het forum nog iemand ergens in de microbiologie zit (bijvoorbeeld op school die nog een project zoekt) en die deze test wel kan uitvoeren. Helpen wil ik natuurlijk altijd graag bij het benoemen van eventuele bacteriën maar ben niet meer in de mogelijkheid om dat zelf te gaan testen. Hiervoor vraag ik dan ook graag begrip.
    1 punt
  4. Oké.. Ja wist wel dat er veel zout en E nummers in dat soort voedsel zit maar nu viel het me gewoon op hoeveel water ik eigenlijk dronk. Maar wel lekker hoor en goedkoop, neem altijd wel een aantal zakjes mee.
    1 punt
  5. Hoe weet jij zeker dat je ziek bent geworden van het water en niet van iets anders? Verkeerd eten, vuile bacterie met handen opgepakt, of, of.. (ik zeg niet dat je er niet ziek van bent geworden, ik vraag mij alleen oprecht hoe je dat zo zeker weet)
    1 punt
  6. Helemaal met @phtvs eens. Die dingen zijn gelijkwaardig aan elkaar qua functie, alleen keramiek kan breken en is veel lastiger schoon te maken. Er kan natuurlijk meer in het water zitten dat bacteriën. Virussen zitten inderdaad meestal aan andere deeltjes vast, in bacteriën en hier in Noord Europa is het risico op schadelijke virussen op die manier erg klein. Een beetje landbouw gif ga je niet zo snel merken of metalen, die worden niet gefilterd, maar voor nood wordt je daar niet meteen ziek van. Ik gebruik de squeeze ook regelmatig, nog nooit ziek geworden, maar het kan uiteraard wel. Voorbeeldje. Als er in het water de botulisme bacterie zit, wordt die wel gefilterd met zo'n filter, maar niet het gif (botuline) wat deze bacterie maakt. Resultaat is dat je nog steeds ziek er van wordt. Dat heeft @frank1964 al ondervonden. Het dus absoluut noodzakelijk om met een zo schoon mogelijk bron te beginnen en ook hierbij je gezond verstand te gebruiken. Regenwater plassen zijn dan meestal de meest veilige optie. Ook van die vennetjes en meertjes die gevoed worden door de regen. In die voorbeeldje helpt chloor je ook niet meer, tabletten niet, koken niet, alleen een actieve kool filter (dus niet de houtskool van je vuurtje, dat werkt echt niet). Nadeel aan actieve koolfilters is dat ze maar kort werken en je er dus heel wat van mee moet slepen. Altijd dus het gezond verstand gebruiken en de schoonste bron mogelijk uitzoeken
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...