Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 02/06/14 in alle zones

 1. hoi allemaal In navolging van @Raycoupe commetaar/idee bij dit draadje heb ik het maar op genomen om dit topic te beginnen. want het is best lastig om aan goed en gezond vlees te komen. Even gespit op het forum, daar gekopieerd, hier geplakt . (tnx @Keyser Suze ) Wat nou als je als nieuweling hier bleu op het forum komt en je wil graag weten waar het beste te halen is? Graag wil ik dit draadje SCHOONHOUDEN dus GEEN DISCUSSIES over waarom die slager in jouw ogen het beste is en de andere niet. Review wat ze hebben is prima Gewoon, adressen van echte, zelfstandige slagers met een redelijke prijs Indien mogelijk een link met verkoper. Hebben ze geen website? dan de plaats en het adres vermelden graag. Slagers in NL waar je nog fatsoenlijk vlees kunt kopen. Mijn slager stad: Amsterdam waar: jordaan prijs: redelijk (normaal , redelijk , duur) naam: Ambachtelijke Slagerij T.F.M. Louman adres: Goudsbloemstraat 76 1015 JR Amsterdam / Kombuisweg 15 1041 AV Amsterdam site: http://louman-jordaan.nl/
  2 punten
 2. Hoi luna, Het is geheel niet te vergelijken met een bankrun. Het banksysteem is gebaseerd op fractioneelbankieren, en dus is het een feit dat al het geld dat er op papier is er in de praktijk niet is. Als 5-10% hun geld van de bank haalt is er geen cash meer en valt het systeem om. Eea is wettelijk geregeld, of het slim is is weer iets heel anders... In de goudmarkt is het iets anders er is, oa door Nederland fysiek goud aan oa Amerika gegeven om daar op te slaan. Dat nu terug vragen is net zo raar als het daar naar toe brengen. Het zou er gewoon fysiek moeten zijn, tenzij Amrika iets met dat goud heeft gedaan en dan zouden wij als mede risico dragende partij daar van op de hoogte moeten zijn en toestemming voor hebben moeten geven en mischien wel een vergoeding moeten krijgen. Al sluit ik het laatse allemaal niet uit, als het zo is is het niet publiekelijk gemaakt... Geloofskwesties hou ik me liever niet mee bezig.... Prep ze, K a n s
  1 punt
 3. Ik vind tong erg lekker in een rooms sauce met mosterd, van staart maak je geweldig soepen en bouillon en een niertje in een porto sauce kan ik als de beste. Er is geen minderen stuk vlees, trouwens biefstuk is te droog in Nederland,geef mij maar lekker gemaarmeerde vlees. Vet is goed.
  1 punt
 4. Mijn nieuwe BOV !! Een Land Rover 88 SIII uit 1976. [ATTACH=CONFIG]8157[/ATTACH] Niet omdat het zo'n kracht patser is, maar wel omdat de MRB mij erg aanspreekt. En het is een Icoon Natuurlijk heb ik wel plannen met dit ding. De complete aandrijving wil ik vervangen voor een 300Tdi 90, zodat je goed met het verkeer kan mee komen (waar ben ik nu weer aan begonnen...)
  1 punt
 5. Je weet het al, maar geen zorgen, mooie aan dit forum is dat we er zijn voor elkaar! Om aan te vullen en elkaar te helpen!
  1 punt
 6. en ik ben nog lid ook nog van deze clup maar inderdaad, ik weet nu al 99% zeker dat dit een van de cadeaus is die ze krijgt voor haar verjaardag (heb Oma al getipt) en voor mijn gevoel is dit de meest waardevolle (je kan hier meer mee dan met de Nintendo 3DS die ze ook wil, en waarschijnlijk ook krijgt)
  1 punt
 7. Is deze wat @Lindaja? http://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/reisartikelen/rugtas-35l-7434.html 35 liter, 25 euro, schouder én heupbanden. Deze vind ik vooral heel lief voor kleine kinderen, niet duur voor 15 euro een rugtas, kompas, verrekijker en zaklamp. http://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/reisartikelen/kinderrugzak-set.html
  1 punt
 8. Hee da's vreemd, bij mij werkte dat niet met 2AA horizontaal op zijkant van mijn pc. Zou het kunnen dat het staal van de pc te dun was? Ik zal het nog eens testen op mijn motorkap met 2AA. Simurgh of @Mods - als je vindt dat er een aanvulling in de vorm van een PS (magneet en effcientie / output bij 2 of 3 AA) oid moet komen dan staat het je vrij wat mij betreft om de review aan te vullen.(kan zelf de tekst niet meer editen) Edit: ik baal nu toch een beetje want ik ben kennelijk niet zorgvuldig genoeg geweest waardoor sommige uitspraken in de review niet geheel blijken te kloppen, in het voordeel van het lampje en de extender tubes. Mijn excuses daarvoor!
  1 punt
 9. Bankiers hebben als groep de laatste jaren, als gevolg van het graaigedrag en de exorbitante levensstijl van sommigen van hen, terecht grote kritiek gekregen. Maar het zijn ook mensen. Ik probeer, hoe moeilijk dat ook is, geen plezier te hebben in de dood van een mens. Dieren hebben bijvoorbeeld geen plezier in de dood van een ander dier (soms hebben ze er wel plezier VAN, maar dat is iets anders) en mensen zijn hoger ontwikkeld en hebben meer moreel en ethisch besef dan een dier. Wat het oudere stel uit het AD-artikel betreft: ijzingwekkend om te lezen hoe een (volgens mij )kerngezond echtpaar de dood verkiest boven het leven. Ik kan er niet bij en dat zal ik ook nooit kunnen, ondanks dat ik vind dat die mensen het recht (moeten) hebben om dat te doen. Helemaal bizar vond ik dat van hun 4 (!) volwassen zoons er geen één een probleem mee had dat zijn ouders zichzelf van kant maakten. Ze zaten erbij, lachten om het laatste malle dansje van pa en ma, en keken er naar. Uit niets bleek dat ze iets hebben gezegd in de trant van: "doe niet zo mal, stelletje ouwe gekkies, kom maar bij mij in huis wonen, wij gaan met z'n allen voor jullie zorgen en jullie worden allebei gelukkig en gezond 95 jaar." Again: er is geen organisme op deze aardkloot dat verlangt naar de dood. Zelfs bacteriën proberen uit alle macht om hun voortbestaan te verlengen. Als een moslimterrorist wil sterven voor zijn godheid, verklaren we hem voor knettergek. Als een bejaard maar verder kerngezond stel besluit dat ze willen sterven, noemt men hen "moedig" en "dapper". Bedenk dit eens: Wat moeten jongeren leren van een samenleving die haar ouderen aanmoedigt om te sterven? Wat voor perspectief biedt een samenleving die de dood verkieslijker vindt dan het leven? Beats me.
  1 punt
 10. @Gamble: deze vraag stel ik me de laatste tijd ook steeds vaker. In mijn diepste wezen voel ik me een vreedzaam wererldburger met heel veel compassie voor mijn medemens. Maar ik bemerk bij mezelf een steeds grotere, met steeds meer moeite ingehouden woede/verdriet vanwege het ons aangedane onrecht. Deels ook naar mezelf toe dat ik zo naïef en volgzaam goed gelovig ben geweest en heb laten gebeuren. Maar het moment dat ik voel naderen dat ik niet meer adequaat voor mijn gezin kan zorgen komt steeds dichterbij. Af en toe ben ik bang van mezelf. En dat wil ik niet. Zie ook het draadje over de zelfmoorden onder de bankiers. (Vrijwel) Niemand wil iemand anders toewensen dat hij/zij van een skyscraper springt, maar het gebeurd dus wel onderhand.
  1 punt
 11. Mijn slager •stad: Emmen •waar: Barger-Oosterveld •prijs: redelijk (normaal , redelijk , duur) •naam: Slagerij Bert Stanneveld •site: http://www.slagerijbertstanneveld.nl/ Hij zoekt zijn eigen varkens en koeien uit bij kleine boeren en brengt ze op een nette manier naar het slachthuis. Verwerkt en maakt alles zelf, op sommige vleeswaren en kipproducten na. Meerdere jaren achter elkaar tweede prijs gewonnen bij beste slager van Nederland. (Zilver)
  1 punt
 12. Naar draadje dit. Ik heb mijzelf niet op de wereld gezet, en ga mijzelf dus ook niet van het leven beroven. Ik snap dat bijna niemand nog gelooft. Dus dan kijk je uit je eigen waarneming naar je leven. Heel akelig vind ik het om te lezen dat mensen toe juichen hoe bankiers maar moeten springen en zelfmoord plegen! Het zijn ook gewoon mensen, en niets is zo veranderlijk dan een mens! Die zelfde bankier kan ineens een ander doel in zijn leven krijgen en een heel bijzonder mens worden! Dat is toch zonde om iemand geen tweede kans te gunnen! En een mens is niet zijn gedrag, dus moet hij om zijn gedrag maar zelfmoord plegen? Jump mothrfcker jump?! Ziek!
  1 punt
 13. 't Zou helemaal geen slecht idee zijn om een draadje te starten met slagers in NL waar je nog fatsoenlijk vlees kunt kopen. De meeste werken namelijk lokaal, het versturen van vlees is 'lastig'.
  1 punt
 14. http://www.gekruid.com/kaneel.html Op deze site staat nuttige info over kaneel. Volgens meer sites moet je de Ceylon kaneel hebben, en niet de Kassie kaneel, die veel coumarine bevat, en dat spul zou dan weer een stuk minder gezond zijn.
  1 punt
 15. Ik ga nooit scheiden. Basta. Maar mijn vrouw daarentegen... Een scheiding zal voor mij persoonlijk toch wel een SHTF zijn. We hebben kinderen, dat is het belangrijkste. Om heel eerlijk te zijn zal het me op dat moment jeuken wat er met de prepspullen zal gebeuren. Ik heb dan wel wat anders aan mijn hoofd, kwestie van prioriteiten. Ik verwacht niet dat mijn betere helft (wellicht op dat moment mijn slechtere helft) ook maar enige interesse heeft in al die kilo's rijst, bloem, suiker, zout, 2000 liter water, etc., etc. Tenzij ze er met een andere pimp prepper vandoor gaat natuurlijk. Zij zal dus onze flatscreen TV meenemen, en ik krijg een emmer rijst. Zij de CD's, ik mag spelen met mijn verouderde Katadyn (heb ik tenminste toch nog iets te pompen... *kuch*). Enfin, edoch, parbleu, ik hoop dat het nooit zo ver zal komen. And if so, huwelijkse voorwaarden, dus we kunnen enkel ruzie krijgen over dingen waar we geen afspraken over hebben gemaakt. Toedels, JB
  1 punt
 16. Ik praat ab-so-luut Monsanto niet goed, maar het ligt ietwat genuanceerder. Het probleem zit voor een groot deel bij de boeren en de telers. Het idealistische beeld dat sommigen nog hebben van de boer in overal die met de hand zijn velden inzaait is totaal verkeerd. Monsanto levert over het algemeen aan professionele telers waarbij niet eens meer aarde wordt gebruikt maar speciaal samengestelde voedingsbodems. Daarnaast zijn de (vergeet de velden en de boerderijen voor het gemak even) volledig computergestuurd en hebben ze maar één doel: ZOVEEL MOGELIJK KILO'S VRUCHTEN/GROENTE e.d. produceren IN EEN ZO KORT MOGELIJKE TIJD. Waarom? Geld natuurlijk! Overigens zijn deze telers de grote adepten van glyfosaat, puur en alleen voor het gewin. Monsanto ontwikkelt zaden en gewassen die enorme productie opbrengsten mogelijk maken. Hier wordt veel geld en onderzoek in gestopt. Natuurlijk wil je dan niet dat een PROFESSIONELE TELER één keer een pak zaadjes koopt, en je daarna "de vinger" geeft en vervolgens zijn leven lang geld verdient met de door jou ontwikkelde zaden. Uiteraard kunnen telers er voor kiezen om op de "ouderwetse" manier verder te gaan en "biologisch" verder te boeren (hahaa, woordspeling!). Maar dat kost te veel. Niemand wil meer dan 99 cent voor een komkommer betalen! Ook ontwikkelen ze groente die -bij wijze van spreken- in de Sahara kan groeien, maar die wil geen hond hebben... Go figure. Of groenten met een veel hogere vitamine waarde, maar de telers willen juist zoveel mogelijk WATER in de groenten. F#ck die vitamientjes! De groeten met je gezonde groenten! Er wordt namelijk PER KILO afgerekend door de afnemers (de Appie o.a.) en water weegt nu eenmaal zwaarder dan vitaminen. Het zal bedrijven zoals Monsanto jeuken of u de achtertuin vol heeft staan met "illegale komkommers", net zoals dat het Micro$oft het aan hun achterste zal oxideren dat u een illegale kopie heeft van Windows XP. Wanneer u dat echter zakelijk gaat doen, dan worden de messen geslepen. Ik ben geen Monsanto groupie, au contraire, maar een beetje redelijkheid dient wel aangegeven te worden. Het is niet enkel "de schuld" van Monsanto, maar ook de teler en uiteindelijk de consument die de superkomkommer naar binnen vreet samen met de plofkip en halve liter Cola. Zou geen teler meer de zaden kopen, dan kan er binnen de kortste keren een bord "Te Koop" in de tuin van Monsanto (hahaha! "de tuin"! weer een woordgrapje!). Of dan iever een gezond stukje zalm? Met die prachtige roze kleur. Oh... U dacht dat zalm echt roze was? Nee joh, Roche verkoopt speciaal gemodificeerd voer om de zalm een gezond kleurtje te geven! U krijgt er dan gelijk een kleurenwaaier bij om te kijken welke kleur u de zalm wilt geven. Net zoiets als de verfwaaier bij de Gamma, maar dan enger. In de US wil men namelijk wat meer rode zal, maar in Europa willen we weer een zachter, roze kleurtje. U weet wel, die zalm die in bassins worden gekweekt en rondzwemmen in water dat net zoveel vis uitwerpselen bevat als een stad van 500.000 mensen. Mmmmmm... lekker zalm! Damn, we kunnen ook niks meer eten! Dan maar aan de soja. Oh, f#ck dat, daarvan is Monsanto de grootste producent ter wereld... Ik denk dat ik mijn grasveld maar eens om ga ploegen. Ik weet het ook niet meer.....
  1 punt
 17. Hij is vanochtend uit gegaan, hij heeft daarmee 16 dagen gebrand zonder uit te zijn geweest. Hou ik wel van zo'n brand tijd
  1 punt
 18. Jouw oplossing kan helaas nooit de oplossing zijn. Mensen die nooit hebben geleerd om met geld om te gaan, zullen ook middels jouw wijze dit niet 1,2,3 leren. Dit gaat levens kosten zeg je. Ja klopt, maar van wie? Mensen die niks meer te verliezen hebben, gaan het zoeken. En waar? Juist, bij jou en mij! Gevalletje van de medemens aan de onderkant van de maatschappij kennen. Wat zou een oplossing kunnen zijn: Vergeet het maar te denken dat deze groep mensen het nog in hun leven voor elkaar krijgt ooit anders te denken. Het zou beter zijn je te richten op hun kinderen. Oude gewoontes zijn vaak vastgeroest en slijten niet snel. Toen ik nog een eigen bedrijf had, had ik twee jongens voor me werken die in onmenselijke schulden zaten. Beide jongens (typetjes zoals jij hierboven beschrijft) zaten al jaren bij diverse instanties die hun zogenaamd "hulp" boden. Wat hun totale schulden waren wisten ze niet. Post en administratie (een tas vol papieren willekeurig door elkaar gegooid) werdt zogenaamd beheert door een contactpersoon, maar ze moesten zelf hun zaken verder regelen. Dit werkte dus niet waardoor ze alleen maar dieper in de shit kwamen. Toen ze dus bij mij kwamen heb ik die tasjes eens doorgespit. Alle schuldeisers gebeld en gezegd dat we een regeling of anders schuldsanering konden treffen. Natuurlijk koos iedereen voor een regeling. Ik gaf beide heren een weekloon waarvan ze konden leven en betaalde de schuldeisers direct van het resterende loon. Binnen een jaar waren beide heren schuldenvrij. Helaas weet ik niet hoe het nu met deze jongens gaat. Vermoedelijk zijn de schulden maken gewoon weer van voren af aan begonnen. Wat ze dus missen is een contactpersoon die ze een schop onder de reet geeft en de schulden aanpakt. Geef deze groep mensen een weekloon (en nee, dat hoeft noet heel weinig te zijn) en ze komen er wel. Het allergrootste probleem zijn de instanties. Deze zijn er namelijk alleen om zichzelf in leven te houden. Want als je immers de problemen oplost, is er geen werk meer voor jou! 1 mevrouw vertelde mij dat ik wel bij hun kon werken, zo goed was ik bezig. Ik vertelde haar dat als zei gelijk vanaf het begin (ze had deze jongen al 4 jaar in beheer) hetzelfde had gedaan als ik, deze jongen helemaal niet zo'n probleem had gehad... Kreeg ik een minachtende gezichtsuitdrukking naar me toe gestuurd....
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...