Erelijst
Populaire inhoud
Toont inhoud met de hoogste reputatie op 11/01/20 in alle zones
-
Omdat er n.a.v. m'n Hotsauce wat peperkweekvragen naar boven komen open ik daar maar even een apart topic voor zodat die andere niet te veel OffTopic gaat. Heb nog even gezocht of er al een vergelijkbaar topic bestond maar die pepertopics gingen weer nét ergens anders over. Dus hier een plek om je vragen met betrekking tot het kweken van pepers te stellen. Denk dat er, zo te lezen, op dit forum genoeg peperkweekkennis bij leden aanwezig is om de vragen te beantwoorden. Zonder foto's is het ook maar zo kaal... Edit: En dit topic is natuurlijk voor alle pepervrienden hier om te reageren en kweek tips en ervaringen te delen.1 punt
-
Iets wat ik mis, binnen de prepper community, is een beetje, die chill factor, nogthans belangrijk in héél dit gebeuren. Bijna iedere video of presentatie van een prepper, is gebaseerd op paraatheid, en angsten voor wat komen gaat, en antwoorden erop te bieden. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan, of je gaat er gewoonweg onderdoor van de stress alleen. En dit mis ik wel een beetje, bij de preppers, en heel misschien kan dit draadje je helpen te herinneren, dat het niet enkel gaat om altijd klaar te staan, maar ook deze factor mee in rekening te houden. En tips hierover zijn ook héél welkom. Enkele voorbeelden ik kan voorstelen hierover, budgetvriendelijk, en effectief zijn: -gezelschaps spellen - kaartenspelletjes - een petanque spelletje - wandelen/exploreren - lezen -comfort food - ... Eigenlijk alles wat je meer ontspant, en wat je gewoon graag doet, betekenis geeft aan je leven. Dat kan voor ieder anders zijn. vergeet nooit je te herinneren waarvoor je leeft! Wat voor een zin heeft het anders?1 punt
-
De aandacht goed verdelen, niet te veel achter de computer, Tv of wat dan ook. En doen wat je al beschreef. Oog hebben voor je geliefden, je hart moet er bij betrokken zijn, dan kan je ook meer van je zelf houden, dat is zeker een chill-factor, leer dan wat je fout hebt gedaan en ga er niet gebukt onder, maar laat het je verreiken en word een nog waardevolle mens dan je al bent. Wij zijn ook al heel ons leven aan het overleven, wat ons er door heen heeft gesleept is de humor behouden, bij zijn met wat je nog hebt en kan, en iemand te hebben waar je je leven voor zou geven, en eerlijk blijven voor je zelf respect, en je zelf schoon houden en waar je ik mocht leven brandschoon te houden, dat is de basis van overleven, en dan overleeft je heel veel en houd ook nog de lol in je leven. Er gaat haast geen dag voorbij of we hebben wel ergens plezier om en kunnen er hartelijk op lachen. Zingen, lachen dansen, dat is ook wat we veel doen, een ander kan het gek vinden, maar daar hebben we geen boodschap aan. On zelf zuchtig de liefde bedrijven met je geliefde, en deze op een groot vlak te verwennen dat houd heel veel in dan alleen de daad, haar koesteren, goed luisteren, beschermend zorgen het leven voor haar zo ideaal mogelijk te maken, je kan een hele waslijst toevoegen. Hebben wij het dan zo ideaal beslist niet, leven al jaren in totale eenzaamheid, hebben nooit echte vrienden gehad, alleen profiteur en wij als zachtaardige lieve mensen stonken daar wel in, armoede ja dat kennen we ook heel goed, hebben goed geleerd op de kleintjes te letten zijn daar best goed in. O ja, wat ook een chill-factor is van alles voor elkaar krijgen, wat betreft repareren op wat voor gebied ik krijg het haast altijd wel voor elkaar, ja voldoening geven bezig zijn dat is ook nog een chill-factor. Kan je een ander goed mens helpen dat geeft ook een heel goed gevoel. Doen wat goed is, en wat je kan missen zonder er iets voor terug te verwachten, dan word je amper teleur gesteld. Als je het niet kan vinden met de mensen in een land waar je leeft, kijk of je kan vertrekken en naar een andere land waar je het wel kunt vinden, anders kan je weg kwijnen, daarom willen we toch proberen naar een andere land te gaan, misschien word het wel Spanje, warmer de zon schijnt er vaak en misschien zijn de mensen daar ook bij met het mooie weer en stralen dat uit en kunnen ook genieten van jou als zonnig mens, die haast overal wel een oplossing op vind, en ook straalt. Betere tips kan ik jullie/jou beste @wanderer niet geven. Zo nu duik ik ook weer in bed misschien lukt het slapen nu wel weer na jullie goede tips te hebben gegeven. 3:571 punt
-
1 punt
-
Esee is een mes waar ik rustig van word, prima mes. Laat je niet in de steek. Maar ka-bar becker is goedkoper en precies dezelfde kwaliteit hoewel esee standaard micarta scales levert, misschien is dat het verschil. Grivory van ka-bar becker bevalt me ook prima maar micarta is wel jabadabadoo, gewoon emotie dus, en emotie kan je uitschakelen. Einde van het liedje is dat het een prima mes van 1095 staal is, werkpaard en makkelijk te slijpen in het enge bos. Met een enorm geil handvat1 punt
-
Zie in dit topic de cold steel magnum kukri machete voorbij komen. Wat mij betreft een geweldig stuk staal! Beproefd en goedgekeurd! (Nageslepen dan.) Wat ik miste was een haak op de rug om "iets" naar je toe te trekken, dit heb ik er ingeslepen op ongeveer 7 cm van de tip waar het zo min mogelijk impact zou hebben op het totale staal. Verder vind ik het heft wat te dun en te ruw, dit heb ik (op dit moment is het er weer af) verdikt met behulp van 2cm brede stukjes binnenband (rangerband). Dit is een prima methode het handvat op maat en slipvast te krijgen. Eventueel te bevestigen met montagekit of epoxy naar keuze. Overall vind ik deze machete een bijzonder goed stuk gereedschap voor een hele goede prijs. Ik vind het een aanrader.1 punt
-
Weet je ook welke pepersoort je hebt? In principe zijn de capsicum soorten te eten, tenzij je plantjes in een tuincentrum hebt gekocht die al vruchten hadden, of waarbij er uitdrukkelijk op de pot staat dat het niet voor menselijke consumptie bedoeld is. Heb je ook een foto van je plantje of de pepertjes? Je hebt ook een planten app, die de soorten kan herkennen. Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk1 punt
-
Dit is het bericht van @InfernoSis Bij courgettes en pompoenen gaat het heel snel en valt de kruisbestuiving inderdaad bijna nooit goed uit, daar heb ik het zelf zaden winnen dan ook opgegeven en zaai alleen nog maar gekochte zaden. Bij pepers is dat anders, iets minder snel en daar levert het nog wel eens spontane leuke varianten op. Zelf doe ik geen speciale moeite om de pepers voor kruisbestuiving te behoeden. Ik selecteer in het begin wat mooie pepers voor zaadwinning, minder kans dat ze bestoven zijn door de anderen, en dan hebben ze alle tijd om goed rijp te worden teneinde goed volgroeid zaad te krijgen. Het volgend jaar zie ik dan vanzelf of er kruisbestuiving heeft plaatsgevonden. Tot nog toe niet echt last van gehad hoewel de pepers dicht bij elkaar staan. Maar als je echt zeker wilt zijn van de zuiverheid van je zaden (bijvoorbeeld voor de verkoop) kan je bijvoorbeeld een aantal bloempjes na opengaan gelijk zelf bestuiven, dmv wattenstaafje oid, en dan dicht lijmen met superlijm zodat er geen insecten meer bijkomen (tip van peperfora). Of na bestuiving doe je een pantykousje (oid) om het bloempje heen om de insecten te weren (of van die geperforeerde broodzakjes uit de supermarkt) Of de plant op minstens 400 meter van de anderen plaatsen...1 punt
-
Amandelen zie je bij ons ook veel. Ik heb volgens mij een paar amandelbomen staan, maar ik weet niet of er nog productie vanaf komt. Het mooite is als ik verschillende gewassen kan planten, dat s ook makkelijker met oogsten in verschillende tijden van het jaar. Bijv eerst perziken, dan kersen, dan noten en aan het einde van het jaar de olijven. PS bij mij moet er ook nog heel veel gebeuren en doordat ik het met wat hulp van bekenden zelf doe, gaat het heel langzaam. Daarnaast speelt natuurlijk ook het budget. Dus beetje bij beetje en hopen dat de wereld pas over 3 jaar instort.1 punt
-
@FincaInSpanje Wellicht zijn ze alleen bij ons goedkoper dan in 'de rest van Spanje', bij ons in de buurt staan heel veel walnotenbomen. Je hebt bij ons in de buurt ook een verwaarloosde 'hazelnotenboomgaard/struikgaard' en omdat de laatste eigenaren al jaren geleden zijn overleden halen de omwonenden daar als de tijd rijp is (en de noten ook) zakken vol noten weg. Meestal ben ik dan net weer in NL, maar dit jaar dus niet. Heb je zelf al eens gedacht aan amandelen? Wanneer je van plan bent om voor eigen gebruik een (kleine) boomgaard aan te planten heb ik daar wel ideeën over. Ik ga dat waarschijnlijk zelf ook doen omdat dat het minste werk met zich meebrengt. Wat bij ons echt veel geld opbrengt zijn de kleine voorjaarspaddestoelen. Die kun je zo verkopen aan de restaurants, maar wanneer die er zijn, zit ik meestal nog in NL en het ook zo, dat je nogal wat moet lopen om er een hoop te vinden. Maar die leveren ook gerust € 80,00 kilo op. Ik heb trouwens je foto's gezien bij een ander topic (SC) en ik moet zeggen dat je het al mooi voor elkaar hebt man. Gefeliciteerd! Ik ben nog niet helemaal klaar met verbouwen en ook ik ben een luxe-prepper, dus het duurt nog even (net echt heel lang mee, maar goed).1 punt
-
@ FincaInSpanje Ik durf het bijna niet te zeggen, maar bij ons in Spanje zijn de walnoten vrij goedkoop...er zijn namelijk heel veel bomen in de buurt. Ik heb zelf wel eens heel lang walnoten bewaard, maar die had ik gepeld en vervolgens op een stuk metalen horregaas op een ander rooster (hoog) boven de kachel gedroogd. Toen ze (in mijn optiek) kurkdroog waren heb ik ze in weckpotten gedaan en deze afgesloten weggezet, achter in de kast. Daar heeft die pot keurig overwinterd en pas anderhalf jaar later heb ik die pot weer opengemaakt. Ik vond de noten een klein beetje 'slof' smaken en ze zijn niet zo knapperig meer, maar ik heb de rest in de vijzel in kleine stukjes gedraaid en ze daarna door een saus gedaan van crème fraiche en paddestoelen en ze smaakten heerlijk. Hopelijk heb je hier wat aan...1 punt
-
Ik wil het topic niet kapen maar weet iemand wat meer van walnootbomen en of ze ook in Spanje groeien. Het klimaat is vrij droog in de zomers, maar ik kan de bomen bevloeien. Ik hou nl. erg van walnoten, maar ze zijn bijna onbetaalbaar tegenwoordig.1 punt