Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 01/31/14 in alle zones

 1. 2 punten
  Mannen, de vakman wil hier ook wat over vertellen (dit is mijn werk). Als eerste, elk slot of cilinder is te kraken. Het is maar hoeveel moeite je er voor doet. zo nu we dat uit de weg hebben kunnen we verder. De klopsleutel. Dit lijkt in het filmpje erg simpel, nog geen minuutje en je bent binnen, het principe van kinetische energie is ook simpel. Echter voordat je zo ver bent moet je heeeel veel oefenen. Het is echt niet zo simpel als ze het doen lijken. Je moet ten eerste al de klopsleutel hebben met het juiste profiel. Een Nemef sleutel pas niet in die van Mauer enz. Dan moet je nog maar net de rust hebben en de timing (en dus veel geoefend) om op het juiste moment met de juiste kracht te kloppen & draaien. Dit zal alleen door een echte locksmith gebruikt worden, de inbreken gaat echt niet met zoveel sleutels rondlopen en zoveel moeite doen om het te leren. Simpeler is om de cilinder er uit te trekken, kerntrekken, hier zijn ook zat filmpjes van op internet. Maar daarvoor heb je weer speciaal gereedschap nodig wat niet iedereen bij zich heeft. Breken van de cilinder is ook een optie, maar tegenwoordig zijn alle buitendeuren voorzien van veiligheidsbeslag, en dus zeer moeilijk te breken. Boren van cilinders, heb je weer boren en goede accuboormachine voor nodig. Oh, en veel boortjes want ze knappen in beveiligde cilinders, maar en optie. Ik spreek uit ervaring, ik heb alle technieken zoals hierboven uitgeprobeerd. Komen we weer bij mijn opmerking van "moeite" Inbrekers zijn lui, anders gingen ze wel werken, die willen niet moeite hoeven doen. Die hebben een hamer en kleine koevoet of schroevendraaier mee en daar doen ze het mee. Buitenstaan friemelen aan een slot? Niet meer als een paar minuten, anders duurt het te lang en kunnen ze gezien worden. De kracht ligt in het beter beveiligd zijn dan de buren. Een inbreker kiest het gemakkelijkste huis waar hij snel in en uit kan. En niet alleen je deur voorzien van degelijk hang en sluitwerk, maar ook je ramen! Vaak het zwakke punt in de beveiliging. Koop een goed en stevig SKG** slot + sluitkom (sluitkom is erg belangrijk!) of nog beter een meerpuntssluiting, Veiligheidsbeslag, SKG** met kerntrek beveiliging, Goede cilinder met SKG** keuring moet voldoende zijn tegen reguliere inbrekers. Stap eens binnen bij een speciaalzaak, nee niet de Gamma oid of internet, en laat je voorlichten. Tip: Ga eens buiten staan en breek in je eigen huis in met alle middelen die er in je tuin of openstaande hok staan. Het zal je verbazen hoe snel je, zonder ramen in te gooien, binnen bent.
 2. 1 punt
  De Prepshop groeit uit zijn jasje en zijn op korte termijn op zoek naar een locatie in de buurt van de regio Gorinchem/Zaltbommel. Het liefst een centraal geleden ruimte (mag een winkelpand zijn) waar mensen hun spullen kunnen ophalen of eventueel verkopen. Mag ook op een industrie terrein zijn (en als showroom gebruikt worden) Eventuele andere opties zijn ook mogelijk. Jeroen (@Simurgh) heeft al diverse dingetjes gezien maar zijn toch nog erg prijzig. Op dit moment lopen we dood en ik dacht laat ik gewoon eens de community eens vragen. Misschien leest een van de leden dit en denkt, YES ik heb wat voor ze of ik kan ze op een ander mooi spoor zetten. Je kan ons berichten via de prepshop of een privé berichtje achter laten.
 3. 1 punt
  Hoppa... ook daar weer eens wat te doen... Het oude en weggemoffelde Windscale laat eens wat van zich horen... By the way.. geen gevaar voor de volksgezondheid natuurlijk http://www.parool.nl/parool/nl/225/BUITENLAND/article/detail/3587392/2014/01/31/Britse-kerncentrale-meet-abnormale-straling.dhtml
 4. 1 punt
 5. 1 punt
  yup, daar wil ik wel een keer een weekje mee kamperen Jouw 'weekend' lijkt me ook leuk, zoiets zou ik nu niet kunnen combineren met alle drukte waar ik in zit nu. Als je niet filmt, maak dan lekker veel foto's, ben erg benieuwd. Al en idee waar je heen gaat? (of heb ik dat gemist eerder in dit topic)
 6. 1 punt
  Les Stroud, één van mijn grote voorbeelden ; )
 7. 1 punt
 8. 1 punt
  Ik zou in dat geval en sorry dat ik het zeg met mijn -5 onder nap, toch nog altijd iets alternatiefs achter de hand houden. Natuurlijk, probeer te vluchten als het kan. Probeer hogere grond te zoeken als je kan. Probeer iets om weg t wezen als je kan. Maar hou dat bootje achter de hand voor als het niet kan. Misschien en waarschijnlijk een vroegtijdige en snelle dood, maar liever strijdend ten onder gaan dan het af zitten te wachten tot het water je ingehaald heeft. Just my thaughts! Ik ben pas dood als ik dood ben!
 9. 1 punt
  Nope, op dat punt ben ik het ook zeker met @DickBerts eens dat wanneer je 'toch het water in moet' je dan met of zonder bootje net zo dood gaat. Als je weet dat het water komt dan is het letterlijk vluchten of verzuipen als je op -8 NAP zit. En ook de manier van reageren snap ik, vooral als je bedenkt dat wanneer de topicstarter alleen maar gezocht zou hebben op zijn eigen topic titel, hij dan dezelfde informatie zou vinden op dit forum, waarmee dit hele topic gelijk overbodig is dus.
 10. 1 punt
  Volgens omroep Gelderland is dit voorstel aangenomen, dus met je BOB ga je een paar dagen erop uit en de gemeente "hoort" via de kliklijn Buurman P.R. Epper gaat met een rugzak vol spullen weg en komt pas een paar dagen later terug met nog meer spullen in zijn rugzak (BOB) en zijn auto ook erg verdacht veel koffers e.d. als ik de Heer of Mevrouw K.L.I.K Spaan in de auto van de buur/ m.v. kijk. Doe maar gelijk een regelbare camera want buurman B. Eunhaas loopt ook met kisten (gereedschap? Zwarte handel?) dus 2 vliegen in1 klap, kassa! Mag ik effe vangen! Kom maar eens meekijken, mag wel bij mij de camera opstellen. Wat schuift het? NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen gaat camera's inzetten om bijstandsfraudeurs op te sporen. Een voorstel daartoe is aangenomen door de gemeenteraad. Het voornemen hiertoe was er al langer, maar nu is het er dus definitief doorheen. Het plan komt erop neer dat mensen van wie het vermoeden bestaat dat ze frauderen, een camera op hun voordeur gericht kunnen krijgen, zodat de gemeente kan zien wat ze uitspoken. http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/2049321/cameras-tegen-bijstandsfraude-nijmegen.htm#.Uuvfo2ePLoY En als dit landelijk wordt uitgerold, dan kunnen ze verdachte figuren onder andere figuren met grote Rugzakken (B.O.B.) 's goed in de gaten houden. En wat moeten ze met een grote 4x4 zullen wel stropers zijn, allemaal verdachte figuren.
 11. 1 punt
 12. 1 punt
  Hoe zit dat eigenlijk? Als je in de bijstand zit, dan mag je toch bijverdienen, maar je moet het wel opgeven, en dan hou je er 20% van over. Of was dat (heel) vroeger zo?
 13. 1 punt
  als de bankiers springen geeft dat door het erven van het vermogen en de belastingen daarop gelijk een vorm van nivellering en voor de lieden die dat op jonge leeftijd doen voorkomt het dat die hebberige genen doorgegeven worden. m.a.w. ik zie voordelen. ik hoop alleen dat ze er niemand mee lastig vallen. ik weet uit ervaring dat het niet fijn is om met de gevolgen van zelfdoding geconfronteerd te worden
 14. 1 punt
  Beste medepreppers, Zoals "Lekker" hiervoor aangaf, je moet geen gelegenheid bieden. Want dieven zijn gelegenheidsmensen. Zo snel en simpel mogelijk naar binnen, zonder te veel lawaai. Ik heb een jaar bij de technische recherche meegedraaid en dan gespecialiseerd in inbraken. Hiervan heb ik het volgende geleerd.... Wanneer breekt men in: 1 Wanneer men onzichtbaar is. 2 Wanneer het makkelijk is. 3 Geen honden aanwezig. 4 Alarmsysteem niet zichtbaar. 5 Even aankloppen/bellen en luisteren of er iemand komt. etc etc... Dit bovenstaande is alleen maar van toepassing als je geen villa en lamborghini etc.. heb, maar dat geloof ik niet bij preppers. Die zijn meestal wat meer low-profile.(zoals ikke) (ow en dat van het luisteren aan deuren, dat heeft bij ons ertoe geleid dat we een oorafdruk hebben afgenomen en deze hebben kunnen vergelijken met een vriendelijke vriend.. Het was niet het enigste bewijs, maar wel erg toevallig dat deze op een deur zat waar hij niets te zoeken had.) Verder kwam ik gisteravond een nieuwsbrief tegen van een volkstuinvereniging, waarbij telefoonnummers bij tuinen stond. Dit in verband met mogelijke inbraken in huisjes. FF googelen en alle namen en adressen komen naar boven. Ik heb ze gewaarschuwd met het voorbeeld: hallo er wordt ingebroken in uw tuinhuisje. Mensen racen ernaartoe, en dieven hebben minimaal een half uur vrij spel in de woning. Waarschijnlijk is dit laatste voor preppers niet nodig, die schermen zich al voldoende af.. (hopelijk). Maar ga eens zoals hierboven omschreven je woning bekijken vanuit dievengilde-oogpunt, en staar je niet alleen blind op je sleutelcilinder.. Je beslag is waarschijnlijk belangrijker. Greetz Holy
 15. 1 punt
  Al vaar je er voor geen meter mee dan nog lijkt het me een goed idee om een bootje op zolder te hebben. Al is het maar om dat lieve ouwe buurvrouwtje te helpen na een kleine overstroming. En anders kan je er wellicht je kinderen ,zwangere vriendin of een klusje haardhout op vervoeren nadat het water gezakt is en je je veilige zolder verlaat. Al dat geklots door 40 centimeter water gaat ook vervelen. Of je het ooit nodig zal hebben..........Tja..je ben een prepper of niet. [ATTACH=CONFIG]7984[/ATTACH]
 16. 1 punt
  Ik heb de lappen tekst die Gerbewoner hier geplaatst heeft op de wiki pagina geplaatst... dat is reuze handige informatie om tot je beschikking te hebben als je zelf naar een autonoom systeem aan het zoeken bent... *mompelmodus* ... dat zouden meer mensen moeten doen ... */mompelmodus*
 17. 1 punt
  Een eerste vraag is uw varken ontwijd of niet . En hoe lang is het reeds dood . A . Als je het varken met huid en ingewanden krijgt moet je dit eerst villen en ontdoen van ingewanden . De binnen zijde droog wrijven met een propere thee doek ( niet met zeep gewassen ) . B . Krijg je het varken zonder huid en ingewanden droog wrijven en ophangen . Kop naar beneden . Zoveel mogelijk vrij . Dus niet tegen een muur . Op een koele plaats . Dit 24 uur . Om het te besterven . Ook voor het gemak van versnijden . Vers vlees snijd slecht . Het bruikbaar slachtafval in de koelkast bewaren . Ps . Als het dier in de ingewanden geschoten is de binnen kant goed uit wassen . Geert
 18. 1 punt
  Als je research hebt gedaan betreft jouw woonomgeving, en je weet in grote lijnen hoe hoog het water kan komen onder verschillende omstandigheden, is het niet onverstandig om een bootje op zolder te hebben. Zoals @DickBerts al aangeeft, niet om tijdens een zware storm te vluchten, maar wel voor de nasleep.. (zie UK as we speak!) De meeste bezoekers van deze website zijn vaker beter op de hoogte van wat er gebeurt op de wereld, inclusief stormen en andere gevaren en zijn, als het goed is allang met de noorderzon vertrokken voordat het water echt aan de lippen staat. Voor de enkeling die er toch doorheen slaapt, of de ramp mist, is een extra vlucht optie nooit weg
 19. 1 punt
  Dat politiekeurmerk veiligwonen sloten maar heel beperkt beschermen wisten we vast ook wel. en natuurlijk waren jullie allemaal al bekend met de klopsleutel - techniek ? [video=youtube_share;ZFoZdTpwd58] Maar welke normale huissleutels zijn nu echt bestand tegen de klopsleutel techniek ?
 20. 1 punt
  @DickBerts voor een goede discussie ben ik altijd te vinden . Maar ik haat het iemands idee zomaar de grond in te boren . ( niet dat jij dat nu doet ) . En al heb je waarschijnlijk voor 100% gelijk , is het nog beter uw boot op zolder te bewaren dan in de kelder . En ook ik ben nu een oude en versleten man van meer dan 100kg . Met een militairen ervaring in en rond het water . ( was bij de gevechtzwemmers het enig peloton dat het Belgisch leger rijk was . Waar de 30 beste zwemmers toebehoorden van de Belgische landmacht . Hoofttaak mijnen en ontmijnen in rivieren . ) @Stuudje dus daarom mijn bootjes . Geert
 21. 1 punt
  het gaat over boten, niet over opblaaspoppen *sorry dit was een inkoppertje*
 22. 1 punt
  Ja hoor, ik heb wel twee stevige rubberbootjes op zolder staan. Dit heeft meerdere redenen. 1. Ze staan in mijn kamertje waar ik al mijn spul heb opgeslagen. 2. Mocht er ooit wel een overstroming komen, dan hebben wij altijd de keuze om NA een eventuele storm (mocht het nodig zijn) deze te gebruiken. 3. Mijn zolderkamer is voor meerdere redenen (o.a. brand) via het dakraam een extra nooduitgang. D.m.v het dakraam wat de oude bewoners extra hebben laten inbouwen, kunnen wij gemakkelijk het schuine dak op waarvan de onze grenst aan die van de buren. Middels een houten trappetje kunnen ook de kinderen makkelijk gebruik hiervan maken. Door training weten hun dan ook wat te doen bij gevallen van nood. En nee, ik verwacht niet dat mijn zolder zomaar overstroomt. Ik verwacht zelfs dat we daar behoorlijk droge voeten zullen houden. Maar mocht het nodig zijn, dan is de optie er altijd. Baat het niet, dan schaad het niet en liever mee verlegen dan om verlegen! Gewoon weer een stukje ingebouwde zekerheid
 23. 1 punt
  Wat wil je dan precies kopen, rode peper, roze peper, groene peper, zwarte peper, witte peper...(jaja ik weet enkele hiervan zijn technisch bessen)
 24. 1 punt
  Ik niet omdat er op zolder geen water is, plus het is daar nogal klein ook, dus ook een vliegtuig of helikopter heb ik daar niet. Een extra bed voor eventuele logees wel, want dat lijkt me wel vrij direct handig.
 25. 1 punt
  Het is zeker wel de bedoeling dat ik de microbiologische testen voor de waterfilters nog ga uittesten. Het liefste natuurlijk voor meerdere filters tegelijk zoals ook de 2 Sawyer-types die ook in de prep-shop te bestellen zijn. Misschien ook niet onaardig om de lifestraw ook met de test-reeks mee te nemen. Dit is ook de rede dat ik nog even wil wachten totdat de Aqualine die @Raycoupe nog aan het testen is mee te kunnen pakken met het onderzoek. Dit onderzoek wordt door mij gedaan bij een ander bedrijf (waar ik voorheen gewerkt heb) in ruil dat ik voor twee weken de avonddiensten en de weekenden meedraai/overneem... Hier gaat dus veel vrije tijd in zitten wat ik natuurlijk niet erg vind, de resultaten is wat we juist graag willen vastleggen zodat we een leverancier niet volledig hoeven te vertrouwen dat het goed is Wanneer er juist alleen maar vraag is naar diverse chemische testen dan is dat geen enkel probleem en kan het bijvoorbeeld de dag erna al hier op het forum gecommuniceerd worden
 26. 1 punt
  Hoi allemaal, Het is niet de bedoeling om een facebook account te maken. Maar wel om die van de prepshop van nuttige info en links naar goede prep ideeën te voorzien. Dit maakt het interessant om de prepshop te volgen en breng de facebooker gemakkelijker in contact met het spannende fenomeen: PREPPEN. Kortom wil jij de schakel zijn tussen de prepgemeenschap en de wereld die daar ook graag bij wil, maar dit nog niet weet! Kun je nuttige links, stukjes informatie, actualiteiten omtrent preppen onder de naam van prepshop de wereld in slingeren. Dan zoeken we JOU!!!! Lol, ik sla een beetje door, maar hoop dat het wel duidelijker is zo.
 27. 1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...