Ga naar inhoud

Danny

Lid
 • Items

  22
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Danny won de laatste dag op 1 november 2020

Danny had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Danny's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

13

Reputatie

 1. Danny

  KA-BAR Becker BK7

  Geweldig mes, 4 weken mee in het enge bos geweest en geen klachten. Niet kapot te krijgen.
 2. Op de foto's in dit topic zie ik knap veel fantasy badass blablabla zombie-apocalypse onzin.... Leg eens uit? Wie is er voor het echie in het bos geweest?
 3. Als je jezelf op wilt trekken aan een mes moet je eerst op die hoogte dat mes in de boom hameren dus je bent al op die hoogte..... Maar ik snap je vraag. Fallkniven A1 en kabar becker bk 22.De morakniv robust ook wel (ik heb er met mijn 105 kilo op gestaan). Maar een mes is een mes en geen koevoet of bijl.
 4. 440, dan ben je af. Gewoon geen goed staal. In de 400 range is buck de enige die er iets van kan maken dankzij Paul Bos. Kan me niet voorstellen dat deze fabrikant het geheim ontdekt heeft.
 5. Danny

  Convex mes slijpen

  Stroppen is meer richten van de snede dan echt slijpen. Ik gebruik voor het stroppen "alu" van "belgom", vele malen goedkoper dan al die diamantblabla. Voor slijpen van een convex snede gebruik ik waterproof 600 opgerold.
 6. Danny

  Nieuw speeltje

  Esee is een mes waar ik rustig van word, prima mes. Laat je niet in de steek. Maar ka-bar becker is goedkoper en precies dezelfde kwaliteit hoewel esee standaard micarta scales levert, misschien is dat het verschil. Grivory van ka-bar becker bevalt me ook prima maar micarta is wel jabadabadoo, gewoon emotie dus, en emotie kan je uitschakelen. Einde van het liedje is dat het een prima mes van 1095 staal is, werkpaard en makkelijk te slijpen in het enge bos. Met een enorm geil handvat
 7. Ik heb zowel de skrama als de jakaaripuko (140mm) en ik heb niets te klagen. Prima messen! Geen superstaal maar niks mis mee. Werkpaarden en ik kan ze iedereen aanraden. Gewoon goed en belachelijk goedkoop. Ik durf het enge bos in met een mes van terava.
 8. En waar koop je een pees, pijlen of wat dan ook na SHTF? Beter oefen je jezelf in skills zoals het vervaardigen van een longbow (relatief simpel) en bijbehorende pijlen. Als SHTF is het KLAAR...........duurzaam is iets anders dan geen plastic en gratis verzendkosten......
 9. Danny

  Kind wil zakmes

  Moeilijk. Een mes kan je lelijk snijden maar is een nuttig stuk gereedschap. Ouders kunnen het zelf het beste inschatten hoewel ze soms te voorzichtig of juist te makkelijk zijn. Ga met je kinderen kamperen, geef ze taken en kijk hoe ze omgaan met een mes is het enige zinnige wat ik kan zeggen.
 10. Olijfolie, klaar. Aangenomen dat we het over messen hebben die gebruikt worden he? Anders inderdaad ballistol of andere wapenolie en ontvetten en in de olijfolie zetten voor gebruik in het enge bos. Nooit WD40 of andere zooi als het anders kan.
 11. Ik zou niks doen aan het mes en ongerestaureerd op de plank zetten. Met alle respect, het is niets bijzonders en uitsluitend door de ouderdom speciaal. Gewoon van genieten als antiquiteit.
 12. Danny

  Machetes

  Zie in dit topic de cold steel magnum kukri machete voorbij komen. Wat mij betreft een geweldig stuk staal! Beproefd en goedgekeurd! (Nageslepen dan.) Wat ik miste was een haak op de rug om "iets" naar je toe te trekken, dit heb ik er ingeslepen op ongeveer 7 cm van de tip waar het zo min mogelijk impact zou hebben op het totale staal. Verder vind ik het heft wat te dun en te ruw, dit heb ik (op dit moment is het er weer af) verdikt met behulp van 2cm brede stukjes binnenband (rangerband). Dit is een prima methode het handvat op maat en slipvast te krijgen. Eventueel te bevestigen met montagekit of epoxy naar keuze. Overall vind ik deze machete een bijzonder goed stuk gereedschap voor een hele goede prijs. Ik vind het een aanrader.
 13. QuickFix, ik stel je post enorm op prijs, het verduidelijkt een en ander enorm, dankjewel. Ik ben een doomsday prepper en ben er vanuit gegaan dat er op dit forum vanuit het SHTF standpunt gediscussieerd werd, dat is niet het geval. Mijn excuses. Ik denk wel dat ik in de toekomst wildkampeerders en hobbyisten van prima gewichtbesparende en multifunctionele tips kan voorzien. Survival en preppen is namelijk ook heel leuk. Zeker als er geen burgeroorlog rond je camp uitgevochten word.
 14. Alle bovenstaande suggesties zijn weliswaar creatief maar kosten meer calorieën dan ze opleveren. Als ik zo vrij mag zijn.... OVERLEVEN heren en dames, daar gaat het om. Alles wat meer kost dan het oplevert moet je gewoon niet doen. Zonde om weg te donderen, absoluut...........je had het moeten opdrinken voor het bedorf en vet kweken zodat je later een reserve had. Preppen is vooruit kijken. Ik las hier ook ergens dat "een gespierd lijf je wel warm houd". Gelul..........vet (ik heb het niet over obesitas) houd je warm, overbodige spieren kosten energie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...