Eerst drogen en daarna wecken lijkt mij idd niet logisch.
Kan dat eigenlijk wel , wecken zonder vloeistof in de pot?
Op youtube demo-filmpjes over drogen zie je wel vaak de gedroogde spullen bewaard worden in glazen weckpotten.
Vacumeren gaat ook wel goed .
Zelf droog ik regelmatig zaken als prei,paprika en soepgroenten ,maar dat is slechts voor korte bewaartermijn,zeg max 8-10 weken.
Daarna gaan de smaak en kleur vaak toch wat achteruit.
Bewaren doe ik in papieren boterham zakjes en dan in een goed afsluitende plastic box.
Aan het papieren zakje voel je direct of alles nog goed droog is .
Regelmatig controleren,zonodig weer even uitspreiden en nadrogen.
Drogen doe ik gewoon aan de lucht , uitgespreid op een doek op een rooster op mijn was(droog!)rek en afgedekt met keukenpapier en dat gaat uitstekend.
Mijn zolder ruikt regelmatig heerlijk naar prei en allerlei.
Andere bewaarmethoden dan glazen pot of vacumeren zou ik zo gauw ook niet weten.
Hoe zou men dat vroeger hebben gedaan , toen werd er vast ook wel veel gedroogd. Linnen/katoenen zakjes of aardewerk potten misschien?
Groet,mevr.Grijpstra